Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 7 February 2012

Panas : [Video] Pekerja KFC Tumbuk Customer Di I-City


Kejadian yang berlaku di KFC I-City, Shah Alam ini dirakam dan dimuat naik di Youtube semalam. Disini aku copy description yang ditulis dekat Yotube pasal video ni. 

"KFC worker fight with customer in I-City...the customer were waited for more than 1 hour but when comes to his turn, there is NO MORE fried chicken for him... the customer request the management to apologize but the useless Store Manager doing nothing instead the worker shouted at customer - "kalau mau makan, buat sendiri lah BABI.."



p/s : Apa pendapat korang? Bagi aku la.. Yang berada kat KFC time tu je yang tau perkara sebenar. Tak nak la komen lebih. Tapi memang tak patut gak la dia pegi tumbuk. Kita kan perlu banyak bersabar. Kan menjatuhkan imej KFC jugak.

Sumber : Here


86 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku 1st..yg lain pegi mamps!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

sape 1st dpt hisap ke apa?

Anonymous said... Best Blogger Tips

sape 1st, mak die itam

Anonymous said... Best Blogger Tips

ye ye, no 4, ada saguhati...

Anonymous said... Best Blogger Tips

1 jam? mampos.. lepak mamak lg bagos

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku no 5, sambil tengok drama tv3 cam siyalllllll

Anonymous said... Best Blogger Tips

sape 1st nenek dia skin girl atuk dia b-boy kahkahkah.......mampus kt kau sial hahaha bodoh.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

mcm2 saja la diorg ni...pasal ayam habis pun nak gadu ke...pegilah kfc tmpt lain kan senang cerita...

Anonymous said... Best Blogger Tips

KFC kat i-city mmg slau penuh n rmai org.. stress la ni keje tak berenti2 goreng ayam jek... tp tak patut la smpai tumbuk customer...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Boypren saya kata, Orang yg dijatuhkan hukuman merengkok dalam penjara yg SALAH.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Semalam aku telepon komplen dgn operator streamyx tanya sbb2 knp baru2 ni router selalu hang. Dia kata, antara sebab2nya, "anda kalau buka facebook tak log out"...pa kesss ,,buduss..

karen said... Best Blogger Tips

Aku taknk salahkan sape2 tapi beri akulah ..

Customer tu sepatutnya fikirlah keadaan pekerja kfc tu mcmne apalagi dtambah dengan keadaan org yg ramai kn ..

Lagi satu , pekerja kfc tu pun perlu sabar .. yela . Kalau dah penat n stress mmg sebab benda ni berlaku kn . So anggp die sbgai satu ibadah .

Aku rasa mesti pekerja tu kne pecat lepas ni ..
kesian :(

Anonymous said... Best Blogger Tips

pehal ko....

Anonymous said... Best Blogger Tips

2 2 noob!

Anonymous said... Best Blogger Tips

mmg patut pon cine tu makan penerajang...mulut diorg kurang ajar...klu budak tu yg salah msti tak ramai nk belasah die

Anonymous said... Best Blogger Tips

baju biru yang tersenyum ketika keadaan tegang: dapat rakam tak kecantikan gigi aku? heeeee

Anonymous said... Best Blogger Tips

selalunya customer yg melampau. Ingat dia byr rm10 sepinggan dia boleh layan org mcm sampah. Aku slalu jumpa customer mcm ni. Customer yg tak ada budi bahasa. Mak bpk dia tak ajar agak nya. Maybe mak bpk dia pun kurang ajar. Huh! Kalau aku ada sana aku tlg belasah customer tu. Hangin lak aku ni.

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku no berapa plak ni?..

Anonymous said... Best Blogger Tips

yang cina pun satu hal..kan banyak babi kat shah alam tu..pegi lah carik babi...

