Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 14 May 2011

[Wajib Tengok] Lembu Makan Anak Ayam Hidup-Hidup!

Korang penah tengok lembu makan anak ayam? Setahu aku lembu nih herbivor... Pelik nih.. Ape kate kite tengok video kat bawah nih..


Aku rasa lembu ni dah boring makan rumput kot.. selamber badak je die telan anak ayam yang kesian tuh..

Sumber: hax
Read More.. "[Wajib Tengok] Lembu Makan Anak Ayam Hidup-Hidup!"

[Hot] Iklan SEATBELT ini sapu 8 Anugerah di Cannes Festival


Jarang kita dengar ada iklan yang dapat award di Cannes Festival. Tengoklah sendiri...Video ini nak menyampaikan mesej kenapa kita patut guna SEATBELT waktu dalam kereta..saksikan..


p/s : ingatlah orang tersayang ye...:-))
Read More.. "[Hot] Iklan SEATBELT ini sapu 8 Anugerah di Cannes Festival"

Strategi Untuk Menang Permainan "Gunting, Batu, Kain" @ "O -som"!!


Korang mesti salu main oo-som @ gunting-batu-kain(kertas) ni kan?? Permainan ni memang femes la..dari kecik lagi aku main.. Memang kat seluruh dunia femes main benda nih..Omputih panggil game ni dengan name, "Rock Paper Scissors".. Korang mesti ingat yang game ni adalah semata-mata nasib kan? Kalo nasib korang baik, menangla korang. Tapi realitinya ialah, permainan ini bukan bergantung kepada nasib atau luck semata-mata.. Nak tau strategi untuk menang setiap kali main game nih?? Jom kite blaja same-same..


Amacam? Cool tak?? So ape lagi, pegi la try strategi ni kat adik beradik or kawan2 korang.. hehe.. 

Sumber: INFO
Read More.. "Strategi Untuk Menang Permainan "Gunting, Batu, Kain" @ "O -som"!!"

Evolusi Microsoft Windows!!


Source: coolinfo
Read More.. "Evolusi Microsoft Windows!!"

Moviebarcodes : Movie Dalam Bentuk Garisan!!

Korang mesti tak penah dengar pasal Moviebarcodes ni kan? Sebab b4 ni pun aku tak penah dengar.. tgh2 surf cari info untuk post baru, aku terjumpalah website infographic nih.. Memang cool gak r moveibarcodes nih.. Aku consider this thing as an ART.. Memang genius la orang yang terpk nk buat mcmni..Ok, now aku nak explen sket psl moviebarcodes nih.. Moviebarcodes ni dijumpai di sebuah tumblr blog from an unknown author yang telah post image yang dihasilkan dari pelbagai jenis movies.  Setiap frame dipanjangkan dan dikuruskan sehingga menjadi satu garis panjang yang menegak. Memang amazing.,. Jom kite usha~~

The Matrix - Banyak garisan hijau sebab movie ni byk dihabiskan "in the matrix"

Jaws - Banyak habiskan mase dalam laut

The Dark Knight - Sesuai dengan tajuk movie nih.. Memang dark.. hehe
Kung Fu Panda - Memang colourful gile movie nih.. aku suka..

Tron (1982) - Filem Tron lame nih pun colourful sebab banyak scene dalam digital world..neon beb..

Sumber: infographic
Read More.. "Moviebarcodes : Movie Dalam Bentuk Garisan!!"

Maharaja Lawak Minggu 7 FuLL HQ (Silent Comedy) [ 9 Videos]

Intro

Persembahan 1 : SEPAH

Persembahan 2 : AMIR 

Persembahan 3 : BALAS

Persembahan 4 : JAMBU

Persembahan 5 : NABIL 

Persembahan 6 : Jozan


Persembahan 7 : Man

Penyingkiran (Amir)

credit : buttontvs and guatv
Read More.. "Maharaja Lawak Minggu 7 FuLL HQ (Silent Comedy) [ 9 Videos]"

Wanita mempunyai payu dara terbesar di dunia

sumber : kosmo
LONDON – Seorang wania, Chelsea Charms dengan bangganya mendakwa memiliki payu dara terbesar di dunia bersaiz 164XXX dan organ tersebut terus membesar pada kadar 2.5 sentimeter sebulan, lapor sebuah akhbar semalam.

Dia yang berketinggian cuma 1.62 meter memperoleh pendapatan ribuan dolar hasil kerjayanya sebagai seorang penari erotik.

