Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 21 February 2012

OMG : [Video] Makanan Komando Malaysia Di Dalam Hutan (4 Gambar)


Berikut ialah gambar dan video Komando Malaysia di dalam hutan ketika menjalani latihan. Sempoi je pakai cawat daun. Yang paling best ialah makanan mereka. Dikatakan bahawa komando Malaysia adalah antara yang terbaik di dunia. Nak jadi hebat macam diorang? Korang kene makan apa yang mereka makan dalam video kat bawah ni. Layan...





p/s : Sedap ke ek? sapa pernah try? Hehe

Sumber : Here



90 comments:

are din said... Best Blogger Tips

wohhhh tutup mate

Anonymous said... Best Blogger Tips

huhu

Anonymous said... Best Blogger Tips

betul ke ni komando malaysia?? takkanla kot...euuuuk

Anonymous said... Best Blogger Tips

sapa la yang menyebarkan rakaman ni..kesian betol wajah mereka dirakam mcmni..xpsal2 dapat aib plak..aptb.........yg lol perakam 2..

thehellwiththeworldtoday-_-1st said... Best Blogger Tips

aku pening lah dgn pergolakan di syria..hmm

si pengilot said... Best Blogger Tips

kesiannyaa...at least bagi la pakai spender..

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku nampak lelew.. ehe :D

asal said... Best Blogger Tips

http://www.youtube.com/watch?v=RBRemdvj6-Y
huhu

Anonymous said... Best Blogger Tips

awww, sexy gitu..kui2

benz zee said... Best Blogger Tips

komando ke komodo ?

Anonymous said... Best Blogger Tips

nie bukan malaysia nie nie macam vietnam, filifino ke. malaysia takder macam tu. n kalau komando deme nie diajar dalam skala group yang kecil.

AdminStressGiler said... Best Blogger Tips

Most highly regarded expertise – Jungle Warfare - they gained fame and recognition worldwide for successfully assaulting the communist terrorist: GGK & Komando 69. GGK traces its origins to 1965 and the post Indonesia-Malaysia confrontation.

Anonymous said... Best Blogger Tips

bangang!

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 17:09 da sah2 die cakap melayu, org vietnam cakap plak melayu

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalo btol ni sume komando msia..aku ucapkan trima kasih sudi bkhidmat utk msia n aku hargai pengobanan korang.kalo aku serius x sanggop nak training sume tu..malaysia boleh!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

x d'nafikan, komando Malaysia ni paling terbaek

Anonymous said... Best Blogger Tips

Perghh, sexy! :D

Anonymous said... Best Blogger Tips

Camne diorg solat ek? xkan tutup pkai daun gak kot.

Anonymous said... Best Blogger Tips

pakai cawat tpi kasut but tak leh blah...

Anonymous said... Best Blogger Tips

deorang mane taw solat... ape la... jadi komando la sgt... last2 dah tua dah susah kene qadar solat...

Anonymous said... Best Blogger Tips

daging biawak isi macam kite makan tengkuk ayam jer roper.... isi tak banyak... kalau lapor udah tentu sedap ler...tu pasal kena belajar puasa... makan umbut kayu lagi baik...kalau darurat terpaksa ler makan....hehe

Anonymous said... Best Blogger Tips

x dpt dinafikan komando m'sia mmg tbaek & latihan dorg mmg antra yg tersusah kt dunia..no wonder ada sstgh yg dlm latihan jd x waras n efek otak smpai skg disbbkn latihan yg tersgt lah ekstrem.

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku sokong d atas....mcm my uncel otaknya dah x waras gara2 dia penah jadi komando..keja ne mesti kuat fizikal n tahanan mental..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Urgh, geramnya aku tengok diorang makan binatang2 tuh semua... Tak pupus ke diorang. Mengacau ekosistem betul! Hope these guys got burnt in hell!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku rase mmg bnyk yg bbngsa melayu dan beragama Islam yg jadi komando ni..komando apenye..komando kurus kering tahi hidung masin..dh tahu ngko melayu Islam bgus pegi sembhyang kt mesjid drpda ngko merosakkan akal ngko ngan latihan yg x berfaedah nih..sory 2 say..

