Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Monday, 13 August 2012

OMG : Lagi Orang Malaysia Kata Sabah/Sarawak Tinggat Atas Pokok (Gambar)

Mesti orang yang kata macam-macam pasal negeri Sarawak dan negeri Sabah ini orang yang tak belajar Geografi dalam kelas. Patut kah korang kata di Borneo tak ada baldi. Nak tambah lagi, kata orang Borneo pula pakai cawat. C'mon lah kalo ada masa datanglah ke sini dan anda akan tahu betapa majunya negeri-negeri di Borneo. Tak baik kutuk orang kalau anda sendiri pun tak tahu. Kesian memang cetek pemikiran anda. hihi.


120 comments:

Cik Jah said... Best Blogger Tips

Ntah pe2 la...

Anonymous said... Best Blogger Tips

kahkahkahkah sakai...

Anonymous said... Best Blogger Tips

nampak cam diorang yang lebih jakun dari sabah sarawak..HELLO... org sabah sarawak lebih hebat dari yang korang jangkakan...jangan provoke la...

Anonymous said... Best Blogger Tips

duk negara malaysia .. tak tahu apa2 pasal dunia kt sabah & sarawak . fuck off .. hidup nak rasict belagak negeri sendri lg maju ..

Sabahan People said... Best Blogger Tips

lama dah ni isu ni sampai kena report di polis. mmg fikiran cetek entah2 otak di lutut. nama ja belajar tinggi2 tapi SEJARAH pasal Sabah Sarawak langsung tidak tahu. walhal Sabah Sarawak PENYUMBANG UTAMA EKONOMI NEGARA MALAYSIA! 95% hasil drpd Sabah di bawa ke Semenanjung ! kalu ko tidak percaya pergi search google tanya PM Najib sendiri ! sejak dari dulu lg Sabah dan Sarawak bela semenangjung. ni org p kutuk2 lg orang sabah sarawak mmg biadap betul... begini ka 1 MALAYSIA? mengutuk2 negeri2 malaysia. Setahu aku sabah sarawak tidak pernah pun menghina negeri2 di semenanjung.. sampai kena report di polis suda bru diorg tau.. menghina adalah perkara/isu yg SERIUS dan SENSITIF trutama bagi org Sabah dan Sarawak..ingat jgn menghina atau mencaci org sabah sarawak kami pun ada maruah mcm kamu juga. peace

Anonymous said... Best Blogger Tips



ME PREFER 1BORNEO !!!!!

>>>> 1-2-SOM <<<<<

Anonymous said... Best Blogger Tips

Biar lah diorang.. Bila smpai sbah nnti bru diorang tau.. X yah ckp byk.. Biar dorg yg trasa sndri.., org borneo diam je.. Luar ngara pdun x ckp mcm ni.. Hmmmm, ksian..

sixsick said... Best Blogger Tips

yg ak taw awek sabah lg cun dr awek semenanjung...tergoda ak pg sabah ari tu

Anak jati sabah said... Best Blogger Tips

Relek bus, ini troll ja....compare dengan peninsular kita lagi kaya maa....tinguk sandakan saja ada jumpa telaga minyak baru, ada harbour mall, McD yang nda pernah kusung 24/7, banyak lagi University mau dibikin....yang paling best di sabah cuba koe cari rumah mana teda astro??

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anak jati sabah

kenape dgn astro? ade astro tu kaye ke..? umah mak cik cleaner pon bley pkai astro skang..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Admin, delete la entry ne...

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anak jati sabah

Jangan bha kau cakap begitu.. Suda la.. Nanti tambah teruk lagi.. kaya nda kaya, bukan masalah dya. Bagus lagi kita pikir cara untuk buka mata orang pasal sabah drpd kita kutuk dorg balik... Masing2 ada kelebihan sama kekurangan.. Ok? ^^

Anonymous said... Best Blogger Tips

adoi.. x payah la gaduh2 .. ak ramai mmber2 sabah/sarawak kat u ni.. diorg smua baik2.. apa la nak beza2 kan antara semenanjung & borneo? dua2 sama.. malaysia gak tu..
peace smua.. moga malaysia aman damai

Anonymous said... Best Blogger Tips

GET READY THE POPCORN DUDE

Anonymous said... Best Blogger Tips

Lorh releksla sabahkan malaysia gak...tp awek sabah cun...anak jati sabah kasi payung skit awek sabah sorang...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Alaaaaa awek aku org swak kot..mcm cina kan org sane..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hahaha masing2 muka tak hensem hahahaha ni mesti are issue ngan org Borneo ni..kene dumped ke..sbb muka tak berapa nak laku la katekan..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Err mat rempit?muka dudukkk tepi laut hitam muahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

Baik sket bro dah 6taun aku Kawen ngan org swak jgn buat malu semenanjung dgn mentality mcmtu,nampak sgt muka papa kedana tak pnh naik kapal terbang tu yg tak dpt tgk negeri org.harap2 bkn org pahang

