Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Friday, 10 February 2012

Serius : Gambar Gadis Islam Merawat Lelaki Cedera Dipilih 'Gambar Terbaik Dunia 2012' (Gambar)

Gambar Gadis Islam Merawat Lelaki Cedera Dipilih 'Gambar Terbaik Dunia 2012'
Setiap tahun, berita dunia akan diberi peluang untuk memilih gambar yang boleh dipilih sebagai yang terbaik dunia bukan sahaja dari kualiti tetapi juga maksud tersiratnya.
Gambar yang diambil pada 15 Oktober 2011 dibawah tema 'Arab Spring' telah dipilih sebagai gambar terbaik dunia atau 'World Press Photo award'. Gambar ini telah dirakam saat di sebuah masjid Sanaa, Yemen yang digunakan sebagai hospital semasa demonstrasi menentang pemerintahan Presiden Alu Abdullah Saleh.
Kenapa gambar ini dipilih?
"The winning photo shows a poignant, compassionate moment, the human consequence of an enormous event, an event that is still going on," 
"We might never know who this woman is, cradling an injured relative, but together they become a living image of the courage of ordinary people that helped create an important chapter in the history of the Middle East."
Paling penting adalah di dalam gambar ini menunjukkan gadis Islam di negara Asia Barat bukan sahaja sebagai suri rumah atau melayan suami tetapi juga menolong mereka yang memerlukan mereka seperti semasa demonstrasi. Ini dipanggil 'Girls' Power'.
Apa komen korang? 



25 comments:

thehellwiththeworldtoday--1st said... Best Blogger Tips

1st all hail to me..muahahah

Anonymous said... Best Blogger Tips

cibai anon gile 1st

Anonymous said... Best Blogger Tips

Astghafirullahal'aziiiimmmm.... Aku 1st lah woi!! Yahoooooo!! Aku 1st lah... Korang bodoh lambat!! Yahooooo aku 1st lah!!

Cik.Orked said... Best Blogger Tips

Gmbr y pnuh mkna tersndri..

C0D3BR34K said... Best Blogger Tips

admin, buat satu post tntg 1st ni..aku semakin suka game 1st..secara tak langsung trafic ko pon naik mendadak :)

Siapa C0D3BR34K?
Link 1
Link 2

mr305 said... Best Blogger Tips

islam tu btol

Anonymous said... Best Blogger Tips

last ~~ yeah

benz zee said... Best Blogger Tips

terbayang gambar gay sampai ke sini . damn

f i k r i f a d z i l said... Best Blogger Tips

Biase je... Banyak lagi kot bende2 menarik kat dunia nih.. Tapi juri pilih gambar lelaki perempuan berpelukan...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ntah ye ntah tidak la gmbr tbaek dunie...

Dodo Wembo said... Best Blogger Tips

nie sume propaganda lah kot.

Anonymous said... Best Blogger Tips

orait..no fapping here!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Mcm pic mghina pmpuan islam jer.... Ade ke bole mcm tu... Damm!!

Aifa Afiqah Sulaiman said... Best Blogger Tips

dapat hadiah ke siapa yang 1st?

Anonymous said... Best Blogger Tips

kan ade lapik 2..x mghina langsung..laen laa klu pmpuan 2 xda lapik..lgpn atas dasar kemanusiaan 2..Anon 18.34..u need to learn more..jmpa laa ustaz..Peace :)..JL

BurN kITTys said... Best Blogger Tips

berlapik la.. apa masalahnya?

Anonymous said... Best Blogger Tips

Berlapik x berlapik... Gambar nih "shallow" sangat. Apa je kisah disebalik gambar nih... Bosan. And kenapa perempuan Muslim yang tertutup aurat macam tu sekali berpelukan dengan lelaki naked? Ada propaganda kat sini... Mesti kerja Israel jahanam.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ak heran nape gambar nie terbaik..seorang doktor wanita ISLAM xboleh sentuh laki wlaupon psakit melainkan xder doktor lelaki yng mampu merawat pnyakit laki tu..fikir-fikirkan =D

Anonymous said... Best Blogger Tips

isteri menenangkn suaminye...kebetulan isterinye doktor...apada...

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 21:15 , dah terang lagi bersuluh yg perempuan tu berlapik .ape yg salahnye?

Anonymous said... Best Blogger Tips

BERLAPIK TP BLH KE BERPELUK CAMTU??? GMBAR NI MCM LAKONAN!!! KORANG YG KENE BLAJAR LG.. CARI USTAZ DAN TUNJUK GAMBAR NI.. BLH KE BERSENTUHAN YG SEBEGINI????

Anonymous said... Best Blogger Tips

oh enough. re-read the text above. kan dia ada cakap, "cradling an injured relative." i repeat, RELATIVE. saudara dia tu. abang ka, adik ka, anak saudara ka, wallahualam.

(in case, kalau bukan mahram tpi berpeluk mcm tu, even berlapik, ttp x bleh. just imagine ur gf/bf/your significant other berpeluk dgn kwn dia yg berlawanan jantina. berlapik. marah x?)

just my two cents.:|

Anonymous said... Best Blogger Tips

tkyh nk marah2 bodo kita xtau pn apa hubungn die n ape situasinya dol!

Anonymous said... Best Blogger Tips

darurat

Anonymous said... Best Blogger Tips

kite x tw die mzhab ape...ade 1 mzhb tu (aku x ingt mzhb ape)...bleh bersentuhan kulit bkn muhrim tnpe nfsu...kalo bernafsu dose la...tp kite yg da biase dn ikut mzhb shafie, jgn la nk jugde sume org islam 1 dunia ni ikut mzhb kite je..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...