Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Monday, 2 January 2012

Serius : Pelajar 17A1 SPM Nur Amalina Che Bakri Terlalu Bersosial di Universiti? (6 Gambar)

Masih ingatkah korang dengan Nur Amalina Che Bakri, pelajar terbaik SPM yang mendapat 17A1 pada tahun 2005?
Selepas mendapat keputusan cemerlang itu, Amalina mendapat tajaan penuh dari Bank Negara. Jadi, Amalina berangkat ke UK untuk buat A-Level sebelum memasuki University Of Edinburgh, Scotland untuk melanjutkan pelajarannya dalam bidang perubatan.
Admin sangat berharap ini bukan cerita benar tetapi beberapa gambar menunjukkan perubahan Nur Amalina Che Bakri semasa melanjutkan pelajaran di Scotland. Seperti kata orang ramai, mungkin dia 'cultural shock' kerana perubahan budaya yang begitu ketara. Kalau pandai belajar tetapi perangai dah berubah, tak ada gunanya juga kan? Apa-apapun korang tengok sendiri gambar di bawah yang dikatakan adalah Nur Amalina Che Bakri yang dah tak betudung dan semakin bersosial. Adakah ini betul Amalina? Apa komen korang? Admin berharap cerita ini tidak benar dan semoga dia dapat mengharumkan nama negara..Admin tak ada niat untuk aibkan sesiapa, ini sekadar berkongsi cerita stress kepada anda dan menunjukkan orang Malaysia masih prihatin dengan dia . Entri ini bukan soal dia GAGAL atau tidak, tetapi soal perubahan ketara anak Malaysia yang dulunya begitu solehah. Ini facebok dia sebelum kena 'deactivate' : facebook
via : berita
Ini youtube video Amalina menjadi pengacara :  

p/s: Memang dah disahkan gambar di bawah ini adalah Amalina Bakri, facebook beliau mengesahkannya..

 via : syah

383 comments:

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 383   Newer›   Newest»
Anonymous said... Best Blogger Tips

bodoh la die nieh, kompon xdara dah!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

tidak bersyukur..nie la balasan nya..nikmat adalah hak ALLAH..sekejap ja leh tarik...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Juboq hang xda dara

Anonymous said... Best Blogger Tips

semua org genius malaysia jadi camni...lepas ni kalo jumpa budak genius lagi jgn la p gatai hantaq luaq negara...cmni la jdinya

Anonymous said... Best Blogger Tips

mana ko tau dia xde dara???ini lah org melayu...mengutuk org je keje...diri ko tuh perfect ke???...penah ko terpikir nape dia jd macam ni???....mungkin tekanan...

Huda Diaz said... Best Blogger Tips

sama sekolah. demm

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous yelah. Mana tau tada dara. Berdosa syak wasangka. Macam mana nak minta maaf?

Anonymous said... Best Blogger Tips

TERIMA KASIH AMALINA COZ KO DAH MEMALUKAN MALAYSIA!!!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tekanan?! Bnyk cara atasi tekanan..ruginya.. Klu gagal bole dipercayai..tp bila pic dgn jantan mat saleh hensem ni mcm xcaye je..hahahaaa

Anonymous said... Best Blogger Tips

x slh nk blaja ilmu dunia , tpy aq rse sbelom g blaja luar ngara bek blaja ilmu agama dulu la bru elok

Anonymous said... Best Blogger Tips

dah tentu die org islam kalo stress mcmane pon nape mesti nak bersosial, mintak la pd allah...allah tu maha pemurah...bkn melayu je yg ske kutuk2 sume bangse pon same...realiti hdup..kalo xnak kne kutuk dok diam2 jage perangai dan tingkah laku kte 2 je....peace \m/...

Anonymous said... Best Blogger Tips

sedih.. owb bijak mcm nie fail dalam kehidupan,,

Anonymous said... Best Blogger Tips

Linundus has received a letter through e-mail from Charis Wong who is currently a 3rd year Edinburgh medical student and a course-mate of Nur Amalina Che Bakri, clarifying the latter’s status as a 17A1 scorer which appeared in this blog.

"Dear all. I'm Charis, currently a 3rd year Edinburgh medical student.

I'm writing this as I'm absolutely saddened and disgusted by the rumours spread about my course mate Nur Amalina Che Bakri or more popular known on the net as the 17A1 scorer. To clarify, she is doing very well and is actually doing an intercalated honours degree in Pharmacology with Industrial Experience.

She did not fail her second year but actually did quite well. That intercalated degree is a very competitive one and she obtained it by her merit (with Bank Negara's funding). If I'm not mistaken, she has also obtained an ERASMUS transfer programme where she can do part of that course in a partner European university. She will be returning to 3rd year medicine in 2010, and if all things go well, graduate in 2013.

I understand that there is widespread dissatisfaction about the allocation of scholarships in Malaysia. However, whether it is just or not, I think that Nur Amalina or other scholars should never be victimised by false rumours. It is NOT their fault, whatever it is. Leave her alone, please.

If your anger or frustration is meant to be at the scholarship-givers, i.e. the government or other organisations giving out scholarships, let it be directed at them and them only, and voice out your concerns and frustrations in a manner worthy of a concern citizen.

There are flaws to the system, no doubt. There's the question on whether such a heavy cost of sending a scholar overseas is justified.

Then, there is the issue of scholars who 'disappear' after graduating. There are scholars who fail year after a year, costing taxpayers a huge sum of money. And there's always that talk about the unclear criteria of selection for scholarships.

But let's get our facts right before pointing our fingers, and perhaps check who we are pointing our fingers at, lest we wrongly defame and even character assassinate young scholars with great potential." Your fellow Malaysian,

Charis Wong

Wong can be reached at C.H.L.Wong@sms.ed.ac.uk

source http://linundus.blogspot.com/2009/12/failure-of-nur-amalina-che-bakri-status.html

Anonymous said... Best Blogger Tips

Alaaa backup bnyk sgt korang nih..nama pon komen..lantakla ni pndapat msg2.. Citer hot komen hot laa..bukan nk tunjuk baik tp ni pngajaran utk kita jugak..kutuk ckit2 biasalaa..ko pon mcm gud2 jer..bole blah arr..phuiuu

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kebanyakan budak pintar mesti akan terjadi perkara x bagus. ..korang tengok budak iq genius d malaysia yg dahulu apa dah jadi. ..semuanya dari kita utk kuatkan KEIMANAN...byk dah aku tgok wanita came gini. .bukan luar negara jak...dlm pljr U mlysia pun ada setengah gitu. ..

Anonymous said... Best Blogger Tips

matila nak... ko bwk name negare ke tmpt owg.. da dr kcik mkn blacan ttibe nmpk pizza sebok nk try.. matila, johor/malaysia.. demm =..='

Tukang Paip said... Best Blogger Tips

Gambar pertama tangan dia pegang kat mana tu???

Anonymous said... Best Blogger Tips

yo bro,tak elok letak fitnah macam ni,member aku kat sana jumpa dia dan dia okay je,like the msg from other guy who reply on this blog,she's doing fine,so please do delete this post,janganlah menjatuhkan orang lain dengan fitnah yang macam ni,dosa hang pegang naa

Authors Yang Stress said... Best Blogger Tips

@Anonymous
bro anon, sorry if the story is fake, thx for clarification, now this post is abt her alone, not about her studies.. tq

Anonymous said... Best Blogger Tips

betul ke die?da siasat..?

