Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 4 June 2011

Peringatan! : 6 jenis wanita mudah ditipu lelaki


1. Wanita yang terlalu mudah mempercayai lelaki

Sudah sayang, jadi apa saja yang lelaki/pasangan katakan, kepercayaan adalah 100 peratus. Bukan kena percaya pasangan separuh atau tidak sepenuhnya tetapi jangan mudah percaya membuta-tuli dan menerima apa saja tanpa menggunakan akal fikiran yang waras. 
 
Contoh mudah: Pasangan anda berkerja sebagai seorang kerani dan gajinya sebanyak RM1,000 sebulan bersih. Anda pula memang tahu status kewangan dan cara perbelanjaannya. Dia ada banyak tanggungjawab, bil untuk dijelaskan setiap bulan dan sebagainya. Kira gajinya cukup-cukup saja. 

Satu hari, dia belikan anda cincin emas berharga RM700. Anda tanya, mana dapat duit, dia kata lama menyimpan untuk memberi anda kejutan. Boleh terima.

Bila anda tengok pakaiannya pula, semuanya berjenama. Dia mula berbelanja sakan dan untuk anda pun, macam-macam barang dia belikan. Anda tanya lagi, mana dapat duit? Dia jawab, ada berniaga dengan kawan. Anda terus percaya.

Ingat! Lelaki yang berterus-terang dan jujur dengan pasangannya akan menyatakan, menjelaskan dengan selengkapnya apa yang ditanya atau diragui pasangannya. Dia tidak akan menyembunyikan apa pun kerana baginya, wanita yang disayanginya bukan saja tempat berkasih, malah tempat berkongsi apa saja. Lagi pun, nak rahsia apa, bukan dengan orang lain?

Jadi, jika anda berasa ragu, tanya pasangan anda, jangan tunggu, jangan simpan. Cuma pastikan anda bertanya kepada dia pada masa dan keadaan yang sesuai. Percaya sepenuhnya atau sebarangan boleh meletakkan anda dalam bahaya.

2. Wanita yang `terdesak’ untuk berkahwin

Usia yang semakin lanjut membuatkan ramai wanita yang belum berpasangan risau akan status diri.

Walaupun pada zaman yang semakin canggih ini, wanita berkerjaya lewat berkahwin adalah perkara biasa, namun majoriti wanita yang semakin meningkat usianya risau jika masih belum mempunyai pasangan hidup.

Risau usia semakin meningkat, ditambah pula dengan tekanan daripada ibu bapa, pandangan masyarakat, dan juga kerisauan terhadap peluang untuk mendapatkan cahaya mata yang semakin kurang jika berkahwin lambat.

Dalam keadaan seperti ini, kadangkala mereka boleh `terlepas pandang’ mengenai sikap, kualiti dan peribadi lelaki yang dipilihnya itu.

Wanita yang berkahwin lewat pada zaman ini pula kebanyakannya berkerjaya, secara tidak langsung bermakna mereka mempunyai tahap kewangan yang stabil. Ini memungkinkan wanita begini menjadi mangsa `buaya profesional’, yang sentiasa mencari peluang untuk mengambil kesempatan ke atas wanita seperti ini. Kalau anda wanita seperti ini, ingat...biar lambat, asal selamat!

3. Wanita `sosial’

Wanita yang sosial, suka pada hiburan malam, berparti, disko, pergaulan bebas dan berpegang pada falsafah `masa muda inilah nak berseronok dan rasa macam-macam’, mereka sebenarnya `mengiklankan’ diri kepada spesies lelaki pemangsa wanita.

Bersosial tanpa batasan adalah antara resipi utama yang menyebabkan ramai wanita dan gadis remaja ditipu (dalam pelbagai aspek) oleh lelaki tidak bertanggungjawab.


4. Wanita yang tidak mementingkan ilmu

Wanita yang mementingkan ilmu dalam konteks percintaan, perkahwinan dan memilih pasangan hidup bukanlah bermaksud wanita yang mempunyai ijazah berjela-jela dari universiti terkenal.