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sokong anon 7:13 mintak2 bkn org nogori,malu eden ngan laki muka tak berapa nak .. Bkn tak berapa,mmg tak hensem.. Hahaha whoops buek angkat guni beras blh kot ;p

Anonymous said... Best Blogger Tips

sabah dan sarawak kan rumpun melayu jugak...ape nk gado2. dengan cina sume senyap pulak? takut... takde telo. dengan bangsa sendiri sume tunjuk samseng. patut kite sume besatu...guling kan cina india dengan singh yang kat atas2 tu. sengal la korang

Anonymous said... Best Blogger Tips

Eeee.... mencapap betol bebudak ni. kot iyer pun ko nak tau pasal Sabah xpayah la beriyo nak interprem kat FB. Ayat mcm poyo! Beriyo! Mencapap. Ingat macho sgt ler tu bahasa mcm 2? Macam bagus2 je. Eeeee.... buat menyampah den je. Den berkali2 dah kot gi Borneo sana jenjalan cuti2. Ok je. Best je pun. Eeee... kalo adik den la yg ckp mcm ni mmg den sedekah penampau jepun. Terus mengong 8 hari. - Orang Semenanjung

Anonymous said... Best Blogger Tips

org Iban je kot yang duduk atas pokok, yang lain-lain tu aku rasa dah maju.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tapi aku takut nak ke sana, takut terserempak spesies yang makan orang tu, harap-harap dah pupuslah spesies tu, love sarawak & sabahan.

Anonymous said... Best Blogger Tips

SEBENARNYA UMNO DAN BN KENA MENGAKUI BAHAWA SABAH ADALAH NEGERI YANG PALING MISKIN DI MALAYSIA. WALAUPUN TELAH LAMA MEMERINTAH DAN SENTIASA MENABUR JANJI PADA RAKYAT SABAH, CUBA LIHAT APA JADI PADA SABAH SEKARANG?.. HANCUS DIBUAT UMNO !

Anonymous said... Best Blogger Tips

ko igt org sabah ni "avatar" ke nak tggal atas pokok..hahaha!...AKU TUMMBUKK KO BAH~lalala~

helmi said... Best Blogger Tips

Bodoh punya orang dalam fb tu....jenis bodoh tak bertempat...respect each others la, i hate people like this. saya orang Perak dan ada ramai kawan orang Sabah dan Sarawak, My best friend also from Sabah, do respect our Malaysian people, please think positive value first before make statement in fb, WTF...

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni ape plak hal politik masuk ni.. shuuuuh3x.. p maen jauh2x....

Anonymous said... Best Blogger Tips

I think dis Fb Statement is fake, to make hatred among people in Malaysia and totally racist, everybody can create account in FB or some troll. Somebody take granted to create such hatred like dis from Sarawak and Sabah.

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku orang pahang tapi blajar kat Sabah...x de plak aku duduk kat atas pokok..pelik aku kat d'org ni...Kesian aku dgn dorg ni cakap ikut lepas je...

Anonymous said... Best Blogger Tips

ORG SEMENANJUNG BODOH SOMBONG!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kesian..xde duit la tu..xmampu nak naik kapal terbang buat cara xmampu..ntah2 skali naik t..jd sakai terus..aku penah di tanye oleh sorang makcik ni..(location : kl ok!)salah sorg aku punye client la..dia tanye.."dik nti balik swak naik kapal terbang ke?mahal x tiket kapal terbang tu dik?bahaya x naik kapal terbang ni?kalau kapal terbang dh penuh kne berdiri mcm dlm tren ke dik??(KWANG3..KESIANNN)tp aku xgelak kan makcik tu k..aku gelak dlm ati je..air muka org kite kne jg ok..BUDI BAHASA BUDAYA KITA!!!peace..!!

zaharizaen said... Best Blogger Tips

bodoh giler bdk2 tu...
beli tiket air asia pastu pegi la borneo
best kot kat sana terutamanyer makanan
awek2 sana pn cute2 belaka
aku rasa negara2 balkan pn dorang tak tau
takpn negara yg tengah bergolak pn dorang tak tau
kalo dh boleh guna facebook tu google je la negeri2 borneo tu..ni mesti tau guna internet utk facebook je and tak tau internet gak boleh buat extra income..stupid ass hole

Anonymous said... Best Blogger Tips

dorg ni mcm katak bawah tempurung lah...kesian org semenanjung ada lagi yang bodoh mcm ni..buat Akmal n the geng kat atas byk kan lagi membaca..aku simpati sngat dgn korg....