Anonymous said... Best Blogger Tips

no no i feel sorry to myself..we all malaysia(especail melayu) should "repair" and solve d problem together and not to blame each other..we should know that we are just human and till now we still try to find keredaan Allah and yes sometime we do make big mistake in our life n should give second change dan beristifar as many as 'inposible'..we can't blame to other.if not hari dia kena ari nie or i call 'Em'. maybe in d same place it could happen to anyone of us(yes it will be and don't say u are so pure perfact)..let us all remamber this has a gud pengajaran and past to generasion to generasion so this manner can reduse year after year till we all are pround to be khalifah..

Anonymous said... Best Blogger Tips

hehehehe macam2..yang penting bila manusia mula kejar duniawi melebihi akhirat beginilah jadinya..apapun doakan kita semua berada jalan yang diredhoi Allah swt.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ok2lah dia tak gagal..tapi dia dah jadi macam beyonce do..memang transformasi la.hehe

Anonymous said... Best Blogger Tips

hrp2 cerita neyh xbtol .. tp klaw btol .... sha just hrp yg akk Nur Amalina Che Bakri akn berubah ... insyaallah ..

Anonymous said... Best Blogger Tips

syokkk dia dapat p duk oversea boleh main salji.main salji banyak sangat rambut pun dah tukar warna..kalau aku p duk sana agaknya rambut aku tukar warna apa erk?...:P

Anonymous said... Best Blogger Tips

mmg tukar course pasal dah flop dlm medic.. aku ada gak 2-3 org coursemate aku buat engineering di Glasgow yg flop pi tukar course...

teh' o said... Best Blogger Tips

x lawa pown. pfft, x selere aq.
tu la, org kalo cerdik sgt, lupe diri.
ntah pape ntah, kalo study dlm malaysia,
x jadi bende2 nh aq rase. fullstop.

Anonymous said... Best Blogger Tips

seronok sebarkan aib orang kan? seronok tak? hehe
what you got admin? ditambah lagi perisa-perisa "manis" dari kata-kata orang. Terbaaeekklah admin! hehe

*sarcasm*

[semoga Allah memelihara aibmu jua]

Anonymous said... Best Blogger Tips

lepas tu share2 kat fb...waahh! seronoknyaa...

*siapa yg awal2 duk sebar aib orang ni, tanggungla ye*

kbai!

[fames la blog nih nanti]

Authors Yang Stress said... Best Blogger Tips

@Anonymous
admin cuma nak kongsikan kebenarkan dan cerita stress.. maaf kalo anda terasa.. peace..

Anonymous said... Best Blogger Tips

oh lupe...admin n blog ni pun boleh jadi penyebab aib amalina terdedah dan tersebar meluas lagi...hehe

p/s: sama2 sebarkan aib orang..itukan adat melayu..wahahaa!!

*sarcasm lagi*

Anonymous said... Best Blogger Tips

hehehe..tak terasa sikit pun...cuma kesian kat anda..

walaupun kebenaran sekalipun, inikan aib orang..sama2 jaga laa...

sebab tu mengumpat haram walaupun berita tu sangat2 benar

you will got what you give...Allah itu Maha Adil...hohoho...

^_^

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sapa2 yg duk komen negatif jer pasal c amalina ni, memang rasa dri tu sempurna sangat. jgn kata dia yg duk d oversea tu berubah, entah2 kamu yg sibuk komen negatif pasal amalina tu pun perangai mcm setan. eksen kata org mcm2.. hello...kalau ko letak nama fb ko skali,aku suruh org lain renung2 suma perangai korang. x sumanya alim n mengikut ajaran agama pun.. ntah2 solat pun x.. piiraahhhh! HHHAAKKTUUUIIIIII!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

amboih hang nih...sabaq no~

hehehe

Anonymous said... Best Blogger Tips

PELACURRRRRRRRRRRRR

Anonymous said... Best Blogger Tips

seronok la baca kutuk/hinaan/cacian korang..teruskan lagi...teruskan lagi...

p/s: admin, saham akhirat anda semakin bertambah..oyeahh!! hehehe

Anonymous said... Best Blogger Tips

bila kepandaian membawa kedunia

Anonymous said... Best Blogger Tips

ok, yang atas ni sarcasm..nanti jadi isu pulak..orang melayu ni sensitif skit kalau ade yang salah tulis...hohoho ^_^

Anonymous said... Best Blogger Tips

Terima Kasih Admin kerana membuka aib nya...

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous

aku bukan apa, benda ni kalau admin tak sure, janganlah nak aibkan amalina ni, kawan aku jumpa dia kat sana and she's fine, sorry lah admin aku percaya apa yang kawan aku cakap daripada khabar angin.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Oh, nampaknya admin ni agak slow dengan sarcastic aku...hoho..takkan tak terasa nak delete kot?

[erm, nak tambah saham akhirat lagi kot]

p/s: semoaga "sempat" _____ la ye (isi sendiri tempat kosong)

Oh! Mungkin admin dah biasa ngan mende2 ni sampai FIKIR "rileks ar, mende kecik je kot" atau "takde papenye post mende nih" atau "biar la"..

sokay2...take your time...your heart need "something" actually...

Anonymous said... Best Blogger Tips

* i mean, delete post ini...pasal keaiban amalina ni*

Anonymous said... Best Blogger Tips

jgn nanti kuar kt bangbros sudeh..

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous abis tekanan je bleh la buat benda2 yg dilarang Allah? satu lg komen yg x mencerminkan tuan punya komen ada otak. :)

ibnu marzuki al firdaus said... Best Blogger Tips

sekor jadi sundal n satu lak become gay... pit them.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ramai nya pandai2 nak judge amalina ni.. bkn islam kata fitnah tu dosanya lbh bsar dari membunuh ke?? Knyataan dan andaian dlm komen2 atas tu kbanyakan berbaur sdemikian

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kesian mak bpk bdk ni

Anonymous said... Best Blogger Tips

smga ALLAH mbuka pintunya tuk kembali insaf... satu kerugian kerana saudari seorg yg dianugerahkan dgn kepandaian yg xde pda org lain ttpi saudari tlh alpa dgn nikmat tersebut...mga dibukakn pntu hti saudari tuk berubah.AMINN

MR DIN said... Best Blogger Tips

ni silapnya.....
budaya barat memang bertentangkan
dengan budaya timur....
apa Malaysia tidak ada pusat pengajian tentang perubatan?? mustahil
biarlah menuntut dan berkhidmat di negara sendiri

Anonymous said... Best Blogger Tips

WHAT????OH NO,SHE NO VIRGIN ANYMORE,KORANG NI MMG SHALLOW-MINDED YEAK?INGAT DIA NI PERFECT MAKSUM LAH YEK???DAH MACAM YAHUDI DA KORANG NI,SKG NI SURUH USTAZAH KITA YG ALIM TASKIRAH DIA CKIT,APSAL PICS DIA NI MCM BOHSIA KAT MALAYSIA DA???INI KA IMEJ MALAYSIAN????

