Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 3 November 2012

Kreatif : "Yulasha", Pen Yang Tidak Akan Bergolek Jatuh Dari Meja (3 Gambar)


Pen yang dikenal sebagai Yulasha Pen ini ialah sejenis pen yang nampak macam biasa tetapi mempunyai ciri khas yang membuatkan ia tidak bergolek jatuh dari meja. Nak tau lebih lanjut, tengok video kat bawah nih.




p/s : Negara mana lagi yang selalu cipta benda2 pelik? Ofkos la Jepun.. Pen ni berharga RM10 sebatang.

Sumber : Here
Read More.. "Kreatif : "Yulasha", Pen Yang Tidak Akan Bergolek Jatuh Dari Meja (3 Gambar)"

Cool : Arkitek Poland Bina Rumah Paling "Kurus" Di Dunia (8 Gambar)


Seorang arkitek dari Poland, Jakub Szczesny mendakwa telah membina rumah paling kurus di dunia iaitu hanya 122 cm lebar. Rumah tersebut dibina di celah lorong yang terbina diantara rumah era perang dunia kedua dan apartmen moden di Chlodna 22 Street dan Zelazna 74 Street di Warsaw. Projek rumah ini dikenali sebagai Keret House, sempena nama penulis Israel, Etgar Keret yang merupakan ketua projek.








p/s : Selesa ker? 

Sumber : Here
Read More.. "Cool : Arkitek Poland Bina Rumah Paling "Kurus" Di Dunia (8 Gambar)"

OMG : 500 Ekor Kucing Berjaya Diselamatkan Dari Menjadi Lauk (5 Gambar)


XUZHOU - Polis di bandar ini, dalam wilayah Jiangsu, di timur China menghalang sebuah lori yang membawa 500 ekor kucing untuk dijadikan hidangan eksotik di restoran-restoran tempatan, lapor akhbar Telegraph semalam.

Polis mengarahkan lori terlibat supaya berhenti apabila menyedari kenderaan tersebut memiliki nombor plat luar wilayah.Mereka kemudian menyoal pemandu lori tentang haiwan yang dibawa selepas terdengar bunyi mengiau dari bawah plastik penutup kargo tersebut.

"Arnab," jawab pemandu tersebut.

Namun, kenderaan itu sebenarnya membawa beratus-ratus ekor kucing yang diletakkan di dalam puluhan sangkar besi. Sejak beberapa tahun lalu, permintaan daging kucing di selatan China meningkat dengan bekalan haiwan itu diperoleh dari seluruh China.

Daging kucing akan dicampurkan bersama daging ular untuk dimasak sejenis hidangan tempatan istimewa yang digemari penduduk tempatan. Undang-undang China tidak melarang rakyatnya menjual kucing kerana haiwan itu tidak dianggap sebagai harta benda milik keluarga.

Pencuri kucing biasanya memperoleh bayaran 10 yuan (RM4.90) untuk seekor kucing yang dijual kepada orang tengah.

Berikutan pemandu lori berkenaan tidak melakukan sebarang kesalahan, pihak polis membeli kargo tersebut pada harga 3,500 yuan (RM1,723) selepas berunding selama tiga jam dengan pemandu terlibat.






p/s : Giler ke apa makan kucing... 

Sumber : Here
Read More.. "OMG : 500 Ekor Kucing Berjaya Diselamatkan Dari Menjadi Lauk (5 Gambar)"

Cool : "Koshik", Gajah Yang Pandai Bercakap Bahasa Korea (4 Gambar)


SEOUL 2 Nov. - Anda mungkin terkejut apabila diberitahu binatang juga pandai berkata-kata.

Itulah yang berlaku di Zoo Everland di Yongin, Korea Selatan apabila seekor gajah boleh berkata-kata, biarpun belum menguasai kemahiran bercakap sepenuhnya.

Gajah jantan berusia 22 tahun yang dinamakan Koshik itu menggunakan hujung belalai untuk mengeluarkan bunyi seolah-olah seperti suara manusia.

Menurut penyelidik Angela Stoeger dari Universiti Vienna, Koshik pandai berkomunikasi dalam bahasa Korea sejak Ogos 2004 ketika berusia 14 tahun.

Menurut laporan Journal Current Biology, mamalia itu mampu berkomunikasi apabila mendengar arahan, namun ada ketikanya ia 'bercakap' tanpa disuruh.

Stoeger yang merupakan pakar dalam komunikasi gajah berkata, percakapan manusia mempunyai dua aspek penting iaitu nada dan intonasi suara.

"Koshik sangat luar biasa, ia mampu membezakan antara kedua-duanya," katanya.
Antara lima perkataan yang disebut gajah itu ialah annyong (hello), anja (duduk), aniya (tidak), nuo (baring) dan choah (bagus).





p/s : Aku teringin nak bela gajah...

Sumber : Here
Read More.. "Cool : "Koshik", Gajah Yang Pandai Bercakap Bahasa Korea (4 Gambar)"

OMG : "Ak Rse Nk Bnoh Jer Mak Ak" (Gambar)

Btol ker ni? atau edit... atau kawan nak troll.??? Ntahlah... lu pk la sendiri..