Wanita berilmu dalam konteks ini ialah wanita yang mampu memandu dirinya supaya tidak `terpilih’ lelaki penipu dan berbahaya. Jika dia `terjebak’ sekali pun dengan lelaki penipu/berbahaya, dia tahu apa yang perlu dilakukan atau di mana untuk mendapatkan bantuan yang sewajarnya.

Wanita berilmu juga bermaksud wanita yang tahu haknya sebagai wanita dan isteri. Wanita yang berilmu berani `membetulkan’ keadaan dan mempertahankan haknya apabila perhubungan atau perkahwinannya terganggu atau diganggu sama ada oleh pihak ketiga atau pasangannya sendiri.

Wanita berilmu mampu menjadi pasangan atau isteri yang sentiasa menjadi kebanggaan pasangan atau suami.

5. Wanita yang memandang faktor fizikal sebagai satu ciri utama pada lelaki idamannya

Mudah jatuh cinta dengan lelaki kacak, comel atau macho serta mempunyai susuk tubuh yang menggoda?

Wanita perlu ingat, semakin kacak dan seksi seseorang lelaki itu, semakin usaha perlu digandakan meningkatkan `sistem pertahanan diri’.

Perlu diingat, paras rupa dan susuk tubuh tidak sepatutnya menjadi ciri utama lelaki idaman wanita. Ia seharusnya hanya menjadi ciri bonus yang ada pada lelaki.

6. Wanita yang sabar tidak bertempat

Wanita seperti ini boleh dikategorikan sebagai jenis yang selalu `makan hati berulam jantung’ atau mungkin juga `makan tangan berulam kaki’. Dia didera secara mental dan fizikal oleh pasangan, tidak dihargai, sentiasa diambil kesempatan oleh pasangan atau suaminya, tetapi masih tetap bersama lelaki itu walaupun dia sedar, dia terseksa dan tertekan.

Wanita begini sentiasa berharap pasangannya akan berubah pada satu masa nanti. Tidak salah bersabar tetapi jika kesabaran itu akhirnya membawa mudarat kepada diri sendiri, sesuatu perlu dilakukan.

Terus bersabar walau diperlakukan apa saja oleh lelaki atau pasangan seolah-olah memberi `lesen’ kepada pasangan untuk terus mendera, menipu dan menghina maruah wanita. Ingat kata orang dulu-dulu, 'sabar biarlah bertempat’.

Sumber: www.mesra.net
Read More.. "Peringatan! : 6 jenis wanita mudah ditipu lelaki"

Hot! Li Na (China) Pemain Tenis Asia Pertama yang Menang Grand Slam Tenis

 
Pemain Asia pertama akhirnya muncul untuk memenangi Grand Slam Tenis yang merupakan perrtandingan paling berprestij dalam sukan Tenis ini. Li Na, pemain 29 tahun dari China telah mengalahkan Pemain Itali F. Schiavone 6 - 4 , 7 - 6 (0) straight set. Memang bangga la Asia terutamanya China kerana akhirnya kemarau pemain Asia untuk menang Piala Grand Slam single ni. Li Na sebelum ini menjadi pemain bergu Asia pertama juga yang memenangi Grand Slam. TApi yang paling dia gembira mestilah jumlah yang dia menang dalamGrand Slam French Open kali ini adalah ....US Dollar 1,750,000 (million) iaitu lebih kurang rm 7 juta!!!







Read More.. "Hot! Li Na (China) Pemain Tenis Asia Pertama yang Menang Grand Slam Tenis"

Bayi 6 bulan maut tersedak makanan


KUALA LUMPUR — Seorang bayi perempuan berusia enam bulan meninggal dunia semalam akibat tersedak, sehari selepas mengalami muntah selepas diberi makan oleh ibunya di rumah mereka di Taman Bukit Angkasa, Pantai Dalam di sini.

Timbalan Ketua Polis Daerah Brickfields Supritendan Aida Abdul Hamid berkata, laporan bedah siasat mendapati bayi itu mati akibat tersedak susu bercampur makanan.

