Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 20 August 2011

OMG : Ikan Terperangkap dalam Tanah Kolam Kering di Yunnan (8 Photos)

Ini berlaku tahun lepas di sebuah bandar dalam daerah Yunnan China. Masa tersebut China mengalami musim kemarau yang paling teruk dalam sejarah sehingga menyebabkan 18 juta orang tidak mempunyai air minuman. Jadi masa tersebut, kolam tersebut telah kering dan banyak ikan terperangkap dalam tanah kolam tersebut. Tanah tersebut di pecahkan dan mereka baru sedar terdapat ikan di dalamnya.  

 AT
Read More.. "OMG : Ikan Terperangkap dalam Tanah Kolam Kering di Yunnan (8 Photos)"

Lawak : Berhati-hati dengan "Awek Cun" dalam Internet


Lelaki memang seronok bila dapat chat dengan awek cun kat internet tetapi mereka kenalah berhati-hati sikit. Kenapa? bacalah sendiri...



Read More.. "Lawak : Berhati-hati dengan "Awek Cun" dalam Internet"

Anonymous Hugging Wall : Dinding Untuk Peluk Strangers


















Penah terfikir nak peluk orang yang korang tak kenal?? bunyi macam bodoh kan? Tapi sekarang korang boleh je nak buat camtu.. Now dah ade satu ciptaan yang dinamakan "Anonymous Hugging Wall" yang direka oleh Keetra Dean Dixon yang membolehkan korang peluk strangers yang lalu lalang kat taman. Macam-macam la..





Sumber: TOX


Read More.. "Anonymous Hugging Wall : Dinding Untuk Peluk Strangers"

Info : Tips Untuk Lelaki Berkenalan Lebih Rapat Dengan Perempuan

Jangan Terburu-buru...

Kebanyakan yang saya jumpa, ramai yang terburu-buru bila dia dah syok pada seseorang perempuan. Kalau boleh, masa tu la dia nak no phone, masa tu la dia nak mesej-mesej, masa tu la dia nak tanya macam-macam.
Rileks... Bertenang... Jangan kelam-kabut. Kita mesti cool... Kalau nak mintak no phone pun ada cara dia. Jangan main terjah terus. Perkenalkan diri dulu dan bagitau niat kita nak berkenalan.
Kalau dia sombong atau tak nak layan tu, maksudnya, dia sudah berpunya atau dia ada masalah lain yang dia tidak dapat nak terima kita.

Be Gentleman...

Yup! Be gentleman... Tunjukkan siapa diri kita. Kita lelaki, dan dia perempuan. Sudah pasti kita lagi kuat dari mereka. Sekiranya kita tengok dia perlukan bantuan, berikanlah pertolongan. Offerkan diri kita untuk tolong dia. Takkan nak tunggu si dia yang panggil kot. Tu ngada-ngada namanya...

Usik-usik la sikit...

Kadang-kadang kita perlu menggatai sikit... Puji la pasal tudung baru dia ke, kasut baru dia ke, make-up dia ke... Puji je apa-apa yang patut. Saja nak mengusik dia. Biar dia tersenyum malu gitu...
Kalau takde idea nak usik dia, cuba ceritakan something yang kelakar atau kisah kehidupan awak. Mesti dia tertarik untuk ambil tahu. Lagi-lagi kalau tambah adengan yang suspen siap ada 'to be continued' macam tu. Confirm dia akan tertanya-tanya dan suruh kita cerita lagi.

Mulut kena manis...

Kebanyakan lelaki kantoi dekat sini. Mereka tak tahu nak cerita pasal apa bila bertemu dengan perempuan. Bila terserempak je, mula la lidah kelu, otak jammed. Semuanya tak jalan.
Dekat sini kita kena pandai mencari idea untuk mulakan perbualan. Takkan nak dua-dua senyap membisu je. Dia pun akan berasa bosan nanti. Jadi, kita kena kreatif dalam berbicara. Lihat sekeliling dan ceritakan apa yang berlaku pada ketika itu.
Kalau masa tu korang dekat taman permainan, cakap la, "E...pandainya kontraktor ni buat buaian kan? Siap kaler biru lagi. Mesti masa kecik-kecik dia suka main buaian kan? Awak masa kecik-kecik suka main buaian tak?" Walaupun ianya tidak seberapa menarik, tetapi atleast dari situ kita akan mewujudkan daya untuk berbual.

Biar dia rindu...

Ha...ni tips yang menarik. Biar dia rindu pada kita. Bagaimana nak buat tu? Semasa korang asyik berSMS, cuba ambil satu masa atau satu hari tu, korang tak SMS dia langsung. Cuba lihat reaksi dia.
Adakah si dia akan SMS korang atau dia pun senyap je. Kalau dia SMS, maksudnya, bagus la tu. Mesti dia tengah sunyi dan rindu pada korang. Tetapi...kalau dia pun tak SMS, bahaya gak la. Maksudnya, kita hanyalah seorang insan yang biasa di hati dia lagi. Kena banyakkan usaha lagi.
Jadi...begitulah serba sedikit tips yang saya dapat kongsikan untuk artikel kali ini. Bagi kepada jejaka-jejaka di luar sana yang ada tips yang lagi bagus lagi, sila la berkongsi dengan kitorang semua. Boleh kita bantu rakan-rakan kita yang nak approch girl nanti.

tentang
Read More.. "Info : Tips Untuk Lelaki Berkenalan Lebih Rapat Dengan Perempuan"

WTF : Dress Bertemakan Facebook

Aku tak tau nak cakap invention ni creative atau tak. Nampak macam bodoh pon ade.. Tapi seni ni tak semestinya cun.. Jom tengok dress Facebook rekaan Fashion designer dari Romania, Lana Dumitru nih.. Yang pasti, kalau koran gpakai dress ni pegi majlis, mesti korang akan dapat byk "likes" dan "comments".. Hehe





Sumber: Toxel

Read More.. "WTF : Dress Bertemakan Facebook"

Cool: [video] Illusi papan checkers

Percaya tak A dan B adalah warna yang sama. :D Kalo tak caye, tengok video...