Anonymous said... Best Blogger Tips

sentimen perkauman memang biasa la kat dunia ni... tp jangan la sampai menghina orang lain depan2 mahupun dalam media sosial.... korang pandai marah kalau ada orang hina asal usul korang...contoh kes indonesia.. kami warga borneo memang terasa sangat2 dengan statement begitu... kenapa kami terasa??? setelah 40 lebih tahun kami bersatu dalam Malaysia la sangat hasil bumi kami hampir kesuluruhannya di ambil oleh semenanjung.... bab minyak ka, pembalakan ka, pertanian ka, hampir semua di ambil kerajaaan pusat untuk memajukan kawasan tanah melayu... kami warga borneo terasa terkilan dengan apa yang kerajaan telah lakukan... lepas tu urg semenanjung pikir kami miskin... kalau diikutkan kami lebih kaya dari tanah semenanjung... aku pernah terlihat post kat fb yang menyatakan bahawa kalau sabah dan sarawak ni keluar malaysia kami akan jadi makin miskin... rasa nak gelak ja statement tu... tak payah cakap banyak la, korang tengok je temasik(singapore) dengan brunei..apa yang terjadi dengan ekonomi diorang, kalau singapura hanya mampu berbekalkan pelabuhan bebas mereka, mereka telah menjadi sebuah negara yang jauh lebih maju dari Malaysia... brunei pulak hanya dengan 'cecair emas' mereka, harta negara tak habis di makan rakyat siot... pastu korang pikir2 la yang terjadi lepas tu...bukan setakat tu ja... mentaliti orang Malaya terhadap orang Borneo ni memang fail habis lah... bukan nak kata semua la... ada segelintir ja... memang kami tinggal atas pokok... rumah kami rumah kayu,... kayu asal dari pokok.... sapa yang ada belajar, pasti korang tahu mana harga material lagi tinggi antara bata/simen mahupun kayu???korang kata orang iban tinggal atas pokok... korang memang salah... orang iban lebih hebat dari orang melayu kat semenanjung... mereka ini orang asli yang tinggal di bumi borneo ni... dari penglihatan gua orang iban bila bekerja, mereka akan bekerja bersungguh2... mereka pandai berdikari tanpa mengharapkan bantuan yang banyak dari mana2 kerajaan pun... tidak seperti di semenanjung... Orang melayu di semenanjung banyak bergantung kepada orang atasan(kerajaan yang memerintah) ada malasalah sikit, mula la nak buat demonstrasi, bergaduh la... kadar jenayah paling banyak kat malaysia adalah di semenanjung... ingat la wahai warga semenanjung korang memang pandai mengeksploitasi hasil bumi kami untuk kepentingan korang.... ada juga aku terfikir kalau la tanah kepulauan borneo ni bercantum dengan tanh besar melayu... apa akan terjadi???? adakah korang akan kecut perut atau hanya mampu berlakon menahan lakonan ala ala korang ja manusia paling best, hebat, paling MANANG kat dunia ni... setel ja dulu isu perkauman kat semenanjung tu... aku tahu kat semenanjung walaupun ada majoriti 3 bangsa utama ni, mana mungkin korang bersatu...bahkan dalam sebangsa sendiri pun bergaduh... apa2 pun baik korang duduk berbincang cara nak selesaikan masalah korang.. yang pasti solat jangan tinggal... kalau tinggal memang perpecahan la akan berlaku... #dari kotak fikiran gua...

Anonymous said... Best Blogger Tips

yg sabahan pun kot yer nak membela nasib sendiri, toksah ler provoke org plak. sama jer la dua-dua pun..hadoii

Anonymous said... Best Blogger Tips

Admin..sila delete entry ini kerana ia akan mengundang perasaan tidak puas hati kepada pembaca dari borneo...setiap individu di Malaysia ni mempunyai hak untuk bersuara tp apakan daya apa yg dikatakan oleh pemilik FB di atas amat melampau dan mampu memecah-belahkan perpaduan antara borneo dan semenanjung yg dari dulu aman damai. Entry seperti ini akan menyemarakkan lagi api kebencian di antara orang semenanjung dan orang borneo sedangkan masing2 adalah senegara dan saling memerlukan. akhir kata Bersatu Kita Teguh, Bercerai Kita Roboh..ingatlah kita adalah rakyat Malaysia, bangsa Malaysia...

thehellwiththeworldtoday-_-1st said... Best Blogger Tips

KO NAK MENGARANG PANJANG2 BUAT LAH BLOG SENDIRI BANGANG!

Anonymous said... Best Blogger Tips

setuju dgn yg diatas...ni salah tv3 lah asik buat liputan kat semenanjung je.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Oi monyet!!pesal ko aaa!!!???suka hati kepala bapak hang nak cakap orang lain bangang!ko tu sendiri bangang!tak cermin diri sendiri dulu!!monyet bahalollllllllllllll...........

Anonymous said... Best Blogger Tips

monyet da bengang... wakakak...

Anonymous said... Best Blogger Tips




>>>>>>> 1BORNEO !!!! <<<<<<<

>>>>>>> 1BORNEO !!!! <<<<<<<


Anonymous said... Best Blogger Tips

SEMENANJING!!!!!!!!!1

Anonymous said... Best Blogger Tips

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Selamat Berpuasa kepada semua Muslim..
Isu ini dah lama rasanya..
Admin jangan cuba membuat provokasi..
Mentaliti dan setiap penerimaan individu tidak sama..ada yang boleh terima da yang tak..
Admin jangan bersifat keanak-anakan..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Borneo best tau... datang lah beramai-ramai... Jgan komen dlu.. dtg borneo.. baru taauuuuuuu!.... kalau dgar dari ckp org baik tak yah komen2.. datang sendiri baru taauuuu!!....

