Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 11 February 2012

Cool : Viceroy Bali Hotel, Lokasi Paling Sesuai Untuk Bulan Madu Anda (12 Gambar)

Hotel ini terletak di Kepulauan Bali, Indonesia sekitar Sungai Petana yang begitu menawan. Dengan harga dari $500 ke $1,500, setiap pengunjung mampu menikmati pelbagai permandangan yang menarik, merasai kolam renang infiniti, gim, tub panas dan juga helikopter sekiranya anda tidak ingin memandu ke hotel ini. 

 via: bali
Read More.. "Cool : Viceroy Bali Hotel, Lokasi Paling Sesuai Untuk Bulan Madu Anda (12 Gambar)"

WTF : Mari Melihat Sekitar Sebuah IPTA Paling Kotor di China (8 Gambar)

Mari Melihat Sekitar Sebuah IPTA Paling Kotor di China.
Macam mana mahasiswa/i sini dapat hidup dengan persekitaran macam ini? Dapatkah mereka tidur dan belajar dengan sampah yang berbau ini? 


 via : bbs
Read More.. "WTF : Mari Melihat Sekitar Sebuah IPTA Paling Kotor di China (8 Gambar)"

Cool : Mari Lihat 'Pakej Melamar Pasangan' Pizza Hut Bernilai RM33,000 (6 Gambar)

Mari Lihat 'Pakej Melamar Pasangan' Pizza Hut Bernilai RM33,000
Pakej ini dari Pizza Hut menggunakan konsep merah yang melambangkan Pizza Hut. Korang rasa pakej ini berbaloi kah dengan benda-benda di bawah ini?

Pakej ini merangkumi : 
Cincin
Servis Fotografi
Servis Limo
Pizza
Bunga Merah
Bunga Api Merah


Read More.. "Cool : Mari Lihat 'Pakej Melamar Pasangan' Pizza Hut Bernilai RM33,000 (6 Gambar)"

OMG : Apa Dah Jadi Dengan Pelakon 'Home Alone' Yang Comel Dulu? (12 Gambar)

Apa Dah Jadi Dengan Pelakon 'Home Alone' Yang Comel Dulu?
Cuba tengok perubahan pada Macaulay Culkin, pelakon comel dalam filem Home Alone.

 via : http://izismile.com
Read More.. "OMG : Apa Dah Jadi Dengan Pelakon 'Home Alone' Yang Comel Dulu? (12 Gambar)"

Panas : [Video] Rakaman Awal Bagaimana Pergaduhan di KFC Tercetus


Berikut ialah video yang dimuatnaik di Youtube oleh Reenababyful yang menunjukkan bagaimana pergaduhan itu tercetus. Dibawah ini adalah laporan oleh wartawan MyNewsHub, Naimah Shaari. 

Isu pergaduhan di restoran makanan segera, KFC di i-City, Shah Alam yang melibatkan pekerja-pekerja restoran itu dan seorang pemuda Cina, Danny Ng baru-baru ini benar-benar mengejutkan ramai pihak.

Setelah insiden itu terjadi, ramai pihak menunding jari antara satu sama lain dan perdebatannya hangat dibincangkan terutama dalam internet.

Ramai yang telah memberikan reaksi berikutan rakaman itu dan menyatakan punca pergaduhan terjadi kerana Ng telah mengeluarkan kata-kata kasar dan biadap terhadap pekerja-pekerja KFC terbabit.

Seorang wanita yang merakamkan insiden di cawangan restoran makanan segera itu berkata, beliau mendengar pertelingkahan yang kuat di antara seorang pelanggan dan kakitangan KFC.

Wanita itu, yang mahu dikenali sebagai Jess, pada sidang media, Sabtu, memberitahu bahawa dia mendengar pelanggan memberitahu kakitangan outlet yang mereka sepatutnya memaklumkan kepada pelanggan jika cawangan tersebut telah kehabisan ayam.

