Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 13 August 2011

Kreatif : Lukisan Pasir Berwarna Menakjubkan oleh Sami di India (10 Photos)

Di Tibetan Gaden Shartse Monastery, India, terdapat empat orang Sami Tibet telah menghasilkan Lukisan Pasir Berwarna Tradisional di Cozmic Cafe atau juga dikenali sebagai lukisan gambar sand mandala. Sami ini menghasilkan semua lukisan ini untuk mengumpul duit untuk kegunaan memberi pendidikan kepada rakyat Tibet tempatan dan juga neningkatkan lagi budaya Buddha di tempat mereka. Cuba korang tengok lukisan pasir ini, memang bukan senang nak buat dan bayangkan sekiranya ada angin yang bertiup, dengan sekelip mata semua akan hancur. Jadi bukan senang nak menghasilkan semua ini kecuali ada bakat dan kesabaran :-)) 

 AT
Read More.. "Kreatif : Lukisan Pasir Berwarna Menakjubkan oleh Sami di India (10 Photos)"

Lawak : Manusia Yang Tidak Dapat Hidup Tanpa Komputer

Read More.. "Lawak : Manusia Yang Tidak Dapat Hidup Tanpa Komputer"

Pelik : Ciptaan Untuk Perokok Pada Zaman Dahulu

Apa yang orang zaman dahulu buat ketika tiada komputer, Internet dan tv?? Mereka mencipta barang!! Jom tengok beberapa ciptaan yang pelik untuk perokok pada zaman dahulu.  Layan beb.. 


1. Vertical Cigarette Holder - Dapat melepaskan asap terus ke atas kepala.


2. Untuk perokok tegar - Dapat merokok 2 kotak sekaligus!!


3. Lover's Cigarette Holder - Untuk pasangan bercinta.. LOL!!


4. Untuk merokok di kala hari hujan.. Bodoh giler.. haha.. 


5. Yang paling berguna - Filter rokok berserta Ashtray.. Hoho..


6. Untuk perokok di dalam wayang. Jika isteri anda tidak tahan dengan asap rokok, hembuskan kepada orang di barisan hadapan.. Hahaha..

Sumber: Amuse

 
Read More.. "Pelik : Ciptaan Untuk Perokok Pada Zaman Dahulu"

OMG : Laman "Harimau Malaya" digodam oleh Orang Singapura (4 Photos)

Menurut STOMP sebuah laman Singapura, Laman "UltrasMalaya.net" telah digodam oleh rakyat negara itu sendiri kerana ingin membalas penyokong "Harimau Malaya" yang menyatakan Pemain Singapura "berlakon" semasa perlawanan yang berkesudahan 1 - 1 di Bukit Jalil. Selain itu, pengodam ini juga meninggalkan satu "warning" kepada semua penyokong Malaysia. Korang baca la sendiri :-))Apa pendapat anda? Adakah patut perkara ini berlaku? Ini semua hanya sukan dan jangan kerana itu kita bergaduh. :-))







Read More.. "OMG : Laman "Harimau Malaya" digodam oleh Orang Singapura (4 Photos)"

OMG : Bukti Bahayanya Burger Dan Fries McDonald's


Seorang artist dari New York, Sally Davies telah menjalankan satu projek mengambil gambar burger dan fries set Happy Meal McDonald's. Beliau mula mengambil gambar set tersebut pada hari dia membeli set tersebut iaitu pada 10 April 2010 setiap hari sehingga 137 hari. Burger itu hanya mengalami sedikit perubahan iaitu mengecil tapi yang lainnya kelihatan baik.

Pada awalnya, Davies ingin mengambil gambar burger dan fries itu menjadi buruk atau rosak. Tetapi beliau terkejut kerana tiada perubahan berlaku pada set tersebut. Lalu beliau meneruskan untuk mengambil gambar selama mungkin. Beberapa tahun sebelum ini, satu kes telah direpotkan dimana sebiji burger McDonald's berumur 12 tahun dijumpai dalam keadaan yang sangat baik.