Anonymous said... Best Blogger Tips

xleh nk blame sape2 sbb x tau citer sebenar...tp nilah pekerja kfc yg kdg2 org pandang mcm sampah...byk org x paham ape yg pekerja nih lalui,keje mcm siyal jek tp kfc sendiri pun xnk faham...tp aku pun penah gak buat mcm nih sbb hilang sabar..hahahahah-dr bekas pekerja kfc gak-

Anonymous said... Best Blogger Tips

@anon 22:10 sengal la ko ni. hahahaha...org nk makan ayam ko suh makan babi..apa kes??

org cina mang cam ni. dia pikir dia punya perasaan jer. dak laki yg keje dr pg sampai mlm tu penat layan customer dia x pikir. bangang punya cina. mang patut pn dak tu ckp "KALAU MAU MAKAN, BUAT SENDIRI LA BAB*"

Sul Tan said... Best Blogger Tips

Setahu ak cina malaysia memang kurang ajar....x dinafikan dari bawak kereta sampai melayan org len. Tapi kita org islam ada agama..agama kita mengajar kite berdakwah(menagjak kebaikan)..berdakwah pulak dpt dilakukan pelbagai cara (kesian org kafir dunia kena tumbuk ngan kite,akhirat lak masok neraka pas tu x kuar dah) apa pon harap kejadian nie jadi ikhtibar kepada sume org. -Jom Berdakwah-

ben xii said... Best Blogger Tips

im coming . arghh . numb 24th ? ok . next post

Anonymous said... Best Blogger Tips

ada customer pakai topi tony tony chopper

Anonymous said... Best Blogger Tips

gua bayar lu suluh bagi gua pnya customer mkan KFC..bkan bagi lu punya Kaki FC kat gua punya customer..huh.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Pandir.......

W.N.G said... Best Blogger Tips

wow ganaz

Anonymous said... Best Blogger Tips

banyak racist sini. mana dpt capai 1 Msia? tumbuk orang tentu salah, marah Cina babi boleh kena ISA. tu pelanggan juga x paye besarkan hal.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Cakap senang je, bagi kau tunggu 1 jam, sama kes berlaku je. Jangan cakap macam sendiri org yg suci. yang cina minta manager minta maaf je, mana ada kurang ajar, yang kurang ajar pekerja tu, tak cukup cakap, tumbuk orang

Anonymous said... Best Blogger Tips

penat kerja blh pukul org? kau orang banyak logik

Anonymous said... Best Blogger Tips

Wow banyak cakap org cine org melayu. aku org melayu, x patut kite bawa masuk isu kaum. pekerja tu pun satu. kite semua ada stress, x patut pukul org

Anonymous said... Best Blogger Tips

Peace... Berfikir dengan sebaik yg mungkin seblem bertindak... Tiada manusia yang sempurna di dunia ini...

Anonymous said... Best Blogger Tips

kite kan 1 MALAYSIA! (tgn didada,lidahterkluar,mata keatas)

Anonymous said... Best Blogger Tips

nie TRAILER la..trailer KFC gangster..nanti tngok ramai2 kat pwagam..hahahahahahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kot anyak duit sangat pon Cina ko Jaga la mulut BABI ko tu..Dok makan BABI tu la Cakap pn Cm BABI.
BULSHHIT CHINES STUPID>>>MMG AKU RECIST..CIBAI KIA CINA

Anonymous said... Best Blogger Tips

banggang pny komen main isu kaum...ko sapa ??da memang pekerja tu bodoh..ko taw ko tue keje mkn gaji @ kuli(bahasa kasar)..sedar la diri tu skit..kalo bkn cusotmer...ko xda kje kt situ...kfc adalah service..diorg bayar la service ko...ko xnampak bila ko mkn kt kfc tu ada sercice tax banggang,,sah2 ko xpena mkn kt kfc...so ko ikut la..customer always right la...

Anonymous said... Best Blogger Tips

01:35
costomer always right pon pakai akal la jugak...takat 50rgt pn budi bahasa xde ke..pkai la otak kot2 ko kat tpt die pn ko lagi cm gle...
Xde budibahasa tu la jawabnye BUKU5 hinggap dimuka...
nak kate aku recis..MEMANG PON..
IDOP KELING

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku pn xphm la...admin NI lebih KUAH DARI SUDU KOT...MANE LA ADE COSTMER NK TUNGGU SMPI 1JAM KERANA K.F.CINA TU....MACAM LA 1JE KEDAI KAT I-CT TU...BODO PUNYE ADMIN TAMBAH2 AYAT SMPI 1JAM..PANDI KIA PORAH....
THERE ALOT RESTRN ON I-CT LOLZ....STUPID
I AM MJR...NOT SIVA G

Anonymous said... Best Blogger Tips

falsafah perniagaan 'customers always right'. ko di hire utk kerja. ko sanggup untuk kerja. even waktu interview pun dh bgtau mcmana kerjanya,dan segala jenis cabarannya. ko sanggup untuk terima kerja tu sebab ko nak duit. jadi apapun rintangannya ko kena terima dengan sabar. aku pun customer service. banyak je perangai mcm ni aku jmpa. tp xpernah jadikan customer sebagai mangsa lepas geram. kalo x tahan sgt,tumbuk dinding. itu lebih baik dr busukkan nama sendiri dan organisasi seterusnya nama blacklisted hanya kerana ikut nafsu ammarah yg sntiasa dcucuk syaitan.

