Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 13 July 2013

Insaf : SMS Terakhir Yang Tak Sempat Dihantar Sebelum Mati Kemalangan (Gambar)


Baru-baru ini, seorang remaja berusia 22 tahun dari Greeley, Colorado, Amerika, yang sedang memandu kereta hilang kawalan ketika menaip mesej kepada rakannya menggunakan handphone. Beliau yang juga seorang pelajar di University of Colorado terbunuh apabila kereta yang dipandu beliau  terbalik di tepi jalan. Ibu bapa mangsa telah menyiarkan gambar handphone mangsa yang mengandungi mesej terakhir yang tidak sempat dihantar kepada rakan beliau, dengan harapan untuk memberikan kesedaran kepada orang ramai tentang bahayanya membalas mesej ketika memandu.


p/s : Jangan SMS ketika memandu... 

Sumber : Here
Read More.. "Insaf : SMS Terakhir Yang Tak Sempat Dihantar Sebelum Mati Kemalangan (Gambar)"

Serius : Ujian Gila Untuk Menjadi Pemandu Teksi Di London (3 Gambar)


Sebelum diberikan Hackney Carriage License (lesen memandu teksi) di London, seorang pemandu teksi haruslah lulus dalam ujian yang secara puratanya memerlukan masa tiga, empat tahun untuk menguasai setiap selok belok di London. Huh, dah macam sama jangka masa belajar di universiti pula. Bukan senang rupanya nak jadi pemandu teksi di London, kena study dan hafal peta bagai nak gila dulu. Dan paling penting, mereka tidak menggunakan GPS!


p/s : mampu? Mampos... 

Sumber : Here
Read More.. "Serius : Ujian Gila Untuk Menjadi Pemandu Teksi Di London (3 Gambar)"

Horror : Gambar Retro Hukuman Pancung Tahun 1905 Di Vietnam (10 Gambar)


Berikut merupakan gambar-gambar hukuman pancung yang dijalankan di Vietnam pada tahun 1905. Gambar ini tersimpan di galeri di Vietnam. Jom layan gambar kepala orang sebelum telan kari kepala ikan berbuka nanti.


Sumber : Here
Read More.. "Horror : Gambar Retro Hukuman Pancung Tahun 1905 Di Vietnam (10 Gambar)"

Superb : "Pucs", Bongkah Besi Yang Dapat Menggantikan Ais Dalam Minuman (5 Gambar)


Dave dan Calvin Laituri dari Massachusetts, Amerika telah menghasilkan projek ais batu yang diperbuat daripada bongkah keluli untuk menyejukkan minuman. Produk ini digelar sebagai 'pucs'.

Projek ini dipamerkan di dalam laman web Kickstarter dan mendapat sambutan menggalakkan dengan dana melebihi 40,000 US Dollar berjaya dikumpul setakat ini. Ais batu bongkah keluli yang boleh dicas semula ini didatangkan dalam satu set yang terdiri daripada 6 unit bongkah di dalam bekas kayu yang sangat cantik dan menarik. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk yang unik ini anda boleh kunjungi laman web kickstarter di sini.


p/s : Kreatif la manusia nih.. 

Sumber : Here
Read More.. "Superb : "Pucs", Bongkah Besi Yang Dapat Menggantikan Ais Dalam Minuman (5 Gambar)"

WTF : Iklan Tentang Kebaikan Rokok Untuk Kesihatan (13 Gambar)


Tahukah anda, satu masa dahulu merokok ini dianggap sebagai satu aktiviti yang baik untuk kesihatan. Pasti anda tak percaya bukan. Mitos ini berterusan dipercayai hinggalah pada tahun 1952, Reader's Digest mengeluarkan artikel bertajuk "Cancer by the Carton" yang membongkar tentang kaitan antara merokok dan barah paru-paru. Sejak itu, merokok terus diakui sebagai membahayakan kesihatan walaupun sebelumnya kesan merokok kepada kesihatan tidak begitu diendahkan.

