Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 28 May 2011

Misteri! Hotel yang jatuh dari langit!!

Pernah tak korang tengok hotel yang jatuh dari langit? maksudnya hotel terbalik la...Kalo pernah tu bagitau la okay? tapi yang ni memang real la tapi details pasal hotel ni memang tak diketahui..sapa2 tau tolong update kami ye..:-))

sumber : argakencana.blogspot.com
Read More.. "Misteri! Hotel yang jatuh dari langit!!"

[Video Kesian] Lamaran Ditolak Di Tempat Awam..


Memang heartbroken la mamat nih.. kesian lak aku tengok.. Die memang berani and romantik.. Tetapi apakan daya, lamaran die ditolak mentah2 oleh awek die.. Malu bercampur sedih.. Jom tengok!!


Harap2 mamat nih tak bunuh diri... Ish3... Kesian..
Read More.. "[Video Kesian] Lamaran Ditolak Di Tempat Awam.."

[Video] Lelaki Ini Dapat Pusingkan Kepala 180 Darjah!!


Gambar yang korang tengok kat atas ini adalah benar dan tidak di edit.. Memang gile babeng la skill mamat nih..Dapat pusing kepala hingga 180 darjah!!  Ape kate korang cube pusing mcm mamat nih?? Kalo dapt, aku bagi sejuta..amacam? ade bran?? Haha..Jom tengok video lak.. 


Horror btol.. cane kalo tetibe snap??? Aduii...

Sumber : Video

Read More.. "[Video] Lelaki Ini Dapat Pusingkan Kepala 180 Darjah!!"

Pulau ULAR, pulau yang paling menakutkan di dunia.

Pernah dengar pulau Ular? RAsa tak la seFEMES mana la pulau ni. Tapi untuk pengetahuan semua la, tu pulau paling menakutkan di dunia. Nama sebenar pulau ini adalah Ilha de Queimada (Pulau Ular) yang terletak di selatan San Paolo Brazil. Memang la indah pulau ini tetapi ianya tidak dihuni oleh manusia tetapi ULAR..Ini kerana, setiap satu persegi kawasan akan ada 1- 5 ekor ular yang bukan jenis kita jumpa tepi longkan tetapi bisa yang sangat berbahaya. Ular lance head adalah ular ynag paling ditakuti di Brazil kerana dengan saiznya yang hanya setengah meter boleh membunuh manusia di sekitar gigitannya. Selain itu, ular LANCEHEAD ini juga bertanggungjawab atas 90 peratus kematian di Brazil dari gigitan ular.

Read More.. "Pulau ULAR, pulau yang paling menakutkan di dunia."

[Video Lawak] Perjanjian Damai Diantara Angry Bird Dan Green Pigs..

  
Kepada kipas susah mati Angry Birds, korang tgk la video nih..memang lawak.. lebih dari 7 juta views on YouTube.. hehe...


Credit : YouTube
Read More.. "[Video Lawak] Perjanjian Damai Diantara Angry Bird Dan Green Pigs.."

Lelaki Kencing Duduk?? Pros and Cons...


Adakah anda stuju wahai lelaki?? LOL... 

Credit:Rie
Read More.. "Lelaki Kencing Duduk?? Pros and Cons..."

10 Sabun mandi paling unik dan Kreatif

Sabun sabun sabun..mesti korang selalu tengok sabun dalam bentuk yang sama. Sekarang sabun telah diubah dan menjadi sangat unik dari segi saiz atau bentuknya..:-)) Kalo dapat beli semua tu kan, memang nak buat collection dan letak dalam almari kaca.

Sushi soap

Magic Lamp Soap

Iphone Soap

Oreo Soap

Tetris Soap

Gun Soap

Space Invaders Soap

Money Soap

Fight Club Soap

Pizza Soap
sumber : http://haxims.blogspot.com

Kini Pembaca pun boleh menjana duit..sila klik sini Klik sini untuk mula menjana dan kemudian promote ke orang lain di FB atau Twitter. dan hantarkan email ke http://www.churpchurp.com/grapevine
Read More.. "10 Sabun mandi paling unik dan Kreatif"

Ustaz menjadi orang "Most Wanted" Bank Negara



KUALA LUMPUR: Seorang ustaz yang mengaku bergelar Datuk, antara enam individu paling dikehendaki Bank Negara Malaysia (BNM) berhubung kes penipuan skim cepat kaya dan pengambilan deposit secara haram membabitkan penyelewengan mencecah RM200 juta sejak Disember 2008.