-Megat,JB

Anonymous said... Best Blogger Tips

lantak dia la..
hak dia kot..

Anonymous said... Best Blogger Tips

oh wanita..

aiirin said... Best Blogger Tips

bodoh tol pmpn ni..mbzir wet jer dok taja ko..

Anonymous said... Best Blogger Tips

bnde dah jadi...kutuk ke...maki ke...caci ke...ntah si amalina ni kesah ke x ntahlah...lantakla die...itu jln yg die pilih...ape2 pun sume dari hati...kalau hati tu x kuat mmg mudahla terpengaruh...admin mungkin dah sebarkan aib org lain...tp atleast kite tahu ape hasilnye bile dah pndai sgt...then terus hantar blajar luar negare...org nak berubah kite bukan tahu...ini pengajaran...untuk kite mcm mane nak didik anak kite...jgn maki2...takut terkene batang idung sendiri plak nnt...berdoa jealah supaya budak ni sedar salah n silap die...

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymousdara xdara xpnting la...yg pnting dia 2..npe la wt hal...cian fmly dia kn,,,

MR DIN said... Best Blogger Tips

berpegang teguh dengan akidah..
iku segala syariat..
nescaya tidak akan sesat
walau dimana berada

Anonymous said... Best Blogger Tips

dh jgn marah2 die...
dunia ni dekat akhirat ibarat tongsampah je..
kalau dunia ni bernilai sebesar sayap nyamuk sekalipon....orangkafir pasti x dapat minum walaupun seteguk air pon...dah2 jgn bagi die tekanan lagi.... kite semua bkn di tempat die ..
fikir2 kn la sahabat...

Anonymous said... Best Blogger Tips

betul ke gambar tu?

Anonymous said... Best Blogger Tips

jgn duk fitnah yg bukan2 pasal amalina ni..
tgk la betol2,gmba2 ni yg fake punya..

Anonymous said... Best Blogger Tips

betul ke gambar tu?

Anonymous said... Best Blogger Tips

korang ni x baik..mungkin bukan die..n..doakanlah yg 2 mmg bukan die..kalau la insan dalam foto 2 die..doakan die kembali ke pangkal jalan..as salam

Anonymous said... Best Blogger Tips

sape2 yg percaya hidup2 ttg citer ni mmg berfikiran pendek..
tgk la btol2 gmba tu,,FAKE!!!
so jgn duk fitnah bukan2

Rie said... Best Blogger Tips

semua org membesar dek sekeliling. dia dihantar ke luar negara tanpa pengawasan oleh sape2 yg dewasa pn (ahli keluarga). sebagai seorang yg naive n muda dia ikut pe sekeliling dia. bukan salah dia juga. lagipown, walau genius or pandai sekalipun, nape nk kena htr ke luar negara? kerajaan katanya hebah suruh Malaysian guna poduct Malaysia sendiri tapi bila hal berkaitan kerajaan sendiri??? tgk sendiri kereta2 milik kerajaan. even agung or Sultan malu nk pakai product Malaysian. if bukan pakai brg2 Malaysian x kata kaya. if x pegi hospital kerajaan sendiri mmg rasanya x baik. so???

akintegra said... Best Blogger Tips

Yang si amelina ni kita xcnfirm lgi dia dah jadi macam tu ke tak..kalau dia buat, tu urusan dia dgn Tuhan la. Yang kamu duk fitnah tu yang betul-betul cnfrm dapat dosa besar. Free je dapat..

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku tak sokong korang , dan aku tak sokong admin cuba aku nak kata ape yg aku rase betul pada aku ..
Beri aku admin takde niat lgsung nak sebarkan fitnah cuma dia nak berkongsi , tapi korang salah ertikan yg dia cuba nak buka aib amalina ni..

cmkorang , korang nmpk benda tu sensasi ckit mesti korang kongsi tanpa selidik dulu so sama cm admin ni.. sbb setiap manusia x lepas dari melakukan kesilapann...

katt korang , terpulang laa katt mata korang nak ingat amalina ni orang dia camne , tapi kalau org yg rapat dgn Amalina confurm tahu perangai sebenar dia..

lgipun katt dunia ni ada 7 insan yg serupa dengan kita so mungkin die mungkin takk..

kalau tu Amalina , doakan die supaya insaff..
jangan kutuk , burukkkan dia lagi..
dapat dosa kering jer pun..

" Tepuk dada , tanya iman''
sedangkan Nabi Muhammad boleh sabar dengan tohmahan yg dilemparkan apalagi kita sebagai umat yg alpa dan selalukan melakukan dosa..

so sabar sblm mengeluarkan seuatu pendapat dan fikir dulu..

kdg2 ada kebaikan nye kita kongsi info2 cmni katt masyarakat , supaya pemikiran dorang terbuka luas tapi kdg2 ada juga risikonya..

mmg buat baik ni sukar dan senang sangat nakk buat jahat kann ?

akhir kata , tengok diri sendri sblum mengeluarkan sesuatu pendapat yg boleh menyakitkan hati orang lain..

- Adam -

Anonymous said... Best Blogger Tips

Yep, kita masih lagi tak sure btul ke dia ni Amalina. But if she IS..
Well, everybody make mistakes (including the ones who're mocking her right now)
Kita boleh doakan supaya she (and all of us) changes for the better...

cik permaisuri said... Best Blogger Tips

kalau betol la ni amalina.kita doakan dia bertaubat dan berubah.tak guna kita maki hamun dia.dosa juga yg kita dapat.harap keluarga Amalina bersabar dgn dugaan ini..

Anonymous said... Best Blogger Tips

btul tu..aku skong akintegra...like like like..

DOWNLOAD OMBAK RINDU DI SINI

DOWNLOAD DATIN GHAIRAH DI SINI

Anonymous said... Best Blogger Tips

ishhh2 ,ambik iktibar dah la ,takpayah nk conderm bagai .mcm pa lg ,fikiran sempit .

Anonymous said... Best Blogger Tips

shit aku rasa sapa yang komen macam haram ni memang pendek akal,hentam keromoh je korang punya komen, benda kalau orang nak jatuhkan,nak malukan si amalina ni,gambar yang tak betul pun jadi betul. Pikir positif lah, jangan nak dok tambah dosa korang yang dah bertimbun tu. Kalau betul, dah lama dah benda keluar berita,benda kat blog ni kadang kadang tipu,nak bagi "hot" blog lah katakan

Mie said... Best Blogger Tips

sedihnyaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mr.PinGu said... Best Blogger Tips

erm...

Anonymous said... Best Blogger Tips

doakan supaya dia kembali seperti sedia kala.. jgn judge yg bkn2...

Anonymous said... Best Blogger Tips

pic no 2 tu tangan dok pegang apa tu???? hahaha

silverlily said... Best Blogger Tips

tau xkalau ni fitnah.xke susah?kite jgn cepat sgt pcye.

Anonymous said... Best Blogger Tips

anda bley lihat! nie lah jdi nye jika terlalu bangga dengan kejayaan SPM yang telah kecapi dlu .. ALLAH dah bagi anugerah,, sejb je manusia berubah .. seperti xbersyukur. masyallah , ape nak jdi xthu lah ... moga2 amalina y dlu kembali ke jalan y btol ...amnnn

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ummmmmm....