Jess berkata, salah satu kakitangan bertindak balas dengan memberitahu pelanggan supaya tidak bersikap kurang ajar. Sejurus kemudian, pergaduhan telah berlaku di antara pelanggan dan kakitangan cawangan.

Jess, yang berada di KFC cawangan i-City dari pukul 9.30 hingga 11.00 malam pada hari Isnin berkata restoran itu penuh sesak dengan pelanggan.

Pun begitu, terdapat satu lagi rakaman video yang sempat dirakam dan dimuat naik oleh seorang pemegang akaun Youtube lain, reenababyful yang merakamkan sebelum kejadian kecoh itu terjadi.


Memang jelas di dalam rakam tersebut Ng telah meninggikan suara dan memarahi pekerja-pekerja KFC tersebut. Namun, kejadian itu berlarutan apabila Ng semakin ‘rancak’ memarahi pekerja-pekerja KFC di  situ yang mendorong kepada pergaduhan antara mereka.

Bagaimanapun, Ng dalam kenyataannya bersama ADUN DAP Segambut, Lim Lip Eng, menafikan dirinya bertindak melampau sehingga mencetus insiden hangat tersebut. Dalam perkembangan berkaitan, polis akan mengambil tindakan ke atas media yang didapati menimbulkan isu perkauman dalam laporan mereka berhubung insiden pergaduhan yang didakwa berlaku di sebuah restoran di Shah Alam, Isnin lalu.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Zahedi Ayob berkata, polis juga akan mengambil tindakan ke atas penulis komen yang menimbulkan isu perkauman di Youtube, ekoran penerbitan rakaman insiden berkenaan di laman itu.

Menurutnya lagi, polis setakat ini hanya mengambil tindakan ke atas insiden pergaduhan di Kentucky Fried Chicken i-City itu mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan.

“Kita hanya ambil tindakan di atas pergaduhan itu. Lepas itu (rakaman) pergaduhan ini diletak dalam Youtube, komen yang timbulkan isu perkauman itu kita akan ambil tindakan lain.

“Kalau yang itu (isu perkauman) jadi kes lain. Kalau suratkhabar yang timbulkan perkauman (berhubung insiden itu), kita akan ambil tindakan ke atas suratkhabar,” katanya ketika dihubungi Malaysiakini hari ini – Oleh NAIMAH SHAARI

**UPDATED **

Temubual Bersama Perakam Video Pertama.


p/s : Sila berhati-hati ketika komen. Jangan menimbulkan isu perkauman. Negara kita sudah aman damai. Jangan kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. 

Sumber : MyNewsHub







Read More.. "Panas : [Video] Rakaman Awal Bagaimana Pergaduhan di KFC Tercetus"

Cool : Telefon Bimbit Untuk Peminat Mercedes (8 Gambar)

Telefon bimbit ini khas untuk peminat kereta Mercedes. Ia seakan-akan model kereta Mercedes versi mainan. Tetapi sebenarnya ia adalah sebuah telefon bimbit. Harganya tak mahal sangat kot. Sebab bukan keluaran Mercedes pun ni. Aku rasa la.. Layan je la gambar-gambar kat bawah nih..


Sumber : Here


Read More.. "Cool : Telefon Bimbit Untuk Peminat Mercedes (8 Gambar)"

Cool : Kereta "Pac Man" Di South Georgia (5 Gambar)


Siapa yang tak kenal dengan Pac Man? Pac Man merupakan satu permainan video yang mula populat pada tahun 1980-an. Seorang peminat tegar game Pac Man telah menghias kereta miliknya menjadi sebuah kereta bertemakan Pac Man. Lelaki yang identitinya masih belum dikenali itu telah mengecat kereta itu dengan warna kuning merah dan disisinya tertulis Mr Pac Man. 



Sumber : Here




Read More.. "Cool : Kereta "Pac Man" Di South Georgia (5 Gambar)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...