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni la kalo taksub ikut system dari penjajah 100%.. Islam x suruh pun wat cmni dlm keadaan x darurat..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kebanyakan komando adalah dari sarawak,,...orang sarawak dah biasa makan bende2 macam nie,...aku pun orang sarawak aku tahu laaa

puteribonda said... Best Blogger Tips

as i know, patutnye latihan2 camni jd rahsia negara. tp leh lah tersebar camni ek. errr ntah, as for me. Klu tade dorg sape plak nak jd komando an. so bia lah dorg nak jd komando. Good luck komando sume~

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku org melayu sarawak sik pernah makan benda cmya..sukati mak bapak ko jak padah camya..anon 01:55..palak kau ah..

Anonymous said... Best Blogger Tips

gila ar! abang aku askar juga. TUDM. memang dapat video mcm ni gak lepas tamat latihan. ada la diorang makan monyet,yang paling senang kura-kura. xpayah nak sembelih, terbalikkan jek pastu bakar.tapi xdelah bogel camni. all the best malaysia!

mainkutuk2plak said... Best Blogger Tips

kutuk2 ja...kalo diorang takleh jadi komando sapa nak defend our country? anon2 budus cam korang sumer?

Anonymous said... Best Blogger Tips

komando2 ni la yang akan mati syahid kalu ada peperangan nanti..korang yang kutuk2 ni mati terkutuk ada la..haha..

Anonymous said... Best Blogger Tips

mmg mcm ni pon latihan komando msia..ni latihan survivor kt dlm utan..bapak aku komando kor 21,kem trendak..sg udang melake..awal2 pintu masuk kem da tulis beso2 "kedatangan anda tidak diundang,jika ragu sila pulang"..huhu..mmg komando msia terbaek!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

tak de nye ak nak bt laki...hehehe...seram sejuk ak tgk dorang...

Anonymous said... Best Blogger Tips

nk cakap la lau ISLAM boleh ke makan biawok,monyet dan lain2 2...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kalau dah darurat sangat. Makan benda yg haram sekadar utk menyelamatkan nyawa

Anonymous said... Best Blogger Tips

tu pasal la mase nak lapor diri dulu diorg tnya awal2 skali lagi, "kpd sapa yg xsggup, boleh tarik diri skrang.." bdak army sndiri ckap ngan aku. sbab ko xbleh expect ape yg akan korg tempoh nanti smaada masa latihan @ mase dlam hutan. khidupan kat luar sana sume kene buang tepi.. tu pasal diorg sume hati kering.. ;)

Anonymous said... Best Blogger Tips

haha org yang xde kat tempat kami boleh laa ckp macam2..me,as the airforce pilot also train like this..prepare in case crash dlm hutan or in enemy territory..so kite jgn mudah2 nak judge mcm tuu je,kami pelindung barisan hadapan.. nak solat kite leh request n kain akan di bg,pas2 pulang laa balik kat trainer..hee tq

Anonymous said... Best Blogger Tips

salam,cme nk bg pndangan sndiri,aku terkilan cket sal cmmnt yg negatif tntang komando sbb ayah aku dlu seorang komando malaysia n dengan jd komando 2 ar dier sara kami sekeluarga sampai,so ble ade cmment2 negatif buat aku terasa,so kte nie yg xtaw pape sal golongan komando nie jgn ar ckp xelok kt mereka n sape kte nk judge dworg.

Anonymous said... Best Blogger Tips

mmg btul ni cara latihan komando malaysia,aku yakin sbb abg ipar kwn aku citer bnda sama dgn ni.tp bab mkn bnda2 ngarut tu tetap x dibolehkn dlm islam selagi x darurat.tnyalah ust mana pn.dan lg,mmg komando malaysia antara terbaik didunia,sebaris dgn komando thai,vietnam.sbb utama ialah bentuk muka bumi ni yg hutan tebal.

Anonymous said... Best Blogger Tips

klu x praktik bile nak pandai..dah perang baru nak bukak buku belajar pikir la bodoh..

Anonymous said... Best Blogger Tips

tima kasih komando2 msia..sbb koranglah aku leh tido lena tiap2 mlm..

