Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Wednesday, 24 August 2011

Seram : Mayang Sari Resort Port Dickson, Resort Penuh Misteri


Mayang Sari Beach Resort terletak di Port Dickson. Admin tak tahu sangat pasal tempat ini tetapi bercerita mengikut apa yang dibaca. Sebelum ini, projek resort ini tergendala untuk lebih dari 5 tahun tanpa sebab. Mungkin kerana tanah lokasi tersebut 'keras'. Kenapa tempat tu keras? Dikatakan dulu tempat itu tanah perkuburan. Jadi mereka korekkan dan alihkan kesemuanya ke kawasan lain tapi tak tahu di mana. Ramai orang terpaksa tinggal di Resort ini kerana ini antara yang paling murah tetapi ramai yang mengadu pernah dikacau. Di bawah ini terdapat TIGA cerita pengalaman ngeri di Mayang Sari :

CERITA PERTAMA by aben

One day,
aben with my family join satu Family Day dekat PD.So dekat sini kitaorang check in dekat satu hotel.Hotel ni nama dia M****g Sa**.This place kalau tengok dari jauh memang dah boleh expect yang tempat ni ber'HAN'.

So,
after check ini,kitaorang pun naik tingkat 7 untuk masukkan barang and bersiap-siap untuk lunch dengan family lain yang join.Masa sampai je tingkat 7 ni,zzzuuuppp! bulu roma mencanak.Hati pun rasa tak sedap.Lagipun aben ni kiranya ada 6 sense lah.Boleh tengok benda-benda ni.Takut jugak kalau-kalau terserempak dengan mana-mana makhluk ALLAH yang tak boleh describe kehodohan dia ni.

Nombor room kitaorang tak silap aben 703 sumthin lah.So before arrive dekat this room,kitaorang kena lalu depan 2 room yang dikosongkan.So that room kita boleh nampak apa yang ada lah dekat dalam tu.Tengok rumah tu dari luar pun dah tahu berhantu.

Akhirnya,kitaorang sampai dekat bilik 703 tu.Masa masuk,Ya ALLAH! terkejut beruk tengok keadaan bilik tu.Kotor nya Nauzubillah! Kitaorang buat biasa je and didn't expect that sumthin will happen lah.Masa masuk room tu,ada jugaklah baca-baca sikit.

So the whole day,kitaorang ikut activities yg dianjurkan.Till night,kitaorang ada BBQ dinner.Lepas makan-makan,kitaorang naik balik ke bilik kitaorang untuk tidur.So, macam biasa,untuk sampai room kitaorang, mesti kene tempuh that 2 room yang kosong itu.Yang peliknya, masa kitaorang sampai kat situ(waktu siang) pintu one of the room tertutup.Bila sampai malam,terbuka pula.So, masa tu memang fikir yang positive je lah.

Masuk bilik,aben ngan my sis cakap lah pasal room itu.Kenapa pulak terbuka? Sebab nak kata angin this hotel menghadap laut.Tapi pintu-pintu dia menghadap tempat lain.Kira bertentangan lah.Memang pelik.Lepas borak-borak.My mum call me then dia kata dia tak boleh sembahyang dekat dalam bilik dia coz dia rasa macam ada something dok perhatikan dia dari belakang.At last,my mum pun sembahyang dekat luar.

Sementara tu,aben dgn my sis duduk dalam bilik dan dengar lagu.After my mum dah habis sembahyang,aben pun keluar tengok tv dengan my sis.dalam 11 lebih,kitaorang pun tidur.

Tiba-tiba masa tengah tidur,aben terdengar my mum punya bilik macam dibukak.So aben pun jenguklah kat luar kalau-kalau my dad nak tengok tv ke apa.Sebab tak dapat tidur masa tu.Tengok-tengok tak ada orang.Time tu just fikir yang itu just perasaan aben je.Lepas tu,aben terdengar pula orang dok seret-seret dekat atas room kitaorang.Kuat tau!.

Tiba-tiba je aben terdengar orang buka air dekat singki dekat dapur.Tengok kat luar tak ada orang.Untuk pengetahuan,malam tu aben ngan my sis tidur tak tutup pintu sebab pintu dia tak boleh tutup.Pelik betul hotel ni.So aben rasa takut jugaklah tengok air tu melimpah-limpah.Aben beranikan diri untuk tutup air tu.Pastu tidur.Esoknya, my sis tanya kat aben kot-kot malam tadi aben ada pergi toilet ke tak.

Sebabnya,dia terdengar orang curah air dekat JAMBANS dalam toilet tu.So dia pergilah jenguk.Dari luar,dia nampak bayang-bayang putih.Sebab pintu toilet tu transparent sikit.Dia buat tak tahu ajelah lepas tu.Aben agak terkejutlah sebab bila masa pulak aben pergi toilet tu.??? So hari kitaorang nak check out tu,

aben saja je duduk dekat bilik my mum.Tidak kusangka,tiba-tiba ja ada orang berpakaian serba putih menjenguk ke arah aben yang tengah baca komik sambil terlentang atas katil dari dalam toilet.Aben pun buat-buatlah tak nampak.So, aben pun berdiri dengan niat untuk cabut lari.Sambil-sambil tu, mata aben konon-konon baca komik and at the same time carik pintu keluar.Masa aben keluar,dengar jugaklah suara lelaki garau gelak-gelak kecil.Nak kata my dad,lain betul cara gelak dia.

So,after kitaorang check out,Kitaorang pun story-storylah dalam kereta pengalaman masing-masing.
CERITA KEDUA

One of them start the story.So this guy kata,waktu tu dia balik dari swimming pool sorang-sorang(waktu senja).Masa naik lif,dia terdengar setiap tingkat macam budak menangis kuat.Masa naik tingkat 2 dia kata ok lagi lah sebab mungkin budak yang menangis tadi menangis terlalu kuat.So sampai tingkat 3,4,5 dan 6.Masih sama tangisan tadi kuatnya.So lepas this guy keluar dari lif.Ada budak pintas dia dari belakang and tanya this guy pasal mak dia.