Suspek, Harun Mat Saat, 45, yang beralamat terakhir di 70, Rumah Murah Kos Rendah, Telaga Daeng Satu, Seberang Takir, Kuala Terengganu dipercayai menjadi dalang bagi ‘projek pelaburan’ dijalankan syarikatnya, Dina Group Sdn Bhd.

Pengarah Jabatan Komunikasi Korporat BNM, Abu Hassan Alshari Yahaya berkata, dua ahli lembaga pengarah syarikat terbabit ditahan dan sedang menjalani proses perbicaraan.

“Bagaimanapun, Harun dan dua lagi pengarah syarikat itu iaitu M Bakri Kamaruddin, 50, dan Zainal Md Yusof, 47, melarikan diri dan gagal dikesan hingga kini.


“Siasatan mendapati akaun ketiga-tiga mereka memiliki wang tunai RM200 juta, menyebabkan akaun mereka kini dibekukan BNM,” katanya ketika ditemui Harian Metro di Ibu Pejabat BNM.

sumber : mymetro
Read More.. "Ustaz menjadi orang "Most Wanted" Bank Negara"

Rozita Che Wan tunggu Shahir yang buat penjelasan.


sumber : mymetro
KUALA LUMPUR: “Saya serahkan kepada Shahir untuk membuat penjelasan kerana dia tahu hal sebenarnya. Saya juga berharap hal peribadi seperti ini tidak diperbesarkan lagi atau dijadikan kontroversi.”

Itu kata dramatis jelita Rozita Che Wan mengenai penafian dibuat juara Akademi Fantasia musim kelapan (AF8) Ahmad Shahir Zawani mengenai hubungan cinta mereka.

Berdasarkan SMS dihantar kepada Harian Metro semalam, Rozita mengakui penjelasan diberi Shahir bahawa dia hanya berjenaka adalah benar.

“Saya harap penjelasan Shahir dapat menjernihkan sebarang kekeliruan yang timbul berhubung kenyataan saya sebelum ini,” katanya yang difahamkan sedang menjalani penggambaran drama di utara tanah air.


Semalam, Shahir tampil menjawab gosip panas yang mengaitkan dirinya dengan pelakon utama filem Empat Madu itu dengan menjelaskan Rozita mengiakan khabar angin mengenai percintaan mereka untuk menyedapkan hati orang yang tak henti-henti bertanya kisah peribadi mereka.
Read More.. "Rozita Che Wan tunggu Shahir yang buat penjelasan."

Video Klip Artis Malaysia Paling Hot ala-ala MV Barat!! [High Definition]


Korang kenal tak sape minah nih?? Aku pon xknal sgt.. info psl die nih pon J-Mark yang jumpe.. Memang hancur r artis Malaysia skarang.. memang daring giler.. Video clip ala omputih..selak sane..selak sini..pakai baju xcukup..tarian lucah.. ntah pape.. sakit ati lak aku tgk.. ape2 pon, korang tgk r sendri..pastu kite pakat kutuk ramai2.. jom!!


OK..sile kutuk beramai2..
Read More.. "Video Klip Artis Malaysia Paling Hot ala-ala MV Barat!! [High Definition]"

Kerani Supermarket menang USD 3,000,000 dan sebuah kereta


LOS ANGELES – Seorang kerani di sebuah pasar raya, Scotty McCreery memenangi program mencari bakat nyanyian, American Idol musim ke-10 dalam pertandingan akhir yang berlangsung di Nokia Theatre di sini pada malam kelmarin.

Scotty, 17, yang memiliki vokal unik menerima sebanyak 122 juta undi daripada penonton sekali gus menewaskan seorang lagi peserta akhir iaitu Lauren Alaina yang hanya berusia 16 tahun.

“Kemenangan ini tidak pernah berada dalam mimpi terbesar saya. Terus-terang, saya kena berterima kasih kepada Tuhan terlebih dahulu. Dia (Tuhan) yang membuatkan saya berada di sini,” jelas Scotty yang menjadi lelaki keempat berturut-turut memenangi pertandingan tersebut sejak tahun 2008.

Scotty turut memberikan tanda hormat kepada Lauren yang ditemuinya buat kali pertama semasa sesi uji bakat dengan berkata: “Saya dan dia (Lauren) sudah bersama sejak hari pertama dan kami akan kekal bersama.”