Bayi malang itu, Rania Batrisyia Zulazmi, meninggal dunia kira-kira 3.30 petang semalam di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) dekat sini, katanya kepada Bernama ketika dihubungi hari ini.

sumber : kosmo
Read More.. "Bayi 6 bulan maut tersedak makanan"

Takut Handphone atau Mp3 low battery? Beli BIKINI ini.


INILAH.COM, London – Bateri iPod atau IPad atau iPhone anda mesti habis bila-bila. Jika lupa membawa charger, hal ini akan membuat anda kesal. Namun, bikini ini boleh menyelesaikan masalah anda.

Bagi mereka yang merasa kesal saat baterii iPod iPhone iPad menunjukkan tanda-tanda kehabisan, sementara Anda tidak berada di ruangan yang menyediakan listrik, teknologi bikini ini boleh menyelesaikan masalah tersebut.

‘Baju renang’ ini dibuat dari panel suria yang boleh mengisi semula bateri apa pun, mulai dari MP3 hingga kamera. Perangkat canggih ini merupakan karya perancang Andrew Schneider. Bahkan, saat ini, Schneider berharap menciptakan sepasang celana yang boleh mendinginkan bir. Ada-ada saja.

Butuh 80 jam untuk menciptakan tiap bikini dari 40 kertas tipis fleksibel, panel foto-voltaik dan benang konduktif. Pengguna juga boleh menggunakan bikini ini untuk berenang. “Untuk mengubahnya kembali sebagai pengisi ulang baterai, cukup keringkan terlebih dahulu”.

Pengguna juga tak perlu takut tersengat elektrik saat menggunakan ‘baju renang’ ini. “Sengatan listrik tak akan terasa,” kata perancang itu. Bikini ini berharga  120 GBP (RM 527).

p/s : Beli lah boleh guna hp kat mana2 je yang ada matahari..tapi hanya sesuai untuk perempuan hihi..
Read More.. "Takut Handphone atau Mp3 low battery? Beli BIKINI ini."

Fakta Bangang Yang Stress!!



1. Kondominium tidak ada kena mengena dengan kondom. Tetapi di    kondominium kita boleh dapat banyak kondom terpakai.

2. Aurat dan urat adalah dua benda yang berbeza. Namun begitu, apabila melihat perempuan yang mendedahkan aurat, urat lelaki akan krem di sesetengah kawasan.

3. Kuih tat enak di makan. Tapi apabila kita makan lapan keping kuih tat, kita mungikin dituduh mencarut. Kalau tak percaya,cuba kira satu tat, dua tat, tiga tat, sampai lapan.

4. Laksamana adalah jawatan besar di dalam kesultanan Melayu Melaka. "Laksa kedah" pula adalah contoh jawapan kalau orang tanya kita "laksa mana ni?"

5. Barbeque adalah makanan yang enak. Namun begitu 'babi queue' haram dimakan oleh orang Islam.

6. Sesetangah orang memanggil cili sebagai cabai. Tapi kalau mulut nak kena cabai, cuba la cakap 'cibai' kat depan orang tua-tua.

7. Membuat tahu sumbat sungguh meletihkan. Lebih letih lagi kalau orang lain hanya tahu nak sumbat je tahu sumbat dalam mulut.

8. Si Bohsia dan Bohjan dipandang hina oleh masyarakat. Namun begitu si Boroi yang makan duit rakyat mendapat sanjungan.

9. Bermain bola keranjang memang meletihkan. Bermain di ranjang juga boleh meletihkan.

10. Allahyarham P.Ramlee tak pernah dapat Lesen P sebab baru diperkenalkan. Penyanyi pop yeh yeh L.Ramli mungkin pernah dapat lesen L. Tapi Allahyarham A.Ramlie tak pernah dapat lesen A sebab tak ada.

11. Ramai orang lelaki takut kalau-kalau mati pucuk. Tapi tak takut kalau-kalau mati esok. (Mesej berunsur dakwah. Sila insaf)
Read More.. "Fakta Bangang Yang Stress!!"

