Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Monday, 26 November 2012

OMG : Bilik Darjah Berteknologi Star Trek Di London (6 Gambar)


Seramai 400 murid sekolah rendah di Britain berpeluang menerokai teknologi tinggi di sepanjang proses pembelajaran menerusi 'Bilik Darjah Star Trek' yang pelbagai gadjet sentuh dan bermeja pintar. Meja pintar mereka dilengkapi perisian komputer yang direka oleh pakar di Universiti Durham, London.

Hasil kajian menunjukkan medium itu mampu meningkatkan tahap kecekapan matematik seseorang. Kajian membuktikan menerusi meja interaktif pintar, penggunaan kertas juga dapat dikurangkan.

"Bilik Darjah Star Trek ini membantu dalam kegiatan berkumpulan dan memudahkan guru untuk melihat sama ada pelajar mereka tidak menipu dalam pembelajaran," kata Ketua Penyelidik, Fakulti Pendidikan Universiti Durham, Profesor Liz Burd
.






p/s : Canggih gler... apple taknak saman ker? LOL.. 

Sumber : Here

4 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Cnggih gle..best la budak tu.leh main angry bird

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

bapak hebat, yuran sekolah pun mesti sehari sejuta

btw jom join contest ni, cara penyertaan mudah sangat, mana tau leh dapat hadiah thumbdrive 8gb/16gb... klik je kat sini

Anonymous said... Best Blogger Tips

mst mahal giler yuran skolah ni

Anonymous said... Best Blogger Tips

apa kena mengena dgn apple pulak...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...