Experiment Davies ini menunjukkan bahawa burger McDonald's adalah salah satu makanan yang paling bahaya yang dimakan oleh orang ramai. Menurut laman web McDonald's, daging burger itu diperbuat dari 100% daging lembu tanpa pengawet. Tetapi itu adalah mustahil jika burger itu dapat bertahan sehingga bertahun-tahun. Kita tidak tahu apakah bahan kimia yang diletakkan di dalam burger sehinggakan ia boleh bertahan selama itu.













p/s: Fast food ni memang sedap.. Tapi ada risikonya.. Jadi, kurangkanlah memakan fast food yer..

Sumber: Planet


Read More.. "OMG : Bukti Bahayanya Burger Dan Fries McDonald's"

Info : GaySec Memohon Maaf Secara Terbuka kepada Arlene Tan


Minggu lepas isu yang paling hangat diperkatakan orang ramai adalah "identiti sebenar Mak Cik Hajjah Sitt Al-Wuzara telah dibongkarkan" oleh Gaysec. Orangnya adalah Arlene Tan. Ramai pihak yang tidak puas hati dengan Arlene yang kononnya Mak Cik tersebut telah membuat pelbagai ancaman dan laporan polis ke atasnya. Namun ada segelintir yang menyokong Arlene dan menyatakan itu semua adalah fitnah.Tanpa membuang masa baik korang baca entri akustressgiler mengenai isu ini : 


Atau korang nak lebih lanjut lagi baca sendiri dari GaySec:


Tetapi semalam secara terbukanya GaySec telah meminta maaf atas kesilapan mereka menuduh Arlene Tan, ini kenyataan mereka mengenai perkara ini :

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,
Kami mengaku informasi yg kami terima dari pelbagai sumber (anonymous) ini tidak disemak terlebih dahulu dimana akhirnya informasi tersebut telah membawa kepada rujukan yg salah terhadap mangsa (Arlen Tan) dan bukan target kami yg sebenarnya.
Dikesempatan ini kami ingin memohon maaf kepada Arlen Tan dan pihak2 penyokong beliau. Kami amat berasa kesal atas apa yang berlaku. Namun begitu kami amat berharap agar Arlene boleh mendapatkan kaunseling dari Jabatan Agama Islam mengenai kekeliruan agama yg dihadapinya.
 Sila ke laman Gaysec untuk membaca keseluruhan kenyataan ini :
Kenyataan rasmi "maaf" daripada pihak GaySec kepada pihak umum dan Arlene Tan

Jadi sekarang, kalau bukan Arlene, siapa sebenarnya Mak Cik ini yang masih lagi bergiat aktif dalam siber ini? Sampai bila baru Mak Cik akan ditangkap?
Read More.. "Info : GaySec Memohon Maaf Secara Terbuka kepada Arlene Tan"

Cool : Bubur "Justin Bieber" dijual di Bazaar Ramadhan Malaysia

Justin Bieber memang penyanyi remaja yang terkenal tetapi memang tak pernah terfikir ada juga bubur Justin Bieber dijual di Malaysia. Memang kelakar dan pandai orang buat bisnes ni.


Read More.. "Cool : Bubur "Justin Bieber" dijual di Bazaar Ramadhan Malaysia"

WTF : Awek Hot Webcam, Seorang Gadis Melayu?


Mari kita layan Awek Hot ini dalam webcam dan yang pasti Gadis Melayu.Mamat dalam video ini tahu enjoy je kerja dia..:-P haha layan video ini sampai habis ye :-))

Read More.. "WTF : Awek Hot Webcam, Seorang Gadis Melayu?"

Kreatif : Seni Lukis Pada Tangan yang unik dan Menarik (10 Photos)

Guido Daniele lahir di Soverato (Italia) dan sekarang tinggal dan bekerja di Milan. Dia tamat pengajian di Sekolah Seni Brera, dia telah melukis dan bergiat aktif dalam pameran seni peribadi sejak tahun 1968. Karya terbarunya adalah melukis pada  pergelangan tangan dan menjadikannya sebagai sebuah bentuk karya baru yang mungkin sangat jarang kita temui kerana keunikannya. Berikut ini adalah beberapa hasil karyanya.Secara jujur, memang kagum dengan karyanya ini.

 
 MD
Read More.. "Kreatif : Seni Lukis Pada Tangan yang unik dan Menarik (10 Photos)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...