Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 25 August 2012

Berita : Khairul Fahmi Che Mat Kemalangan (Gambar)


Penjaga gol sensasi negara, Khairul Fahmi Che Mat atau lebih dikenali sebagai Apex dikatakan cedera ringan selepas terlibat dalam satu kemalangan kecil apabila kereta dipandunya jenis Audi terbabas di Kampung Badak, Bachok dekat sini, tengah malam tadi.

Dalam kejadian jam 12.30 tengah malam itu, Apex cedera ringan di tangan manakala keretanya pula didapati remuk di bahagian pintu pemandu.

Sehubungan dengan itu, dia bakal terlepas peluang membantu Kelantan yang akan berdepan dengan skuad Hijau Kuning dalam saingan Kumpulan B kempen Piala Malaysia 2012 malam ini.

Sumber : Speakerpecah
Read More.. "Berita : Khairul Fahmi Che Mat Kemalangan (Gambar)"

Serius : "Ma'nene", Ritual Menukar Baju Mumia Di Indonesia (8 Gambar)


Di daerah Toraja, Sulawesi Selatan, Indonesia terdapat satu ritual setiap 3 tahun dimana para penduduk menggali kubur nenek moyang mereka untuk ditukarkan pakaian mereka dan diarak di sekeliling kampung. Ritual yang dipanggil Ma'nene itu bertujuan untuk memberi penghormatan kepada si mati dengan memberi pakaian baru kepada mereka.








p/s : Pelik dan seram.. 

sumber : here
Read More.. "Serius : "Ma'nene", Ritual Menukar Baju Mumia Di Indonesia (8 Gambar)"

Kreatif : Apabila Model Cantik Menjadi Zombie (9 Gambar)

Jom kita tengok seorang model cantik yang bersolek seperti tengkorak.. 

 

Sumber : here
Read More.. "Kreatif : Apabila Model Cantik Menjadi Zombie (9 Gambar)"

Cool : [Video] Suasana Gangnam Raya Oleh Family Yang Teramat Sporting


Jom kita layan video yang dihasilkan oleh clan anak cucu Tok Harun ni.. memang sporting gler ah family nih.. sempoi... raya gangnam style..


Sumber : here

Read More.. "Cool : [Video] Suasana Gangnam Raya Oleh Family Yang Teramat Sporting"

OMG : Hurex, Kondom Berperisa Air Zam-Zam? (Gambar)


Benda ni telah tersebar dekat internet semenjak dua tiga menjak ni. Tak dapat dipastikan samada benda ni betul2 ada dijual atau sekadar hiburan orang kafir untuk menghina agama Islam. Gambar kat depan tu pun dah menghina.. Apa pendapat korang?

Sumber : here
Read More.. "OMG : Hurex, Kondom Berperisa Air Zam-Zam? (Gambar)"

Cool : Khazret Sultan, Masjid Terbesar Di Asia Tengah (22 Gambar)


Masjid Khazret Sultan yang terletak di Astana, Kazakhstan ini merupakan masjid yang terbesar di Asia Tengah. Ianya dirasmikan pada 6 Julai 2012 sempena ulangtahun ke 14 bandar tersebut dan juga tarikh lahir presiden negara itu iaitu President Nursultan Nazarbaev.

Masjid ini mengambil masa 2 tahun untuk disiapkan dan dapat memuatkan lebih 5000 orang jemaah pada satu-satu masa. Lebih 70% penduduk Kazakhstan ialah muslim .


Sumber : Here
Read More.. "Cool : Khazret Sultan, Masjid Terbesar Di Asia Tengah (22 Gambar)"

Serius : Siapakah Budak Lelaki Yang Membawa Pistol Ini? (7 Gambar)


Gambar seorang budak lelaki yang bernama Kolya Lukashenko yang membawa pistol telah menjadi viral di internet semenjak dua menjak ini. Tapi, siapakah budak lelaki tersebut? 

Kolya Lukashenko ialah anak kepada diktator Belarus, Alexander Lukashenko dan telah dinamakan sebagai pengganti presiden. Pemilihannya sebagai bakal presiden mengundang kontroversi kerana dia mempunyai dua orang abang.  Namun, hanya bapanya sahaja yang tahu kenapa dia memilih ank lelakinya yang berusia 7 tahun sebagai pengganti beliau kelak. 

Kolya Lukashenko sering dilihat menghadiri perarakan askar, mesyuarat kabinet dan berjumpa dengan ramai pemimpin negara lain dengan membawa pistol emas pemberian bapanya. 


