Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 10 September 2011

OMG : [Photo] Gadis Berbaju Merah yang sungguh Menawan

Menawan tak awek baju merah ini? Ada yang terpikat dengan awek ni?


Read More.. "OMG : [Photo] Gadis Berbaju Merah yang sungguh Menawan"

Sejarah : Sir Henry Gurney Merupakan Pakar Strategi Zionis


Henry Gurney, penjajah yang telah merosakkan negara Palestine ketika dulu, datang ke Malaya dianggap hero. Rakyat Palestine ditindas. Orang malaya yang menentang penjajah British dicop pengkhianat. 

Henry Gurney adalah seorang Think Tank dan pakar strategi pecah-perintah, utusan Queen yang dihantar ke Palestin bagi menyelesaikan isu Palestin dan Israel pada tahun 1946. Beliaulah orang yang bertanggungjawab memecahkan Palestin dan mewujudkan Negara Israel. Dari buah fikirannyalah kita dapat manjamah hingga ke hari ini, Palestin hidup dalam ancaman Zionis serta lebih setengah abad dalam peperangan dan penindasan yang tidak berkesudahan.

Siap pasang papan tanda...


Papan tanda bagi ingati pembunuhan Henry Gurney


Dalam beratus-ratus kenderaan yang melalui Jalan Kuala Kubu Bharu untuk ke pusat peranginan Bukit Fraser setiap hari, mungkin tidak ramai yang tahu bahawa salah satu selekoh di jalan itu pernah menjadi saksi kepada satu peristiwa berdarah yang menggegarkan negara.

Bagi mengajak orang ramai dan pelancong luar mengimbau semula peristiwa pembunuhan Pesuruhjaya Tinggi British di Tanah Melayu Sir Henry Lovell Goldsworthy Gurney, Pejabat Daerah dan Tanah Hulu Selangor mengambil inisiatif meletakkan sebuah papan tanda di lokasi berlaku tragedi berdarah di selekoh itu.

Pegawai Daerahnya, Nor Hisham Ahmad Dahlan berkata, perletakan papan tanda itu dibuat supaya orang ramai yang melalui jalan itu dapat memperingati dan mengimbau semula peristiwa hitam itu.

“Ramai yang melalui jalan ini untuk ke Bukit Fraser tidak tahu di sini terpahat satu peristiwa bersejarah di mana seorang pegawai British ditembak mati oleh pengganas komunis,” katanya ketika ditemui selepas majlis perletakan papan tanda itu di sini, semalam.

Beliau berkata, papan tanda berkenaan diletakkan sebagai sebagai satu ‘monumen’ untuk mengingatkan orang ramai dan pelancong luar mengenai peristiwa bersejarah itu.

Katanya, dengan adanya usaha itu, diharapkan masyarakat terutamanya golongan muda lebih maklum mengenai sejarah negara dan lebih menghargai keamanan yang dicapai negara hari ini.

“Jika sebelum ini mereka hanya membaca kisah pembunuhan itu di dalam buku-buku sejarah, kami juga mahu pelawat-pelawat yang datang ke sini melihat dengan mata kepala mereka sendiri lokasi sebenar pembunuhan Henry Gurney,” katanya.

Henry Gurney yang berumur 53 tahun ketika itu, merupakan Ketua Setiausaha Pentadbiran Inggeris di Palestin sebelum dilantik menjadi Pesuruhjaya Tinggi Inggeris di Tanah Melayu pada 13 September 1948.

Henry Gurney mati ditembak dalam satu serangan hendap oleh pengganas komunis di Batu 56 1/2, Jalan Kuala Kubu Bharu-Bukit Fraser pada 7 Okt 1951, semasa beliau dikatakan bersama isteri dan setiausaha peribadinya D.J. Staples sedang dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Bukit Fraser.

Kira-kira 12 kilometer sebelum sampai di Bukit Fraser, kereta Rolls Royce yang dinaiki mereka dan dipandu oleh seorang Konstabel Mohd. Din dengan kibaran bendera Union Jack, menjadi sasaran peluru komunis. 