Anonymous said... Best Blogger Tips

dah2 la.... rosak dah entri ni... niat hanya nak tunjukkan apa yang berlaku sebenarnya.... pastu jadi medan perang pulak dah... be friendly bah kawan... baik buruk tetap korang satu Malaysia... dont be meleis... kalau korang perasan, kalau media massa ada menyiarkan sesuatu isu, tak lama lepas tu, makin berpanjangan la masalah tersebut... bukan makin meringankan malah membebankan... be nice bah...

Anonymous said... Best Blogger Tips

1 malaysia..
1 malaysia..
1 malaysia..
1 malaysia..
1 malaysia..
1 malaysia..

Anonymous said... Best Blogger Tips

like 100x..

Anonymous said... Best Blogger Tips

FUCK U sabahan n sarawakian!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kat sabah dan sarawak mcm tu ker......x tau plak aku gitu....hahahaaa

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ayat2 org bodo n x de akal mcm kat at2 tu la...

dieorg tension kut sbb x dpt nak berbini awek2 Sarawak n Sabah yg cun2... balik2 duk dpt Indon yg ngaku Sabah...

hahahha

Anonymous said... Best Blogger Tips

fuck anon 11:52. pelir kulop lu. hahaha..

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 11:52 xde telor..

Anonymous said... Best Blogger Tips

admin pun sama 2 x 5...sje nak provoke...dulu entry budak perak kutuk org borneo..lps tu bg tajuk pun xbetul.."lagi orang MALAYSIA kata sabah/sarawak tingal ats pokok"..bkn orang malaysia tp orang SEMANJUNG..kalo org malaysia org sabah/sarawak pun org malaysia..

Anonymous said... Best Blogger Tips

sial....suka hati saja....

Anonymous said... Best Blogger Tips

provoke palak nenek ko dak...semenanjung memang racist....gtfo!!!

yus said... Best Blogger Tips

malas baca komen..hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

kesian aku kat orang 3 negeri ni SABAH, SARAWAK dengan KELANTAN selalu kena bahan kat pesbuk dgn blog..apa la dosa diorang eh?

Anonymous said... Best Blogger Tips

Admin, benda yang macam nie tak perlu la nak post, banyak benda lain lagi boleh post, suka ke tgk orang bergaduh2...admin ini tindakan bodoh, yang bergaduh pun bodoh, sumber-sumber kat internet belum tentu betul, skrang nie orang boleh je nak buat troll guna nama sapa-sapa cakap dari fb then cakap orang dari sini cakap bukan2 pada org lain. jadi sebelum mempercayai apa2 gunakan akal fikiran, bukan berfikir dengan emosi, lagipun aku tak pulak nampak orang-orang duduk kat mana-mana nak memperbincangkan pasal orang negeri sabah atau sarawak setiap masa, kalau ada pihak ambil kesempatan, boleh je nak buat provokasi supaya menanam kebencian pada kita semua, last-last siapa yang rugi...pikir-pikir la sendiri.

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous
uiiitttt ckp baik2 ckit yer...xbelajar geografi ker?? atau rumah ko xda TV....sarawak punya maju...ko meh dtg sarawak tngok sendiri samada org iban kat srwk tu duduk pokok lagi ker x??? setakat nie org IBAN xpernah lagi msk bersamamu TV3 ok...that mean diorg maju n kaya lah...

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku belajar kat sarawak, sarawak dengan sabah lagi aman dari semenanjung. jangan nak berfikiran negatif. guna otak sebelum bercakap.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Alaaaa rileks,aku org swak,bf aku org Semenanjung.5tahun hidup di semenanjung.tak pnh lak aku dgr kwn2 semenanjung ckp org borneo duduk Atas Pokok.hahahaha.sbb I'm surrounded by org semenanjung Yg mentality kelas pertama syukur alhamdulillah.Yg manusia2 kat Atas tu mesti smpai darjah 6 je hihi tu Yg pelik sgt

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku ada kenal 1 lelaki org terengganu..keja oil & gas..dia cerita pengalamannya 1st time kena transfer keja d sabah.. ni org x penah p sabah/sarawak..sekali dia kena transfer keja d sabah, terus dia takut. dia fikir sabah masi ada headhunter mcm d sarawak..org2 d sabah masi tinggal atas pokok, teda jalan raya kunun d sabah teda kereta masi guna kuda & org2nya masi pakai cawat nda bebaju..sekali dia sampai sabah..tekejut ba dia..banyak bangunan..banyak kereta..maju kunun..skrg dia pla yg jadi sakai mcm org ulu2 ni..nampak tul org kekampungan..kesian pla aku tingu..hahaha..