Anonymous said... Best Blogger Tips

benda2 ni di praktikkan supaya senang kalau terjadi masa2 darurat,,xpyh nak pelik sgt,cuba masuk tgk,,latihan memang mantap,,kalau komando xdak parut timbul kekal punya,,bukan komando la tuh,
anyway aku respect giler komando,,even aku ni army simpanan je,,latihan pun buleh tahan sakit,,baru 1% askar,,kalau komando..pergh,,gua respect giler bro2 komando.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ya allah, serius aku kata , aku memang takut sangat bila tengok lelaki dalam keadan separuh bogel or bogel terus... kenapa la admin x sensor muka and 'alat' diorg.. sungguh mengaibkan!!

ps: ni kalau ada perempuan kt tpt latihan tu , mmg kena rogol la jawabnya.. wallahualam

Anonymous said... Best Blogger Tips

klau dlm Islam dh suruh mkn bnatang tuh waktu darurat..aku rase dorang ni bukan dalam darurat..xkn xde bnatang mcm planduk ke kt dlm hutan tuh..nk kata praktik dulu nnti ble darurat xsush mkn bende mcmtuh..aku rase xperlu..sbb klau dh darurat msti akan makan sbb nk sambung nyawa..apepon sbg org Islam kena la ikut mana yg dsuruh dan dlarang dlm syariat..peace.

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku sokong..klau nk latihan ekstrem pon takkn ler nk bogel smpai tutup anu pkai daun..ade baju pkai baju..Rambo pun pakai baju sluar..kalau musuh tgok komando bogel mcm nih siap gelak lg n trus tembak sbb xpakai baju seluar yg leh cover peluru..kalau ade ilmu kebal xpe jugak..guna hotak pikey la brader..komando pun manusia biase gak..msti ade kukurangan n kelebihan..

Anonymous said... Best Blogger Tips

tau takpe..xtau pegi dok ngaji..hdup dunia sementara..hidup akhirat kekal selamanya..

k3ryck said... Best Blogger Tips

Korang yg dok ngutuk komando ni mmg jenis xfaham kot. korang ingat komando ni base kt mne? pinggir bandar ke? kalau ketahanan mental dan fizikal xkuat, xpayah la masuk army. bab solat plak korang pertikai, video ni pn bkn tunjuk sehari suntuk la. ntahapehape la korang ni. tu la beza korang ngn dorg ni yg jadi komando. bersyukur la sikit.

Anonymous said... Best Blogger Tips

yang dok ngomen kutuk2 komando ni nmpk sgt bangang.kutuk senangla...ingat musuh negara/Islam nak kesian ke kat korg kalo kene serang...
belom lg citer isteri,adik,emak kene rogol depan korg ternganga jer...
ingat dlm tentera xde kor agama ke?
kpd anon 19:45 tima kasih sbb fitnah depa x tau solat...dpt pahala kat depa seround...
mana ko taw depa solat ke idak?
at least depa mati syahid kot dari hang yg tak komando belom tentu solat pon....

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon atas aku..mati syahid abah kau!!!

azman said... Best Blogger Tips

abg aku salah seorang dlm tuh...klo korang perasan minit 10 guy yang pandang camera tuh nama nya abg edy,,,sabah atau sarawak..die mmg rapat gan abg aku. selalu dtg umah gan abg aku. so mmg vid komando malaysia n solat atau x solat mmg xdpt nak dipastikan. cuma mereka n tuhan je yang tau. xpayah nak komen lebih2..diorang mcmna pon blatih untuk nusa dan negara. yg penting kita bdoa je tuk diorang. fitnah2 ni hentikan la. diorang xkacau korang pon.tQ

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku ni bukan komandoo. Tapi masa belajar kat u dulu aku pernah ikut program kena masuk kem tentera seminggu.. so ada part survival 1 hari kat hutan.. ikutkan x leh bawa barang apa2 untuk bantuan u latihan survival ni. tapi sebab kitorang bukan tentera diberi kelonggaran.. itupun limit barang yang boleh bawak masuk.Dan, kitorang semua pakai baju lengkap x la mcm dalam gambar. hehe.. Memang modul dia macam kat gambar tu.kita kena survive guna apa yang ada sekeliling kita je.. kat mana cari air klu xde punca air macam sungai.. leh dapat air dari batang pokok.. pastu diorang tunjuk bakar biawak, monyet.. itupun kalau memang dh xde makanan sangat yang halal dimakan.. kalau ada rusa, kijang leh je tangkap buat lauk. tapi kitorang yang islam x makan la apa yang diorang bakar tu.. cuma diberi demonstrasi. diorang pun x bg makan. rasanya ada gak diberi panduan untuk menunaikan solat dalam hutan. tapi komando malaysia ni memang aku tabik spring.. tahan lasak. tahap survival tggi. diorang menyamar sebelah pokok pun mmg x perasan. xde beza. Terbaik..Ada tentera ni citer pernah diorang ada latihan dengan askar mat salleh, tp askar mat salleh ni injured sket mintak helikopter.. memang x fit.. tentera malaysia kalau member injured kena sama2 tlg.. pikul gak ramai2 teruskn latihan.. tak main la tunggu2 helikopter ni.. yang mana komen lebih2 x tau ape2 jangan kutuk sangat2.. nanti tak pasal buat dosa kering je. korang pun jangan lupa yang tentera ni pun ada seksyen agama dia, kor agama atau dipanggil KAGAT. ada ustaz2 tentera.. paling tidak mesti diorang dah mintak pandangan.kalau ada peluang leh masuk kem tentera tu, pegi la join rasa sama2 pengalaman tu.. hehehe