Sumber : here
Read More.. "Serius : Siapakah Budak Lelaki Yang Membawa Pistol Ini? (7 Gambar)"

Berita : Pengantin Ke Hospital Untuk Bernikah (2 Gambar)


KUALA TERENGGANU - Seorang jurunikah, Harun Nuh yang dimasukkan ke Hospital Pakar Kuala Terengganu (KTS) di sini, kerana diserang asma tetap menjalankan tanggungjawabnya sebagai jurunikah apabila menikahkan sepasang pengantin ketika dia sedang dirawat di hospital tersebut petang semalam.

Harun, 85, yang berasal dari Bukit Tunggal di sini, dimasukkan ke KTS kira-kira pada pukul 12 tengah malam kelmarin dan dinasihatkan oleh doktor supaya berehat selama dua hari di hospital tersebut selepas dia diserang penyakit asma.

Menurut Harun, sebelum dimasukkan ke hospital, dia telah menyatakan persetujuan untuk menikahkan satu pasangan pada pukul 4 petang semalam di rumah pengantin perempuan di Kampung Tok Jembal di sini, namun malangnya dia yang diserang asma telah ditahan di wad.

"Justeru, saya telah memaklumkan kepada mereka untuk datang ke hospital untuk dinikahkan kerana masih belum mendapat pelepasan daripada pihak hospital," kata bapa kepada 12 orang anak itu ketika ditemui di sini semalam.


Katanya, bakal pengantin tersebut, Faris Marwan Abdul Rahman, 22, dengan pasangannya, Nurul Adina Khaled, 25, bersetuju dengan cadangan itu dan telah datang ke hospital untuk melangsungkan upacara akad nikah.

Harun yang mempunyai pengalaman selama hampir 30 tahun sebagai jurunikah memberitahu, semalam merupakan pengalaman pertama dia menikahkan pasangan pengantin di hospital kerana sebelum ini majlis akad nikah di masjid, rumah atau surau.

"Ini merupakan satu pengalaman baharu yang tidak dapat dilupakan sepanjang hayat apabila terpaksa mengendalikan upacara akad nikah di hospital," katanya

Sumber : Here
Read More.. "Berita : Pengantin Ke Hospital Untuk Bernikah (2 Gambar)"

Review : Bagaimana Untuk Kurus Dalam Masa 2 Minggu?




Seramai 16.8 juta atau 60 peratus daripada 28 juta penduduk Malaysia mengalami masalah kegemukan termasuk golongan kanak-kanak dan jumlah itu menunjukkan peningkatan membimbangkan sejak akhir-akhir ini.

Daripada jumlah tersebut, kira-kira 50 peratus atau sebanyak 8.4 juta orang mengalami masalah obesiti manakala baki 50 peratus lagi merupakan penduduk melebihi berat badan ideal.

Perkara tersebut didedahkan oleh Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai  yang melahirkan kebimbangan kerana ia merangkumi semua peringkat umur.

 Apa itu Obesiti @ Kegemukan? 

OBESITI atau yang biasa kita kenal sebagai kegemukan merupakan suatu masalah yang cukup merisaukan di kalangan remaja. Pada remaja perempuan, kegemukan menjadi permasalahan yang cukup berat, kerana keinginan untuk tampil sempurna yang seringkali diertikan dengan memiliki tubuh ramping atau langsing dan cantik, merupakan idaman bagi mereka.

Perkara ini semakin disemarakkan dengan berbagai-bagai iklan di televisyen, surat khabar dan media massa lain yang selalu menonjolkan watak-watak wanita yang langsing dan iklan pelbagai macam ramuan ubat-ubatan, makanan dan minuman untuk merampingkan tubuh.

Akibatnya, ribuan ringgit wang dibelanjakan untuk diet, ubat-ubatan, dan perawatan-perawatan bagi menurunkan berat badan. Tidak berbeza dengan remaja perempuan, remaja lelaki juga takut menjadi gemuk. Bagi mereka, lelaki yang gemuk berlebih dianggap akan mengalami permasalahan yang cukup berat untuk menarik perhatian lawan jenis. Ramai remaja lelaki yang berharap dapat membuatkan tubuhnya ideal (menjadi sedikit berotot atau kekar) dan keinginan mereka untuk itu pada sebahagian remaja disalurkan melalui aktiviti sukan.

Dalam satu web, admin terjumpa satu artikel mengenai dengan seorang pelakon yang di kenali ramai iaitu Farah Nazirah, jika anda ada menonton filem Hoore!Hoore! pasti anda mengenali siapa selebriti ini.  Dalam Filem tersebut Farah Nazirah dikritik hebat kerana bentuk badannya yang besar ketika itu.