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku org kedah tp sabah memang terbaeeekkk

Anonymous said... Best Blogger Tips

selagi org sabah/sarawak dok setia dengan kerajaan sekarang , macam tu la stereotype ni akan terus.. kamon borneo!

Anonymous said... Best Blogger Tips

pegi mati la kau org sabahan sama sarawakian!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 20:48 ni dah mcm jewish...suka merendahkan martabat bangsa lain..tahniah sebab pemikiran ko dh sama mcm pemikiran org jewish!!!

Riz DOSHFIC zul said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anak jati sabah kahkahaha... lawak giler mntaliti ko ~~ so, ade astro bru maju? ade universitu bru maju? kat sabah xsilap aku just ade 2 buat universti iaitu UMS, and uitm..
ums lak ade bbrapa cwgan spt kt labuan, sandakan...etc
kalo mcm tu ukuran kekayaan mmg ko tahap xpe ntah.. aku bukan anti Sabah?srawak tp pbandingan ko ni mmg bodoh je..
lagi satu aku penah study kt ums slma 4 tahun, dan byka giler masalah kt ums tu jika nm cmpare dgn uni2 lain kt m'sia ni. dgn masalah BAs, kolej kdiaman yg xpnah settle sejak mula2 ums tubuh...
yg paling aku xsuke ialah org2 pilipin(pilak) dan indon yg blambak kt sabah... cer ko pikir sikit.. aduhai
#ape2 pon sabah negeri yg cantik.. tanhniah..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Akmal tu budak Ums. course Geografi tahun 2..
budak ni saje je post mcm tu,sbb rmai palajar Ums trutama dr semenajung xpuas hati sebb layanan staf ums dan pntadbiaran ums yg paling lembab .. setiap kali masuk sem baru mesti ada masalah dgn kolej kediaman, tu xtermasuk lg dgn phitmatan bas ums. dan layanan yg macam budak sekolah...
#aku jugak student ums sabah.

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Riz DOSHFIC zul bwahahaha.. beli GTR ? Duit byk? habis tu knapa sabah antara negeri termiskin kt msia ni walaupon hasil bumi kaya.. fact!
then knpa ramai pendatang asing kt sabah dan srawak?

Riz DOSHFIC zul said... Best Blogger Tips

(to anoymous) ...aku kat sarawak lah bro..aku tak masuk campur yg lain2.kau kene ingat bro life kat sarawak memang tinggi standard..ko 24 jam melalok complain about borneo..apasal ko tak google pasal sarawak ke bro?..ko tengok betul2 bro..terutama miri sarawak dekat dgn brunei banyak keja offshore gaji besar bro..kite org ade shell n petronas..miri bandar minyak bro..apasal dengan ko ni..kalo tak puas hati ko dtg sarawak ko tengok sendiri..aku bukan nak sombong n ckp besarlah..tp memang betul kalo ko dtg kat sarawak sabah..banyak yg pakai honda,bmw,superbike,hummer same jugak mcm kat kl..aku pun ade family n banyak sepupu tinggal kat kl..tak jugak prangai mcm ko ni..setahu aku kat semenanjung lagi banyak negro..kau nak ckp ape lagi..semua negara adalah demokrasi..hak pendatang memang tak dpt dihalang..ko kene banyak study bro..silap2 ko boleh dicop racist n semua org cari ko nanti..kalo da prob study kat sabah n sarawak buat ape nak dtg betul tak..aku lepasan siswazah pun banyak kwn dari semenanjung..tp jaranglah junmpe prangai mcm ko ni anoymous..ko btobat lah di bulan puasa ni sebelum ko tak sempat raya n mintak maaf kat org akibat sikap ko yg sombong.persoalannya sekarang, ko penah dtg sarawak n sabah tak??

Riz DOSHFIC zul said... Best Blogger Tips

ade 10 sebab = org2 yg suke kutuk sarawak & sabah to becoz 1.fail spm(sejarah) 2.escape sekolah 3. tak mampu nak beli tiket kapal terbang. 3.noob baru nak main internet 4.tak cukup diajar mak bapak 5.duduk bawah tempurung tak tahu dunia luar 6.tak pernah tengok tv 7.racist 8.baru tahu malaysia ade sbh & srwk dlm worlmap 9.memang bodoh bin bangang 10.menyalhgunakn net technology saje untuk famous ((plz be peace everyone n respect sbh & srwk)

Riz DOSHFIC zul said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... Best Blogger Tips

to sabahan & sarawakians.. bukan sumer org malaysia mcm tu k.. ni malaun 3 ekor tu mmg x boleh pakai.. membe gua ramai sabah n sarawak, ok je dorg

Anonymous said... Best Blogger Tips

anoynomous 08.00. ko ckp Iban masih tinggal di atas pokok??? mentaliti cetek tol.. cuba google search .. x pon bli je air asia tiket...sambut2 korang nnti, iban weh.....airport atas pokok.. ko ada????