Anonymous said... Best Blogger Tips

sorry to say ... ap yg ak taw perbuatan diorang ni memang salah dr hukum islam. xkn KAGAT x inform sal sumer ni? ak ad dgr ceramah ustaz azhar yg mengatakan haram bg kter mkn mde yg haram dimkn melainkan d dlm keadaan darurat. tp situasi di atas bkn dlm keadaan darurat,,,,, itu sumer adalh latihan dan dirancang.. allahualam

Anonymous said... Best Blogger Tips

sembahyag ke tak diorg ni.......

Anonymous said... Best Blogger Tips

setahu aku la..aurat antara lelaki pun antara pusat dan lutut...mcm mn KAGAT bleh xinform benda2 ni..sedangkan nk mandi jenazah lelaki pun..org yg memandikan jenazah kena pkai sarung tgn utk basuh bahagian sulit..ni kan terdedah mcm dlm video...kalu ye pun nk ekstrim training...xyah la smpai pkai mcm tu..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Mmg la kalu dpkkan nmpk mcm xlogik je latihan camtu..tp..stiap askar komando ni akan diuji n dlatih samapai ke tahap extreme yg mgkin tak terfikir dek akal..kalu x extreme..ketahanan diorg takkan teruji..mental n fizikal tak ckup kuat..org biasa mmg takkan terfikir..lebih2 lagi kalu yg xpernah menjalani latihan ketenteraan..tp tula latihan utk kekuatan fizikal dan mental nak survive dalam hutan..
Kita sbg org biasa ni..bersangka baik la ngan diorg ni..dosa pahala urusan allah..kta cuma doakn yang terbaik utk mereka..

sjn Topel said... Best Blogger Tips

latihan di masa aman utk kegunaan d masa peperangan @ darurat.... berjuang utk tanah air juga sebahagian dari iman... takkan nk tgu darurat baru nk training....
KOMANDO MALAYSIA IS THE BEST...

Anonymous said... Best Blogger Tips

ak ttp x stuju lgsung dgn pandangan yg ckp bnda ni ok ke apeke. bro, matlamat x menghalalkan cara. ko igt kalau g berjuang tu ko ble tolak hukum ke?. Islam bersifat syumul, menyeluruh. Kalau kita mati pon tapi kita pertahan Islam, tu barula syahid. ini modul org barat ke apa ni, main bogel2 plak.. tgu la ak jdi menteri pertahanan nti, ak rombak sume ikut Islam. Korg tau tentera yg baik tntera cmne??korg carik sdri. kaji.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku pnah dgr citer yg ade askor omputeh diberi training ala2 komando msia baru sehari-due da nangis x tahan. Dan klu komando dulu2, setau aku bkn setakat latihan fizikal yg ekstrem, ilmu lain pon diberi.
Sbb tu org tue2 slalu ckp klu tak penuh ilmu di dada jgn berangan jd komando.

Anonymous said... Best Blogger Tips

yang kuat mengutuk tu kalau malaysia berperang semua sembunyi bawah ketiak mak..

Anonymous said... Best Blogger Tips

releks la.....makanan tu bkn btujuan utk jd kejam pd haiwan....ia hnya pmbljrn utk sirvive dlm hdup bila dlm peperangan.....wlaupn skrg tidak bperang tapi kena bljr juga...