Ini dapat dilihat pada iklan-iklan rokok pada satu masa dahulu di mana syarikat-syarikat pengeluar rokok memaparkan seolah-olah merokok ini baik untuk kesihatan. Memang sangat pelik, tapi itulah hakikatnya. Agaknya kalau iklan-iklan sebegini dikeluarkan, adakah akan ada lagi yang percaya?  


Sumber : Here
Read More.. "WTF : Iklan Tentang Kebaikan Rokok Untuk Kesihatan (13 Gambar)"

Cool : [Video] Apabila Seekor Teddy Bear Menjalani Pembedahan


Video pelik yang memaparkan 'seekor' teddy bear sedang menjalani pembedahan membersihkan organ dalaman ini dihasilkan oleh seorang online performance artist dari Los Angeles, Ze Frank. Video pembedahan yang diceritakan oleh satu suara creepy ala-ala suara seorang pedophile ini diberi nama 'Teddy Has An Operation' dan memaparkan beberapa organ dalaman teddy bear seperti buah pinggang, jantung dan lain-lain.


p/s : cool beb.. 

Sumber : here
Read More.. "Cool : [Video] Apabila Seekor Teddy Bear Menjalani Pembedahan"

Cool : [Video] Lelaki Parah Ditanduk Lembu Mengamuk Di Sepanyol


Kejadian ini berlaku di Spain ketika diorang ni menyambut festival Running Of The Bulls di Pamplona. Kenapa aku cakap cool? Sebab diorang ni yang cari pasal. Kesian kat lembu tu. Memang patut kena sondol... 


Sumber : Here
Read More.. "Cool : [Video] Lelaki Parah Ditanduk Lembu Mengamuk Di Sepanyol "

Friday, 12 July 2013

Serius : Headphone Terbesar Di Dunia Yang Tidak Menyentuh Telinga (2 Gambar)


Mendengar muzik dalam persekitaran terpencil hingga menyebabkan anda dalam keadaan khayal dan melupakan apa yang berlaku di sekeliling anda merupakan salah satu perasaan yang paling menakjubkan yang anda perolehi. Dallyn Rule yang merupakan seorang peminat setia kepada muzik sejak dari zaman kanak-kanak telah mencipta sebuah headphone yang terbesar di dunia untuk Maker Faire di Vancouver, BC dan ia sudah tentunya besar.

Dengan besar yang hampir menyamai besar tubuh badan manusia, headphone yang juga boleh berfungsi ini dibuat dari 100% bahan kitar semula / guna semula. Seperti yang telah dijelaskan Dallyn dalam videonya, fon kepala ini telah menjadi impian sejak zaman kanak-kanak kerana dia mahu mencipta sesuatu yang besar dan ketara.

Fon kepala adalah hampir kepada saiz pembesar suara yang besar dan pengguna boleh duduk ditengah-tengah untuk mendengar muzik pilihannya. Perkara yang menarik tentang headphone ini adalah ia direka untuk tidak menyentuh telinga atau kepala anda namun masih menghasilkan muzik yang membuatkan anda percaya bahawa anda seperti dalam keadaan memakai fon kepala. Lebih menakjubkan, orang lain di sekeliling anda tidak boleh mendengar muzik yang datang dari headphone ini semasa lagu kegemaran anda dimainkan.

Dallyn Rule juga telah merancang untuk membuat lebih banyak penambahbaikan kepada reka bentuk semasa headphone ini.




Sumber : Here
Read More.. "Serius : Headphone Terbesar Di Dunia Yang Tidak Menyentuh Telinga (2 Gambar)"

Info : Kartun Peneman Jiwa Kanak-Kanak Era 90an (6 Gambar)

Koleksi Kartun zaman kanak-kanak era 90an. Bila datang time puasa memang benda ni la yang kanak-kanak selalu tunggu depan tv bak kata memang rare la cerita kartun nie sampai rasa lapar pon tak boleh rasa dah time nie khusyuk depan tv.