Anonymous said... Best Blogger Tips

ADMIN bodoh!! Tak matang langsung..saja nak provok..orang suruh remove entry ni elok2 tak nak dengar..nak kena maki jugak kot..memang ADMIN SUPER BANGANG,BODOH,DAN KEBUDAK-BUDAKAN..sekian


Anonymous said... Best Blogger Tips

2 wordzz---- dammmnnnnnn asshole!!!!!

Riz DOSHFIC zul said... Best Blogger Tips

kite report je admin ni kat polis..biar die punye blog kene banned..tak nak dengar..mungkin admin kot yg racist kat srwak & sbh.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sbb admin la sabah swak semenanjung gaduh,kalau takde artikl mcm ni,org takkan bgaduh mcmni,kutuk negeri org lain.tak elokla bulan puasa ni.rezeki Allah bagi,siapa kita nk kata negeri org miskin ke apa.kita bertuah duduk msia ni aman takde bencana alam mcm negara lain.sbh swak smnjg bwah rumpun yg sama.satu msia.jgnla gaduh2 please.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bodoh le ko..org iban pun dh maju..ko nih mesti slh sorg dr budak yg x tengok tv..bengap melampau..ckp x buat research dulu..nk memandai je..cetek otak hang..

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku sumpit kan.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

sapa cakap org iban tinggal atas pokok tue??? kurang asam betul..nampak sgt tak pernah kluar dari tempurung kelapa.. bengap betul -,-!

timmy the squirrel said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... Best Blogger Tips

saya urang sabah yang tinggal dan kerja di sarawak.kerja ngan federal gov.insyaallah.kalau ada rezeki tahun ni,naik pangkat,jadi pengarah kat sbuah negeri di semenanjung.well.keluarga saya masih tinggal atas pokok.ada tangga.tapi kalau malas,naik lift la.nama pokok tu the peak condo.atas bukit kat bandaraya kota kinabalu.maybe tak semua orag sabah mampu tuk jadi macam saya.sebab dah rezeki saya.cuma yang saya bangga.kami kaya.kami miskin.kami tatap sama.sebab kami bawa nama sebagai anak SABAH.kami bangga.malaysia dikenali sebab gunung kinabalu.proboscis monkey.sungai rajang.sungai kinabatangan.dan macam2 lagi.so kepada yang rasa kami ni anak SABAH yang belum maju.silalah on9.beli tiket kapal terbang.mari datang sini SABAH.pendek kata,bodoh punya manusia.sudahlah guna FB tulis pakai bahasa melayu.kompom dunia penulisan melayu boleh baca dan faham apa yang ko tulis tu.dan kompom kami urang SABAH,mengamuk la kalau suda baca ni.sekian.SAYA ANAK SABAH.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Saya sokong idea Sabah dan Sarawak keluar daripada persekutuan Malaysia dan tubuhkan negara sendiri. Hasil negeri pulang ke tangan rakyat sendiri bkn masuk poket dan perut org2 semenanjung!!! We will be wealthier and more developed than semenanjung

Riz DOSHFIC zul said... Best Blogger Tips

org semenanjung rata2 tak penah naik kpl terbg sebab tak mampu!!.sebab tu sakai mengutuk negeri org.memang betul kami tinggak atas pokok la,tp pokok batu mewah ada pool,gym,tenis court namany KONDOMINIUM !..bodoh org semenanjung pker tak pakai otak.korang tak piker kah esok lusa bos korang kasi transfer kat sbh & srwk..apa mcm mau ckp????kami bangga jd anak srwk n sbh sebab kami adalah kaum kuat berdikari..jarang2 kes kami org masuk tv3 bersamamu!artis af pun dtg dari sbh n srwk,kebanyakan billionaire d msia dtg dari sbh n srwk..ni lah mistake cikgu sekolah kat semenanjung tak explain betul2 sejarh srwk n sbh.tak logik2 ckp org iban tinggal atas pokok ape plek.lancau cibai lah nak pndg rendah kat kami org.

Anonymous said... Best Blogger Tips

orang suka kutuk sabah,sarawak ngn kelantan sbb dieorg xberani nk kcau depan2..dlm fb jd la..

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous ada masalah ngan org iban ke sampai nak ckp cm tu...ko penah tgok ke diorg dok atas pokok?? ce citer sket...

Anonymous said... Best Blogger Tips

miskin nyer org smanjung.. salu kuar bersamamu.. cian.. kalau takde duit pegi la swk dan sbh.. kte org dpt bagi rmh tingkat sma lu org.. takyah ddk umh burok k.. ahahahaha..

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymousapahal kau cakap orang iban duduk atas pokok?? jaga sikit ayat ko tu..

Anonymous said... Best Blogger Tips

gambar2 dioarang ni semua aku kenal laa..kahkahkah...lagi2 si eden firdaus ni..emo macam taik..selalu post benda bodoh kat fb mintak simpati..