Anonymous said... Best Blogger Tips

BISING je la korg ni......korg ingat semua komando tu ISLAM ke? konfiden sgt!!!!!!!!!puii

Anonymous said... Best Blogger Tips

Pemikiran membangkang asal orang buat lain sikit je semua buat salah ,kenapa x ambik positif,jangan cerita pasal Agama kalau x tau,Jangan judge dosa pahala kalau bukan Tuhan.kalau Komando senang lenang kene uji sikt dah mengalah.nak mintak balik.hua huaaaa

Anonymous said... Best Blogger Tips

admin tolong keluarkan gambar komando ni dari blog anda....kerana gambar ini adalah rahsia latihan(orang yang lepas kan gambar ini memang patut dihikum tembak)

Anonymous said... Best Blogger Tips

semua orang tahu la hukum hakam agama...kau ingat komando tu saje2 ke buat semua tu...ada otak guna la jgn ckp mcm org tk sekolah....nak cakap pasal agama konon...puihhhhhhhhhh....ada sebab la semua tu......

Anonymous said... Best Blogger Tips

sebab apa bodoh?? suke2 je nak bogel dan mkn hrm.. zaman nabi dulu ada perang dlm keadaan yg cmtu ke?? alah!!!!!!!! ini sume di ada2kn je.. mcmlah klu x buat cmni xblh pergi berperang??? mmg bodoh walau apapun alasannya...

Anonymous said... Best Blogger Tips

wei bodo si anon atas aku ni, kau jgn nak same kan zaman nabi dgn zaman skrg bodoh! kalau mcm tu skg ni kau praktikkanlah hidup zaman nabi skg bodoh! sbb komando ni sume la ngare kite aman, pasal solat dorg sape kite nk pertikaikan. kau tu tah solat tah tak. bodoh.

Anonymous said... Best Blogger Tips

anda xmendalami sejarah.. zmn nabi untuk di contohi dan dikuti.. wlu pon xsme dgn zmn sekarang..i admit that all commander kat malaysia ni bagos2..tp ade ke org g b'perang xberpakaian?? n ade ke mati kne tembak nnt dowg dlm keadaan bogel? ade ker peperangan nnt dowg xde satu helai baju pon di badan..? xde an.. skrg ni anda keluar rumah pon selalu berpakaian.. wlu pon ad yg xmenutup aurat.. 4get about zmn nabi.. but syariat Allah yg telah di tentukan mesti kene ikot.. WAJIB. wlu mcmmne pon keadaan nye.. mknn tu xkesah mmg somtime terlalu darurat untuk mnyambong hidup..tp pakaian pernah ke kite kekurangan pakain zmn skgni.. klu buat bju guna daun pon bole buat smpi ia menutup aurat per.. sye tau ini adlah lthan untuk kekuatan fizikal. tp klu da tibe ajlnye..n Allah kate jadi maka jadilah.. xde sape yg bole halang.. dunie ni pon akn b'akhir.. kawan kite yg d'ats menasihatkan.. kite xbole pndg rendah kerane ni hal b'kaitan akhlak & agme kite.. tp t'pulang kpd anda semua.. utk mengambil tahu atau x.. krne kwn kite dah mengingatkan.. egt ALLAH maha mendengar lg maha Mengetaihui.. islam adalah fitrah manusia.. klu kite hayati dgn betol ia mudah dan ringkas.. hendak seribu daye xnk seribu dalih..

Anonymous said... Best Blogger Tips

dol..ni dipanggil ikhtiar hidup..dh nama pn ikhtiar hidup..kalau ditakdirkan berperang..n jd keadaan camni..bole ke survive kalu xde latihan??mana bole main berserah je..kita berserah setelah berusaha..tp dlm keadaan camni..xbole main berusaha membuta tuli kn??ko kna gak pelajari..lagipun..benda ni bukan buat tiap2 hari..soal dosa pahala bukan kita tentukan..
ko patut berterima kasih..kalu tak 'diorang' ni yg buat kerja2 macamni untuk pastikn korang sume dpt trus nikmati kemerdekaan..