Sumber Asal : Rakyat Marhean & AMH 



 
Read More.. "Sejarah : Sir Henry Gurney Merupakan Pakar Strategi Zionis"

Cool : The Robot Boys - Tarian Robot Yang Awesome


Bagi yang belum kenal, The Robot Boys ni merupakan juara dalam rancang Denmark's Got Talent tahun 2008. Mereka ni memang terkenal di Denmark kerana tarian robot mereka yang hebat dan penuh dengan drama. Jom tengok video tarian mereka dalam satu show selepas mereka menjadi juara.








Sumber: Youtube
Read More.. "Cool : The Robot Boys - Tarian Robot Yang Awesome"

Cool : Kapal Terbang yang Merupai Bentuk Ikan (3 Photos)

Admin tak pasti sangat nama ikan ini tapi rasanya ikan flowerhorn kot. Ikan ini sangat digemari kerana ianya mempunyai nilai ekonomi dan campuran warnanya yang menarik. Ada satu kapal terbang di Eropah merupai bentuk ikan ini.Memang agak pelik tapi menarik juga kalau diperhatikan lama-lama.
Read More.. "Cool : Kapal Terbang yang Merupai Bentuk Ikan (3 Photos)"

Pelik : Haiwan yang menjadi Peliharaan di Afrika (8 Photos)

Memang agak pelik mereka di Afrika kerana haiwan perliharaan mereka agak berbeza daripada apa yang kita ada di Malaysia. Dia biasa memelihara anjing, kucing dan segelintir ayam dan lain-lain. Tetapi di Afrika, minat segelintir orang adalah berbeza seperti ular dan beruk. Selain itu, mereka juga membawa haiwan ini bersiar-siar. :-)


arena
Read More.. "Pelik : Haiwan yang menjadi Peliharaan di Afrika (8 Photos)"

OMG : Pembedahan Plastik Gadis Ini yang FAIL (10 Photos)

Di dalam gambar adalah rupanya Christina pada usia 16 tahun. Memang cantik dan menawan. Tetapi dia tegar untuk melakukan pembedahan plastik yang akhirnya dia rasa mampu membuat dia lebih 'cantik' Selepas pembedahan, Angelina Jolie pun kalah dengan Christina. Pengajaranya, jangan buang duit sebab hasilnya tak semestinya seperti yang diimpikan. 

izismile
Read More.. "OMG : Pembedahan Plastik Gadis Ini yang FAIL (10 Photos)"

WTF : Suami Pukul Isteri Di Khalayak Ramai Akibat Shopping Terlalu Lama



KUANTAN: Akibat gagal menahan sabar selepas lebih tiga jam menunggu isteri membeli-belah, seorang lelaki hilang pertimbangan sehingga sanggup memukul wanita itu di depan orang ramai dengan sebuah beg tangan di sebuah pasar raya di Jalan Gambang, di sini kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 6 petang itu, wanita berusia 50 tahun dan tinggal di sebuah taman perumahan berhampiran pasar raya berkenaan, lebam di beberapa bahagian badan dan muka sebelum mendapat rawatan di sebuah klinik kesihatan di Jalan Gambang.

Sebelum kejadian, pasangan terbabit dikatakan masuk ke sebuah pasar raya untuk membeli barangan keperluan sebelum si suami dikatakan penat dan berehat di luar pasar raya itu.

Selepas kira-kira tiga jam menunggu, si suami yang berusia hampir 20 tahun lebih muda daripada isterinya itu mula bengang dan berang apabila mendapati wanita berkenaan tidak muncul dalam waktu yang sudah dijanjikan sebelum itu.

Bagaimanapun, beberapa minit kemudian, isteri lelaki berkenaan keluar dari pasar raya itu sambil menjinjing beberapa beg plastik mengandungi barangan dibeli.

Tanpa mempedulikan isterinya yang ketika itu menjinjing banyak barang di tangan, lelaki berkenaan terus menengkingnya sehingga menarik perhatian pengunjung lain yang berada berhampiran.

Lelaki itu yang tidak menghiraukan perhatian pengunjung lain terus merampas beg tangan isterinya sebelum memukul beberapa kali di badan selain melibas beg berkenaan ke muka isterinya.

Wanita terbabit yang terkejut dengan tindakan luar batasan si suami kemudian terus melarikan diri masuk ke dalam kereta kerana malu kejadian itu disaksikan pengunjung lain.


