Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 31 December 2011

OMG : Gadis Kantoi Dengan Ketua Sami Di China Adalah Seorang Model (8 Gambar)

Ingat tak sebelum ini admin pernah buat satu entri mengenai sami berkepit dengan dua orang gadis seksi. Yang pasti gadis tersebut tiada hubungan dengan sami tersebut. Gadis tersebut mungkin melayan sami tersebut kerana rakyat China baru mendapati salah seorang gadis tersebut adalah model. Mereka berusaha untuk mencari siapa gadis tersebut kerana mereka ingin tahu apa hubungannya dengan ketua sami. Apa komen korang? Adakah benar gadis tersebut sama dengan gambar model di bawah? Kenapa pula ketau sami tersebut bermesra dengan dua orang gadis tersebut? 




via : tt.mop.com
Read More.. "OMG : Gadis Kantoi Dengan Ketua Sami Di China Adalah Seorang Model (8 Gambar)"

OMG : Pakaian Seragam Model Kereta yang Super-Ketat di China (5 Gambar)

Beberapa gambar model kereta China dengan pakaian seragam Super-ketat semasa program anjuran China's State broadcaster CCTV menjadi sensasi di internet. Selesa sangat ke pakai macam tu? Atau mereka ini dipaksa pakai?  




 via : tt,mop,com
Read More.. "OMG : Pakaian Seragam Model Kereta yang Super-Ketat di China (5 Gambar)"

Cute : Haiwan Seluruh Dunia Mengucapkan 'Tahun Baru' 2012 (9 Gambar)

Haiwan Seluruh Dunia Mengucapkan 'Tahun Baru' 2012
Ini adalah gambar haiwan senyum kerana kita bakal masuk tahun yang baru dengan azam yang baru dan semoga penuh dengan senyuman. Selamat tahun baru dari admin akustressgiler.



via : dailymail
Read More.. "Cute : Haiwan Seluruh Dunia Mengucapkan 'Tahun Baru' 2012 (9 Gambar)"

OMG : [Video] Jeritan Budak Dapat iPod Touch Boleh Pecahkan Speaker Anda


Jeritan Budak Dapat iPod Touch Boleh Pecahkan Speaker Anda
Tak percaya? Mari tengok reaksi dia dan bersedia untuk tutup telinga..Ini adalah 'greatest freakout EVER'




Read More.. "OMG : [Video] Jeritan Budak Dapat iPod Touch Boleh Pecahkan Speaker Anda"

Cute : [Video] Iklan 'Norton' Ini Mampu Buat Anda Ketawa



Iklan 'Norton' Ini Mampu Buat Anda Ketawa
Dare You to Find a Cuter Kid



Read More.. "Cute : [Video] Iklan 'Norton' Ini Mampu Buat Anda Ketawa"

Info : 24 Kesilapan Dalam Filem Ombak Rindu Yang Penonton Tak Sedar (24 Gambar)

Antara kesilapan-kesilapan yang dikenal pasti oleh Goof Spot ialah mengenai arah laluan keretapi yang dinaiki Izzah untuk ke Kuala Lumpur adalah bertentangan dengan arah sebenar dan menunjukkan ia menuju ke arah Arau atau Thailand.

“Scene keretapi ini dilakonkan di stesen kereta api Alor Star. Ianya berdasarkan struktur stesen dan kawasan yang dalam pembinaan, yang mana adalah dahulunya adalah bangunan lama. Dalam filem ini, Izzah naik tren nak ke Kuala Lumpur.

“Dalam realitinya, tren yang dinaiki Izzah sebenarnya menuju ke Arau dan seterusnya ke Siam. Untuk ke Kuala Lumpur, tren sepatutnya datang dari arah yang berlawanan. Dan, tren tersebut hanya ada pada waktu malam,” dakwa pemilik blog tersebut.


Menggelikan hati, Goof Spot turut mendedahkan mengenai sikap ambil mudah produksi Ombak Rindu mengenai pakaian yang dipakai hero filem, Haris, yang sekejap basah dan kering begitu cepat sekali.

“Haris yang basah kuyup sebab tolong Izzah masuk ke dalam kelab malam dengan baju putih yang dipakainya tadi semasa menyelamatkan Izzah.


“Peliknya, bajunya kering dan tidak menunjukkan tanda tanda basah sedikit pun (walaupun ada adegan Haris lap mukanya dengan tisu). Sempat plak Haris betulkan rambutnya yang basah tu ek.