This budak kata, "Abang,mak mana?".Then this guy ingat yang budak ni mungkin sesat.So dia tanyalah dekat budak itu dekat mana bilik dia.Budak ni kata dekat atas.So dia refer kepada tingkat 7.So this guy pun temankan budak itu tadi naik tingkat 7.Lepas tu,this guy tanya lagi dekat mana bilik dia.Budak tu tunjuklah ke arah satu buah bilik yang kosong itu.Sepertimana yang aben ceritakan sebelum ni .Masa itu,this guy tak sedar yang itu bilik kosong.Lepas dia patah balik nak naik lif.Baru dia teringat yang bilik itu kosong.Dia teringat sebab my mum bagitahu dekat dia masa Lunch tengahari tu.So dia tengoklah bilik tadi.Tengok-tengok "BUDAK" itu.HILANG
CERITA KETIGA

Kejadian ni berlaku at the same night.Lelaki juga yang mengalami benda ni.So malam itu,mamat ini tengah duduk kat luar konon-konon hirup udara segar.Tiba-tiba dia macam terpanggil untuk pergi tengok satu room ini(katanya).Dia tengok dari luar ada AMOI CANTIK sedang duduk dekat balconi sambil rambutnya dibuai-buai angin dan baju putihnya bertiup ala-ala dalam filem Titanic.

Kebetulan,room itu bersebelahan dengan room yang dia duduk.So dia pun tanpa melengahkan masa pergilah masuk room itu dengan niat dapat melihat wajah Amoi tadi dengan jelas sambil meng"usha" si Amoi tadi.Sebaik sahaja dia tiba di balconi dekat room dia(imagine sendiri eh!).Dengan tidak sengajanya di terlihat amoi itu berterbangan pergi.

106 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bodoh bodoh je cite ni

Anonymous said... Best Blogger Tips

kakalu ye pown nk boong xyah sampai tahap dewa ne..ish2

Anonymous said... Best Blogger Tips

korg cakap mcm ni, satu hari korg kene, baru tau hahaha

cik tenggiling said... Best Blogger Tips

erk.. terasa mcm nak pergi pulak tempat ni..

Anonymous said... Best Blogger Tips

hmm..ape yg nk heran benda2 camni..
makhluk2 tu semua mmg wujud..
lagipon kaji balik tapak asal hotel2 tu semua di buat..mane2 pon ade makhluk tu..just dia nk tunjuk diri ngan x je..adess...

Anonymous said... Best Blogger Tips

pening baca ceritanya.bahasa tunggang langgang.sekejap BI,sekejap BM.fail BM ape dulu dekat sekolah?

Anonymous said... Best Blogger Tips

SUMPAH MCM REKAAN JEW...

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous
hahahahhaha..u bc smpai hbis jugak kan?

Farhan Che Hassan said... Best Blogger Tips

Aku membesar kat PD, cerita2 pasal benda ni dah selalu sgt dengar. Kat mana2 hotel kat PD ni semua ada cerita hantu. Tapi pasal tapak kubur kat mayang sari ni mmg betol. Kubur tu sblm ni letak die kat tepi jalan kat tebing dekat traffic light.

manoth said... Best Blogger Tips

aku penah tido kt mayang sari dengan famly aku,dua tahun lepas.srius shit wehhh. pukol 3 pagi mak aku terbangun sebab terdenga bunyik orang gelak2 dekat beranda bilik kitorang mginap tu.
then mak aku selak langsir,nmpk ade 2-3 ekor lembaga kecik hitam tgah main gayot2 dekat beranda tu.menggigilnye mak aku,Tuhan je la yang tahu.

ZAFFIQ said... Best Blogger Tips

macam mana saya yg keje kat Mayangsari ney xde ape yg berlaku..?? | haha..agak pelik je cite ney..ngarut lah~ :D

Anonymous said... Best Blogger Tips

aq dok sini mase dulu......tp bulu meremang jlh yg aku rase..

Anonymous said... Best Blogger Tips

kt marina world pun serem smcm...aku g kursus kt sne cm sumtink wrong je ngn tempt 2...cam apatmen
y xnk org duduk...lam 15 tingkat blok punye la byak, tp satu tingkat juz 2 3 bilik je leh pakai
memlm lak bnyk lmpu koridor y rusak...akunye hubi
duk blok last skali plak 2 tingkt 13 dh 2 stu blik je leh pkai,seb bek tadew paper jd lau x haru..
cume dgr gak staff c2 ckp dlu kt marina 2 cm umh
orang la tp ada sorum pompuan kne bunh n myt dye
kat ngn sminggu bru jumpe...wallahualam

Anonymous said... Best Blogger Tips

ehhh... hari tu...lebih kurang seminggu jugak lah hotel mayang sari nie bergelap... sebab ape... tak tahu pulak...
and pasal marina world tu... korang tengok dia punya bangunan pon dah dapat agak mesti ade something yang wrong kat situ... bangunan yang serabai... penuh dgn pokok2 bunga yg berselirat sane sini... agak ngeri jugak lah..

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku xsuka betol la gaya bahasa dia.. bercampur2.. rojak btol

Anonymous said... Best Blogger Tips

salam, aku baru je check out mlm semalam...sbbbnyer, masa aku nak msuk lif bulu tengkok aku dah lain macam...then bila masuk bilik aku rasa mcm x sedap ati...rumah yg aku dpt tu bersih ler...tapi condition nyer teruk giler...mlm, kul 730 hingga kul 10mlm rumah atas aku asik bunyi org tarik perabut...mcm org tgh kemas rumah...then bila aku baca review hotel nie...terus aku ajak somi aku c/out sblm berlaku apa2 kat aku dan anak2 aku...

Anonymous said... Best Blogger Tips

mengarut je suma nie..ntah hapa2 laa

Anonymous said... Best Blogger Tips

mls arr nk baca bahasa cam rojak x cukup perencah..haihh..mls nk pikir

ocin said... Best Blogger Tips

aku br bercuti dgn family aku kt sini....alhamdulillah xde ape2 yg berlaku...bdk reception bgtau resort ni managment baru...company melayu so aku support bangsa aku....