Anonymous said... Best Blogger Tips

dorang tu kelembai cam sial komen perkara sensitif..xde otak agaknya.ni la melayu klau maju sikit cakap mcm dorang yg bangunkan negara ni...ingtlah kita masyarakat majmuk so perkara sensitif jgn ungkit.........north borneo

Anonymous said... Best Blogger Tips

10 Fakta BETUL tentang Sabah

1.Kami x tinggal atas pokok.Rumah batu dan ada tiang
2.Semua rumah ada ASTRO,x kisah la rumah tu baru atau buruk
3.Kat Sabah ada McD,KFC,Pizza Hut,Old Town White Coffee House,Star Buck,Secret Recipe n mcm2 lagi
4.Sumandak Sabah cun2 sbb tu korang kalo duk Sabah susah nk balik
5.Jalan semua da 'upgrade'
6.antara orang Sabah / Sarawak dengan orang Semenanjung,korang penah naik kapal terbang ke?Huh!Sedey!!xda kottt...
7.Kat Sabah / Sarawak makanan laut fresh,korang lak makan ikan da lama kena simpan ngn ais.kesian....
8.Hampir 90% makanan kami hasilkan sendiri.
9.Korang ada 3 bangsa je..kami ada lebih 66 bangsa dan bahasa
10.Kami pakai baju lebih sopan dari kamu disemenanjung.

Anonymous said... Best Blogger Tips

dan lagi 66 bangsa tu blh duduk dlm 1 meja tnpa rsa sangsi..korg boleh??

Anonymous said... Best Blogger Tips

1 borneo dha nak sepakat kluar dr malaysia..org semenanjung,paking2 la beg2 kmu plg..bwat samak cni ja..temberang ja.trip kaya..bodoh

Anonymous said... Best Blogger Tips

d sabah ada gereja,masjid,kuil dlam kawasan yg berdekatan...semenanjung ada ka????kmi xpena gaduh lg...kcian semenanjung,byk puak yg ndak b'ngam..kan anon:11.28

Anonymous said... Best Blogger Tips

rasanya orang yang kutuk borneo ni , semua cetek akal . tak pernah pergi borneo, tu yg tak tahu apa2 . kesian sungguh . sy orang sabah & sekarang sy tinggal kat KL . most people suka berkawan dengan sy sebab sy berasal dri sabah . n some people from semenanjung jgk banyak kutuk sy n cikgu disiplin sy sndiri pernah kata yg sy skolah ats pokok . agak berang juga tapi bila nak difikirkan balik , kita yg patut kesiankan manusia yang provoke & TAKDA OTAK even cikgu yg degree holder . hahaa, what else i can say is , jangan cakap benda yang korang tak nampak dengan mata sendiri . pergi borneo dulu & lihat sendiri . terima kasih

Anonymous said... Best Blogger Tips

stendet la bro..bkn smua org smenanjung jht..busuk ati..hny meka yg jahil ttg swak sbah jak yg x tauk pasal negeri kta..time sy di semenanjung dlu diaorg siap ckp sarawak da apa??tmpt aku miri..bole2 diaorg ckp xda pa2 sedangkn miri bndar kedua tbesar di swak..skali aku tunjuk gmbr miri swak..budak2 tu diam..tp aku men tembak cr lembut..xtuali this thing would not hppened if we swak sbah join malaya tp pa nk wat bnd dh jdik..dlu elok2 bwh Brunei kita pisah pulak..by the way, len kali nk ckp bnd gitu jgn dlm fb bai..ckp kt depan org swak sbah..x kira mana kmiorg berada..time kt semenanjung pn ko bole ckp kuat2 kt kitaorg..pastu 2 nt jgn menyesal k??bkn x pnh jdik pn..dtg swak tunjuk taiko..skali kene...........???????

Anonymous said... Best Blogger Tips

dorang 2 jakun sebenarnya..perasan kaya tp habuk pn xda

Anonymous said... Best Blogger Tips

semenanjung yang tak pernah naik kapal terbang jer hina sabah/sarawak...hahahahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

tq kepada bdk semenanjung yang cakap puas merasa pantat budak sabah/sarawak... bagus lah tu...aku tau pantat budak semenanjung tidak sesedap pantat sabah/sarawak...hehehe...nanti kawin org sabah/sarawak..boleh jadi warga sabah/sarawak.. tq :)

Umrah sabah said... Best Blogger Tips

salam semua..ringkas je..selamat maju jaya..kpd semua

Anonymous said... Best Blogger Tips

biar la meka nk provokasi..kita sarawak sabah ckp memanjang pn xda guna..bkn dorg phm pn tu..mkin mengutuk adalh..meka tu sebenarny spt meludah ke muka sendiri..nsb la ini bkn zaman potong kepala..kalo tidak..sudah rasmi hlang palakny..dlm fb bole la nyalak bai..try nyalak depan2..yg plikny sejak bla org sarawak pnh duk ats pokok??mkn org??setahu aku yg mkn org tu pedalaman indonesia..x ckup ilmu budak ni..aku mix semenanjung n sarawak..memalukan ler....wat bgsa melayu npk bodoh ler ko ni...

