Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Monday, 15 October 2012

Kreatif : "Lifestraw", Penapis Air Peribadi Yang Membunuh 99.99% Bakteria (9 Gambar)


LifeStraw merupakan sebuah water filter peribadi yg direka oleh Vestergaard Frandsen. Ia diberi gelaran "Best Invention of 2005" oleh Time magazine dan memenangi Saatchi & Saatchi Award 2008 untuk World Changing Ideas. Ia tidak menggunakan apa² bahan kimia dan tidak memerlukan bateri atau kuasa elektrik utk berfungsi.

 Ia boleh digunakan selama 3 tahun dan boleh menapis sehingga 1000 liter. Ia boleh menapis sehingga 0.2 micron dan menghapuskan 99.9% bakteria. Ianya kini digunakan secara meluas di Afrika.


Sumber : Here

8 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st..product buat duit je ni

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ada lg 1% kuman...

Anonymous said... Best Blogger Tips

mane nk bli nih?

Anonymous said... Best Blogger Tips

pastu China copy..minum terus mamposs

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

so berapa ringgit ni nak beli? lepas ni tak payah la bear grylls pening2 nak minum air kencing dia lagi

Anonymous said... Best Blogger Tips

iye, kat mana ada jual? Mydin ada tak?

Anonymous said... Best Blogger Tips

ohh dia taruk fiber dalam straw tu... bagus2..

physawleepart said... Best Blogger Tips

* 0.01%

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...