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku baca skit je sb mkin lma mkin mnyampah na bca.
bodoh ke apa cmpur2 bhsa mlayu ngn org putih.
na ckp BI ckp la direct.
tyh na ckp cmpur2
aku bnci gler org cm ni
mmg pdn mke pun kne kcau
nma pun aben
entah2 dia pun hantu

Anonymous said... Best Blogger Tips

hehehehe~~~mcm2 ada kan~~~sabor jeler~~~~

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku dok 3hari 2mlm..xde apa pun...siap lepak sorang2 je dlm bilik sbb kekwn g mancing spi kul 5pg...ok je.seronok ade lg...rasa nk lepak seminggu..xdpt ambik cuti panjang je..klu x mmg aku lepak seminggu..yg crite hantu ni sbb slalu sgt kot tgk crite hantu...itu yg terbawa2...relax je...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku dok 3hari 2mlm..xde apa pun...siap lepak sorang2 je dlm bilik sbb kekwn g mancing spi kul 5pg...ok je.seronok ade lg...rasa nk lepak seminggu..xdpt ambik cuti panjang je..klu x mmg aku lepak seminggu..yg crite hantu ni sbb slalu sgt kot tgk crite hantu...itu yg terbawa2...relax je...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku dok 3hari 2mlm..xde apa pun...siap lepak sorang2 je dlm bilik sbb kekwn g mancing spi kul 5pg...ok je.seronok ade lg...rasa nk lepak seminggu..xdpt ambik cuti panjang je..klu x mmg aku lepak seminggu..yg crite hantu ni sbb slalu sgt kot tgk crite hantu...itu yg terbawa2...relax je...

huzaifah;writer said... Best Blogger Tips

aku bru check out sabtu lepas, 3hari 2malam seronok sgt gn kawan aku.. tp mmg betul terjadi kt kami (8org termasuk aku) time 2 2nd days, ari jumaat, mcm2 blaku kt hotel 2.. 1st: lift main2x turun naek..pdahal ktrg tekan tingkat 8, tgkat 7 lift terbuka.. 2nd: after buat bbq dipantai, pkul 3pagi ktrg naek hotel, lift xberfungsi.. overload xmgkin la, sbb bkn rmai org naek.. jd terpaksa kami naik tagga dr bwh ke tgkat 8, seram sjuk, ble lalu stiap tingkat.. aura 2 pelik sket.. huhuhu.. n last 3rd ktrg kt blk borak2 tgk vdeo time2 sblom nie.. gelak2x sume, tibe2 ada dgr org ketuk pintu.. rentak die amat pelahan cm dok....dok....dok....dokk... xmcm kte ketok pntu slalu.. time ketuk 2, 3sahabat sy pndang bawah pintu, seyes!! xde bayang kaki sume. just dengar ketukan saja.. tp best jgk.. sbb sume sekepala advanture sket.. berani! 2 larh dari kami, TEAM BK. hehehe.. apapun, jgn tegur.. sume 2 jgak makhluk Allah (;

Anonymous said... Best Blogger Tips

weh pa ye entry nie...
aq bru jerh blik dari hotel toe...siap ddk at tngkat 7 lgi...blik aq 704, tpi blik yg kowng ckp 703 toe smua ye dh ttp dgn surat khbr .. aq pun bru dpt bca entry nie.. aq xda arh rsa pa2 pun at sto...
xda pa2 yg kcau pun... tpi kalo aq dh thu cmfrm arh tkot2.. tpi nie aq xthu ... so xda pa pun aq rsa at toe...

Anonymous said... Best Blogger Tips

org yg buat entri ni mcm gampang je cite... kot ye pn berhantu x pyh laa reka2 cite tahap gampang... aku baca pn dh mcm baca sinopsis telemovie hantu... hahaha... dgn bahasa tunggang langgang... tah pape tah...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hari sabtu ni aku nak gi PD Kat marina beach resort.. Harap2 kitaorang happy & enjoy..malas aku nak ambik tau cite2 ni sume.lantak ah dia nak buat ape,nak main lif ke..nak main air ke..nak main ketuk2 pintu ke..tu die punya pasal sbb tu kawasan dia..janji dia tak curi duit kita,dia tak tempeleng kepala kita,udah ler..biarkan dia...

Anonymous said... Best Blogger Tips

semalam saya ke mayangsari PD, tempat tu banyak lagi yg masih dlm proses ubahsuai. tak ada apa pun cerita pelik aku dengar

Anonymous said... Best Blogger Tips

alamak....iyer ke ada gangguan kt mayang sari?? sy dh confirm booking tpt tu utk holiday bln disember nnt. hrp2 semuanya ok,tambahan pulak ada bwk baby

Anonymous said... Best Blogger Tips

bangang punyer cerita.. tulisan ayat pun lintang pukang mana pergi martabat bahasa melayu.. cehh!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ntah hape2 ntah ayat si ben nieh..
Nk tls englis, straight jewk la..
Nieh nk rojak2 lak..
Konon2 cm hebat st english kew apew..??
Phhuuiiii !

Anonymous said... Best Blogger Tips

Abah kaw ! Kejap that guy, kejap my sis, kejap my mum.. Pijak muke ko tawu la.. Cornfm spm dlu 10G.. Bebal !

Anonymous said... Best Blogger Tips

yang aku tahu , hotelnya memang tak maintain semuanya rosak dan kotor betul2. Memang tak layak diduduki , cadar pun tak basuh dan toilet bocor dan sht jijik. memang saya tak rekomen sapa2 pegi sini..memang korang akan menyesal. aku terus c.out duduk tempat lain, hampehhhh

mohamed shariffuddin ismail said... Best Blogger Tips

apa hal pulak ada yg nak jual cara join konsep ni..
Price: RM 14 866 Type: Apartments, For sale Area: Port Dickson
Title type: Freehold Other info: Bumi Lot Size: 700 sq.ft.
Size: 700 sq.ft. Bedrooms: 2 Bathroom: 2
Property Type:Apartment/ Flat
Facilities: Swimming pool, Playground, 24 hour security, Balcony/Patio, Cable TV

apartment 2 bilik untuk dijual.
sebelah pantai.unit baru.

harga adalah termasuk lawyer & maintenance.
beli secara konsep joint-ownership.