Read More.. "Cool: [video] Illusi papan checkers"

Seram : Gambar Hantu di Jambatan yang berpuaka



Ada satu jambatan yang memang berpuaka. Masalah kami pun tak tahu di mana tempatnya. Kalau korang ada sakit jantung tidak digalakkan untuk tengok gambar jambatan ini. 

Read More.. "Seram : Gambar Hantu di Jambatan yang berpuaka"

Cool : [Video] Lagu Nicki Minaj Versi Violin yang Mantap


Seorang lelaki Peter Lee Johnson telah menggunakan bakat violinnya untuk memainkan lagu Nicki Minaj. Gler memang mantap la Peter ni.

Read More.. "Cool : [Video] Lagu Nicki Minaj Versi Violin yang Mantap"

OMG : Bangunan yang Penuh dengan Penghawa Dingin di Fuzhou (4 Photos)

Anda ingin menyuarakan pendapat anda? Sertai MySurvey di Mysurvey Malaysia dan dapatkan baucer KFC, MCD, AYaMaS, Pizza Hut, Jusco, MPH dan banyak lagi secara percuma dengan setiap pendapat yang anda sumbangkan. Tunggu apa lagi, Klik Sini dan terus mendaftar.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Di Bangunan Fuzhou Dalijiacheng, dindingnya dipenuhi dengan Kotak Penghawa Dingin yang melebihi 500 unit. Bangunan itu dikenali sebagai "Air Conditioner Wall" atau Dingin Penghawa Dingin. Bukan masalah tak boleh pasang ke tidak, cuma korang fikir sekiranya berlakunya litar pintas, mesti semua akan terbakar. 
 
CS
Read More.. "OMG : Bangunan yang Penuh dengan Penghawa Dingin di Fuzhou (4 Photos)"

Kreatif : Barangan Kemas daripada Patung Barbie (10 Photos)

Anda ingin menyuarakan pendapat anda? Sertai MySurvey di Mysurvey Malaysia dan dapatkan baucer KFC, MCD, AYaMaS, Pizza Hut, Jusco, MPH dan banyak lagi secara percuma dengan setiap pendapat yang anda sumbangkan. Tunggu apa lagi, Klik Sini dan terus mendaftar.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Seorang pereka Margranx Lange telah meleraikan patung Barbie dan menggunakan semua bahagian termasuk kepala, tangan, kaki, dada dan aksessori untuk menghasilkan barangam kemas. 

 AT
Read More.. "Kreatif : Barangan Kemas daripada Patung Barbie (10 Photos)"

OMG : Villa Chi, Villa Paling Mewah di Cape Sienna Resort, Phuket (10 Photos)

Anda ingin menyuarakan pendapat anda? Sertai MySurvey di Mysurvey Malaysia dan dapatkan baucer KFC, MCD, AYaMaS, Pizza Hut, Jusco, MPH dan banyak lagi secara percuma dengan setiap pendapat yang anda sumbangkan. Tunggu apa lagi, Klik Sini dan terus mendaftar.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Villa Chi merupakan salah satu villa yang paling mewah di Cape Sienna Resort, Phuket Thailand. Ianya terletak di barat Pulau Phuket di Pantai Kamala. Ianya merupakan satu destinasi yang menarik dan sesuai untuk honeymoon. Siapa nak pergi sana?


 AT
Read More.. "OMG : Villa Chi, Villa Paling Mewah di Cape Sienna Resort, Phuket (10 Photos)"

Friday, 19 August 2011

Kesian : Bayi dilahirkan Kepala "Katak" di Nigeria (2 Photos)

Anda ingin menyuarakan pendapat anda? Sertai MySurvey di Mysurvey Malaysia dan dapatkan baucer KFC, MCD, AYaMaS, Pizza Hut, Jusco, MPH dan banyak lagi secara percuma dengan setiap pendapat yang anda sumbangkan. Tunggu apa lagi, Klik Sini dan terus mendaftar.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Seorang wanita telah melahirkan seorang bayi yang dikatakan merupai kepala katak di Hospital Iyin Ekiti, Nigeria. Tetapi kemudiannya dilaporkan bayi tersebut telah meninggal tetapi ibunya masih hidup. Besar kemungkinan bayi tersebut tidak normal kerana ibunya mengambil dadah atau ubat tradisional.
p/s : memang kesian tengok bayi ini kerana dikatakan belum cukup bulan dan dilahirkan dengan saiz yang sangat kecil.


Read More.. "Kesian : Bayi dilahirkan Kepala "Katak" di Nigeria (2 Photos)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...