Kung Fu Panda 2 Hot Actress : Tigress (Angelina Jolie) [6 Photos]

Memang best la movie ni..siyess best..waktu movie ni first kuar, sempat pegi ke cinema untuk tengok..memang kreatif la idea yang sangat best untuk movie sequel ni. Kalo belum tengok tu bgs korang pegi tengok, kalo tak pun tengok la online ye..Ni nak bagi gambar Hot Actress dalam movie ni Tigress...ingat Hot!!! jadi 18++ ye... hehe







seksi dan hot tak??? hehe :-))


Read More.. "Kung Fu Panda 2 Hot Actress : Tigress (Angelina Jolie) [6 Photos]"

Hot ! Bayi yang masih dalam Kandungan dah mempunyai akaun Facebook!! [Video+Photo]

Giler dengan Facebook, ada pasangan ni telah membuat akaun FB untuk bayinya yang akan lahir pada 9 Jun ini agak-agaknya. Ntah macam mana bayi tu nak membuat post..hihi..memang makin pelik dunia ni sekarang..:-))

Mariah Greene telah dinobatkan sebagai pemilik akaun Facebook termuda di dunia. Bayangkan, dari setengah million penduduk jejaring sosial tersohor itu, Greene memang belum merasakan udara bumi ini. Akibatnya, authority Facebook menutup akaun yang dianggap illegal ini.


Satu-satunya bayi di dunia yang mempunyai akaun Facebook

Adalah pasangan Matt dan Elli Greene dari Texas, Amerika Serikat, yang berinisiatif membuat akaun Mariah Greene. Wajar pasangan itu kini menantikan kelahiran buah hatinya. Doktor telah menjangkakan anak yang akan diberi nama Mariah Greene itu lahir pada Khamis, 9 Jun 2011.  “Kami hanya memastikan bayi kami (Mariah Greene) segera lahir kepada keluarga dan teman,” kata Matt, 37 tahun, dalam ABC News, 2 Jun 2011. Akaun sekaligus profil Mariah Greene di Facebook, kata Matt, dijadikan journal mengingatkan kelahiran.





Profil yang dibuat Matt dan Elli beberapa hari lalu itu, 1 Jun 2011, telah menarik sehingga 350 permintaan teman. Bahkan banyak quotes positif tentang kehadiran Mariah Greene meski dirinya belum terlahir.  Pihak Facebook belum menanggapi keluhan Matt dan Elli. Keduanya masih bekeras akaun anaknya itu layak dipertahankan. Alasannya, pemilik Facebook, Mark Zuckerberg, pun memiliki akaun untuk anjingnya. “Mengapa kami tidak,” katanya.

sumber : ruanghati
Read More.. "Hot ! Bayi yang masih dalam Kandungan dah mempunyai akaun Facebook!! [Video+Photo]"

Adakah patut Gambit S. bagi middle finger kepada blogger??

Ingat tak video klip Prema Yin yang banyak orang kata terlalu menghairahkan? Ni video dia ...kalo tak pernah tengok la..:-)) prema Yin
Mesti ramai orang terbaca tweet Gambit yang bagi middle finger dengan blogger yang tengah hangat diperkatakan oleh blogger seluruh Malaysia. Memang tersinggung juga la sebagai seorang blogger tetapi adakah dia patut bagi dengan blogger middle finger?????
Ni tweet dari Gambit kalo korang belum tengok lagi la..
ADAKAH PATUT GAMBIT BAGI MIDDLE FINGER KEPADA BLOGGER??

Ni KALO Jawapan : PATUT

1. Patut sebab dia bukannya buat video klip lucah pun cuma mingkin terbawa-bawa unsur kebaratan dalam video klipnya. Jadi kenapa semua blogger nak menuduh atau membuat dia seperti dia terlibat dengan jenayah??