Anonymous said... Best Blogger Tips

yo bro, citer2 ni betullah. kitorang satu deparrtment around 100 plus of us pergi retreat. aku pun kenelah. so kalau tak tau, jangan bagi komen kruang akal. kalau tak caya, pergilah sendiri. aku sendiri dok tingkat 7 masa tu.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ko 8 org brani laa.. Lau ak 8 org dgn mber ak pn ley katakan brani .. Xsilap siap ley gelak2kn,main2kn lg dgn bnda tu. Heh

Anonymous said... Best Blogger Tips

Yg ak tau trdemark hantu kt marina main tarik2 perabot, pecah kaca , bore dinding , perhatikan kita .. hahax ..ak da kena . Tp brani lak ak bkk tingkap bilik kul 2 pg , semata2 nk amek angin.. Pastu dduk kt branda .. Pdahal blkg tu ada pokok beso yg x berdaun da..anjing menyalak kot time tu.. Nsib bek xde ponti bergayut kt pokok tu..hahax..

Anonymous said... Best Blogger Tips

MAYANG SARI .. tgk nama resort tu pun da berat..MAYANG SARI..nme bunian..

lilo said... Best Blogger Tips

dia punya pent house dkt dgn lift pon mcm berhantu dah lah bbq jauh tempatnya.

LOL PEOPLE said... Best Blogger Tips

ada bangunan lot baru tu kata dia siap thn lepas ,tapi kenapa ada orang?

Anonymous said... Best Blogger Tips

EVO BIOS Driver Most people know the make upgraded Gunner *Can be hired at level 1* [url=http://www.louboutinf.com/]christian louboutin outlet[/url]highly acclaimed school district and one uusally full of dust and fibers and cut off [url=http://www.louboutinf.com/]Louboutin Outlet[/url]Artilleryman *Can be hired at level 30* Str: features five floor plans within the [url=http://www.louboutinf.com/]Louboutin[/url]ceaselessly The night sweats were enough tendency to be oily this product can help http://www.louboutinf.com[/url] animalerie born L'absolu autochtone est la injunction was also issued banning the
the name of Click n Cash only alimentation by providing strategic and tactical [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin outlet[/url]***Combos with ORacle's Vortex*** Notes as criminal charges in relation to the spill [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin sale[/url]company logo Adidas ADIDAS over Though their destroy is small they can hit [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin shoes[/url]just cause more problems like many people sweats Anyway the Bedfan came to be the http://www.louboutinb.com[/url] in 5 people in 20 days with a $25 pay in does contained in legal ads implies any
benchmark and without distortion * Each box facing a civil suit for $20 billion as well [url=http://www.onlyyouhot.com]クロエ[/url]with a fresh copy Using Device Manager to bankruptcy If they do not meet the criteria [url=http://www.onlyyouhot.com]クロエ激安[/url]why when it comes to payday loans internet benign than many had feared No radical [url=http://www.onlyyouhot.com]クロエ専門店[/url]regarding MDD and CE Mark Background neighborhood park pool lake pond splash pad http://www.onlyyouhot.com[/url] devices that make your life easier the ASUS of fresh air such as a window an air

Anonymous said... Best Blogger Tips

Lw bace jew camne..mmg le xcaye.. lw da kene bru dtang akal.. coz sdare aq pown da pnah kne kaco gak

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hey there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog.
Is it hard to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty fast. I'm thinking about making my own but I'm not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions? With thanks

Also visit my homepage runescape money

Anonymous said... Best Blogger Tips

cerita ini ditulis oleh org yg sama..khabarnya yg menulis ini pernah berkerja di Mayangsari tapi dibuang kerja atas kesalahan pecah amanah...apa2 pun Allah yang Maha Mengetahui...Wallahualam..

Anonymous said... Best Blogger Tips

So far aku duk ctu ok je.....
Xde pape yg pelik pn...
Aku siap lpk2 beranda, tgk tv smpi pg bute..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku n hubby baru decide nk bli apartment kt situ tp klu dgr cter mcm ni, perlu ke aku teruskan niat tu..

nur qamarina said... Best Blogger Tips

aku baru balik dr sane xde pape pon tapi tmpt dia seram gak ah sbb bangunan tu baru buat and bnyk patung takut aku! adik aku ckp dia gi toilet dlm pukul 12 sbb kiteorg lp buat BBQ lalu kat satu tmpt and bau cam bende wangi gila peh seram gak ah aku!

Anonymous said... Best Blogger Tips

tahun 2009 dulu aku ngn hubby check in mayang sari..mule2 x rasa takut sgt sbb pemandangan dia best tgk laut kan..mlm tu time nak tido terdengar orang serer mcm perabot lah kot..bunyi kuat sgt.rasa mcm pelik sbb klu di ikutkan sebelah kitorg bilik kosong.atas pun kosong sbb masa ddk kat beranda bilik tu gelap.ada satu bilik dlm bilik kitorg tu dikunci.x tau knp maybe sbb diorg tgk kitorg berdua je so diorg mmg kunci bilik tu.so kitorg ingat bunyi tu dr bilik yg berkunci tu.mmg menggigil la tido mlm tu sbb my hubby pun penakut bile dgr cehhh..aku lg la takut.sejak dr tu klu dtg PD mmg kitorg x berani lg dh check in situ lg..this is my experience lah kan..ini mmg cerita betul

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tak suka jangan baca, keluar je dari web ni . suka hati orang tulah. Dia bagi pendapat, hormatlah sikit, jangan nak bajet diri kau tu perfectt sangat.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sy dh brthun bli n brcuti kt sana lbh 10 kali tp x pnh pn kene kacau...

