Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Thursday, 18 October 2012

OMG : Inilah Dia Labu Terbesar Di Dunia Seberat 849 kg (4 Gambar)

WALLACE (kiri) bercakap kepada Kelly dan Michael (kanan) tentang buah labu gergasi miliknya

NEW YORK - Seorang penanam labu, Ron Wallace dari Greene, Pulau Rhode, Amerika Syarikat diundang menghadiri program bual bicara Live with Kelly and Michael di sini kelmarin. Dia diundang bagi menceritakan tentang buah labunya yang seberat 849 kilogram (kg).

Buah labu itu direkodkan sebagai yang terbesar di dunia. Ia mengatasi rekod Guinness World Records hampir 90.71kg atau 2,009 Pounds.
Wallace memenangi pertandingan buah labu terbesar pada pertandingan hasil pertanian di Topsfield, Massachusetts baru-baru ini.

Dia menenangi hadiah wang tunai sebanyak AS$5,500 (RM16,694) ekoran kemenangannya.
Wallace juga memperoleh wang tunai sebanyak AS$10,000 (RM30,353) kerana berjaya memecahkan rekod dunia. 




p/s : Besar giler... tak tau plak labu boleh membesar sampai camtu sekali.. 

Sumber : Here

6 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

huuu

Anonymous said... Best Blogger Tips

wat kenduri mkn x abih ni

hana rafile said... Best Blogger Tips

http://cash111.com/ref.php?page=act/ref&invcod=88938

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

apsal la besar sangat labu tu... biarkan sahaja dia dgn labunya

thehellwiththeworldtoday-_-1st said... Best Blogger Tips

labu owh labu

Anonymous said... Best Blogger Tips

giler babi! aku tanam labu kt kebun mak aku ,cuma boleh membesar sampai 2-3 kilo jer!!

mcm mane lak labu dia boleh besor cenggitu?
mai benih sikit..nk try tanam kt m'sia

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...