Susulan kejadian itu, wanita terbabit membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Kuantan, kira-kira jam 10 malam kelmarin. Sementara itu, Ketua Bahagian Siasatan Jenayah Daerah, Deputi Superintendan Kamaruzzaman Jaafar, ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian itu.

Menurutnya, siasatan awal mendapati, pergaduhan itu hanya berpunca daripada lelaki berkenaan tidak puas hati dengan sikap mangsa kerana gemar mengambil masa lama untuk membeli-belah.

Bagaimanapun, katanya, polis masih meneruskan siasatan berhubung kejadian itu mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana sengaja mendatangkan kecederaan.


p/s : Tula..sape suruh kawen dengan laki muda.. kan dah dapat yang panas baran.. Dayus btol..  


Sumber: Woot

 
Read More.. "WTF : Suami Pukul Isteri Di Khalayak Ramai Akibat Shopping Terlalu Lama"

OMG : [Video] Sami Shaolin Mengimbang Badan Dengan Dua Jari


Video kat bawah ni menunjukkan training sami-sami shaolin serta penerangan tentang rutin harian sami shaolin di China. Dalam video ini juga terdapat satu demonstrasi mengimbang badan dengan dua jari yang dilakukan oleh Si Xingsong. Beliau dipercayai salah seorang dari dua orang yang dapat mengimbang badan dengan hanya menggunakan dua jari di dalam dunia ini.



Sumber: Youtube


Read More.. "OMG : [Video] Sami Shaolin Mengimbang Badan Dengan Dua Jari"

Lawak : [Video] Kambing ini Boleh Bercakap?


Seekor kambing di ladang ini boleh menyebut perkataan "What"

Read More.. "Lawak : [Video] Kambing ini Boleh Bercakap?"

Gosip : Yuna Memilih Untuk Menetap di Amerika Syarikat


Sebagaimana yang semua telah sedia maklum, penyanyi Yunalis Zarai atau lebih dikenali sebagai Yuna telah berulang alik dari Amerika Syarikat (AS) sejak tahun lalu.

Bukan sekadar kunjungan biasa, kehadiran Yuna ke sana nampaknya telah membuahkan hasil apabila akhirnya dia telah menandatangani kontrak selama dua tahun bersama salah satu syarikat rakaman indie antarabangsa, Fadel Laber.

Atas persetujuan itu, Yuna bakal melahirkan album Inggeris penuh pada awal tahun depan yang akan menampilkan kerjasama bersama-sama beberapa nama hebat seperti Pharrell Williams dan Guy Sebastian.

Malah demi memastikan langkahnya tidak tersekat, penyanyi yang popular dengan lagu Dan Sebenarnya itu telah memilih untuk bermastautin di Los Angeles, AS dalam jangkamasa yang agak panjang.

Bercakap kepada pihak media sempena majlis pelancaran In-Touch with Canon dan majlis makan malam Aidilfitri di Restoran Saloma di sini semalam, Yuna berkata langkah berkenaan akan memudahkan lagi proses rakaman albumnya.

"Saya telah berada di tanah air sejak lima hari sebelum Aidilfitri dan akan pulang ke LA tidak lama lagi. Rasanya lebih baik saya berada di sana saja kerana saya sudahpun berjaya mendapat visa kerja di sana," katanya yang manis berkebaya merah.

Masih belum pasti bilakah dia akan pulang ke tanah air, menurut Yuna buat masa ini dia masih lagi sibuk menulis dan merakamkan beberapa buah lagu sebelum disenarai pendek ke dalam albumnya khusus untuk pasaran AS dan juga Eropah.

Jelas Yuna, dia cukup beruntung kerana dia tidak perlu mengeluarkan duit poketnya sendiri untuk menjalani kekhidupan di sana kerana serba serbi telah ditanggung sepenuhnya oleh syarikat rakaman terbarunya itu.

" Di LA saya tinggal sendirian di tengah-tengah pusat bandar, di mana saya syarikat rakaman telah menyediakan saya sebuah pangsapuri untuk saya tinggal. Mereka juga menyediakan wang belanja untuk saya setiap bulan.

"Aktiviti saya di sana sibuk dengan menulis dan merakamkan lagu di dalam studio dan kalau ada masa lapang saya akan mengelilingi bandar dengan menaiki basikal saya.," katanya yang kelihatan kurang sihat.