Muncul di stesen televisyen Britain dalam program This Morning di stesen ITV kelmarin, Chelsea menyatakan dia menjalani tiga pembedahan yang bermula ketika dia berusia 20 tahun untuk membesarkan payu daranya sehingga bersaiz gergasi seperti sekarang.

Pembedahan ketiganya yang dinamakan Implan Payu Dara Tali Polipropilena kini diharamkan Britain.
“Ia merupakan sejenis salur yang mengepam cecair ke dalam poket payu dara, cecair itu diserap oleh implan dengan menyebabkan payu dara terus membesar,” katanya.

Charms masih menanti payu daranya diukur secara rasmi manakala seorang wanita, Maxi Mounds kini merupakan pemegang rekod payu dara terbesar di dunia. – Agensi

Read More.. "Wanita mempunyai payu dara terbesar di dunia"

Manusia Berekor yang dipercayai keturunan Dewa Monyet

Seorang lelaki dari Alipurduar, Bengal Barat india dikatakan mempunyai ekor yang dipercayai hasil penumbuhan daging yang bertulang lunak sepanjang 33 CM. Lelaki ini yang bernama Chandre Oram dipercayai adalah keturunan Dewa Monyet atau reinkarnasi Hanoman. Menurut laporan Daily time, Oran menyatakan "Banyak orang sembuh dari penyakit parah selepas mereka menyentuh ekor saya" Kenyataan itu menyebabkan tempat Oran menjadi kawasan tumpuan masyarakat india untuk mendapat keajaiban dengan menyentuh ekornya. Namun, bukan semuanya perkara baik bagi Oram. Seramai 20 wanita telah menolak cinta atau penikahan bersama dengan Oram selepas melihat ekornya. Selepas diagnosis, seorang pakar badah mengenal pasti ekornya itu sebagai cacat bawaan yang membuat ekornya menonjol sepanjang itu. Dan doktor mengesahkan Oram itu bukan Dewa!! Stress....:-))

credit : fun
Read More.. "Manusia Berekor yang dipercayai keturunan Dewa Monyet"

Bra wanita moden yang berlampu Disco

Mesti korang tak pernah terfikir ada bro yang mempunyai lampu.  Atau korang perasan ada bra sebegini digunakan di dalam video klip Katy Perry.

credit : haxims
Read More.. "Bra wanita moden yang berlampu Disco"

Thursday, 12 May 2011

Kempen Baru Nuffnang Grapevine : Kini pembaca blog pun boleh mendapat DUIT dengan hanya 3 langkah!!

Baru semalam ternampak iklan yang baru di page Nuffnang memperkenalkan Kempen terbaru mereka : Grapevine. Mengikut pengetahuan kami yang tak seberapa ini, katanya pembaca BLOG sekarang pun boleh mendapat earning/DUIT dari NUFFNANG. Yang paling penting, semua orang boleh dapat tanpa pelu berdaftar dengan NUFFNANG seperti semua blogger. Pembaca blog pelu menekan link yang diberi oleh mana-mana blog kemudiannya share ke Twitter, Facebook atau MSN. kemudian pembaca akan diberi link sendiri dan juga page yang menunjukkan Catatan earning mereka :-)) senangkan? yang penting tak pelu nak register sana sini. CLICK JE...sesenang macam KITA BAKO je..:-)) Minta hati budi baik pembaca blog ini untuk mula mencari pendapatan melalui nuffnang. Sila klik link (kalo sudi) untuk blog ini di bawah :


DAN share link ni dengan rakan2 di FACebook atau twitter atau MSN anda

Ni iklan Grapevine
HANYA 3 Langkah untuk mendapat DUIT
1 . Kempen Grapevine akan dipaparkan oleh blogger di blog masing2. 
2.Anda dan pembaca blog pelu klik dan kongsikannya LINK ini dengan rakan-rakan lain melalui laman sosial seperti Facebook dan Twitter  dan MSN dimana ianya juga akan di’klik’ oleh rakan-rakan anda yang melihatnya dan berminat dengan iklan yang dipaparkan. 
3. Setiap klik UNIK rakan anda buat anda akan mendapat ganjaran bagi setiap klik yang dijana daripada perkongsian iklan di laman sosial mereka. Begitu juga dengan pemilik blog, juga turut mendapat ganjaran untuk setiap klik unik yang dijanakan oleh pembaca blog. Menarik bukan dan senang.

Satu Klik di SINI untuk mula menjana duit :-)
dan share dengan rakan2 anda
nak lebih lanjut sila baca penjelasan dari Nuffnang
Read More.. "Kempen Baru Nuffnang Grapevine : Kini pembaca blog pun boleh mendapat DUIT dengan hanya 3 langkah!!"