Menyedari dirinya seorang artis dan menjadi tontonan awam, beliau telah cuba mencari cara untuk menguruskan badannya.

Lihatlah sendiri perubahan pada badan Farah..





Farah Nazira telah berjaya membuktikannya berkat semangatnya yang kuat. "Tapi saya juga terfikir, kalau kita pandang apa yang ada pada orang lain, sampai bila pun kita tak belajar untuk sayangkan diri sendiri.

"Jadi, sampai sekarang saya tak biarkan perkataan gemuk atau chubby itu jadi penghalang pada apa yang saya ingin lakukan dalam hidup. Saya juga tidak pernah menangis kerana diejek. Tetapi, dalam hati, saya memang teringin mahu kurus," kata Farah yang tampil jauh berbeza berbanding ketika muncul dalam filem berkenaan.

Berketinggian 156 sentimeter, Farah kini selesa dengan berat badannya 53 kilogram (kg). Sewaktu terlibat dengan produksi berkenaan beratnya mencecah 63kg.

Kisah Artis yang Admin kisahkan tadi hanyalah satu contoh saja betapa semangat dan disiplin  yang kuat boleh membantu kita untuk mencapai apa yang kita harapkan dalam kehidupan kita.

Sekiranya anda mempunyai niat tetapi tidak mempunyai disiplin yang kuat untuk melaksanakannya, Fat Burner Api Advance  dapat membantu anda. Produk yang memang terbukti keberkesanannya itu menjadi pilihan rakyat Malaysia yang ingin dapatkan berat badan ideal dan bentuk badan yang menarik.


Syarikat TokanBesi merupakan salah satu syarikat pemasaran produk yang berasal dari USA ini dan memberikan jaminan perubahan dalam masa 13.5 hari, ianya sesuatu yang pantas .  Produk ini dijamin tidak berbahaya, halal [tidak mempunyai gelatin dan lemak haiwan] dan boleh di dapatkan dengan harga yang murah.




MENGAPA KITA PERLU MENDAPATKAN FAT BURNET API ADVANCE DARI TOKAN BESI

1.Berat badan anda akan berkurangan paling tidak 3.7kg dalam masa kurang dari 2 minggu.
2.  Badan anda akan lebih bertenaga.
3.  Kadar stamina badan akan bertambah.
4.  Selamat digunakan - Tiada kesan sampingan ke atas badan anda walaupun dalam tempoh jangka masa panjang. Diperbuat dari Herba.
5.  Syarikat ini membekalkan Produk yang  diperbuat di USA dan 100% halal kerana tidak mempunyai gelatin ataupun lemak haiwan.[mempunyai lab test]
6. Harga yang murah iaitu cuma RM110/sebotol[120 Biji] dengan penghantaran percuma
7. Produk ini sesuai untuk kaum lelaki dan perempuan

SIAPAKAH YANG HARUS MEMILIKI FAT BURNER API ADVANCE

1.  Golongan pelajar yang selalu menghabiskan masa dengan buku dan tidak mempunyai masa untuk bersenam.
2.   Golongan pekerja yang sentiasa sibuk berkerja hingga larut malam.
3.  Golongan ibu yang lepas pantang.
4.  Golongan yang berkeluarga dan semakin meningkat umur.
5.  Lelaki yang perut boroi dan gendut.
6.  Sesiapa saja yang menghadapi masalah obesiti.

BAGAIMANA MENDAPATKAN FAT BURNER API ADVANCE

1.klik laman web mereka DI SINI, Kemudian klik button DAPATKAN SEKARANG, isi maklumat anda dan buat pembayaran dan produk tersebut akan di hantar kepada anda dengan kadar segera. [1 hari dengan poslaju atau kurier]
2. Anda juga boleh menghubungi mereka melalui SMS di talian 0177990127[Tokan besi]
3.Semua maklumat ada di laman web mereka. Anda akan mendapat bonus dan penghantaran percuma sekiranya menempah dari web tersebut.
Apapun yang kita niatkan dalam kehidupan ini, semestinya di sertai dengan semangat yang kuat.  Usah ambil peduli apa yang dikatakan oleh orang tentang kita.  Oleh itu marilah bermula sekarang untuk kehidupan yang lebih baik dan lebih sihat. Mencegah adalah lebih baik dari mengubati kerana seperti yang kita ketahui obesiti punca segala penyakit.


Read More.. "Review : Bagaimana Untuk Kurus Dalam Masa 2 Minggu? "
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...