1. Anak-anak sidek

  Kartun ni membuatkan kanak teruja nak jadi hebat main badminton time ni lepas jek tengok mesti ajak kawan kawan pergi main. memang penuh dengan mesej yang mendalam cerita anak-anak sidek ni.


2. Teletubbies 


Boneka orang putih yang comel waktu 90an boleh la layan sikit. Admin tak berapa nak ingat dia cerita pasal apa tapi dia buat budak budak ketawa la.





3. Keluang Man

Super hero melayu pertama time ni kot.. Keluang Man jadi kebanggaan orang johor jap sebab nama kluang hehe cerita nie serius rare gila teruja tengok kalah cerita suparman hehehe. :p




4. Upin Ipin

Ni baru la jugak tapi penuh dengan mesej yang tersendiri bagus tok kanak kanak. (Tapi bukan 90an dah)



5. Usop Sontorian

Ini paling best ni penuh lawak dengan ayam yang boleh bercakap yang selalu kena buli kisah degil name budak usop lawak lawak korang boleh tgk kat youtube.



6. Yokies.

Kisah keluarga telor yang unik korang boleh cari kat youtube kalau ada la hehe.. (Hasbullah Awang)



Kisah animasi kegilaan kanak kanak zaman 90an heheheh.. :p

Sumber : Here
Read More.. "Info : Kartun Peneman Jiwa Kanak-Kanak Era 90an (6 Gambar)"

OMG : Bayi Ditikam Kerana Gigit Ibu Semasa Menyusu Di China (Gambar)


Jiangsu – Gara-gara menggigit ibunya ketika menyusu badan, seorang bayi berusia lapan bulan telah ditikam sebanyak 90 kali oleh wanita tersebut dengan menggunakan gunting. Ia menyebabkan Xiao Bao menerima 100 jahitan.

Bayi malang itu menetap bersama ibu dan dua bapa saudaranya dan mereka menjalani kehidupan dengan mengutip sampah-sampah untuk tujuan kitar semula.

Kejadian itu disedari oleh salah seorang bapa saudaranya selepas melihat Xiao Bao dalam keadaan berlumuran darah, sebelum dikejarkan ke hospital. Wanita berkenaan akhirnya mengaku bahawa dia menikam anaknya sendiri kerana bayi itu menggigitnya ketika sedang menyusu.

Laporan polis menyebut wanita itu tidak mengalami sebarang penyakit mental. Dalam pada itu, jiran-jiran telah meminta supaya pihak berkuasa mengambil bayi berkenaan, agar kejadian sama tidak berulang.

Penyakit mental menjadi isu utama yang dibangkitkan di China dan satu analisis kesihatan yang dikeluarkan oleh empat wilayah di China pada 2009 yang disiarkan dalam jurnal perubatan The Lancet menganggarkan 91 peratus daripada 173 juta penduduk di China dipercayai mengalami masalah mental.

Namun mereka tidak pernah mendapatkan bantuan professional.


p/s : Gila... 

Sumber : Here
Read More.. "OMG : Bayi Ditikam Kerana Gigit Ibu Semasa Menyusu Di China (Gambar)"

Cool : Impian Remaja Kurang Upaya Untuk Ke Prom Night Berjaya (8 Gambar)

Impian Remaja Kurang Upaya Untuk Ke Prom Night Berjaya.
Gadis yang bernama Isabelle Papandronicon ini nampak seperti seorang gadis normal. Tetapi hakikatnya, kakinya telah disingkirkan kerana penyakit. Isabelle mempunyai impian untuk ke prom night memakai kasut tumit tinggi. Namun itu agak sukar tetapi ibu bapa telah mengikut derma dari orang ramai untuk membeli kaki 'baru' untuknya. Jadi akhirnya dia telah berjaya untuk memakai kasut tumit tinggi ke prom night. 

Read More.. "Cool : Impian Remaja Kurang Upaya Untuk Ke Prom Night Berjaya (8 Gambar)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...