2. Patut sebab kadang-kadang kita sebagai blogger agak tak cover-cover bila berkomen atau berPOST-POST. Setuju?

3. Patut sebab ada blogger yang sengaja menghebohkan sesuatu cerita/info untuk mendapat sambutan/views..nak femes kononnya..:-)) Jadi yang artis2 atau sapa2 je jadi mangsa la..sebab blogger ni nak populariti. Kadang-kadang kita kena tau yang tu hidup mereka, kita hanya mampu bagi nasihat tetapi dengan sopannya la :-)) Budi Bahasa Budaya Kita...
Ni pula : TIDAK PATUT

1. Tidak Patut sebab Video Klip tu memang agak tak sesuai walaupun bukan video lucah sebab budaya dan agama serta nega kita tidak mengalakkannya. Kalo bole la sopan-sopan la sikit. Tengok artis lain seperti Siti Nurhaliza, Ziana Zain, Faizal Tahir dll tak pelu buat MV yang menghairahkan tetapi mereka begitu femessssssss

2. Tidak Patut sebab ni bukan cara untuk marah blogger, kalo bole tegur je blogger k? tersinggung semua blogger yang dah beratus ribu di Malaysia ni. Dia kena ingat blogger ni kreatif (kan?kan?) dan bole expose apa sana mereka nak..hehehehe so kalo nak marah pun, tegur je la tak pelu nak bagi jari dengan kami..kami taknak pun jari tu.

3. Tidak Patut sebab semua blogger akan mengamuk dan menyerang Gambit seperti di saat ini apabila lebih dari 1000 post mengenai gambit bagi middle finger ..:-))

Moga-moga Gambit tu sendiri bole faham dan juga kalo bole mohan maaf la..tak baik la kalo orang seluruh dunia tengok :-)) Apa kata orang pasal budaya kita nanti...

Read More.. "Adakah patut Gambit S. bagi middle finger kepada blogger??"

Isteri lapor polis suami terlalu ganas waktu kelamin


KUANTAN: Tidak tahan didera secara seksual oleh suami yang mengamalkan kaedah pelik ketika menjalin hubungan kelamin, seorang wanita mengalami penderitaan sejak empat tahun lalu membuat laporan polis. 

Mangsa yang hanya dikenali sebagai Minah, 55, berkata, dia sudah tiga kali membuat laporan di Balai Polis Jaya Gading dan laporan terakhir dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuantan, 29 Mei lalu selepas suami mengetuk kepalanya dengan jag.

“Sudah empat tahun perasaan saya tertekan akibat terpaksa melayan nafsu pelik suami yang gemar menggunakan cincin penambat zakar ciptaan sendiri ketika hubungan kelamin.

“Perbuatan pelik suami itu menyebabkan saya menderita kerana dia menggunakan pelbagai alat seperti besi rantai kunci, biji manik, benang, gelang getah, kepala jarum peniti dan pelbagai bahan tidak munasabah,” katanya.

Minah berkata, suaminya yang berusia 50 tahun dan bekerja sebagai buruh mendakwa tenaga batinnya akan meningkat jika mengenakan cincin ciptaan sendiri itu pada alat sulitnya.

“Saya pernah bertanya kenapa dia tidak boleh melakukan hubungan kelamin secara normal, tapi suami memberitahu dia tidak berasa nikmat dan tidak akan puas jika tidak menggunakan cincin buatannya itu,” katanya. 
sumber : mymetro
Read More.. "Isteri lapor polis suami terlalu ganas waktu kelamin"

Ibu dipaksa tengok anak merogol teman wanita di rumah


KUALA LUMPUR: Luluh hati seorang ibu apabila terpaksa menyaksikan kerakusan anak lelakinya berusia awal 20-an merogol teman wanita di rumah mereka di Wangsa Maju, di sini, kelmarin. 

Lebih menyedihkan apabila usaha ibu tunggal berusia 40-an itu supaya anaknya menghentikan perbuatan terkutuk terbabit tidak diendahkan walaupun berulang kali dia merayu sambil menangis.

Dalam kejadian kira-kira jam 9 malam, lelaki terbabit dipercayai di bawah pengaruh dadah kerana langsung tidak mempedulikan ibunya sebaliknya lebih rakus dengan menodai kekasihnya yang menjerit meminta bantuan.

Sumber polis berkata, sebelum kejadian mangsa berusia 20-an dipelawa suspek yang dikenalinya sejak empat bulan lalu ke rumahnya dengan alasan mahu memperkenalkan gadis itu kepada ibunya.

