Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 14 July 2012

WTF : Fesyen Pelik, Gaun Untuk Lelaki (7 Gambar)

Berikut merupakan fesyan terbaru untuk lelaki yang diperagakan pada Australia Fashion Week baru-baru ni. one word.. WTF?? 








p/s : Ape kejadahnye nih? 

Sumber : Here
Read More.. "WTF : Fesyen Pelik, Gaun Untuk Lelaki (7 Gambar)"

Info : Gaya Rambut Yang Membezakan Status Perkahwinan Di Korea Utara (7 Gambar)


Kementerian Penyatuan Korea Utara hari ini telah mendedahkan gaya rambut yang ditawarkan kepada kaum wanita Korea Utara blog post terkini di laman webnya.

Siri gambar ini menunjukkan keindahan peranan dan gaya penampilan peribadi dalam kehidupan wanita Korea Utara dengan menonjolkan perbezaan gaya rambut untuk wanita yang belum berkahwin dan wanita yang sudah berkahwin.

Selain itu, wanita Korea Utara juga akan mengenakan gaya rambut yang berbeza itu apabila mengenakan pakaian tradisional masyarakat Korea Utara iaitu Choson berbanding apabila mereka mengenakan pakaian ala-Barat.

Dengan pakaian tradisional, wanita Korea Utara akan memilih untuk mempunyai gaya rambut yang lurus dan updo, manakala dengan pakaian ala-Barat, mereka akan memperagakannya dengan gaya rambut yang mengerbang, kerinting serta pelbagai gaya yang lain.

Golongan wanita yang belum berkahwin akan memakai jalinan pita pada rambut mereka atau memisahkan rambut kepada 2 bahagian dan mengikatnya seperti tocang.

Malah, terdapat satu pertandingan kecantikkan untuk mengiktiraf salon kecantikkan terbaik di Pyongyang.







Sumber : Here

Read More.. "Info : Gaya Rambut Yang Membezakan Status Perkahwinan Di Korea Utara (7 Gambar)"

Cool : Terkini! Proton Akan Keluarkan Preve Sapphire? (10 Gambar)


Jika diperhatikan sekali imbas, ada gaya mewah dan tampak sporty. Ramai yang mengatakan bahawa Preve Sapphire ialah bayangan kepada Proton Preve Special Edition (SE) yang mungkin akan dikeluarkan di masa akan datang. Saksikan beberapa keping gambar Proton Preve Sapphire










p/s : Cun gak.. Aku harapkan minyak pun bertambah jimat n power window tak rosak.. tu jer..

Sumber : Here

Read More.. "Cool : Terkini! Proton Akan Keluarkan Preve Sapphire? (10 Gambar)"

OMG : 29 Orang Kanibal Ditangkap Di Papua New Guinea (Gambar)


Canberra – Seramai 29 orang telah ditangkap di hutan Papua New Guinea selepas mereka didakwa membunuh tujuh orang yang disyaki sebagai bomoh ahli sihir sebelum anggota badan mangsa dimakan, minggu lalu. 

Hanya mayat empat daripada tujuh mangsa berjaya ditemui, yang lain, kemungkinan besar telah dimakan. Menurut pesuruhjaya polis Madang, Anthony Wagambie, otak mangsa dimakan secara mentah manakala buah zakar mereka dimasak sup.

“Mereka tidak rasa perbuatan mereka itu salah malah mereka membuat pengakuan secara terbuka,’’ katanya.

Wagambie berkata, suspek mendakwa mangsa mengamalkan `sanguma’ atau sihir dan mangsa dikatakan mengugut penduduk miskin supaya menyerahkan wang atau seks di atas khidmat yang mereka sediakan.

Justeru dengan makan organ bomoh terbabit, suspek percaya mereka akan menjadi kebal dan tidak tembus peluru. Kesemua suspek termasuk wanita itu telah didakwa melakukan pembunuhan dan jika sabit kesalahan, mereka berdepan hukuman mati.

Lebih banyak saksi akan dipanggil memberikan keterangan sebelum polis mengaitkan mereka dengan tuduhan kanibalism. Wagambie percaya, terdapat antara 700 hingga 1,000 anggota kumpulan berkenaan di beberapa kawasan pedalaman di Papua New Guinea dan kesemua mereka berkemungkinan makan daging manusia.