Dia yang terkenal dengan menyanyikan lagu berirama country berjaya menarik tumpuan penonton dan juri ketika menyanyikan lagu terbarunya, I Love You This Big.
Scotty juga menyanyikan semula lagu Gone nyanyian asal Montgomery Gentry dan Check Yes or No oleh George Strait.
Remaja yang berasal dari Garner, Carolina Utara itu membawa pulang hadiah sebuah kenderaan tajaan Ford Motor dan kontrak rakaman album bernilai AS$1 juta (RM3 juta) bersama Universal Music Group.

Program yang dihoskan oleh Ryan Seacrest itu menampilkan Jennifer Lopez, Steven Tyler dan Randy Jackson sebagai juri.

Scotty dan Lauren menjadi peserta akhir paling muda di bawah umur 20 tahun sepanjang sejarah pertandingan American Idol.

Penyanyi yang diundang untuk mengadakan persembahan pada malam itu ialah Lady Gaga, Bono, The Edge, Jennifer Lopez, Beyonce, Judas Priest, Kirk Franklin, Jack Black, Tony Bennett, Carrie Underwood dan Tom Jones. – Agensi
Read More.. "Kerani Supermarket menang USD 3,000,000 dan sebuah kereta"

Maharaja Lawak Minggu 9 (Bersama Artis) Full Video

Mesti kita tertunggu-tunggu video ML setiap minggu sebab kat rumah x da channel untuk ML Live hehe ..
Mai kita saksikan untuk minggu 9 pula..
sumber : guatv

Keputusan Kedudukan Undian Minggu 9

Kumpulan R2

Kumpulan Balas

Kumpulan Jozan

Kumpulan Jambu

Kumpulan Nabil

Kumpulan Sepah


Penyingkiran



Read More.. "Maharaja Lawak Minggu 9 (Bersama Artis) Full Video"

Friday, 27 May 2011

Anjing betina susukan anak kacukan harimau dan singa

Akhirnya kami post di blog ini selepas seminggu kami tak update blog. Sebenarnya, kami 3 tengah menghadiri taklimat kursus. ...
BEIJING - Seekor anjing betina menyusukan dua ekor anak kacukan harimau dengan singa di Zoo Hidupan Liar Xixiakou, Shandong, China, lapor sebuah akhbar semalam.


Anak kacukan harimau dan singa itu tidak lagi diberikan minum susu oleh ibu haiwan tersebut selepas beberapa hari ia dilahirkan.


Ibu haiwan itu ialah seekor harimau Manchuria manakala bapa kedua-dua anak tersebut ialah seekor singa.

Kakitangan zoo berkenaan kemudian menjadikan anjing betina yang baru melahirkan anak sebagai ibu angkat untuk kedua-dua anak kacukan berkenaan.


Jurucakap zoo itu, Cong Wen berkata, kedua-dua anak haiwan itu mengalami masalah semasa mula meminum susu anjing tersebut tetapi kini ia sudah serasi dengan gembira minum bersama beberapa anak haiwan berkenaan. - Agensi

sumber : kosmo
Read More.. "Anjing betina susukan anak kacukan harimau dan singa"

Sunday, 22 May 2011

Tempe adalah sangat Mahal di Jerman


Di kota Berlin, Jerman, yang sangat terkenal dengan budaya multi cultural memang selalu berminat dengan makanan Asia. Ini kerana contohnya di Wedding memang di dominasi oleh pelbagai bangsa di Asia. Antara makanan yang sering diburu oleh orang sana ialah Tempe. Cuba korang bayangkan tempe yang begitu murah jual di negara kita dijual dengan harga Euro 1.79 (lebih kurang RM 8.70). Harganya serupa harga seketul ayam di Jerman. Nak kata negara Jerman import tempe tak juga. Ini kerana tempe dibuat oleh syarikat tempatan Jerman iaitu Natural Vegetarian Food bv Rupanya, hari ini bukan batik khas Indonesia saja yang sudah dihasilkan oleh syarikat tekstil tempatan di China. Jadi apa yang buar TEMPE begitu mahal??

credit : haxims


Read More.. "Tempe adalah sangat Mahal di Jerman"

Cincin terBESAR di dunia

Sebuah syarikat di Dubai, Kanz Jewels L.L.C mempunyai cincin emas yang terbesar dalam kedainya. Cincin ini memang tidak akan sesuai dengan mana-mana jari dan ianya seberat 63.85kg. Ia diperbuat daripada 21 karat emas. Pada masa cincin ini dibuat, ianya hanya berharga US 547,000 tetapi kini dah berharga US 3,000,000.
Kalo sapa dapat pakai cincin ni, beli la ye....hehe





credit : bestcoolfun
Read More.. "Cincin terBESAR di dunia"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...