Martika Diyana said... Best Blogger Tips

saye pun dulu penah follow training utk naik pangkat mase join unit beruniform dlu. kurus skejap. latihan agak mencabar n mmg ade diajar bakar daging biawak n makanan2 waktu darurat semua nih. tapi kitorang tak makan la.

walaupun minat tapi saye tak teruskan sebab ayah kate "ko tu pompuan, tak payah" heheehe :P

pasal dosa pahala antara derang ngan Allah je la. Skuad Malaysia antara terbaik di dunia. terima kasih :) bangge

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau tak tau pasal tentera baik jgn komen..semua komando adelah tentera..tp tak sume tentera adelah komando..mungkin 1% je dr tentera malaysia adelah komando..bilangan sgt sedikit..kt atas ni gambar komando..so latihan mesti berbeza..utk pengetahuan diorang ni bukan dihantar hanya utk berperang, tapi dihantar sebelum peprangan bermula lg..kalau boleh kekang peperangan diorang akan kekang..diorang akan menyusup jauh ke back line pasukan musuh..sbb tu diorang diberi latihan yg teruk in case kalau diorang ditangkap ketika proses penyusupan..rahsia negara terlalu banyk dalam diri diorang..kalau diorang ditangkap dn tak tahan dengan seksaan, mcmane diorang akan simpan rahsia negara?kenape diorang tak berbaju?sbb latihan survival ni mengajar diorag berperang hanya menggunakan mende yg paling asas sekali..even pakaian dan senjata pun diorang tak dibekalkan..cube kite fikir bile situasi perang berlaku, dan sume mende asas takde, adekah tentera kita tak boleh berperang?pasal makanan, kite perlu belajar untuk makan mende2 ni..sebab mende2 ni bahaya utk dimakan..setiap ape yg diharamkan dalam islam untuk dimakan, pasti ade bahayanya..untuk makan mende2 yg bahaya untuk dimakan, kite perlu berlatih untuk makan supaya bile kite perlu untuk makan mende tu, kite tahu teknik2 untuk mengendalikan makanan tu..jgn ckp pasal agama kat sini..dalam komando, kami diajar tentang ilmu agama dan kami diterapkan nilai2 agama..kalau tak, manakan mungkin kami mampu untuk tamatkan basic ni..ape yg anda lihat kat atas ni cume kursus basic..ni mende paling asas kami perlu lalui..bercakap pasal keadaan darurat, darurat bukan hanya keadaan perang..ape2 situasi yang menghalang kita untuk melakukan rutin harian dianggap darurat..jgn salah paham..jgn igt darurat hanya ketika perang..dn untuk pengetahuan, makanan yg dimakan kat atas ni sekadar untuk mengalas perut ketika latihan, tidak la sampoai mengenyangkan..kami ade ustaz dari kagat untuk mencegah kalau ade berlaku sebarang kemungkaran dalam latihan kami..so sebelum buat kenyataan, buatlah sebarang kajian,kalau betul anda bercakap berlandaskan islam..islam pun menggalakkan kita mengkaji sebelum membuat sesuatu tuduhan..

Anonymous said... Best Blogger Tips

saya ada pengalaman survival..dah nama nye survival! and ingat kalau makanan halal takde ataupun langsung tak jumpa.. boleh makan makanan haram tapi bukan makan untuk kenyang tapi cukup untuk kita survive... ni malas kalau jumpa orang cetek ilmu.. nak tengok yg bahlol cakap lebih tu.. dok kat hutan 3 hari komfem nangis tak tahan...

Anonymous said... Best Blogger Tips

perlu diingat, tentera malaysia pun ade pihak yang menjaga agama islam, baik dari segi hukum dan cara dalam setiap perbuatan tentera. pihak tersebut dinamakan KAGAT jadi jangan risau mengenai hukum agama ni, biar diaorg setelkan.

kalau nak sangat mencegah kemungkaran pergi tarbiah budak2 yg pakai seksi kt shopping mall, lagi bagus

tensa zangetsu said... Best Blogger Tips

byk tul komen psl komando nih....anyway aku tabik komando coz aku dah rasa sumer benda2 tu....mmg ni komando malaysia......keluar baris,komando...komando....komando.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Gambar di atas adalah fasa Survival Hutan. Masa ni kami tidak dibekalkan makanan dan hanya memakan rebung2 atau binatang yang dijumpai. Masa aku basic tak ada la plak yang melarang kami sembahyang. Kena paksa lagi ada. Yang tak sembahnyang tu tanggung la sendiri. Aku masih ingat masa solat jumaat berbaris beramai2 pergi masjid sampat tertido dekat perdu pokok sementara khatib abis baca khutbah. Nak masuk masjid badan bau semacam.... Jadi apa korang lihat bukan lah dari apa yang sebenarnya berlaku. Jangan menilai sebuah buku dari kulitnya tetapi menilai dari isinya....