“Malah, semasa Haris buka bajunya dan menampakkan singlet. OMG, singletnya tak kelihatan basah dan melekit ke badan pun.


“Malah, baju yang sama, seluar jeans basah dan dengan kasut yang sama juga dipakai sehinggalah dia balik berjumpa mamanya. Nampaknya Haris memang suka pakai baju, seluar dan kasut basah. Ha3,” katanya menyindir tentang logik filem tersebut.


Selain itu, Goof Spot turut mempertikaikan tentang sekeping gambar di dinding bilik yang muncul tiba-tiba di dalam bilik Izzah.
“Sekeping gambar muncul di lajur tengah bawah secara tiba lepas tukar syot,” katanya lagi.


Blog itu turut mempersoalkan mengenai sebuah bakul sampah di dalam bilik air yang ditendang Haris yang gagal dikesan hilang entah ke mana.
“Bakul sampah yang disepak Haris hilang entah kemana walaupun tak ada siapa pun ubah semasa Haris angkat Izzah,” katanya kecewa kerana gagal mengesan bakul sampah itu.


Begitu juga dengan tali yang sepatutnya berada di depan hujung sampan di dalam adegan jam Izzah terjatuh ke dalam sungai, tali itu juga hilang tiba-tiba sebagaimana bakul sampah tersebut.


Pemilik blog itu juga mempertikaikan mengenai pergerakan bibir pada beberapa dialog filem yang tidak sama dengan audio filem yang mungkin disebabkan oleh kelemahan rakaman suara filem Ombak Rindu itu.
“AUDIO PROBLEM / Synchronization: Semasa Afiah cakap ‘I dan Haris tak ada apa2 hubungan’, ucapannya tak sama dengan bibirnya.


“AUDIO PROBLEM / Synchronization: Mulut Izzah masih bergerak walaupun dia dah selesai sebut ‘… sementara Pak Dollah dan Mak Jah balik’ dalam syot selepas itu,” kritiknya lagi.


Goof Spot turut mendedahkan ‘auta’ filem itu pada adegan Haris menghubungi Izzah menggunakan telefon rumah dan nombor yang tertera di telefon bimbit Izzah menunjukkan nombor telefon Haris bermula dengan nombor 010 atau 016.

“FAKTA ATAU AUTA: Haris telefon Izzah guna telefon rumah. Tetapi, di handphone Izzah, korang akan nampak nombor 010 ataupun 016 (which means that panggilan ini dari nombor telefon bimbit).


“Malah, nama pemanggil, ‘Abang Haris’ tertera di skrin walhal Haris tidak menggunakan telefonnya untuk call Izzah,” kata pemilik blog itu mendedahkan kelemahan filem itu.




23. Mail arah Seha suruh arah budak budak. Perhatikan budak pakai baju merah yang berada di belakang sana. Dia berada di batas yang lain. Tapi, syot seterusnya, korang akan perasan yang budak tu berada sebaris dengan batas Seha sebelum syot seterusnya menunjukkan budak tu kembali berada di batas yang lain semula secara tiba tiba.



24. Jika Izzah pakai kain batik, apakah benda berkotak yang berada di belakang Izzah yang nampak terbonjol dari bajunya yang nipis itu? Itu mungkin wireless mic.

Read More.. "Info : 24 Kesilapan Dalam Filem Ombak Rindu Yang Penonton Tak Sedar (24 Gambar)"

WTF : Gambar Iqa Mentor yang 'tak nampak "benda" yang tak sepatutnya' (5 Gambar)

Ini gambar yang menjadi kontroversi Iqa Mentor. Bawah ini komen Iqa Mentor mengenai gambar di bawah 

"Saya tidak sedar pakaian yang saya pakai menampakkan pakaian dalam. Mujur tak nampak ‘benda’ yang tak sepatutnya. Lagipun ia tak adalah seksi manapun kerana pakaian yang saya pakai sesuai dengan tempat dan tema parti ini berlangsung.