Anonymous said... Best Blogger Tips

orang semenanjung xhensem la..pompuan pun xlawa kot..tu yang pi cari borneo nih...hahaha...

dorg sna sbnrnye tau kemajuan yg ad kt borneo..cuma xnk mengaku sbb kebodohan dorg yg mmg ad drh keturunan orang asli...fact dlm sbjek BM f6..melayu proto n deutro..orang asli tu dr melayu proto la..means..melayu semenanjung ad drh keaslian kepada asli seasli orang asli..

dengan rambut kerinting..alahai...hitamnya lgi...xslera tgk...

sbb aku da 5 thn kt smnanjung..haprak super RACIST je org sne..sembang lebat..tpi yg lebatnye taik je la...even aku stay lme kt sne..ak ttp kapel ngn org borneo..ak sbh n bf ak swak...

xmo la plih org asli nih...xcomei ank t..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sapa yg hina sabah n sarawak tu.tobattlaa...sarawak n sabah the best.kalo berani dtgla sarawak.nk kpala putus?

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bod0h bangang.. Suka hati hina negeri 0rang..
Kau ingat kau sudah kayaLah makan gaji tu setan???

~Tawau~

Anonymous said... Best Blogger Tips

Dh.... Setle?? Mmng syok baca novel kamurang..
Tap, pa apa pun, kita sebagai manusia sehsrusnya bermaaf-maafan.

THE ENd##

Anonymous said... Best Blogger Tips

We are Legion. We do not Forgive. We do not Forget.

Anonymous said... Best Blogger Tips

hehehehe..salam 1 malaysia..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Mana2 semenanjung yg ek tu..jgn dtg ke sabah! Pinggan tak retak nasi tak dingin
Org tak nak kami pon tak hingin!!! Porah!!!
Mcm la kg dia canggih sgt!!?? Skali tinguk..tandas pun blm pakai plush..masi pakai baldi lagi..tu cbuk cari baldi

Anonymous said... Best Blogger Tips

3 BODOH...sama mcm d mesir duluk...minah2 tudung bulat mengutuk orang sabah, bila pak lah buat kpli jqaf smua minah ni lari isi borang jqaf cari mkn d sabah.pastu skg x mo balik negeri sendiri.SUKA sabah kunun..mcmana tidak? Sabah ada byk elaun...ikan fresh, sayur fresh....

Anonymous said... Best Blogger Tips

hotak kau org Iban ddk atas pokok.ni yg komen ko punya statement org Iban sejati..mak bapak ko ddk bawah jambatan kot.tu yg bodo sgt komen mcm tu..xda akal btl ko nie..ada internet xmo search.bodo+bangap.

Anonymous said... Best Blogger Tips

sabah ada 2 universiti?tu dah kira ok..negeri ko ada tak universiti?

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahahhaXD..lawak larh!!!! eh... saya tidak tahu pun ada semenanjung yang bodoh...tdk update ka~~~ ingatkan semua sudah update. hahahahXD.... ingat< negeri kamu kaya oleh sebab negeri borneo. kami boleh keluar dari negeri malaysia bila bila masa saja. makin kami maju, kamu semua terus hina kami. hohohoh, senang saja buat negeri kamu miskin. borneo ada hasil ekonomi yg ada bnyak permintaan ramai. negeri kamu ada apa?.. minyak pun mau habis, pelancongan?..LOLZ..tdk payah larh mau berlagak. 1 MALAYSIA?..lupakan saja. BORNEO saja yg 1 BORNEO. yg lain racist. tapi saya respect org semenanjung yg sudah update otak mereka. itu i like. yg belum..hurm..... saya cadang, beli borneo newspaper...hahahXD... saya masih student. FYI. semua student SMK fikir mcm ini sudah. ingat negeri kamu akan miskin kalau tidak ada kami. INGAT.

Anonymous said... Best Blogger Tips

hmmmm...x baldi? tinggal atas pokok?. . .
aduii, please lh jgn bwt lawak. . .
KAMU POST YG BUKAN2 TP XTW BTL TW X. . .
google lh sal sabah n sarawak...bnyk jnis baldi kmu ble jmpa sni, psl tngl tas pokok aduiiii...adoyaiii, ssh btl...ada kmdhn intrnt tp guna utk bnda yg slh,.ksian lh cm nie. . .I LOVE SABAH AND SARAWAK. . .

Anonymous said... Best Blogger Tips

kta 1 MALAYSIA. . .
stiap kta mmainkn prnn msing2. . .
jd stoplah, jgn mprkcilkn ngri lain. . .
.....T_T''..be mature, think twice,

Anonymous said... Best Blogger Tips

Elexs ar.. kat sarawak sabah mana ada spesies yang makan org.. smua friendly la bro..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hahahaha...SARAWAK DI BAWAH BAYU???????????????????????????

LOL!!!!!!

Sabah di Bawah Bayu
Sarawak Bumi Kenyalang

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sedapnya mulut mengata org

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...