Faizal Raidenovich said... Best Blogger Tips

Sama la kita.kita fikir sedap tgk tv,shopping,beli hp baru jalan jalan tengok awek.hormati kerjaya diorang sebab dalam seribu,belum tentu ada sorang yang layak memakai nama komando.

Faizal Raidenovich said... Best Blogger Tips

Kau cuba ptahankan negara boleh tak?aku jamin kau tberak kencing kalau kena tangkap musuh.kalau rasa tak mampu,duduk diam n nikmati keamanan negara.

Faizal Raidenovich said... Best Blogger Tips

Ni latihan sekiranya ditangkap atau jadi tawanan musuh.hidup wlupun berada dlm situasi ekstrim.gila apa diorang nk perang bogel mcm ni.guna otak la sikit.

Anonymous said... Best Blogger Tips

salam sejahtera n salam 1malaysia.saya pn rs kecik hati ngn diorg yang kutuk komando ni.kita patutnya bersyukur dan berterima kasih kt diorang.diorang susah payah jaga keamanan negara.tapi korang sedap2 je kutuk diorang hanya sbb gambar2 tu.itu semua latihan yang perlu diorang jalani untuk menjadi seorang komando yang berjiwa kental.tak gentar dgn setiap dugaan.apatah lagi bila berdepan dgn musuh.SYABAS KOMANDO...(ayg)

Anonymous said... Best Blogger Tips

kenapa perlu takut kalau bertemu jodoh dengan komando?saya pun ada seseorang yang istimewa dalam unit komando.brtgs d kem sg.udang.diorang pun manusia biasa mcm kita.patutnya org yg bertemu jodoh ngn komando tu berbangga tau.anyway,syabas abang2 komando semua.korang memang yang terbaik.semoga allah sentiasa melindungi anda semua...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Berlatih sampai otak mereng, wow, jadi itu adalah latihan yang paling hebat? Ade kaji kehebatan tentera Islam? bagaimana latihan yang mereka jalankan sehingga ditakuti dan digeruni? Contoh barisan tentera Nabi SAW, Sultan Salahuddin Al Ayubi, Sultan Muhammad Al-Fatih.. Kejayaan-kejayaan besar yang tercatat di dalam sejarah, mereka tak buat benda haram, tapi mereka sangat dekat pada Allah, walau darurat sekalipun. Bagaimana pada satu ketika dahulu Kota KOnstatinopel digegarkan dengan kalimah Allahuakbar!! Tentera Byzantine yang hebat ditumpaskan oleh tentera Sultan Muhammad Al Fatih, penawanan Kota Konstatinopel oleh tentera Islam yang kini Istanbul di Turki. Kisah pahlawan Islam pada dahulunya adalah contoh penaik semangat, contoh yang perlu di contohi.. bukan yang macam dipaparkan dalam blog ini, sangat mengecewakan.

Anonymous said... Best Blogger Tips

KO NI MCM ORG BODOH JE.... KEJAP KATA ORG SRWK.... KEJAP KATA ORG MELAKA.... AKU TUMBUK MUKA KAU SIA2 JE

Elvia Foo said... Best Blogger Tips

Salute komando

Anonymous said... Best Blogger Tips

Salute komando

Anonymous said... Best Blogger Tips

malon emang tolol .....

Anonymous said... Best Blogger Tips

Setelah ini pesta bontot dicari jubor yg hitam mengkilat huakakakakakakak...

Anonymous said... Best Blogger Tips

hiiiiiiiiiiiiiiiiiii jijik aku .....

Anonymous said... Best Blogger Tips

jijik....

Anonymous said... Best Blogger Tips

kamurang pandai cakap saja. . .kalau nak selamatkn negara mcm ni latihan nya. . .kalau sekadar latihan alakadar. . Mcm mana nak selamatkan negara. . Kamu senang2 duk rumah on9. . .

Anonymous said... Best Blogger Tips

memang la bangsa melayu islam dan warga bumiputra yang banyak jd komando sbb nk pertahankan negara sendri.. yang ko bodoh nak suh org bukan bumiputra nok masuk komando pehal? klu warga bukan bumiputra yang jd komando bulat2 diorang bg pemberontak masuk negara.. bodoh xreti nak pikir panjang..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...