Sumber : Here
Read More.. "OMG : "Ak Rse Nk Bnoh Jer Mak Ak" (Gambar)"

OMG : Pencuri Mencuri Lampu Depan Kereta Porsche (8 Gambar)

Pencuri Mencuri Lampu Depan Kereta Porsche.
Daripada seluruh kereta Porsche, pencuri ini cuma mencuri lampu depan sahaja. Adakah lampu ini berbaloi dicuri?
Menurut sumber, lampu kereta Porsche jenis Panameras dan Cayennes di seluruh Eropah kini menjadi tumpuan pencuri. Ini kerana lampu depan kereta tersebut disyaki untuk membantu mereka untuk penanaman marijuana. Lampu Porsche sangat sesuai kerana ianya menghasilkan haba dan pancaran yang sangat kuat.  

Read More.. "OMG : Pencuri Mencuri Lampu Depan Kereta Porsche (8 Gambar)"

Serius : Keadaan Dalaman Mewah Airbus A380 Flight NY - Singapura (8 Gambar)

Keadaan Dalaman Mewah Airbus A380 Flight NY - Singapura.
Jangka masa penerbangan ini mengambil masa sehingga 18 jam dan sekiranya anda ini terbang dengan penuh kemewahan, kapal terbang ini adalah jawapannya. Tetapi anda perlu ingat, harga mencecah RM 48,000 untuk pergi-balik. 

Read More.. "Serius : Keadaan Dalaman Mewah Airbus A380 Flight NY - Singapura (8 Gambar) "

Cool : Prom Queen Yang Tidak Disangka Langsung (5 Gambar)

Prom Queen Yang Tidak Disangka Langsung.
Di Augusta, Georgia, seorang gadis dengan sindrom Down telah dipilih sebagai Homecoming Queen. Selain itu, dia adalah antara pelajar paling cemerlang di sekolah tersebut.

Read More.. "Cool : Prom Queen Yang Tidak Disangka Langsung (5 Gambar)"

OMG : Kostum Chris Brown Untuk Halloween - Kostum Terrorist (4 Gambar)

Kostum Chris Brown Untuk Halloween - Kostum Terrorist 
Chris Brown tampil dengan kostum terrorist seperti Osama Bin Laden untuk parti Halloween dua hari lepas. Memang tak ada idea lain lagi ke??





Read More.. "OMG : Kostum Chris Brown Untuk Halloween - Kostum Terrorist (4 Gambar)"

WTF : Apabila Budak 8 Tahun Dari USA Tulis Surat Cinta (4 Gambar)

Apabila Budak 8 Tahun Dari USA Tulis Surat Cinta.
Memang bahaya budak sekarang ah.



Read More.. "WTF : Apabila Budak 8 Tahun Dari USA Tulis Surat Cinta (4 Gambar)"

Friday, 2 November 2012

Info : 10 Telefon Bimbit Yang Mengeluarkan Radiasi Tertinggi (10 Gambar)

Gajet-gajet teknologi pada masa kini sudah menjadi lebih canggih. Walaubagaimanapun, selain kebaikkan teknologi ini kepada manusia, ia juga membawa kemudaratan terutamnya kepada tubuh badan..Radiasi yang dikeluarkan daripada gajet seperti telefon bimbit walaupun ia tidak kelihatan dengan mata kasar, tidak bermakna ia tidak berbahaya..

Radiasi yang dikeluarkan oleh telefon bimbit ini di ukur dengan menggunakan skala Specific Absorption Rate (SAR)..Unit ini telah digunakan oleh banyak agensi bagi mengukur kadar tenaga frekuensi radio yang diserap oleh tubuh badan manusia daripada penggunaan telefon bimbit..

Dipercayai, sebuah telefon bimbit yang mempunyai bacaan SAR yang rendah lebih selamat digunakan bagi mengurangkan kesan radiasi..Kadar maksima bagi unit SAR ini adalah sebanyak 1.6 watt per kilogram (1.6 W/kg)..Bagi korang yang nak tahu apa jenis telefon bimbit yang mengeluarkan radiasi tertinggi, meh usha kat bawah ni..

10. Motorola W385 - Kadar SAR: 1.54 W/kg

9. HTC Magic - Kadar SAR: 1.55 W/kg

8. Motorola i355 - Kadar SAR: 1.55 W/kg

7. Blackberry Bold - Kadar SAR: 1.55 W/kg

6. Motorola Boost - Kadar SAR: 1.55 W/kg

5. Kyocera Jax S1300 - Kadar SAR: 1.55 W/kg

4. Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro - Kadar SAR: 1.55 W/kg

3. Sony Ericsson Satio - Kadar SAR: 1.56 W/kg

2. Motorola Droid 2 Global - Kadar SAR: 1.58 W/kg

1. Motorola Bravo - Kadar SAR: 1.59 W/kg
p/s : Tahniah kepada yang pakai Motorola.. ada lagi ke orang pakai Motorola now?

Sumber : DrySheet
Read More.. "Info : 10 Telefon Bimbit Yang Mengeluarkan Radiasi Tertinggi (10 Gambar)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...