[InfoGraphic] Dunia Tanpa Facebook!!


Credit : InfoGraphic
Read More.. "[InfoGraphic] Dunia Tanpa Facebook!!"

Cara Menggunakan Chop Stick Dengan Betul..


Sumber: Rie
Read More.. "Cara Menggunakan Chop Stick Dengan Betul.."

Video Kes Buli SMK Abdullah : Mangsa menyiarkan gambar 2 orang pembuli

Pada 8 Mei yang lepas seorang pelajar perempuan dari SMK Raja Abdullah dibuli oleh 2 orang pelajar perempuan di sekolah, Video babak pelajar ini dibuli telah tersebar ke seluruh negera melalui Facebook dan Youtube. Bagi yang belum tengok dan tau, sila klik di bawah:


Di dalam video ini, pelajar perempuan ini kelihatan tengah menangis. Dia di tampar, dan dipukul menggunakan BUKU TEKS (korang ingat buku teks ni untuk pukul orang ke?) , rambutnya digunting dan mukanya ditutup menggunakan kertas. Memang kesian la.

Tadi tengah blogger tak boleh post ni, terbuka la satu page yang ada memaparkan gambar 2 pembuli yang membuli pelajar ini. Muka je innocent dan baik, tapi tetap membuli rakan satu sekolah ish ish ish..Cuba la perangai baik sikit di sekolah. Bawah ni gambar 2 orang pembulinya.

milosuam.blogspot.com
Kami sebagai rakyat Malaysia yang inginkan keamanan pelajar-pelajar di sekolah seluruh Malaysia mengharapkan tindakan yang setimpal diambil ke atas pembuli ini dan juga pembuli di sekolah lain. Macam mana anak-anak muda sekarang nak pandai kalo setiap hari kena buli di sekolah. Buang duit kementerian dan ibubapa je. Takkan kes macam ni pun nak biarkan je, nak tunggu sampai ada nahas baru nak siasat..:-(( STRESS

FIY : sekarang reader blog pun boleh dapat duit dari NUFFnang menerusi Kempen Grapevine
sila klik sini untuk dapatkan duti dari nuffnang untuk reader blog walaupun tak mendaftar
Read More.. "Video Kes Buli SMK Abdullah : Mangsa menyiarkan gambar 2 orang pembuli"

Design Baru Penutup Coca-Cola!!!

Penutup Coca-Cola baru yang mesra pengguna ni telah dijumpai dekat Eropah.. Memang cool beb.. Tak penah terpikir lak penutup botol camni.. Memang senang la nak bukak botol walaupon tangan berpeloh.. Hehe..




Sumber: Haxim
Read More.. "Design Baru Penutup Coca-Cola!!!"

7 Hot Girls yang mempunyai Hot Tatu.

Mesti korang pernah tengok Prison Break, da watak Scofields yang badannya penuh dengan tatu yang merupakan peta untuk keluar dari penjara. Sekarang bukan saja laki yang mempunyai tatu pada tubuh mereka tetapi juga perempuan. Tengoklah sendiri 7 hot girls ini dengan tatu mereka.

 credit : http://osserem.blogspot.com/
Read More.. "7 Hot Girls yang mempunyai Hot Tatu."

Wednesday, 11 May 2011

4 Fakta Panas : Apakah benar rakyat Malaysia gila seks??


Apakah benar orang Malaysia Gila Seks? Kalau nak tanya diri sendiri mestilah jawapannya TIDAK. Siapa yang nak mengaku dirinya gila SEKS. Tetapi begitu banyak kes yang merujuk pada kelakuan seks yang terutamanya salah di sisi undang-undang sering kita baca atau dengar. Contohnya kes rogol yang memang kita tidak dapat nafikan telah meningkat setiap tahun. Boleh dikatakan senaskhah surat khabar memang tak sah kalau tidak menyiarkan berita kes rogol setiap hari. Contohnya, Kes yang terkini dan hangat diperkata- Cikgu rogol anak murid 10 Mei 2011

Fakta Pertama
1. Itu baru satu kes yang kita baca, cuba tengok pula statistik kes rogol (bagi semua kategori : bawah umur, remaja, berumur, dll) di seluruh negara dari tahun 2000 - 2008.

