Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 18 June 2011

Buku Mempunyai Hyperlink Yang Real!!!



 
Buku yang bertajuk "Thought on Dreams" telah dicipta oleh Maria Fischer. Apa yang uniknya, buku ni mempunyai hyperlink. Mesti korang konpius kan? hyperlink ni biase jumpa dalam komputer jer.. Tak caye?? Maria menggunakan benang colorful untuk membuat link kepada words yang susah nak paham dan untuk visualize concept yang susah kat dalam buku beliau.  Jom tengok karya genius ni.. Memang superb stylo sensational son of a ..... Hehe.. 









Aku memang tabik spring respek abes r dengan Maria nih.. Memang genius tahap gila babas.. Aku rase nak bace je buku nih.. mesti best.. 


Sumber: Toxel

Read More.. "Buku Mempunyai Hyperlink Yang Real!!!"

Perpustakaan Miniatur Yang Cool!!!

Idea asal perpustakaan ini datang dari Jozsef Tari.  Perpustakaan ini dipenuhi dengan lebih 4500 buku-buku yang bersaiz mini dan buku terkecil di dunia yang bersaiz 0.11 x 0.12 inci!!! Memang cool beb.. Jom kite tengok koleksi mamat nih.. 








Sumber: Jozsef Tari

Read More.. "Perpustakaan Miniatur Yang Cool!!!"

Lelaki Ditembak dan Dibiarkan Mati!!


KARACHI - Seorang lelaki tidak bersenjata ditembak pada jarak dekat oleh anggota tentera yang kemudian cuma memerhatikannya mati akibat pendarahan di sebatang jalan di Pakistan, lapor sebuah akhbar kelmarin.
Dalam kejadian yang dirakam di sini pada minggu lalu, seorang lelaki berpakaian preman menarik mangsa yang didakwa melakukan rompakan lalu membawanya kepada sekumpulan anggota tentera Pakistan.
Lelaki itu yang dikenali sebagai Sarfaraz Shah merayu belas kasihan tetapi seorang askar tersebut menembaknya beberapa kali dengan peluru menembusi kaki serta tangan mangsa.
Dia rebah ke tanah dan merintih kesakitan tetapi askar-askar tersebut cuma memerhatikan mangsa mati akibat pendarahan sambil berbual sesama mereka.
Orang ramai yang lalu lalang di tempat kejadian juga tidak mempedulikan mangsa. - Agensi-SUMBER


Sumber: Gempak


Read More.. "Lelaki Ditembak dan Dibiarkan Mati!!"

Satu Bulan, Tiga Kes Bunuh Diri, Tiga Remaja yang STRESS, (8 Photos)


Entah apa yang terjadi di Malaysia, masih tak ada sumber yang nak melaporkan kes bunuh diri remaja ni. Tetapi cerita berbeza di Singapura, dengan taraf hidup yang sangat tinggi dan keadaan yang sangat sibuk di sama, kes bunuh diri di antara remaja adalah di peringkat yang bahaya. Baru-baru ini, dalam 1 bulan telah berlaku tiga kes bunuh diri dilaporkan. Seperti yang dinyatakan dalam The New Paper di sana bertarikh 13 Jun, tiga remaja tersebut adalah Darryle Tan Wei Guan, 16 tahun, Lim En Han dan Krystal Aki Mizoguchi, 18 tahun kedua-duanya.

Kes 1 : Darryle Tan, 16
Seorang Pelajar Tingkatan 4 telah digantung sekolah pada 25 Mac kerana menampar seorang guru lelaki. Dia kemudiannya bekerja sambilan untuk menampung persekolahan persendirian dan keadaan nampak semakin beransur pulih. Tetapi, semuanya berubah apabila dia dikatakan membunuh diri selepas meminta maaf kepada ibu bapanya pada 29 Mei.
 

Kes 2 : Lim En Han, 18

Dia merupakan seorang pelajar yang pintar dan aktif di Hwa Chong Institution tetapi dia kerap berjumpa psychiatrist dan akhirnya pada bulan Mac dia telah diberhentikan sekolah oleh ibu bapanya. Menurut laporan dalam Lianbe Wanbao, Lim dipercayai mempunyai masalah dengan ibu bapanya dan seterusnya menjejaskan pelajarannya. Semuanya berakhir apabila dia membunuh diri pada 5 Jun yang lepas



Kes 3 : Krystal Aki, 18

Krystal adalah perempuan half-Japanese dan half-Chinese Singaporean di Yishun Junior College. Semuanya berubah menjadi kurang baik apabila keputusan A-levelnya hanya mampu membawanya ke Universiti swasta. Menurutnya sebelum membunuh diri di dalam blognya, tidak terlintas langsung yang keputusannya adalah begini. pada 14 Mei di membunuh diri.

p/s : memang kesian la mereka semua ini.  Tetapi untuk pengetahuan semua, membunuh diri tidak dapat menyelesaikan masalah. Kadang-kadang tak boleh salahkan mereka sepenuhnya, mungkin dirang dah cuba cari orang untuk mengadu tetapi selalu tak dilayan. Itulah turning point diorang dan memaksa diorang untuk membunuh diri. Semuanya STRESS dengan hidup mereka ..:-((

sumber : STOMP
Read More.. "Satu Bulan, Tiga Kes Bunuh Diri, Tiga Remaja yang STRESS, (8 Photos)"

Pernah Tengok Patung Barbie Bersalin @ Beranak???
















Seram pulak aku tengok Barbie ni beranak.. Macam-Macam.. Sape la yang cipta Barbie beranak nih.. 

Sumber: AX


Read More.. "Pernah Tengok Patung Barbie Bersalin @ Beranak???"

Hayabusa, Spacecraft Yang Telah Mencipta Rekod Dunia!!


Spacecraft Jepun yang dinamakan Hayabusa ini telah dirasmikan oleh Guiness World Recors sebagai pesawat angkasa pertama di dunia yang kembali ke bumi dengan membawa material yang dikumpul dari Asteroid.
Penganugerahan itu dilangsungkan pada Julay tahun lalu sempena ulangtahun pesawat tersebut.


Model Hayabusa dengan Sekala 1:2
Pesawat tanpa pemandu ini dilancarkan oleh Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) menuju ke asteroid Itokawa pada tahun 2003, menghabiskan tiga bulan di asteroid berbentuk seperti ubi kentang itu yang mempunyai diameter sehingga 500 meter.


Pesawat utama beserta kapsul penyimpanan data telah kembali ke bumi pada tahun 2010 setelah mengharungi perjalanan selama 7 tahun sejauh lebih 6 juta kilometer. Namu begitu, pesawat ini sepatutnya pulang ke bumi pada tahun 2007. Masalah teknikal telah memaksa pesawat ini untuk terus mengorbit di angkasa selama 3 tahun lagi.

Guinness World Records mengakui Hayabusa sebagai "pesawat luar angkasa pertama yang "take-off" dari sebuah asteroid."


Gambar Hayabusa memasuki atmosfera Bumi
Hayabusa mendarat ke bumi dengan parachute


Kapsul yang membawa material asteroid






Read More.. "Hayabusa, Spacecraft Yang Telah Mencipta Rekod Dunia!!"

Seni Bayang-Bayang Yang Awesome!!

Mase kecik-kecik dulu sure korang penah main bayang-bayang kat dinding kan? Tapi limited setakat buat burung n anjing jer.. nak tengok yang lebih awesome?? Layan gambar-gamabr kat bawah nih,,
























Sumber: Xim


Read More.. "Seni Bayang-Bayang Yang Awesome!!"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...