Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Sunday, 14 October 2012

Serius : iPhone Tenggelam Dalam Tasik Selama 6 Bulan Masih Boleh Berfungsi (5 Gambar)


Seorang pembaca 9to5mac, Ken Hovanes menceritakan kisah beliau apabila iPhone miliknya terjatuh ke dalam Tasik Smith kira-kira 6 bulan yang lalu. Telefonnya itu terjatuh daripada jeti ke dalam air tasik yang mempunyai kedalaman enam kaki atau sekitar 1.82 meter. Menyangka yang iPhone itu mungkin telah rosak, dia membatalkan hasratnya untuk mengutip semula telefon tersebut dan membeli iPhone yang baru.

Menyangka semua harapan nya untuk menemui telefon itu telah hilang, Hovanes terkejut apabila menjumpai semula iPhone nya yang hilang itu saat paras air tasik sudah menurun dan dasar tasik dapat dilihat dengan jelas.

Apa yang lebih mengejutkan, dia mendapati iPhone tersebut masih lagi beroperasi. Seperti yang anda boleh lihat pada gambar dibawah, iPhone tersebut dapat dihidupkan apabila sumber kuasa dimasukkan.

Walaubagaimanapun, terdapat sedikit kerosakan akibat air (termasuk WiFi, isu-isu skrin, dan gelembung) dia mampu membersihkan kawasan penyesuai 30-pin dan mula melakukan pengisian data.

Setidaknya, Hovanes mampu menyelamatkan data-data penting yang terdapat di dalam telefon tersebut.





p/s : Nokia 3310 rasanya 10 tahun tenggelam pun still dapat pakai..

Sumber : Here

16 comments:

monkey king said... Best Blogger Tips

iphone

ben xii said... Best Blogger Tips

boo ifags

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

jangan kata iphone, telefon rumah aku pun tenggelam 20 tahun kat bawah paya boleh pakai lagi

Anonymous said... Best Blogger Tips

bukan setakat 3310,....itik aku pon kalau campak tasik,..kompom idup bahagia

Anonymous said... Best Blogger Tips

makin ari makin menyirap aku dan si noob...all that i can say...'pantat mak kau'...try click link 2...tgk ape klua

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku sokg sama lu anon 21:58

Anonymous said... Best Blogger Tips

citer bohong je ni.. i-phone pun klo nak promo agak la! ramai org bangang kat sini..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Menyirap minum sirap..

Anonymous said... Best Blogger Tips

iphone ni dr segi kualiti mmg baik...
pakai lebih dr 5th pun brani lg...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hahaha semua orang yang ejek apple punya barang semuanya bodoh!miskin!Xde duit!!Diorang semua jelus hahaha!

Anonymous said... Best Blogger Tips

sokong 12:50...diorg anak org miskin lg jeless...p mampooos la korg...hahhaa

Anonymous said... Best Blogger Tips

Xkmane pown iphone nie, hanya gadjet bodoh buatan manusia... Salute to nokia 3310 haha

Anonymous said... Best Blogger Tips

ye ke org tak pakai iphone tu miskin?eeemmmm tak la mahal sangat kot app store kan ade..teknologi tak terkejar kalau nak di ikut kan...dari fon ke pda pastu smart fon...memadai call sms dan mms kalau pakai iphone tapi tak bayar bill...setakat guna wifi free baik tak payah..bukan jelez...nak tergelak bila org pakai smart phone just nak tengok fon number pas tu buat call pakai 3310 wakakakaka

Anonymous said... Best Blogger Tips

iphone bkn boleh bwak msuk kubor..melain ko tulis wasiat..puih!..

#iphone 4s user

Anonymous said... Best Blogger Tips

ini semua propaganda. ini semua publisiti nak promosi la ni. fuckkk !!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kerajaan BN mmg teruk. Ini kalilah

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...