Anonymous said... Best Blogger Tips

dah kita tahu tentang dia, kita pun doakanlah untuk dia. mana tahu tanpa post2 macam ni dia lagi dia hanyut dalam dunia tanpa ada orang kisah. dan mungkin ibu bapa dia tak tahu...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Rasanya ini betul, Amalina baru je deactivate FB, ramai di twotter trend #Amalina mengesahkan.. so wat say u??

Hamba Allah said... Best Blogger Tips

dlm pada itu korang mesti ingat....skrang teknologi cggih tau....dpt tampal gmbr sna sini...mana tau tu bukan bdan die...harap2 die x camtu.... :D

Anonymous said... Best Blogger Tips

sape2 yg dh ktuk c amalina nie kao2 udah2 la tu nye...dia dh bsr pndai pk...dia pnyer idup ikut dia la nk mmbntk khdupan cmne skalipon kn....x gne la nk maki hmun cmtu skali...kte pon x tau pe yg bkal trjadi kt kte one day kn...ntah2 kta lg trok fr tu...so enaf la nk ktuk org trlmpau2 sgt...

Anonymous said... Best Blogger Tips

setiap kali cerita pelajar cemerlang 'rosak' kecoh.. padahal ramai je pelajar yang dpt straight A1 dan jadi macam ni..xyah pergi overseas pun. tapi org still xpaham2 yang kepandaian bkn setakat akademik tp agama jgk

akintegra said... Best Blogger Tips

selagi benda xcnfrm depan mata kita..jgn tabur benda2 yg xelok..jgn dgr dri mulut org saja,trus pcaya..cri bukti sndri depan mata sndri. penerangan ni jgk blh digunakan utk couple or yg dh kawin ye... ;)

Anonymous said... Best Blogger Tips

difficulty level: Amalina Che Bakri

stage level : 85/100.

superpower: sexy and brilliant.

weakness : attack her iman.

special power: "super social woman flying kick"

Anonymous said... Best Blogger Tips

mnde bleh wt iktibar,,,ambik...jdkan pngajaran....mnde bruk,,,,tolak tpi jauh2 la....hdup snang,,,y wt ssah 2 knape...

Anonymous said... Best Blogger Tips

dye tk de fb ke..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Takpa lahhhh..Melayu mudah lupa. Semuanya daif pasal berpakaian. Kalo yang pakai tudung tuuu, perangai macam hantu raya, sama juga lah macam hantu raya. Tetapi, kalau berpakaian menjolok mata pun macam adik amelina ni, perangai baik, apa lah ko orang kesah sangat? Yang tudung tu boleh menyembunyikan sejuta rahsia dan sejuta jin dan hantu juga lah. Jangan lagi kutuk cara hidup student ni lahhh.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ish23...kesian....

Anonymous said... Best Blogger Tips

herm xtaw r nk kata apa,cuma benda ni patut dijadikan pengajaran bt kita dan kerajaan,memang banyak genius kita yg dihantr ke luar jadi seperti ini,xsalh hntr luar tp kerajaan ptt amik lgkh spy mereka ni terjaga n terpelihara,spy mereka ada smgt patriotisme,sbb mereka nilah y mnjd harapan ntok memajukn negara,papepon mintak kte,dijauhi dr dugaan mcm ni,rugi malaysia

L said... Best Blogger Tips

ni yg taknak blaja kat luar negara ni =-=

Anonymous said... Best Blogger Tips

alah...korang carut dier senyom..pasai apa? pasai hangpa buat dia glemer sat...ni dah tanggungjawab dia sendiri,,,mak bapak dia mesti dah pesan mcm2 terutamanya bab2 agama...tak caya ler takder muslimah lain kat uni dier tu utk sama bersosial...bersosial lah dengan Allah...caranya...kita semua tahu caranya...iman seterjal karang kalau tetap tidak teguh di hati...memang akan tersesat minda hati majazi...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Zaman dah moden lg canggih...

vintageshirt said... Best Blogger Tips

X pandai jaga blh rabak jubo kno pele mat saleh,haha

Anonymous said... Best Blogger Tips

cte ni dh basi...tahun 2009 pny cte..
n, fyi..amalina bkn lah gagal atau dh rosak..ni sume keje org2 yg x puas ati dgn kejayaan dia..dengki..busuk ati (busuk tahap daki pusat)..mentaliti org melayu yg sukar di ubah..bc link2 ni..buka mata,minda, telinga anda..jgn jadi BODOH!!

http://margeemar.blogspot.com/2009/11/nur-amalina-did-not-fail-medical-school.

http://www.highbeam.com/doc/1P1-136397996.html

Anonymous said... Best Blogger Tips

-sambungan-

korg pikir la dosa korg ngata dia..yg ntah betul ntah tidak..

pikir2kn dan selamat beramal!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

K.A.H.K.A.H.K.A.H.K.A.H, SEBAB NI LA AK STUDY XMAU BAGI RESULT GEMPAK2, TAKAT 16A1 1A2 JE, MEDIA NK INTEBIU AK XMAU, SBB NNT KENA P LUAR NEGARA JADI PELACUR :D

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bengong la kosmate dia nama charis wong tu. Org pertikaikan cara hidup amalina sbg islam bknnya pertikaikan dia gagal ke lulus ke. Dh tau jd public figure tlg la jg nama baik islam dan negara. Bkn dia sorg je yg pegi luar negara. Org lain pun pegi jgak tp bleh je jg agama dan akhlak. Klu betul baik akhlaknya, dia xkan pkai seksi mcm tu..gamba tu dh jd bukti..sbb tu islam suruh jaga aurat..sbb bleh jd fitnah. Jd kan ini pengajaran buat semua org ok. Peace ^_^V

Anonymous said... Best Blogger Tips

seriously korang yang kutuk amalina ni mmg nothing more than a bunch of delusional idiots! tak ke korang sedar kat malaysia sendiri bersepah laki or perempuan yang a billion times skankier! suka hati dia lah nak pakai mcm mana pun, it could be much worse. cube jaga kain korang sendiri sebelum even consider to peek at others.

IceToad said... Best Blogger Tips

DAFUQ!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni blm ustaz azhar bagi komen lgi ni..klu die bagi,lg kaw2 pnye..hahhahah..neway,klu btol die,smoge Allah bukekan hti die untuk insaf,klu bukan die,entahla labuuu.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

macam xcya ja gmbaq dia...paroh2 lgu nih

Cik Panda said... Best Blogger Tips

byknye komen hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymouskembali la jalan yg benar cik amalina..org putih tu sume dh brkarat

Anonymous said... Best Blogger Tips

kt malaysia yg bersepah laki o pompuan yg a billion times skankier tu lain kes ler..masalahnya dia nie public figure! a.k.a jd cth utk bdak2 sekolah yg tgh bljr skrg..bdak2 in future nnt akan terikut dia plak nnt. phm??!

Anonymous said... Best Blogger Tips

amalinaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Anonymous said... Best Blogger Tips

Jika ia adalah Amalina, maka sbg umat islam sama-samalah kita doakan kejayaan dia dan semoga ia dapat membawa nama islam malaysia dengan baik dan bermaruah dan selebihnya biarlah ibu bapa nya yang juga umat islam menasihati dia....

