Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Friday, 19 October 2012

Serius : Ney Decino, Wanita Yang Takutkan Tandas (2 Gambar)


LONDON: Seorang wanita yang mengalami rasa takut melampau kepada tandas, mengakui dia akan melarikan diri setiap kali mengepam tandas yang digunakan.

Alasannya dia bimbang tandas berkenaan akan menyedutnya. Justeru, setiap kali Ney Decino, 20, perlu ke tandas membuang air, dia terpaksa merayu kepada ahli keluarganya untuk menjadi peneman.

Mereka juga terpaksa mengepam tandas berkenaan selepas digunakan Ney. Fobia melampau itu turut membataskan pergerakan Ney dan terpaksa bekerja dekat dengan rumahnya supaya dia boleh menggunakan tandas yang dirasakannya selamat. Ibu kepada seorang anak itu berkata, bunyi air yang menderu ketika pam ditarik sangat menggerunkan.

“Sebaik tandas dipam, bunyi dan cara deruan air itu menyebabkan saya berlari jauh dari tandas,” katanya.


Menurut Ney, dia hanya boleh berada di sekitar tandas ketika ia dipam jika ada seseorang menemaninya. Kata Ney, ketakutannya bermula sebaik saja memasuki tandas.

“Semakin lama berada di tandas, ia semakin mencemaskan tetapi perasaan itu akan hilang apabila saya keluar dari situ,” katanya. Ketakutan Ney bermula sejak dia berusia empat tahun.

Katanya, ketika itu dia menonton babak tandas boleh berkata-kata dalam filem 1990, Look Who’s Talking Too.

Dalam filem itu, watak The Toilet Man yang digambarkan mempunyai mata besar, bertaring dan bersuara seram menjerit.

Babak itu, kata Ney, menghantuinya sehingga kini. “Ketika berusia 11 tahun, saya pernah terkencing dalam perjalanan pulang dari sekolah kerana saya terlalu takut menggunakan tandas,” katanya. Menurut Ney, dia menjadi lebih takut jika melihat deretan tandas.

“Kerana itu saya hanya masuk ke tandas awam jika benar-benar perlu,” katanya. - DM

p/s : Takut jamban la pulak.. macam-macam.. 

Sumber : Here

10 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku first!!!!!

Nana said... Best Blogger Tips

Kesian.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

anak sapa la 2. sapa la bapaknya

Anonymous said... Best Blogger Tips

kesian budak ni. derita oo org yg hidap fobia pelik2 ni..
tapi lepas femes ni, mesti ada pakar akan membantu..
semoga lepas ni dapat kencing dgn aman yer sayang

sekian,
ameba

Anonymous said... Best Blogger Tips

ye tu. sllu dgr phobia tmpt tinggi la.. lipas la..lelabah la..ulao la..
ni yg pelik2 nnt owg akn kater ngengade la manje la.. kesian gak..huhu

Anonymous said... Best Blogger Tips

korang pecAYA LA CITER BOHONG NI

Anonymous said... Best Blogger Tips

sme la ngan ak.sblum flash ak da bkak pntu luas2.ble flash ak msti cpt2 lari.ak tkut dngar bunyi tandas 2.ak rse bnyi 2 mcm nk tlan ak je.sumpah! haha

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

takut2 pun ntah2 shclick dalam tandas juga

Anonymous said... Best Blogger Tips

lau takut ngan tandas jgn berumah ada jamban la..berak jer dlm beg plastik pastu baling smpai ke rumah jiran..msa kecik2 dl aku pnh wat..hahahaha.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Klu takut nak guna tandas pakailah lampin pakai buang orang tua...hahahahahaha ade2 je

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...