Kanibalism pernah menjadi amalan penduduk di kawasan pedalaman Papua New Guinea, di mana daging manusia dikenali sebagai `babi panjang’. Wagambie, berkata, polis dijangka menahan 100 orang lagi berhubung jenayah berkenaan.

p/s : Gila... ade lagi orang kanibal ni yer.. 

Sumber : here


Read More.. "OMG : 29 Orang Kanibal Ditangkap Di Papua New Guinea (Gambar)"

Berita : Gurauan Bodoh Yang Membawa Padah (Gambar)


China – Gara-gara bergurau tidak kena tempat, seorang budak lelaki berusia 13 tahun cedera parah selepas dua lelaki memasukkan pam angin yang digunakan di bengkel baiki kenderaan, ke dalam duburnya.

Akibat perbuatan bodoh, Du Chuanwang, dari Shandong cedera parah termasuk mengalami pendarahan dalaman dan kegagalan organnya berfungsi. Kejadian mengejutkan itu berlaku ketika remaja berkenaan sedang membantu mekanik membaiki kereta di sebuah bengkel.

Menurut doktor, tekanan udara di bahagian abdomen amat kuat menyebabkan kaki Du bertukar menjadi biru.

“Kami terpaksa membelah perutnya untuk mengeluarkan gas tersebut dan selain itu usus kecilnya juga mengalami pendarahan teruk,’’ kata doktor. Kecederaan parah itu juga menyebabkan Du koma selama seminggu .

Dua lelaki tersebut telah ditangkap dan mereka mendakwa perbuatan itu dilakukan sebagai sebahagian daripada gurauan. Mereka mendakwa memasukkan pam itu ke dalam lubang dubur Du selepas dia ditolak ke tanah.

Sementara itu, Du kini dipindahkan daripada unit rawatan rapi (ICU) di Hospital Shangdong ke Hospital Kanak-Kanak di Beijing. Biarpun keadaan Du kini stabil namun usus kecilnya, paru-paru dan hidungnya dijangkiti bakteria yang teruk manakala gegendang telinganya juga cedera parah.

Du dihantar bekerja di bengkel tersebut selepas ibunya meninggal dunia enam tahun lalu. Memandangkan pemilik bengkel itu merupakan rakan keluarganya, maka dia diharapkan dapat membimbing Du biarpun Du tidak dibayar gaji, hanya diberikan pakaian dan makanan.

Bagaimanapun kemiskinan yang melanda keluarga Du menyebabkan mereka tidak mampu membayar kos rawatan yang setakat ini berjumlah 100,000 yuan. Namun mujurlah ada kumpulan NGO yang sedia membantu selain persetujuan daripada pemilik bengkel itu untuk menanggung 60 peratus kos perubatan remaja malang tersebut.

p/s : Bergurau pun agak-agak la.. gila btol.. 

Sumber : Here



Read More.. "Berita : Gurauan Bodoh Yang Membawa Padah (Gambar)"

Serius : [Video] Adegan Tetak-Menetak Di Tumpat, Kelantan


Menurut description dekat video, Kejadian ni dikatakan berlaku di Pasir Pekan, daerah Tumpat, Kelantan. Jom kita lihat video kat bawah nih. 1 lawan 4. Punca sebenar kejadian tidak dapat diketahui. 


p/s : Boleh tahan gak yang pakai helmet tu. brani lawan 4 orang. tapi tetap tak dapat celen.. ish3..  

*siapa yang kaitkan dengan politik mereka ialah bodoh lagi bahlol. 

Sumber : here




Read More.. "Serius : [Video] Adegan Tetak-Menetak Di Tumpat, Kelantan"

WTF : Barang-Barang Tiruan @ Ciplak Di Seluruh Dunia (15 Gambar)

Mungkin dah banyak post yang pasal logo tiruan nih. Tapi nak share jugak. Mungkin ada yang korang belum tengok kan.. Layan jer la..

















p/s : Macam aper jer.. Hehe..

Sumber : Here

Read More.. "WTF : Barang-Barang Tiruan @ Ciplak Di Seluruh Dunia (15 Gambar)"

OMG : [Video] Apabila Petir Menyambar Ketika Perlawanan Bola Sepak


Jom tengok video yang menunjukkan petir menyambar ketika perlawanan bola sepak sedang berlangsung. Perhatikan betul-betul corner flag berasap ketika petir tu menyambar. Arus elektrik meresap ke dalam tanah secara mengejut dan menyebabkan beberapa player terkena renjatan hingga ke otak.Pandai-pandai je aku tulis. Ntah betul ke tak teori aku nih. 


p/s : Orang tua pesan, main bola la sampai kne panah petir. ayat sarcastic orang2 tua.. 