Anonymous said... Best Blogger Tips

ak rs die doing well je dlm exam... cme attitude die je da berubah mgkin sbb culture shock,, rmai je cm2 even dlm malaysia pn,,, aigoo...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Yes, that is she..Amalina Che Bakri, I had seen this photos from her official fb... I believe she still doing well now, cause she done so many courses in one time (transfer programme) myb thats why looks like she losts from her current study place and also b4 rumored by the political people. But, hope people do not blame or just pointing your fingers and burst the harsh words..like hello, it is her LIFE & she has good life/results... But one things to be disappointed happen to her that her physical appearance now that supposed to shown as muslimah of course. Pray for her.Ameen

Anonymous said... Best Blogger Tips

Dah kelantan
Kompom2 ah culture shocked abes!
Hahaha

Muke dah lah hado je
Kale rambut lg

Dh mcm jawa kelantan dah aku tgk!
Tk sedo diri

Kesian tgk
Bukan dia sorang je student kita kt sana
Beribu lg la

Asal dia nak culture shocked plak?
Tu la dia
Dok pondok je
Skali dpt kuwo
Menggelitis ah trus

:D

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hensem pa BF dia... jelez aku.... mesti puas makan senapang kan? ala melayu pistol je ramai... snapang ciput... hehehehe

Anonymous said... Best Blogger Tips

http://sejarahmalaysia.pnm.my/portalBM/detail.php?ttl_id=383&spesifik_id=383&section=sm06
Lawati lah page di atas... nama Amalina ada dalan sejarah Malaysia.. BACA la sendiri...

Anonymous said... Best Blogger Tips

= =\ xde bukti yg sahih xyah la dok sibuk wat blog komen sal org gini2..tup2 xbtl.cmne? amalina ni yg kn tuntut kamu kt akhirat.amek jln slamat.tutop aib org.xyah tnjuk gmbr2 sgala.lau ckp sifilan2 ok la jgk.ni terang2 mengaibkn.. cbe jgn wat alasan "bukan nk mengaibkan,sekadar berkongsi cerita" = =. meh aq wat blog plak kone sal diri ko.pe ko rase.==

Anonymous said... Best Blogger Tips

perlu ke buka aib org?

Anonymous said... Best Blogger Tips

korang ni mengutuk je kerja...masuk kandang kambing mengembek, kandang harimau mengaum la...biarla dia berdressing ke ape ke..x salah berfesyen pun..bukti ape pun xde dah nak mengutuk..apela...

Anonymous said... Best Blogger Tips

semua org melayu antar oversea x leh pakai.

yg laki gi jd gay.

yg pompuan lak gi jd pelacur.

apa la nak jd umat melayu nih?

Anonymous said... Best Blogger Tips

wahhh..
klau bisnes mcm nie kn dh jd jutawan dlm tempoh seminit jew...
------------------
udah2 la 2,
dlm dunia nie ad 7org y seiras,
----------------

detkbell said... Best Blogger Tips

tak baik bukak aib org... walaupun dia salah...

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalo jadi genius mesti jadi camni?? kalo kurang pandai orang melayu sendiri tendang kita... haiz... dunia dunia... harap dia berubah sebelom terlambat... amin...

Anonymous said... Best Blogger Tips

ooo...c'mon la..she's doing well with her studies and thats that la...apsal byk sgt komen pasal social life dia?we dont know how hard she's trying to cope with life there..so,its not for us to judge la..amalina..ignore the haters.

awan said... Best Blogger Tips

perilaku dia, dosa dia biar Allah setelkan..anytime dia boleh taubat. yg kutuk2 ni mentaliti terlalu kampung aa..ramai je melayu belajar oversea, blk masih menten imej melayu n islam, taknak plak korang puji2. student kita kat sini pun ramai je jadi mcm ni lps msk ipt, takyah nk heran sgt.

awan said... Best Blogger Tips

@Anonymous kosmate dia pun hang nak benggong kan, dia lgi la tak taw pa perihal agama kita. mmg la dia tak taw. atleast dgn emel dia tu kita tahu la yg si amalina ni belajaq elok, terjawab la serba sikit kutukan2 depa yg cakap minah ni fail la bagai. kita doa ja spy amalina ni blk ke imej asal. ini ujianNya kpd dia, jgn kita sibuk2 kutuk

Anonymous said... Best Blogger Tips

oik udohnye..pakai tudung ke x pakai, tetap udoh..ade aku kisah?

Anonymous said... Best Blogger Tips

Iman itu bertambah dan berkurang,bila makanan iman tak ditambah tulah jadinya.....

ortega said... Best Blogger Tips

yg ko ni x sudah2 berceramah dlm ni ape hal anonymous..comment pembaca hanya untuk membina.. sebenarnya bnyk tindakan boleh diambil bkn sekadar komen2 ni aje.. menegakkn kebenaran bukan dianggap mengaibkan org.. klu org tu sendiri x menjaga aibnya sendiri.. pada pendapat saya, blog dan komen2 ni bagus untuk mak bapak dia dan badan2 tertentu tahu perkara2 sebegini.. supaya akan datang x sewenang2nya sesetiap badan tu mengeluarkan biasiswa pada org2 sebegini..ramai fakir miskin dlm negara yg lebih memerlukan dari org2 yg memburukkan imej negara..

Anonymous said... Best Blogger Tips

sume cam budak2 la -.-' ni la org melayu klau nak tegur care elok la. klu admit x nk delete tu dose dia la yg korang ni nk emo lebih2 asal

ortega said... Best Blogger Tips

pesanan buat awan.. komen dlm ni bkn sekadar mengutuk.. bkn suke2... sy dah maklumkan bahawa biar pihak2 tertentu ambil tindakan atas kecuaian individu melakukan perkara2 yg memalukan agama dan bangsa seperti ini.. walaupun yg memberi komen ini x berdaya mengesahkan, namun masih layak memberi komen.. allah x menghukum si pelaku, malah allah menghukum sama rata dgn org2 yg x terlibat sekali pun.. maka, xde istilah biar allah yg settlekan.. dari zaman nabi pun hukum hudud dijalankan oleh manusia bukan biar allah yg hukum..hukum dunia tetap hukum dunia..hukum akhirat tetap hukum akhirat.. jadi dgn adanya blog dan komen ini, terserah pd pihak tertentu untuk mengambil tindakan menyiasat dan menentukan hukuman bg yg bersalah.... yg awak tu pun sama mengutuk mentaliti org kampung kenapa? org2 kampung lebih mulia nk dibandingkan dgn org2 yg bermentaliti mcm awak ni.. muhasabah diri sebelum klasifikasikan mentaliti org lain..

Ain said... Best Blogger Tips

whoaa ! da mcm retis ah :O gile ah mcm x caya ja.
dulu akak Amalina ni jd sumber inspirasi tyme nk amek exam. tp skrg... sygnya :(

Anonymous said... Best Blogger Tips

Cousin aku yg pkai tudung labuh ank ustaz pon balik oversea pkai jeans koyak2 ngn rmbut karat,inikan amalina.bahahaha..ramai je student pompuan dduk serumah ngn laki kt sane.keselamatan terjamin katenye.toksah pk bkn2 k.hahahahaha =P

Anonymous said... Best Blogger Tips

org da pandai tapi ilmu agama yg fardu ain x amal ni la jadinya. nama da amalina. lps ni smua pljr nk p oversea wajib amal doa pendinding diri supaya iman tu kuat ckit. org suh amek ilmu yg baek ja yg p amek ilmu, budaya x baek buat apa?