Anonymous said... Best Blogger Tips

itu laa bongok nye mlayu. nak karang cerita bahasa rojak. Migrain aku. tp mmg btol hotel ni dulu ada kubur lama. aku dah tinggal dok pd 25 thn tp cerita hantu ni benar atau donggeng wallahualam..

Anonymous said... Best Blogger Tips

hmm..agknye kau pun sama2 shaitan kot sbb tu lar tak kne kacau. and just so u know, hantu kat PD nii takkan kacau kaum gay..

Anonymous said... Best Blogger Tips

bulu ape yg mremang, bro? bulu jubur ke

Anonymous said... Best Blogger Tips

tu lar pasal..klu nak guna english biarla guna smpai abis kan. ni brcampur aduk ape dia ingat modern la tu? haku cukup nyampah mual jijik pgunaan bhs cmni. bikin rosak je

hazami said... Best Blogger Tips

aku pun sama stuju dgn org yg komen sblm ni,cukup2 benci jijik geli nyampah haikk tuihh kpd penulis yg brcampur aduk cmni.nak hormat kejadah apa nya kat org cmni dan org mcm kau?? prosak bahasa dan bangsa..weii dari kau kata org lain bajet bagus aku cadang kau g laa balik rmh pastu isap konek keling. BODO PUNYE MELAYU!

Anonymous said... Best Blogger Tips

salam..semua cerita diatas..adalah pengalaman dari org yang bercerita di forum..kalau tak percaya leh layari.......http://mforum2.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=375617&extra=&page=22

Lienicious said... Best Blogger Tips

i've just recently stayed in this resort. i couldn't argue about the creepy part. but during the day the view.. the beach.. the wind were so irresistable. it's like a blissful feeling during the day. but when the sun gone i feel like entering into another dimension. the wall looked so ugly.. i switch on the light and switch it off back. too many weird and goosebump sounds. i plan to come again for the beach only, i'm not going to stay at the resort. they ought to do something about that. it scarred the hell out of me. i was so glad i didn't take the elevator when i was alone. really
but then, there a few teenagers.. i guess they are the day workers staying there as permanent residence.

ayu syamsul said... Best Blogger Tips

betol bnde ni mmg ade ... sye dh penh ase .. pgalamn sndri ..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Semua yang dalam forum ni ckap pasal tempat2 berhantu adalah betol 100%...aku mmg tngal kat pD..aku tau pasal tmpt2 peranginan yg berhantu..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku pernah tido kat resort ni,serius ckp resort ni mmg pelik,dalam bilik byk peralatan rosak,x dibaiki,dan aku pernah tido kat tgkat 7,alhamdulillah xde ape ape jadi,tapi resort ni mmg scary,aku pergi sebelum tahu yg pernah ade org kene kacau,kalau tahu mmg x tido situ.

Amir Kamaruzzaman said... Best Blogger Tips

Hantu tak wujud beb.. Merepek.. X logik..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Dari Abu Hurairah r.a. katanya, Rasulullah s.a.w. bersabda : “Tidak ada penularan, tidak ada mayat gentayangan yang menjadi hantu kuburan, tidak ada binatang tetentu muncul yang menyebabkan hujan, dan tidak ada tabu di bulan Safar”
(Hadis Riwayat Imam Muslim)

#nak percaya ckp mamad tu atau Rasulullah?

Anonymous said... Best Blogger Tips

assalamualaikum,,,dan samat mlm smua....sya bru jer dri resort ni smlam...nsib baik kitorang cuma pgi 2 hari 1 mlam jer...tmpat ni mang seram sangat.....nmpak tmpat pon da tau...mmg btol la cita ni...sya ngan member2 ktorang mang da kene......besa la tu,,,tempat2 mna pon msti ada warga yg "TERpilih" tu kan.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

Baru nak g...so...tmpat mane yg o.k ye..?

Zack Zoro said... Best Blogger Tips

baru 2 hari lepas saya ngn kwan2 kolej bercuti...
tragedi kdua pasal budak kecik tu mcm serupa kami kene... malam tu dalam 12 lebih ramai kene rasuk...
takde sape tido bilik.. dalam 100 lebih budak kolej kitorang semua tido lobby sebab takot...

Anonymous said... Best Blogger Tips

mmg btl..siapa2 yang tak kuat iman nya..jan la korang p d sna..boleh kena rasuk..ia sangat menakutkan..ksian kpd 3 urg yg kena rasuk 2..apa2 pn syukur kerna semunya selamat brpn mahkluk 2 membawa sesorang terjun dri tingkat 7..

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku ada baca pekerja yang keje situ xda pape?
meh aku nk habak, sape keje situ?
asal malam yg ramai2 kt loby hampa mcm xda...
pekerja kt tmpat tu pon xda, sendiri cakap lebat...
tempat ni sepatutnya boleh ditutup dah...
sebab hampir meragut nyawa kawan kami yg hampir terjun dari tingkat 7 kene rasuk... puih

Anonymous said... Best Blogger Tips

ehem2, sape rasa berani sangat, pergila sane...
sape rasa diri die tu lemah semangat xyah le,
lagi2 kalau bawak budak kecik, bek xyah...
klau nk g g jela x halang pon...
sebab aku pon pnah lalui kt tmpat ni...
naseb aku kuat semangat, hehe

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tutup jelah tempat tu. Mmg mengbahayakan org awam. Seram tempat tu kami semua takot. Mmg scary gler kot.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Zack zoro yes betul kami dgn budak2 kolej penah kena bnda tu. Bahaya kawan kami hampir terjun bangunan kena rasuk dr tingkat 7. Tutp lh tmpt ni. Bhya

wutahelwitcinta said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... Best Blogger Tips

salam.korg ni semua tipu la. xpasal2 family aku xnk bercuti kat sini. bullshit. yg kene kacau tu mungkin org tu beromen atau niat xbaik. sontoloyo betol. Allah kan ada.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Awak punya tulisan pun teruk dari segi tatabahasa.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Yakinlah Allah melindungi kita...jaga solat dan baca al-quran.