Sumber : Here



Read More.. "OMG : [Video] Apabila Petir Menyambar Ketika Perlawanan Bola Sepak"

Friday, 13 July 2012

Serius : Kehidupan Seorang Pelacur Kampung Yang Bernama Ah-V (20 Gambar)


Zhao Tielin  ialah seorang jurugambar dokumentari. Belaiu mengambil gambar pelacur di kawasan kampung di China. Untuk mendapat kepercayaan pelacur-pelacur kampung, Zhou menjadi mula berkawan dengan mereka. Zhou begitu miskin pada waktu itu dan mereka pun mempercayai Zhou untuk mengambil gambar mereka untuk dijadikan dokumentari. Berikut merupakan gambar-gambar yang menceritakan seribu kisah mengenai kehidupan seorang pelacur kampung yang dikenali sebagai  Ah-V. 


Gambar-gambar ini telah menjadi kontroversi pada mulanya ia dikeluarkan kerana ia dikatakan mengganggu privasi pelacur di kampung itu.


Ini ialah Ah-V yang berumur 16 tahun.


Ah-V telah melarikan diri dari kampung asalnya dengan mengikut teman lelakinya yang bernama Xiaowu (28 tahun, dipenjara 2 kali) ke satu daerah baru. Xiaowu ialah lelaki yang bertanggungjawab menjadikan Ah-V seorang pelacur.


Sepanjang menjadi pelacur, sudah tentu, Ah-V pernah mengandung.


Ah-V sangat miskin dan hanya mempunyai sebuah kipas buruk yang dibeli dari kedai barang terpakai dengan harga 10 Yuan (Rm5)


Oleh kerana terlalu miskin, Ah-V terpaksa menjalani penguguran.


Usia kandungan Ah-V sudah mencecah 4 bulan an dia tidak mempunyai wang untuk menggugurkan kandugannya. Setelah berjaya mengumpul sebanyak 300 yuan, dia pun pergi ke klinik kampung untuk mengugurkan kandungannya, tetapi doktor memberitahu bahawa fetusnya telah besar dan memerlukan lebih wang untuk melakukan pengguguran.


Oleh kerana tidak mempunyai duit untuk membayar katil di klinik, Ah-V diletakkan di depan pintu rumahnya.


Ah-V telah menerima banyak suntikan ketika pengguguran dan telah menggunakan banyak duitnya. Ketika berjalan keluar dari klinik dalam keadaan lemah dan sedih, wanita-wanita di kampung tersebut telah mentertawakan Ah-V dan memanggilnya "Perempuan Bodoh".


Ah-V menunjukkan duit palsu yang diterimanya dari pelanggan.


Ketika "bisness" Ah-V berjalan lancar, dia selalu menjemput jiran-jiranya untuk makan malam.


Xiaowu meminta duit dari Ah-V. Xiaowu tidak bekerja malah Ah-V yang menanggung segala perbelanjaan mereka.


Pelanggan tua memberi nasihat kepada Ah-V.


Ah-V memeinta pertolongan rakan pelacur iaitu Ah-Lan untuk memeriksa samada dia dijangkiti penyakit kelamin.


Ini ialah tempat Ah-V bekerja. Jika Ah-V melayan 13 orang pelanggan sehari, dia akan mendapat 380 yuan (RM140). Xiaowu selalu menjaga Ah-V selepas Ah-V keletihan sehingga tidak dapat bangun setelah meleyan ramai pelanggan.


Ah-V selalu dicabul oleh lelaki di kampungnya.


Kadang-kadang Xiaowu memukul Ah-V ketika mereka bergaduh.


Ah-V menunggu pelanggan di depan hotel sambil diperhatikan oleh Xiaowu.


Ah-V menangis setelah gagal mendapatkan pelanggan untuk hari tersebut.

p/s : Begitulah kisah yang diceritakan oleh Zhao menerusi gambar-gambar yang diambil oleh beliau ketika bersama dengan Ah-V. Sungguh menyedihkan..

Sumber : Here

Read More.. "Serius : Kehidupan Seorang Pelacur Kampung Yang Bernama Ah-V (20 Gambar)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...