Namun begitu, menurut Yuna dia tidak akan terus berhenti daripada menghiburkan peminatnya di tanah air yang telah banyak memberi sokongan kepada perjalanan seninya selama ini.

Meskipun berada di sana, dia akan tetap berkomunikasi bersama-sama peminatnya melalui Twitter atau laman sosial Facebook dan berkongsi apa juga pengalaman yang diperolehinya di sana bersama-sama peminatnya di Malaysia.

"Bukannya mudah untuk tinggal di sana, tapi saya pasti peminat saya memahami kerja saya. Kami sering berkongsi gambar dan bertukar-tukar pengalaman dengan segala kemudahan teknologi yang ada.

"Saya juga akan memastikan, setiap 6 bulan pasti ada aktiviti untuk peminat saya di Malaysia. Seperti mana sekarang, bila saya balik saya pastikan jadual saya penuh dengan aktiviti bersama media dan peminat. Itu semua diuruskan oleh pihak pengurusan saya di sini," katanya dengan senyuman.

Selain meraikan lebaran bersama keluarga, kepulangan Yuna nampaknya akan lebih bermakna apabila beliau akan beraksi di Dewan Filharmonik PETRONAS (DFP) sempena siri konsert musim terbaru orkestra berkenaan pada 12 dan 13 September ini.

Bercerita mengenai perkembangan album terbarunya, Yuna berkata dia masih lagi sibuk dalam proses pembikinan album berkenaan.

"Setakat ini saya sudahpun menyiapkan 30 buah lagu dan saya masih lagi menulis lagu-lagu baru. Bagaimanapun saya masih belum memastikan lagu yang sesuai untuk diselitkan dalam album Inggeris saya nanti.

"Memang saya sibuk menulis lagu dengan Pharrell, tapi kami masih tak jumpa lagi lagu yang terbaik sebagaimana lagu Dan Sebenarnya. Tunggu sajalah," katanya.
Read More.. "Gosip : Yuna Memilih Untuk Menetap di Amerika Syarikat"

Genius : Miniatur Motosikal Diperbuat Dari Kulit Lobster (4 Gambar)

Seorang chef dari Taiwan yang bernama Huang Mingbotelah mencipta model motosikal Harley dengan menggunakan kulit lobster. Beliau telah mempersembahkan rekaan ini di Cooking Art seminar yang diadakan di Fuzhou, China. Memang kreatif gler beb.. Genius!!


 
 


Sumber : OC
Read More.. "Genius : Miniatur Motosikal Diperbuat Dari Kulit Lobster (4 Gambar)"

OMG : Kehidupan Mafia Yakuza Sebenar, Geng Terkejam di Jepun (15 Photos

Semua Gambar ini diambil oleh Anton Kusters. Dia telah melawat sebuah keluarga yang berkait rapat dengan Mafia Yakuza di Jepun untuk Dua Tahun. Dia cuba belajar dan menyelidik setiap detik kehidupan Yazuka ini dengan teliti. Dia melakukan segalanya bersama mereka seperti menemani mereka ke Nightclubs, Pengenbumian dan banyak lagi acara lain. Cuba fikir kalau gambar ini diambil oleh orang biasa, rasanya anda perlu berhati-hati dengan kehidupan anda kerana anda mungkin tengah diperhati. :-) Satu kisah benar, seorang pemberita dari AS telah meletakkan jawatan selepas dia membuat penyelidikan mengenai jenayah Yazuka selepas menerima "death note" daripada Yazuka. Selain itu, bagi semua Yazuka yang melakukan kesalahan, jari mereka akan dipotong (seperti dalam filem). Sebenarnya apa yang korang lihat di dalam filem adalah kenyataannya, memang sama. Mengikut polis di Jepun, pada lima tahun yang lalu seramai 41,000 orang ahli Yakuza di Jepun.

 

Ini gambar anak perempuan Bos Besar Yazuka, dia terpaksa menjalani hidup seperti bapanya. Dia sekolah di sering diserang oleh ahli gang lain yang tak puas hati dengan bapanya. Tetapi mereka sangat popular di sekolahnya, memang ramai orang menyokongnya. :

Shoko Tendo

Kehidupan sebagi Yazuka di Jepun :

kaskus
Read More.. "OMG : Kehidupan Mafia Yakuza Sebenar, Geng Terkejam di Jepun (15 Photos"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...