Bil  Tahun  Kes Rogol
1    2000    1217
2    2001    1386
3    2002    1431
4    2003    1324
5    2004    1698
6    2005    2431
7    2006    3098
8    2007    3414
9    2008    4959

fakta menarik : Timbalan Menteri Keselamatan Dalam Negeri, Fu Ah Kiow, di Dewan Rakyat menyebut pada tahun 2007 sahaja 5.7 kes sehari di Malaysia ataupun hampir 1 kes rogol setiap 4 jam. Dan pada tahun 2008 dah meningkat kepada 13.7 orang sehari.
p/s - ini hanya rekod bagi kes rogol yang membuat laporan sahaja. Cuba bayangkan berapa banyak lagi yang tak dilaporkan dan direkodkan. Mesti dah berkali ganda..:-( renung2kan lah

Pada bulan Mac yang lain, Sidang Dewan Rakyat telah menyatakan "Sebanyak 9,575 kes rogol di bawah umur direkodkan Polis Diraja Malaysia (PDRM) bagi tempoh lima tahun sejak 2005" untuk berita penuh : Utusan Malaysia
Apa akan jadi dengan anak-anak bangsa kita yang tidak cukup umur ini tetapi telah dibayangi dengan trauma yang menghantui hidup mereka. Tidakkah semua perogol ini pernah fikri untuk kebaikkan anak-anak ini? Kenapakah mereka sanggup merosakkan masa depan anak-anak bijak pandai ini hanya untuk kepuasan mereka ? 

Fakta Kedua
2. Satu survey yang dilakukan pada tahun 2010 oleh Durex (brand kondom) telah menunjukkan Malaysia adalah antara negara yang mempunyai budaya seks bebas ke-TUJUH  paling tinggi di dunia.Buktinya : sengoti
Dari report Durex :
7. Malaysia
According to the Durex survey, sex culture generally conservative country, but a lot of controversy behind it is happening, one example: whether sex education should be held in college or not? Behind the controversy, by Durex, there are facts that indicate if the Malaysian people have a high level of horniness. For example: Minister-level officials (Health Minister) was forced to resign because of his sex scandal in January 2008.

Apa lagi yang kita nak katakan? Any komen ke tentang hal ini? Kita selalu sangka Jepun sepatutnya lebih tinggi dari kita tetapi mengikut survey ini, lain pula ceritanya ... Renung2kan

Fakta Ketiga
Satu data laporan yang diambil dari Nationmaster.com (2009) mengenai kes rogol di seluruh dunia telah menunjukkan Malaysia kini berada di tangga ke 38 bagi bilangan kes rogol yang direkodkan. Menurut blog Selangor2u "Mungkin sebagai sebuah negara Islam yang kita bangga, berada pada tangga 38 bukanlah sesuatu yang boleh kita banggakan." 

# 34
Switzerland:
0.0539458 per 1,000 people

# 35
Belarus:
0.0514563 per 1,000 people

# 36
Uruguay:
0.0512295 per 1,000 people

# 37
Lithuania:
0.0508757 per 1,000 people

# 38
Malaysia:
0.0505156 per 1,000 people

# 39
Romania:
0.0497089 per 1,000 people

# 40
Czech Republic:
0.0488234 per 1,000 people


Fakta keempat 
Satu carian di Google Trend yang dilakukan oleh blogger untuk mencari tempat/kawasan di Malaysia yang paling ramai mencari mengenai "seks"  pada Mei tahun 2010 - Mei tahun 2011.
klik untuk besarkan image

Nampak orang di Klang yang paling banyak melayani enjin carian Google untuk pencarian mengenai "seks" dalam masa 12 bulan

Kali ini pula satu lagi rekod oleh Google mengenai KEYWORD "seks" apa yang paling ramai dicari di Google search sepanjang 30 hari yang lepas. Jangan terkejut dengan result analisisnya. Tak perlu kena explain la screenshot ni. Pandai-pandai la faham :-))
JADI apakah kalian semua? Adakah rakyat Malaysia gila seks? Kami sendiri pun tak tau tetapi semua terpulang pada anda semua :-)) Jangan STRESS!!!
p/s : semua ini bukan ingin menuding pada sesiapa pun yang mereka ni gila seks ke apa. Cuma kami sebagai rakyat Malaysia binggung selepas melihat pelbagai kes yang tidak diingini berlaku setiap hari. Lepas tu tengok post-post orang yang macam-macam pula pasal seks ni semua. Jadi, kami cuba ambil inisiatif untuk tengok sendiri. Kalo korang nak caya semua ni, caya la, kalo tak nak tu apa bole buat, semua ni hanya ambil dari teknologi, betul salah semuanya tak ada bukti yang sahih. sekian. 

Read More.. "4 Fakta Panas : Apakah benar rakyat Malaysia gila seks??"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...