“Namapun parti basah, memanglah sepatutnya basah. Kalau ada yang beranggapan saya seksi atau melampau saya minta maaf dan akan lebih berhati-hati selepas ini,” jelas Iqa yang ditemu bual di sebuah majlis hiburan"




via : Rotikaya
Read More.. "WTF : Gambar Iqa Mentor yang 'tak nampak "benda" yang tak sepatutnya' (5 Gambar)"

Lawak: [Video] Lembu Nak Jaga. Lagu Parodi 'Move Like Jagger' Buatan Malaysia


Lembu Nak Jaga. Lagu Parodi 'Move Like Jagger' Buatan Malaysia
Kreatif dan layannnnnn...Liriknya ada dibawah video ini :-)




Lyrics :
Inilah hidup
Ku di kampung
Hatiku murung
Ku di kongkong
Tiap hari ku, ku kata okay
Tapi dah takdir

Isteri ku control
Ku tak tahan
Asyik kena troll
Kena bahan
Badan berpeluh
Ego ku teguh
Ku takkan runtuh

And it goes like this

Hari-hari kau
Nak paksa
Tak ingat ke kau
Yang ku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Kau pushy sangat kenapa
Kau kena ingat aku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Kau bangun lambat
Suka hati
Aku merempat
Kau nak maki
Aku tak tahan
Dengan kau perempuan
Gila meghoyan

Sudah lah Senah
Ku dah penat
Ku balik rumah
Ku nak rehat
Jangan kau angin
Baik kau salin
Aku nak main

And it goes like this

Hari-hari kau
Nak paksa
Tak ingat ke kau
Yang ku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Kau pushy sangat kenapa
Kau kena ingat aku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Aku mahu
Hidupku senang
Gelang baru
Kilat gila baq hang (habaq hang)
Itulah ganjaran
Ku pasti tak tahan
Gerenti senyuman

Hai bang Samad
Kau dengar sini
Kau nak p*nt*t
Kau dengar cakap bini
Itulah ganjaran
Kau pasti tak tahan
Gerenti senyuman

Hari-hari kau
Nak paksa
Tak ingat ke kau
Yang ku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Kau pushy sangat kenapa
Kau kena ingat aku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

via : youtube
Read More.. "Lawak: [Video] Lembu Nak Jaga. Lagu Parodi 'Move Like Jagger' Buatan Malaysia"

WTF : [Video] Polis Tidak Pandai Melakukan CPR ke atas Budak Lemas


Polis Tidak Pandai Melakukan CPR ke atas Budak Lemas.
Biar betul? Dalam latihan polis, CPR tak diajar ke? Kasihan tengok budak ini dibuat macam tu oleh polis ini. Apa-apapun, mereka berjaya pastikan budak selamat sehingga ambulans tiba. Nasib baik ambulans tiba sejurus kemudian. Kalau tak, entah apa akan terjadi dengan budak tu.



via : youtube
Read More.. "WTF : [Video] Polis Tidak Pandai Melakukan CPR ke atas Budak Lemas"

Serius : Ikan Piranha Papua New Guinea Hanya Makan Testis Lelaki (2 Gambar)

Seekor ikan yang kelihatan seperti ikan Piranha kini memburu nelayan untuk memakan testis mereka (WTF?) di Papua New Guinea. Menurut laporan Sin Chew Daily, setakat ini dua orang nelayan telah menjadi mangsa apabila testis kedua-dua mereka telah digigit oleh ikan tersebut.  Menurut seorang pakar dari Britain, besar kemungkinan ikan tersebut mulai makan testis manusia kerana kekurangan pusingan makanan semulajadi dalam habitat mereka. Mungkin juga ikan ini terikut dengan bau air kencing dari nelayan tersebut dan sasarkan ke arah kemaluan mereka. Ikan ini pernah ditemui 15 tahun yang lalu di tempat yang sama dan mempunyai gigi seperti manusia di bahagian bawah rahang. 




via : the star
Read More.. "Serius : Ikan Piranha Papua New Guinea Hanya Makan Testis Lelaki (2 Gambar)"

Cool : Tempat Tinggi + DSLR = Gambar 'Bird's Eye' Yang Mantap Oleh Klaus Leidorf (10 Gambar)

Klaus Lerdorf telah menetapkan satu lagi ketinggian yang baru dalam mengambil gambar permukaan bumi yang begitu menarik. Dia juga merupakan juruterbang Cessna 172 menyatakan dia mengambil gambar ini sambil memandu hanya menggunakan kakinya. Dia akan membuka tingkap dan mengeluarkan DSLR miliknya untuk menangkap gambar yang begitu menakjubkan pada ketinggian tersebut. Kebanyakkan gambar ini dalam percubaan pertama diambil dari Bavaria, Jerman. Ini dipanggil 'Bird's Eye' kerana semua ini diambil dari tempat yang tinggi seolah-olah pandangan seekor burung dari atas sana. 




Via : Klaus Leidorf
Read More.. "Cool : Tempat Tinggi + DSLR = Gambar 'Bird's Eye' Yang Mantap Oleh Klaus Leidorf (10 Gambar)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...