Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Friday, 30 November 2012

Berita : Akhirnya Palestin Diiktiraf Sebagai Sebuah Negara Oleh PBB (Gambar)

PRESIDEN Palestin, Mahmoud Abbas menerima tepukan gemuruh dari perwakilan sebelum beliau memberi ucapan, di Majlis Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).
Beribu-ribu orang meraikan kejayaan apabila Palestin memperoleh pengiktirafan daripada Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) sebagai sebuah negara selepas penantian selama 65 tahun. Sebelum ini, taraf negara Palestin ialah "non-member observer entity". Setelah memenangi undi di PBB, akhirnya Palestin dinaik taraf menjadi "non-member observer state"
 
Generasi muda Palestin pastinya akan mengingati tarikh penting berkenaan iaitu 29 November 2012. Kejayaan itu menjadi kenyataan biarpun sekutu kuat Israel, Amerika Syarikat meningkatkan kempen agresif untuk menggagalkan undian Perhimpunan Agung.

Sebahagian besar perwakilan PBB mengundi mengiktiraf negara Palestin, satu kemenangan yang lama dicari rakyat Palestin dan merupakan kekalahan diplomatik memalukan bagi Amerika Syarikat.  Sebelum ini, Palestin menolak cadangan supaya sebuah negara Yahudi dan Arab ditubuhkan selepas penjajahan British ke atas Palestin berakhir.



p/s : Terharu beb tgk video kat atas ni..

Sumber : Here

27 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

alhamdulillah

Anonymous said... Best Blogger Tips

alhamdulillahh... :)

Mohd Kazim said... Best Blogger Tips

alhamdulillah

Anonymous said... Best Blogger Tips

alhamdulillah...peace yo..!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

alhamdulillah...

Anonymous said... Best Blogger Tips

kebangkitan palestin!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

lepas ni , x boleh lahh yahudi nk perang sesuka hati lgi ..

Anonymous said... Best Blogger Tips

ye ke? mana ko tahu. Sekarang ni usaha nak heret Israel ke Mahkamah keadilan antarabangsa pun masih tersangkut-sangkut lagi.

Anonymous said... Best Blogger Tips

alhamdulillah ..Terima kasih Ya Allah !

Aku_Skandallxxx said... Best Blogger Tips

dafuq?

saifuddin jalis said... Best Blogger Tips

syukur alhamdulilah..pi jahanam israel dn sekutunya termasuk najib...

Aku_Skandallxxx said... Best Blogger Tips

najib yahudi...
Anwar yahudi....
Nik aziz yahudi....














































































Lim guan eng babi...

Aku_Skandallxxx said... Best Blogger Tips

yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda yahudi yahuda

Anonymous said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah! Ya Allah! :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

Menangis tgk ni..alhamdulillah...

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku_skandalxxx banga babi ... yezza ...

Anonymous said... Best Blogger Tips

ada seorang penghuni rumah dirompak hampir setiap tahun oleh penjenayah yang sama. dendam dan hasad dengki penjenayah terhadap penghuni rumah tuh tidak pernah mengenal surut. para polis dan anggota "keselamatan" lain sampai pening kepala, dengan sikap penjenayah yang satu nih. akhirnya pihak polis dan anggota "keselamatan" nih cuba memberi solusi.

"mcm nihlah rumah nih biar si fulan (penjenayah) ambil bahagian nih, sebahagian dari rumah lagi ko duduk, insya'allah kau akan bebas dari penjenayah tuh nanti"

lalu sebahagian dari penghuni rumah dan jiran2 berdekatan menyatakan

"Alhamdulillah, akhirnya bebas juga kita dari penjenayah tersebut, mari kita doakan kita terus aman, dan tenteram seperti rumah2 orang lain"

namun ada pula sebagian dari isi rumah menyatakan:

عَنْ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ مَنْ قَاتَلَ دُونَ مَالِهِ فَقُتِلَ فَهُوَ شَهِيدٌ وَمَنْ قَاتَلَ دُونَ دَمِهِ فَهُوَ شَهِيدٌ وَمَنْ قَاتَلَ دُونَ أَهْلِهِ فَهُوَ شَهِي

"Barang siapa yang berperang mempertahankan hartanya kemudian terbunuh maka ia adalah syahid, barang siapa yang berperang mempertahankan darahnya maka ia adalah syahid dan barang siapa yang berperang mempertahankan keluarganya maka ia adalah syahid." HR An Nasa'i

and no 2 house solution...

p/s: bagi aku tak akan ada jawaban pertama sebenarnya untuk menyelesaikan masalah nih, ramai orang mampu berfikir jelas, dan tidak akan ada orang yang akan sanggup menerima penyelesaian tersebut.

TAPI BERBEZA DENGAN MASALAH GAZA. RAMAI YANG MEMILIH UNTUK TWO STATE SOLUTION SEDANGKAN KEWAJIBAN MEMBELA TANAH KHARAJ ADALAH SEBUAH KEFARDHUAN YANG JELAS...

Aku_Skandallxxx said... Best Blogger Tips

apa ko mengarut ni babi?

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku_skandallxx jgn tunjuk yg ko lemah otak..ko ptot pikir apa yg anon 17:58 tu smpaikan..bagi aku anon 17:58 beri penjelasan yg sgt2 tepat..walaupun diiktiraf sebagai sebuah negara namun sbhgian harta telah dimiliki oleh YAHUDI LAKNATULLAH..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Alhamdulilah

Anonymous said... Best Blogger Tips

scandal....bukan yahudi..nasranipun bukan..islam jauh sekali..jadi?


org sakai?

Anonymous said... Best Blogger Tips

apa pyah.. undi bn..

Anonymous said... Best Blogger Tips

ish korang ny..org pas ktuk bn. bn ktuk pas..cuba la pkir skit..klu suma brsatu@bkerjasama..malaysia ni msty da mju..tp heran la dgn pmikiran korang..tayah la maki hamun bgaii..klu da ta suka pas. rsa bn btul..undi je..klu ta suka bn.rsa pas btol..undi je.mlut tu diamm..tda spe yg nk pksa korang untuk mgundi..kputusan ada dkt dri sndri..ikut mne nk plih..org palestin prang dkt sna smpai tumpah drah sbb nk slmatkn ank bni...korang kt sni dok perang berebut pangkt darjat sbb nk hdup mewah smpai sgup bnuh n fitnah org yg ta slh..hadoiii dunia2

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

tahniah palestin. tapi tak boleh blah tgk muka kerek wakil israel zionis kat minit 2:50 tu rasa nak tumbuk je.

btw jom join contest dapat hadiah pen drive 8GB/16GB klik kat sini, sangat mudah dan senang.

Anonymous said... Best Blogger Tips

so lepas ni leh makan McD balik ke apa??

Aku_Skandallxxx said... Best Blogger Tips

lepas ni dah boleh makan McD balik....sebab tu lah anon2 kat atas tu tak henti2 bersyukur, sampai ada yang menangis.....kegembiraan yang tak terhingga apabila dapat menjamah semula McD.......alhamdulillah.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahaha.. ape sakai sngt komen skandall nie.. pkir negatif je.. org bersyukur alhamdulillah la..yg ko nk pesongkan maksud org 2 knape.. mcm bdak2..zzz

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...