Anonymous said... Best Blogger Tips

Before you all talk/comment about her, why don't you all look at yourselves in the mirror.Tengok diri sendiri dalam cermin dulu, tengok betul-betul iman tu tahap mana. Tau cakap pasal orang, tapi tengok betul-betul diri sendiri tu macam mana.

Anonymous said... Best Blogger Tips

"Admin harap cerita ini tidak benar..." tapi admin sendiri yang up-kan dah tayang gambar tu...bodoh la admin...HIPO!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

cibai jd cmni sbb tekanan...xde mknenye...ble da jmpe bnde sronok, xkire dh...btw, xde dare...?maybe...haha

Anonymous said... Best Blogger Tips

semua psik0tik... =.='

Anonymous said... Best Blogger Tips

emm kt xbole nk slh kn amalina 100%... dont judge a book by its cover... npe x kt tny amalina sndri knpae dye brubh smpai mc 2 skali... nobody perfect... seblm kt nk judge people look at to our self... adkh dri kt da ckup bgus nk kte org itu ini... jd kn kes amalina ni sbg pengajarn supya kt lbh berhati2 dlm memilih jln hdup.. jgn sebok nk nagte hal org len kelak bnd ni akn trjd kat dri sndr, who's know right?? hdup kn ibrat roda..

Anonymous said... Best Blogger Tips

hanyut~

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bnde ni xkan jd isu kalau die ni bkn public figure/role model/idol.bnde normal kot.bg aku la.hehee..

Anonymous said... Best Blogger Tips

besaq gila buah dada dia..kene nyot!3x ka???

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous Rosak Rosak haiyaaa.... mana pergi tudungnya mana pergi adab n budayanya... gone by the wind

Anonymous said... Best Blogger Tips

NaSIB mak aku x bagi aku Pegi Oversea...Alhamdulillah =) nnt rosak jdi nya... huu~

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ini laa orang malaysia,bukti tak kukuh dah bantai mengutuk.dosa dia semua adalah urusan Allah.instead of korang semua kutuk dia,apa kata korang doa kan dia supaya dapat petunjuk.nak cerita pasal dara,ramai pelajar sekolah menengah dah tak dara sekeliling korang.perbaikikan diri korang dulu baru bantu yang lain.malaysia ni banyak islam IC,sembahyang lima waktu pun tak cukup nak bising lebih

IQBAL ZARIN said... Best Blogger Tips

yang mengutuk tu aku terus label manusia paling bangang. salah ke? kau label dia tak de dara tu boleh pulak?

dah la kisah x confirm betul. terus je nak selar dia macam tu. sekurang2nya dia lagi pandai. tak BODOH macam korang yang tuduh dia x de dara tu. fitnah tahu? blaja agama ke tak?

bajet diri tu sempurna sangat la nak kutuk2 orang. kau tu solat 5 waktu ntah2 pernah lgsg. puasa ramadhan selalu ponteng. eii lagi nak berlagak ustaz. ninamanya bodoh piang.

lebih baik korang bertaubat dari terus berbuat fitnah macam ni.

ADMIN. DELETE THIS POST! TAK DA GUNA DOK SEBAR KEAIBAN ORANG SEMATA-MATA UNTUK TRAFIK DAN RANKING BLOG KAU NI. DELETE!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

sama2 lah kita doakan semoga gambar/berita yg tertera bukan lah kisah yg sebenar. kalau benar sekalipun,kita doakan moga amalina kembali kepada fitrah dan tujuannya yg sebenar.....sesungguhnya Allah sentiasa memberi peluang pada hamba2nya utk bertaubat selagi malaikat Izrail belum dtg menjemput....insyaAllah.....:)

Anonymous said... Best Blogger Tips

bende ni da lame kot,, cume mgkin mse tu xde lg wujud blog2 seumpama ni,, n mybe dorg da tade cite kot,, n then kua la cte2 lame yg da terlepas pndg tu,, n dpt plak gmbr latest dye.. maybe la..

peace

blog-tips-kurus said... Best Blogger Tips

ramainya pengulas. Msian memang sangat prihatin lagi penyayang kan! doakan semuanya baik; Amalina dan kita semua jadi > baik.. :-)

noor said... Best Blogger Tips

ape fb die er

Anonymous said... Best Blogger Tips

lau gmbar gni dah kua, "lu pikir ar sendiri" so lepas ni anta la yg genius2 ke bidang agama... klw tak, mmg kompem ko org kena tarik ngan agama dia org.. sbb mmg tu keja dia org, pikir la dah berapew ramai kwn2 kita kat OC orgnya dah kemana, agama dah kemana

sluangkap said... Best Blogger Tips

bodoh punye melayu

sluangkap said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... Best Blogger Tips

sebenarnye mmg rmi student yg bertudung mse kat mlysia je, bile da kat oversea abis sume tanggal... itula pandai sgt.. tpi biler da kat luar tu mcm culture shock la...hrp lepas nie baik hntr student mlysia yg pepandai tu kat timur tengah jew,,pling teruk pun jd pengganas ...btol x..

Anonymous said... Best Blogger Tips

mangapakah begini ? dulu saye prnah jumpe Amalina nie kt skola sbb ade ceramah . Tudung smpai ke pinggang

yayan said... Best Blogger Tips

nseb bek la spupu aku yg kt UK xcm ni..msih brtudung n xberubah pape...cuma ilmunya yg mngkin smakin tebal....hemmm...bkn nk kata dia bgus..pcuk pngkal diri sndiri...mcm la xde kwn2 mlayu kt sna kn, nk g kwn ngn mat n minah saleh...hemm..kalau xbrubh jd cm diorg xpe gk, ni smpai da xdpt beza mne 1 minah saleh n mne satu minah melayu....kalau btol la ni amalina, aku doakn dia kmbali ke pngkal jalan....amin~~

minoari89 said... Best Blogger Tips

x tau la nak komen pa dah..