“Sebaik sampai di rumah, mangsa diperkenalkan kepada ibu suspek sebelum si ibu pergi ke dapur untuk menyediakan minuman.

sumber : mymetro
Read More.. "Ibu dipaksa tengok anak merogol teman wanita di rumah"

Maharaja Lawak Minggu 10 (Pulau Pinang) Full Video

Setiap minggu memang tak sabar nak tengok Maharaja Lawak. Minggu ni sebelum ke Final, Ml telah berada di Pulau Pinang untuk bertemu peminatnya...:-))

Opening

Jozan

Nabil

Jambu

R2

Sepah

Penyingkiran

sumber : nazwa69
Read More.. "Maharaja Lawak Minggu 10 (Pulau Pinang) Full Video"

Sebab Cemburu, Isteri ditetak mati.


IPOH: Gagal mengawal perasaan cemburu, seorang suami menetak isteri mudanya dan saudara lelaki wanita itu yang cuba meleraikan pergaduhan antara pasangan itu di rumah mereka di Jalan Padang Tembak, di sini, hari ini. 

Dalam kejadian pukul 10.30 pagi itu, pasangan tersebut yang baru mendirikan rumah tangga setahun lepas, dikatakan bergaduh sebelum suami berusia 24 tahun itu menyerang isterinya R. Reevathy, 21 dengan sebilah parang.

Mendengar jeritan isteri muda itu, saudara lelakinya, M. Visanathan, 18, yang tinggal berjiran dengan pasangan itu masuk ke rumah mangsa untuk meleraikan pergaduhan tetapi turut ditetak oleh lelaki berkenaan.
Ketua Polis Daerah Ipoh, ACP Azisman Alias berkata kedua-dua mangsa mengalami kecederaan parah di bahagian badan, kedua-dua tangan dan kaki dan dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi, Hospital Raja Permaisuri Bainun di sini.

Katanya suami mangsa yang bekerja sendiri itu ditahan sejam kemudian di rumahnya dan direman selama seminggu untuk siasatan lanjut.

sumber : mymetro
Read More.. "Sebab Cemburu, Isteri ditetak mati."

Jual Buah Pinggang untuk Beli iPad2


Shenzhen - Tindakan pemuda Cina ini boleh dibilang sangat ironis. Gara-gara teruja untuk mendapatkan iPad2, ia nekad menjual satu buah pinggang nya.

Perbuatan itu dilakukan Zheng, 17 tahun, asal Kota Shenzhen, Provinsi Guandong, selatan
Cina. “Saya ingin membeli sebuah iPad2, namun saya tidak memiliki wang,” katanya kepada Shenzhen TV.

Ia berupaya mencari pembeli melalui Internet dan menemukan sebuah iklan yang berani membeli satu buah pinggang berharga Rp 27,9 juta. Zheng, nama awal remaja itu, lantas menghubungi talipon bimbit agen. Setelah harga disepakati, ia berangkat ke Kota Chenzhou di Provinsi Hunan, Cina Utara.

Di sebuah rumah sakit di kota itu, ginjal Zheng dikeluarkan. Setelah operasi selesai, ia pun dibayar sesuai harga yang dijanjikan. Namun, operasi itu mengakibatkan komplikasi bagi Zheng.

Sang ibu, Liu, curiga melihat anaknya pulang membawa sebuah komputer jinjing dan iPad2. “Ia akhirnya mengaku telah menjual salah satu buah pinggangnya,” kata Liu. Ia lantas membawa Zheng ke balai polis di Chenzhou untuk melaporkan kejadian itu. Namun, talipon bimbit agen buah pinggang tersebut tidak dapat dihubungi lagi.

Perdagangan organ manusia sudah umum berlangsung di Cina. Laporan sebuah stesen talivision Jepang tahun lalu menyebutkan bahawa sekelompok wisatawan asing membayar Rp 699 juta untuk sejumlah buah pinggang.

Data resmi Pemerintah Cina mengungkapkan lebih dari 1 juta orang di negara itu memerlukan transplantasi buah pinggang. Namun, hanya sepersepuluh yang bisa memperoleh donor.