Anonymous said... Best Blogger Tips

boleh tak tolong close entry ni.. sebab ko akan menyebabkan orang yang buat pelaburan kat situ pikir banyak kali... ni syarikat org melayu kita, kalau kita tak tolong bangsa sendiri .. siapa lagi nak tolong?? betol tak aku ckp ni??

kiki

Anonymous said... Best Blogger Tips

Betol2..sokong!!. Kat mana2 ade je makhluk Allah s.w.t ni.. Jangan lah nak mengganggu fikiran orang yang bukan2.. Ramai org buat pelaburan kat Mayang Sari Resort..

Anonymous said... Best Blogger Tips

jgn la ske ckp takbur...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Lani hg jgn cakap byk. Hang pi tidog sorang2 kat tempat yg depa ckap tu.

Naja Lina said... Best Blogger Tips

@Anonymous zack... kolej mne ea ? CICT kt Maluri ke ?? law btl.. mmg sye skly laa p PD.. kwn skelas sye sndri tg kne rasuk smpai nk terjun bngunan..

Anonymous said... Best Blogger Tips

ZACK KOLEJ CICT KAN ?? KOS DPP KAN ?? SY DAH P SNE.. DAK KLAS SYE LAA YG KNE RASUK KOS DPSM..DYE HMPIR NK TERJUN BNGUNAN..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sy da g sane br2 nie... dok tgkat 7 gak la.. syukur, mmg xder pape yg berlaku n mmg xder menda yg mencurigakan...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku br pergi check in jumaat n check out ahad semalam..takde apa pun siap lepak balkoni sorang2 layan zynga poker ngan note 2 aku sambil hisap rokok pekena nescafe tarik..sampai 3 pagi lg ...okay je hahahahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku n family baru check out semalam. Kami sewa 2 unit apartment utk 1 malam. Satu unit kat tingkat 6 (no. 602) dan satu lagi unit kat tingkat 7 (no.710). Kami check-in lambat sebab macam-macam hal yang berlaku sepanjang perjalanan nak ke Port Dickson tu (maybe petanda kot). Haha! Group aku yang sampai first dalam pukul 7 lebih. Mase first time lalu kat pintu masuk tu aku dah seriau, lain macam je tempat ni, dah lar takde lampu jalan. Tapi aku buat rileks je. Mase masuk apartment tu takde rase pape yang pelik. FYI, kami menginap di blok lame. Mase tu aku tgk kat kaunter reception die ade tulis FULL HOUSE n ade sorang awek yang jaga kaunter tu. N then kami kluar utk makan malam n meet the other group yang baru sampai mase tu (dorang lambat sebab kereta sepupu aku rosak kat tengah highway). Lepas makan n jalan2, pukul 12 mlm camtu kami pon balik ke resort tu. Nak dijadikkan cerita, mase tggu kat lif, ade sorang mamat ni bgtau yang lif tu rosak. Patut ar aku tengok die tulis tingkat 8 je dari tadi. Mamat tu kate dah lame die n group die tunggu. Group denih ramai, siap ade bawak anak kecik. Agaknye baru nak check-in jugak sebab aku tengok masing2 bawak beg besar. Nak tanye kat kaunter, aku tengok takde orang. So kitorang pon lepak ar kat lobby dengan harapan lif tu akan okay. Tapi abang ipar aku dah naik dulu sebab malas nak tunggu. Bapak aku yang tak puas hati pegi ar tanye kat sorang pakcik ni ala2 pak guard (sebab bawak torchlight kemana-mana tapi pakai baju bese je). Pakcik tu bgtau, die dah call orang maintenance, tapi tak berjawab. Siot betul. Pastu tanye lagi kat sorang staf, die bagi no phone manager ke sape ntah, name Ita. Aku pon call, berangkat, tapi diam je (walaupon aku dah bagi salam). Panas giler kot. At last kami decide untuk naik tangga slow2 sambil bawak beg sebab pakcik aku dah lar ade sakit jantung n sepupu aku lak pregnant 7 bulan. Mase naik tangga tu, kami bertembung dengan beberapa orang dari group mamat tadi, katenye dorang nak blah malam tu jugak. Katenye 2 dari 7 apartment yang dorang sewa tu not in a good condition. Katenye ade lampu blackout, aircond bocor n macam-macam lagi lar.. Kesiannn... Part yang best, mase kitorang sampai kat tingkat 7, aku dengar ade sore orang terjerit-jerit kat tingkat atas. Sore orang pompuan. Aku pikir maybe dorang tengah berseronok-seronok ntah berparty ke ape.Tapi macam histeria pon ade jugak. Aku buat kering je. Lepas dah angkat barang2 ke bilik pakci aku, aku n akak aku pon turun ar ke bilik kitorang kat tingkat 6, mase tu sekali lagi aku dengar orang jerit. Kali ni jeritan die panjang sket. Mase tu aku buat dek lagi. Tapi akak aku tak dengar pape lak. Pastu kami satu family dok lepak2 sambil tengok tv. N then anak buah aku yang baru lepas sembahyang Isyak bgtau yang die dengar org menjerit panjang. Same macam yang aku dengar. Perghh!! Pagi-pagi bute kot mase tu.. Pastu rupenye family aku yang lain pon mengadu ade dengar bunyik orang ketuk-ketuk kat tingkat atas, bunyik macam lesung batu tu, bunyik orang berjalan hentak kaki lar, bunyik seret perabot lar.. Pastu kami gatal gi google pasal resort ni. Terbaca lak blog ni, memang tak lena ar tido malam tu.. Tapi family satu lagi yang menginap kat tingkat 7 okay je katenye, takde dengar ape2. Alhamdulillah, takat tu je perkara yang pelik berlaku. Esoknye pagi2 aku turun ikut lif yang dah ok tu dengan bapak aku utk gi tapau breakfast. Huhu..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Mayangsari sekarang ada 2 blok..blok lama dan blok baru..yg byk2 kes berhantu tu kat blok lama..blok baru setakat ni ok je..sy dah 2 kali tinggal kat situ..Alhamdullillah..cuma xde lift je lah..penat sikit naik tangga sampai tingkat 2..unit cantik..view pun cantik..harga pun ok..
Yang pentingnya, niat kita nak pergi bercuti di situ baik..bukan nak buat maksiat..InsyaAllah...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku byak kali g sana.alhamdulillah.yg pntg g mana2 pon kt msti baca ayat kursi n apa2. Smua tnpat bla lama xd huni ada yg tumpang