Anonymous said... Best Blogger Tips

bg sy benda ni normal.. dulu dia mase budak lagi .. sekarang da besar... biasala anak remaja meningkat dewasa.. sy x mengiya kan atau menidakkan perbuatan dia.. jgnla kita tllu mnjg aib org.. semua komen or kata2 kita akan mnjdi fitnah atau dosa... no mor komen :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

mamat tuh malaysian gak ke? yummy! handsome la.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Pointing out Amalina Bakri's flaw, but where is she? An intern at Cancer Research UK. You? Bunch of keyboard warriors. Just pray for her. People changed, its the matter of good change and vise versa.

firdaus said... Best Blogger Tips

kenapa kaw tak kutuk news paper bg yg kutuk admin tu...fakof

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ni ler, perangai kita melayu kat Malaysia tahu nak kutuk orng je macam diri sendiri yg doq kat M'sia tu baik sangat! Aku dah pernah rasa doq kat M'sia dgn belajar kat UK (full scholarship) tahu sangat life kat sana. Amalina nampak teruk dlm gambar, belum tentu lagi life dia teruk. Aku rasa kat M'sia berlambak gay dgn lesbian takde pulak korang kutuk. Mentang2 kita org belajar kat Oversea mmg ramai yg tak puas hati. Balik M'sia pun punyala dengki nak bagi position yg setaraf dgn kelayakan. Mcm mana Malaysia nak maju. Tambah2 dgn korang yg mulut cam ntah apa2 kutuk org nombor satu, mcm diri sendiri tu bagus sgt!
Overc student

Unknown said... Best Blogger Tips

eh..ni masa aku nak amik SPM bapak aku suruh contohi budak ni..kalau bapak aku baca thread ni confirm palm face bapak aku..hihi

awan said... Best Blogger Tips

@ortega kalau teguran penuh kbaikan boleh jgk aku terasa. ni hang mgutuk aku, so hang pun sama je jenis pgutuk yg konon nak bg komen bernas. bukan amalina seorang ni je prob. kat dlm malaysia sendiri ramai, xyah p oversea. tu hang p tgk clubbing kl nun. ada je org kita, student melayu kita.

awan said... Best Blogger Tips

@IQBAL ZARIN betoi tuh, aku pun myampah dgn jenis ustaz2 taik ayam ini. bg hujah2 pumpang2 then mencarut.

tipah said... Best Blogger Tips

kalau tak kesian kat diri sendiri kesian la kat mak bapak kau betina oi. bodow..

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous kesian dia...tu lah org genius cam nie, jgn hantar kt luar negara..buat apa? biarlah dia bljr dalam negara jer, konon nti hantar luar negara boleh harumkan nama negara...mengarutlah!! macam sepupu saya dapat 'straight A1' x hantar pon luar negara..belajar jer kt IPTA Malaysia nie...maju dan berjaya jer hidup sepupu saya sekarang...x payah nk pandang luar sangat la....dalam Malaysia nie 10X ganda lebih baik taw....!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodo....mna p ajaran agama...uat mlu malaysia ja....pirahhh...

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku selaku budak bijak (4A2,5C5) mengakui la bila dh bijak sgt mcm aku ni, kompem2 ade je bnda jht aku wat..jd contohi la budak2 bangang kt luar sane..

Anonymous said... Best Blogger Tips

http://www.facebook.com/profile.php?id=100003351699223

nah kau..ni fb dia

Anonymous said... Best Blogger Tips

alaaa..xcun pun dia ni..patutla..ade aku kisah ko nak jadi ape..

Anonymous said... Best Blogger Tips

admin, next time tulis la tajuk yang tidak kontroversi.. example.. "walaupun amalina berjaya tetapi dia sebenarnya sudah rosak".... hahahaha..LOL

MrCongeniality said... Best Blogger Tips

ramai USTAZ internet kat sini! PUUUIII!

Anonymous said... Best Blogger Tips

MY KNOB IS ENORMOUS..

Anonymous said... Best Blogger Tips

may god bless her...amen

Anonymous said... Best Blogger Tips

biasa la pandai msa sekolah dulu sebab terpaksa belajar..tgk mereka yang kurang pandai kat sekolah dulu bila berpeluang masuk U mesti depa gunakan peluang tu sebaik mgkin untk blajar..

Anonymous said... Best Blogger Tips

daripada kita komen ttg keburukan dia ni baik kita doakan kebaikan untuk dia..lagi bguskan..cermin jua la diri sendiri,tak semua yang komen di cni ni bagus...ntah2 klu d hantar p luar negara lagi rosak dari amalina ni...so,jangan la nak mengata org,doakan kebaikan untuk kita semua..Allah bless us..amen

Anonymous said... Best Blogger Tips

bg pndpat aku lak knp dy jd cmni sbb org yahudi ni mmg ske mrosakkn umat Islam..ngara yg tmpt dyorg blajar tu kn ramai yahudi..sme dak2 Islam yg dr Malaysia yg cerdik pandai bkn sj Amalina ni je yg dr dlu2 pn mmg brubah sbb ramai sgt manusia yahudi yg mndorong mereka trjerumus ke arah bnda2 yg xelok yg mrosakkan akhlak n agama dyorong..tp pepe pn doakn mereka kmbali ke pgkal jln..kesian mak ayah dyorg n negara kt jgk yg malu..

Anonymous said... Best Blogger Tips

4A25C5 bijak? hahahaha...feeling gud2 jela ko bijak...

Anonymous said... Best Blogger Tips

manusia bkn sempurna.so x perlu la nk kutuk die...sme pown boleh buat salah....lebih baik cermin diri...tgk kite cmne...ok?dont blame others lah.......doakn untuk kebaikan die dan jugak diri kite ye...aminnn

Anonymous said... Best Blogger Tips

cerdik tak boleh di ajar....mcm ni lah......

Anonymous said... Best Blogger Tips

klau tertekan bukan cara yang merosakkn ahlak!..


@Anonymous

Anonymous said... Best Blogger Tips

God, seriously, aku pakai tudung pun mase kt uk, darjah 5...aku tgk org2 dulu ok je g UK, xde pun culture shock mcmni..isk..isk..manusia2..kesian mak n ayah die

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku pandang cmni jer la .... tuhan mengajar kita akan sesuatu bnyk caranya.... hari ini disandarkan kepada amalina.... apa yang diajar.... klau sni ... bahagian komen.... kita nmpak .... kita slalu mengutuk tp x der usaha tuk membaiki.... dari kita kluarkan kata2 x elok.... kan lebih baik kita kluarkan doa tuk sesama muslim .... sbb kita islam adalah bersaudara..... kluarkan lah pesanan dan amik iktibar wahai sahabatku .... next .... amalina itu sndri adalah sndran kpd pengajaran.... tuhan ajar kita supaya sedar.... leka dan alpha maka kita dimana..... jadi kita pandang balik .... kita yang bersuara nie... tiang agama kita kukuh ker??? klau blum .... maka bersamalah kita kukuhkan....sbb solat itu adalah tiang agama....jgn berkata kat sni jer.... klau gagah dikeybod tp realiti x .... jgnlah wahai sahabat.... maaf atas kesalahan kat sni klau ada..... hanya berkata tuk kebaikan bersama

Anonymous said... Best Blogger Tips

jgn buka aib org tuh klu org tuh sndiri dh try nk cover aib dia...dlm kes nih, org tuh sndiri sbok2 dok tnjuk aib sndri kt fbook tuh, kt plak nk tlg ttp?? F-off laa der..

support admin! kami balik ke batu lintang lg.hahahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

setuju ngan yayan.. ku ada juga k.ipar belajar kat sana.. tp takde laa smpi bukak tudung dn segala bagai..

mmg betul tak baik buka aib orang.. BETUL juga dia sebagai public figure kene tunjukkan contoh yg baik.. takut pulak ku nak bagi anak2 belajar pandai2 sampai ke oversea kalau mcm ni.. means lelaki boleh duduk serumah disebabkan 'lebih selamat'..

kami sebagai rakyat Malaysia kene kesah juga, sebab scholarship yg dia dapat tu dari kerajaan kami..

sekurang2nye kalau dia berubah pun, minta jgn laa upload gambar yg mmg boleh menarik org utk mengutuk dia.. cukup2 laa sekadar update her life dan gambar2 yg tak mendatangkan sensasi..

letak ajaran ISLAM yg pertama.. bawa contoh yg baik utk agama yg lain d sana..