Sumber TEMPO interaktif
Read More.. "Jual Buah Pinggang untuk Beli iPad2"

Hot! Peluru Pembunuh Osama Bin Ladin Mengandungi Lemak BABI!!


TEMPO Interaktif, Washington - Bukan sekadar kegiatannya selama ini yang menimbulkan perdebatan apakah pemimpin jaringan Al-Qaidah, mendiang Usamah Bin Ladin, layak masuk surga atau neraka. Namun dua peluru yang menembus dada dan di atas mata kirinya juga menimbulkan polemik lantaran mengandung minyak babi.

Hukum Islam menyatakan babi diharamkan dan merupakan najis. Perusahaan yang memproduksi peluru itu membenarkan pasukan khusus Angkatan Laut Amerika Serikat, SEAL, yang menyerbu lokasi persembunyian Bin Ladin 1 Mei lalu di Kota Abbottabad, Pakistan, memang memakai peluru buatannya.

Peluru itu disebut Silver Bullet Gun Oil. Dalam situs resminya, sang pembuat yang memakai nama samaran “Sang Penunggang Tengah Malam” mengungkapkan peluru itu mengandung 13 persen lemak babi. Ia menegaskan peluru buatannya juga benar-benar efektif karena mampu menembus sasaran apa saja.

Harganya sekitar Rp 76 ribu per 4 ons. “(peluru) ini juga efektif mengharamkan surga bagi seorang teroris fasis Islam,” kata Rider. Ia menambahkan produknya itu sudah menjadi langganan semua kesatuan di militer Amerika sejak Juli 2004.

Dalam situs resminya, Rider mempromosikan produknya dengan menampilkan gambar Bin Ladin bertulisan “dibunuh dengan senjata yang menggunakan Silver Bullet Gun Oil”. Rider yang dikenal dengan nama “Tentara YAHWEH (Tuhan dalam bahasa Ibrani), mengaku mantan penembak jitu di kesatuan marinir Amerika.

Rider menegaskan ia tidak ingin mempromosikan diskriminasi terhadap ras atau agama apapun, hanya kepada teroris. “Produk ini digunakan hanya untuk teroris muslim bersenjata.”

DAILY MAIL/FAISAL ASSEGAF 

sumber : TEMPO Interaktif
Read More.. "Hot! Peluru Pembunuh Osama Bin Ladin Mengandungi Lemak BABI!!"

Friday, 3 June 2011

10 Posisi Parking Kereta Paling Cool oleh WANITA!!

Bukan nak menyinggung wanita di dunia ni tapi hakikatnya Parking kereta tu satu 'musuh' utama semua pemandu di dunia ini terutamanya seorang WANITA..betul tak ?? betul?? salah?? ntah la cuba jawab sendiri. Parking tu bukan senang sebab kalo terlebih sikit mesti scratch sini sana atau terlanggar bumper la..Jadi ni ada koleksi 10 posisi parking kereta paling COOL yang pernah dilakukan oleh seorang wanita...:-)) Don't try this at home...:-))))) TOP 10......











sumber : kaskus
Read More.. "10 Posisi Parking Kereta Paling Cool oleh WANITA!!"

[Video] Cara Sebutan (Pronounce) Jenama "Asus" Yang Sebenar!!


Aku pasti korang mesti penah dengar jenama Asus ni kan?? Mesti time korang nak beli laptop dulu2 korang penah jumpe brand Asus ni.. Tapi korang tau tak macam mane sebutan sebenar "Asus" nih? Adakah A-soos, Asus, Ay-sus atau Aceus??? Kalo korang nak tau, jom tengok video kat bawah nih..

video

Aku pon baru tau lepas tengok video nih.. Selame ni aku sebut ASSES!! Hahaha..

Sumber : DjMick
Read More.. "[Video] Cara Sebutan (Pronounce) Jenama "Asus" Yang Sebenar!!"

Inilah Agenda Bogel Paris Hilton Dalam Program Realiti Barunya


Post sebelum ni ada menyatakan yang Paris Hilton akan berbogel dalam episod pertama program realiti terbarunya. Ini lah gambar agenda tetapi uncensored la..:-)) hehe Dia kelihatan tengah mandi di dalam bath tub rumahnya itu ...
INILAH.COM, Los Angeles - Paris Hilton kembali melepas seluruh pakaian dalam sebuah adegan mandi pada episode pertama reality show terbarunya.