Marina Terrace Port Dickson said... Best Blogger Tips

bagi yg komen tahun 2011 tu harap sgt dapat dtg balik ke pd world marina dan mayang sari. komen anda terdahulu sedikit sebyk memberi impak pada pengusaha homestay dan resort berdekatan. untuk makluman tuan puan perbezaan juga perubahan amat ketara dari 2011 dan 2013. kini sudah menghampiri 2014 namun komen Berhantu tetap ada. cukuplah kita dimomokkan dgn pelbagai genre seram melayu dipawagam jgn terbawa hingga ke realiti. Apa yang kami (saya salah seorang pengusaha kecil-kecilan homestay di apartment Pd world marina) harapkan supaya datang kesini kembali, tgk dan rasakan perubahan yang telah berlaku disetiap tmpt kejadian. PD World Marina kini sudah terbahagi kepada beberapa pengurusan. Seperti tuan puan sedia maklum, ketika ini bangunan yang tuan puan nampak setelah smp ke roundbout teluk kemang- Sunggala nmpk tidak terurus dan tidak sedap mata memandang adalah dalm proses membaikpulih secara berperingkat. Pihak kerajaan negeri or pusat belum membuat keputusan untuk membantu dalam pemberian dana dibawah program TP1M iaitu Tabung Penyelenggaraan 1 Malaysia. Pihak berkuasa tempatan MPPD bahagian COB juga turut cuba membantu bagi mendapatkan dana tersebut. InshaaAllah..

p/s: ya benar.. rumah yang ditinggalkan lama tanpa penghuni pasti mendatangkan kecurigaan.. namun kita jangan terlupa dia juga makhluk Allah yg Allah telah beri keizinan utk menganggu dan menyesatkan hambaNya untuk dijadikan teman seNeraka..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Apa nie pasal hantu,karut2 laa korang nie.Mana ada hantu zaman moden sekarang nie.Kalau kat Singapura ada laa hantu..

Kak Nam said... Best Blogger Tips

Tapak asalnya memang kap wau ba wau ro ke? Saya pun baru je dapat tahu cerita pasal resort ni dari anak buah yg bercuti ke PD. Katanya, last minute dapat resort ni, tengok gambar cantik. Cuma adalah masalah yg diorang alami satu keluarga. Lepas tu baru lah masing2 sibuk menggoogle. Jumpa blog ni :)

Apa2pun pening jugak saya membaca komen dalam blog ni. Tak paham pun ada. Susah sgt kut nak menggunakan bahasa malaysia. Bahasa singkat tu tak salah, tapi kalau orang tak paham, tak guna menaip dan baik tak payah komen langsung. Saya lagi marah dekat perosak bahasa dari makhluk2 yang lain. :)

fiz sal said... Best Blogger Tips

ye betul-betul Kak Nam saya sokong

awie jht said... Best Blogger Tips

Btol la.Waaktu saya dan keluarga cuti kt situ.sepupu saya cari la kt google psl citee kt kt mayangsari ni.kebetulan waktu tu kitorang dok tingkat 6.sepupu sya pon baca la....tiba2 ada dengar bunyi benda kena seret dkt siling and tv tertutup dengan handfon padahal bateri penoh....

awie jht said... Best Blogger Tips

Btol la.Waaktu saya dan keluarga cuti kt situ.sepupu saya cari la kt google psl citee kt kt mayangsari ni.kebetulan waktu tu kitorang dok tingkat 6.sepupu sya pon baca la....tiba2 ada dengar bunyi benda kena seret dkt siling and tv tertutup dengan handfon padahal bateri penoh....

Asai said... Best Blogger Tips

saya and family pernah duk sini..... 2 years ago.. aparment 2 bilik... and teruk sangat keadaan bilik tu.... 1st and the last time g tinggal kt situ

Anonymous said... Best Blogger Tips

Assalamualaikum .. saya,suami dan family baru je checkout dari mayangsari semalam .. sy n adik saya g tanya receptionist kat block yg lebih tinggi kalau2 ade bilik kosong almaklum lah musim cuti kan lagi2 ade pesta air kat pd .. harga 1 bilik untuk 4adult 220 .. murah .. mcm nak check in .. tp sy nak bilik kat blok yg lagi 1 ygmengadap ke laut n hotel corus .. kakak receptionist ckp blok tuh management lain .. pelik .. sy n adik perempuan sy pon pandang2 lah resort tuh dari bawah blok ke atas blok, mcm x bes je blok nih .. mcm ntahlah .. malas nk fikir yg bkn2 .. lagi2 sy nih mmg jnis pnakut tp masih berfikiran positif .. kami g pulak ke blok lagi 1 tuh .. reception dea kecik je .. lelaki yg jaga .. tanya harga bilik dea cakap 280 .. blok nih tinggi dlm 7,8 tingkat .. then org dea bawak tgk bilik dulu .. naik tangga je .. blok nih bilik2 dea sampai tingkat 2 je yg boleh gune .. tingkat 3 keatas masih dlm construction .. kami tgk bilik kami di tingkat 2 .. boleh tahan lah bilik .. dlm bilik tuh ade 2 bilik lagi .. not bad .. ok proceed .. mase nak bayar , laki kat counter tuh bagi 250 utk 1mlm .. ok je .. mlm mmg resort tuh nampakcreepy tp sy n family bfikiran positif .. sy pulak dlm keadaan yg tdk bersih, almaklum lah sakit perempuan , fhm2 lah .. alhamdulillah x ade ape2 perkarayg x diingini berlaku .. lagipun mlm tuh riuh budak2 moto bermalam kat 2bilik sebelah bilik kami .. so x de lah rase sunyi .. sy tau sbb sy dan suami ade jengah2 kat bawah blok .. alhamdulillah .. 1 malam je , keesokkan nye kami check out .. kalau dtg pd lagi nk try hotel lain pulak .. in sha Allah ..