Anonymous said... Best Blogger Tips

bile org komen n kutuk2 teruk tu biase la...maybe tu kesan kepada yg kene yg dikutuk tu..si komen sebagai musabab...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Amalina, anggap org yg comment ni sebagai sahabat anda yang sayang pada anda.. bukan kami nak rosakkan anda.. kami cuma nak anda jadi yang terbaik dari yang terbaik baik... faham kan ?

bukan saja terbaik dari segi pelajaran, tapi terbaik juga dari segi akhlak...

kepada yang menyokong kuat amalina tu.. mmg betul tu hak dia.. her life.. tapi sebagai sedara seislam.. berhak juga kita menegur yang mana silap..

Anonymous said... Best Blogger Tips

no wonder la oversea. yg masi area2 malaysia pun ada juga yg bru smpai bandar dah bukak tudung.. blum lg smpai uk...

Anonymous said... Best Blogger Tips

bukan masalah bandar atau oversea.. jika gambar ini bukan Amalina pun, gambar org lain, still akan jadi perkara yang sama seperti komen2 di atas..

bezanyer, dia pernah dikenali.. dan dibiayai..

kalau rasa, apa yang dia buat betul, tak apa... takde sapa yang kata salah... cuma tak payah upload gambar yang leh mendatangkan sensasi seperti di atas.. sekali pun, gambar tu palsu, tapi cerita ni dah tersebar lama dulu.. jadi, kalau takde angin, masakan pokok bergoyang..

jadi, kena jaga diri.. simpan gambar2 yang 'menarik' tue.. just update her life saja..

dia masih mempunyai ramai pengikut setia yg menanti cerita terbaru..

Anonymous said... Best Blogger Tips

masya allah

AJSM said... Best Blogger Tips

Nak jumpe Beyonce Malaysia :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau Amalina ni tahu ini semua bukan dia yg sebenar..mayb dia dah buat press conference ke..atau yg sewaktu dgnnya...mungkin ini fitnah kat dia..tp saper tahu kebenaran sebenarnya..

Anonymous said... Best Blogger Tips

marilah kita doakan dia kembali ke pangkal jalan..mungkin dia dah salah pilih kawan atau telah terpedaya hingga ke arah yg salah...semua manusia pasti membuat kesilapan sama ada dlm sedar ataupun tidak...yg penting pada yg sedar, berilah teguran yg membina, pada yg tidak sedar dgrlah teguran utk motivasikan diri anda...ingatlah, bila2 saja Allah boleh kiamatkan dunia ni, masa tu tiada lagi alasan, tiada lagi teguran, tiada lagi rayuan...semoga kita semua belum terlambat utk menuju ke jalan yg benar...Insyaallah...

Anonymous said... Best Blogger Tips

yaa.. sekalipun teguran tu menyakitkan.. tapi tu laa penawar dan ubat utk teruskan kehidupan yg makin mencabar..

thanks akaun fb fake Amalina dah tukar gambar yg lebih sopan.. biarkan begitu..

kami nak tau kehidupan anda yang baik2 di sana.. bukan kehidupan yang 'berubah' seperti di atas..

pleasee jaga diri anda.. anda ibarat artis disini.. :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

nie la jadi!! dunia mau kiamat da... dunia d puja akhirat x d ingat langsung... ingatlah kematian selalu!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Dunia akhir zaman apa nak heran

Anonymous said... Best Blogger Tips

ALa org melayu cmni la. antara bangsa lain aku tgk org melayu mmg hampeh. dengki x tentu pasal xbole terima org sebangsa die sendiri maju skit mula nk jatuhkn. kalau cina ke mat saleh org melayu tinggikn kalau bangsa sendiri die jatuhkn. aku pn xphm

~cik tiram~ said... Best Blogger Tips

korang ni... aibkan dier pulak... kang terkena batang hidung sendiri cane.. tak kene batang hidung sendiri, kene kat adik2 n kakak2 korang cane?

doa kan la moga dia kembali ke pangkal jalan...

Anonymous said... Best Blogger Tips

dh dier mau hidup dier camtu. rmi je org pndi pegi oversea. dh dier je femes msk newspaper pastu trus nk uat dier jd icon malaysia sbgi budak pndi sni. rmi la bdk pndi sni berupa cam dier ni. biaq pi depa la.

Anonymous said... Best Blogger Tips

biarkan die, akhir2 mesti die sedarkan dirinye dari tidur

Anonymous said... Best Blogger Tips

bg aku kat cnie...aku rase nie la yg di katekan nobody perfect...so pd kiter xpayah la nk kutuk2...kiter ckp dia xelok psl dah berubah...yg kiter duk kutuk2 fitnah2 nie elok sgt ker...dr kutuk2 fitnah2 baik ler doakan dia balik kepanggal jalan...e2kan lebih mulia...insyallah satu hari dia berubah...tp yg kiter nie leh berubah ker dr kutuk2 serta menfitnah org nie...ingatlah ALLAH tgh menguji dia...tp ujian kiter xsiapa tahu...mn tahu 1 arinie kiter pun leh terjebak mcm dia...fiki2kan lah...sepatutnyer kiter mendoakan yg baik2 bukan lg nk kondem dia...selamat beramal...PEACE...

cherriecinta said... Best Blogger Tips

instead of bombarding amalina changing to a party girl etc. these stupid pipai who are condemning her should think abt the other malaysians (regardless of race/religion) staying in malaysia itself having sex before marriage, drinking booze etc. so dumb. if they have a problem about amalina, then im sure as hell reckon they should have a problem about ombak rindu where maya karin was wearing sarong kenak caress by aaron aziz and all wtfffff..... gila shallow minded tahap dewa!

Anonymous said... Best Blogger Tips

salam ini sekadar pendapat sy hamba yg serba kekurangan...sy xmenafikan she's doing well there...achieve excellent result..dia mmg pandai..no doubt on that...cme in terms of dressing...totally change...drpd seorg fadis yg sgt ayu bertudung....kini sudah free hair..kebebasan berpakaian barangkali..ye sy tidak meragui agamanya..imannya....mybe she's still muslim...a malaysian.....cuma sebagai ikon yg pernah sy bangga2 kan..ketika dia mendapat straight A;s dulu....pandai..bijak..sopan..muslimah....kini ada perubahan dari segi pemakaiannya...ini sekadar luahan..dan pendapat....dan sy tidak pernah mengatakan dia tidak bijak..ya she's great student...cme alangkah lebih elok klau identiti sopannya seperti dulu dikekalkan....tapi jika ada yang tidak bersetuju dgn sy..dan membelanya atas paksi kebebasan berpakaian...which means tht's her own right..xpe....again..ini sekadar luahan..

Anonymous said... Best Blogger Tips

cam mana kalau mak bapak dia yang tengok nie... sedih BEB??

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 383   Newer› Newest»

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...