Dalam reality show yang bernama The World According To Paris, Paris beradegan mencuci rambut dan menyabuni tubuhnya di sebuah bak mandi, di rumah Beverly Hills-nya.

Demikian seperti yang dilansir dari TMZ. [mor]
Read More.. "Inilah Agenda Bogel Paris Hilton Dalam Program Realiti Barunya"

[Video] Keluarga Kardashian membuat MV E.T. oleh Katy Perry


Tau tak lagu E.T. oleh penyanyi KAty Perry? Ni keluarga orang kaya ni Kardashian (ni keluarga yang femes dgn show Keeping up iwth Kardashian di Astro tu) telah membuat MV cover lagu ni di tepi pantai semasa family vacation mereka. :-))


Read More.. "[Video] Keluarga Kardashian membuat MV E.T. oleh Katy Perry"

Penculik dan Penjual Budak menjadi pelacur dipenjara 431 Tahun


VIVAnews -- Sungguh tragis nasib Jaycee Lee Dugard. Kala itu, 10 Juni 1991, saat berusia 11 tahun, ia diculik saat sedang menunggu bus sekolah. Setelah itu, hidupnya bagai neraka. Ia disekap di gedung tua di belakang rumah dan dipaksa menuruti nafsu bejat pelaku. Selama 18 tahun.

Ketika bebas dari cengkeraman penculik itu, Dugard sudah berusia 29 tahun. Selama disekap, ia melahirkan dua anak, yang kini berusia 13 dan 16 tahun.

Polisi pun menciduk pelaku yang ternyata pasangan Phillip Garrido dan istrinya, Nancy. Dalam persidangan pelaku, Dugard menolak datang, kesaksiannya dibacakan dengan penuh linangan air mata oleh ibunya, Terry Probyn.

"Aku memillih untuk tidak datang hari ini karena aku menolak untuk membuang waktuku, sedetik pun, ke depan Anda," kata Dugard pada pelaku, seperti dimuat Telegraph, 3 Juni 2011. "Apa yang kamu telah lakukan pada saya sangat salah, aku harap suatu hari kau akan melihatnya."

"Aku membenci setiap detik dan setiap hari selama 18 tahun itu. Kau telah mencuri hidupku dan keluargaku."

Duggard yang kini berusia 31 tahun mengatakan ia baik-baik saja dan berkata pada Phillip Garrido, "kamu tak berarti apa-apa lagi."

Hakim menghukum Garrido yang berusia 60 tahun dengan hukuman maksimal, 431 tahun. Menyebut apa yang ia lakukan sungguh bejat dan tercela.

Garrido yang pada 1976 mendapatkan pembebasan bersyarat dalam kasus pemerkosaan, mengaku bersalah atas tindakan penculikan, 13 tuduhan penyerangan seksual -- termasuk enam tuduhan perkosaan dan tujuh tuduhan melakukan tindakan cabul yang direkam di video. Sementara istrinya dihukum 36 tahun karena mengaku bersalah untuk penculikan dan pemerkosaan.

Dalam pernyataannya, Dugard juga menyebut Nancy Garrido sebagai penjahat. "Tak ada Tuhan di alam semesta yang akan memaafkan tindakan Anda." (eh)

sumber : vivanews
Read More.. "Penculik dan Penjual Budak menjadi pelacur dipenjara 431 Tahun"

Patung yang dibuat menggunakan kabel dan wayar elektrik (15 Photos)

Fuhhhhhh, kita biasa buang je kabel atau wayar yang tak guna ni. Sebab kita tak tau pa nak dibuat degnan benda tu. Seorang disigner dari Itali Matthia Trotta telah mengumpul semua sisa-sisa wayar atau kabel ini untuk membuat patung yang besar. Menurutnya, setiap lengkukan melambangkan sesuatu.














sumber : amusingplanet
Read More.. "Patung yang dibuat menggunakan kabel dan wayar elektrik (15 Photos)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...