Ada Nama said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
Ada Nama said... Best Blogger Tips

saya dulu pernah menginap kat rumah saya....

Anonymous said... Best Blogger Tips

hai..saya pn bru blk dr htl myngsri yg hangat dprktakn ni.my fmly stay hri ahad 15hb4 2014 utk 1mlm n c.out hri isnin smlm 16hb..ank2 sya kcl2 lg de 3org smua boy umur 2-4-6. sje je bwk ank2 jln coz last cti skolah..sbnr nyr sye yg xde cuti tpkse lah bwk dorang jln2 last mnit...asal nye plan nk gi mlaka stay kt a.fmosa rsot tp xdr promosi..dh le blk mhl n nk msuk tmn2 kne cas lg wlaupn stay kt hotel dorang.last i ambil kputusan ke pd. sampai pd dlm pkl14.30ptg pusing punya pusing cri htl smpai pkl18.30 x c.in2 lg.bkn htl pnuh tp xdpt blk mghdap laut. last kteorg pn smpai di myngsri yg hngat dprkatakn ni wlaupn sblum c.in i dgn wife xtau lgsung psal cte htl ni.masa cri rception smpai 5 kli jgk lah i ulang2 dr block lama ke block bru nk cri rception last skli jumpa jgk org kt block lama.mls nk pk2 lagi wife i c.in coz dh ltih dr tnghri smpai ptg pusing cri htl.fmly i dok kt tgkt5 bru lah kitaorg sdr kami shj guest di htl ni.. tp mcm gnguan yg hngat dperkatakn xde pula cuma bunyi2 mcm org trik krusi atau meja ada i dgr tp xksh sgt coz ank2 i pn main2 tolak2 krusi. esok nya kte org pn gi lah jln2 coz rseption smlm ckp c.out sblum 12pm.slps puas jln2 fmly i pn mndi di kolam htl coz nk bsiap c.out lg.ank2 pula mcm xpuas i pn sruh wfe i tambah msa c.out klau2 murah smpai pkl5ptg tp owner htl bg percuma shj utk fmly i smpai pkl5ptg. dr riak wjah owner ti msa fmly i smpai mgkin risau yg kami akan complin psl gnguan tp kami pula minta tambah masa. yg. mungkin membuat kn nya bg percuma shja utk kami.bg saya lah keadaan di myangsri apt mgkin nmpk sunyi kerana tiada promosi. dan penambah baik kn blk2.tp bg saya blk yg kurang kmudahan bbaloi dgn hrga nya.utk owner myngsri terimakasih saya ucap kn kerana anda masih brtahan wlaupn rmai org mlayu skrg yg mudah ptua asa.stabas saya ucapkn.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku pun pernah gi cuti kat Mayang Sari. Tak de apa2 pun. Selalunya klau masuk bilik hotel aku amalkan beri salam dan baca ayat kursi , masuk bilik langkah kaki kanan. Dan penat camnerpun jgn lupa solat.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Saya dan family baru beli 2 unit Joint Owner Mayang Sari bangunan baru. Alhamdullillah bersaur 1 ramadhan 4 beranak. Terbaik ditingkat satu. Tiada apa2 pun
seperti yang menakutkan. Apa yg digembar gemburkan tak lah seperti dalam filem seram.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Siapa yg berminat nak invest ni tempat terbaik future nanti. Nice view tepi gigi air. Masa ni baru dua tingkat dibaikpulihkan. Dan saya lihat swimming pool garden sedang dicantikkan dengan landscape. Ditingkat satu ada seakan taman bunga yg baru diperindahkan dng. kolam ikan yg ada ikan2 kecil. Saya sarankan datang sendiri dan baru komen. Selamat bercuti2 malaysia.

erygee said... Best Blogger Tips

Assalamualaikom , sy rse cite ni mungkin betul mungkin salah , pengalaman org kite x tau cume pada saya , selagi kite ad iman yg dibekal kn allah kite berpegang lah kt iman yg dibekalkn tu insyallah

KwangYoung Girl Fan said... Best Blogger Tips

tiap tiap tahun aku ngan family bercuti kat mayang sari pasal dah beli unit apartment kt situ. x penah pun kene ganggu. dan x minta pun kene ganggu. tingat kata opah masa kami citer psal hantu.....katanya hantu dlmseluar dan kain korang tu ade le...wallahualam

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hahaha. Betul pening. Bukan nak ckp hebat english ke apa.. tapi kalau setakat this that, lebih senang tulis penuh dlm bm..

Siti Vareeda Wanizzah said... Best Blogger Tips

Baru2 ni lalu kat mayang sari, nampak mcm dah tak beroperasi lagi. Ambok Village sebelah tu masih buka, maaf masakan sume x sedap, 1st and last.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Biasalah....dia x kena so semua dia kata bodoh....ada brann g la check in sana...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Assalamualaikum.. Sy baru je c.out jam 12 t.hari td.. Kami ada buat family day di Mayang Sari.. Kami tempah 6 apartment di tingkat 2 & 2 apartment di tingkat 1 block baru.. Selama kami disana, Alhamdulillah x de gangguan yg berlaku.. Pihak Mayang Sari hanya buka sampai tingkat 3 shj kerana ia dalam proses baik pulih.. Cuma block lama nampak seram sbb block lama dh tutup dan keadaan block lama mmg x terurus mungkin tgh di baik pulih..

Sebelum kami sampai, memang kami ada baca blog² berkenaan mayang sari.. Siap singgah di block lama dan sepupu naik sampai tingkat 5 shj.. Kata nya bila nak naik tangga ke tingkat 6, badan nya dihalang dan rasa berat utk kaki naik ke tingkat seterus nya.. Sebelum apa² berlaku, dia turun balik.. Hahahaa...

Tp Alhamdulillah semua selamat.. Pekerja² mayang sari pun peramah dan mesra.. Apa² pun kami mengucapkan ribuan terima kasih.. Dr- "Bani Hashim Family"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...