Anonymous said... Best Blogger Tips

senang cerita.. kalau dia bijak dia x keja kfc. tahap pemikiran dia yg buat dia jd mcm tu.. customer mmg angin la kalau lambat.. kalau x mampu keja jgn keja..

Anonymous said... Best Blogger Tips

selaluny cstmer yg kurang ajar elok la kne ajar..

Anonymous said... Best Blogger Tips

ak rasa cina nieh yg krg ajar!!alaaaa..dh name pun cina..mmg masalah pun!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

according to my friend that work here,the customer also make a mistake..he scold the staff,talking bad word and go out and come again scold the staff again using insulted word that kind of provoke racism..so,he get this..yes,customer is always right,but the workers are also human..i believe that the worker wont just lost his patient easily..for this case,both are wrong.please,dont type of racism word here.and the uploader,you should delete this video.this vid only provoke the fire

PicoRico said... Best Blogger Tips

penah kene cm ni..beratur lama2 pastu ckp ayam habis..bengong..ckp la awal2..kfc pekerja dia mmg byk yg kurang ajar,pastu kekwat smcm..sbb aku tk penah kurang ajar or kekwat ngan dier org pun kene cam tu gak..

sabar said... Best Blogger Tips

pernah gak beratur naik letih kaki..smpai my turn kata ayam x cukup haha ada 2 ketul je padahal 6 org nk mkn ni..kalu nk kena tnggu lg....Sabar je la..alih2 g mkn kat keny roger lg berbaloi

Anonymous said... Best Blogger Tips

org xkan mengamuk mcm ni klu x kna hina...sya rsa msti budak2 kfc ni kna hina n kutuk...tula dorg mengamuk...lgpn org cina ni blh thn gak bak complain2 ni...kdg2 melebih2 smpi blh menaikkan kmrahan org...kdg2 mrka ni nak slalu ccpat smpi kdg2 lau kta q-up blh2 dia ptong q coz konon nak cpat...Bangang~

Anonymous said... Best Blogger Tips

dua2 salah...aku last

Anonymous said... Best Blogger Tips

y cina 2 slh pn,patutnye manger 2 kne kluar la mtk maaf..kfc bkn pasar mlm,mknan abs,pack brang2,blk..pe slhnye klu kluar mtk maaf,cina 2 bkn mtk gnti rugi pluh die y kluar tme bratur 2..aku la last,bangang..

Anonymous said... Best Blogger Tips

y cina 2 xslh pn..

Anonymous said... Best Blogger Tips

kaum , agama bangsa jadi isu...come on la...even aku bkn cina pn aku xsuka komen berbaur kekauman ni...kalo budak kje kfc tu pandai, dia xkn kje kfc..tue la mentaliti budak2..kena mara skit nk mengamuk tnjk kuat..mental lemah...spi sepak terajang org...kalo aku customer pn mara kn..kalo tggu lama2 pas2 xda...then cashier ckp plak nk x nk...mmg nahas la kena maki gn aku...oiiii aku bayar la mkn ... dala aku bayar service tax ko tu...aku plak kena beratur..kita boikot kfc...JGN MKN KFC SPI PIHAK MANAGEMENT KFC MINTA MAAF...INI KFC DOK DIAM JE...KALO DA STAF BUAT SALAH , MINTA LA MAAF CEPAT2.MENTANG2 LA KFC TU CONQUER MARKET SUKA HATI KO JE..DAH KAWAN2 JANGAN MAKAN KFC LEPAS NI...KFC ITU MAKANAN XELOK..BG GEMUK...KITA BELI AYAM , KTA GORENG SENDIRI...SEKARANG SALAH KFC,.BKN CINA @BKN MELAYU..KITA SATU MALAYSIA...HIDUP DALAM HARMONI...CONTOH LAH SABAH N SARAWAK..ADA BERARUS ETNIK,,XDA PON ISU2 KAUM NI..KEDAI CINA SEBELAH KEDAI MELAYU...KEDAI JUAL BABI SEBELAH KEDAI JUAL AYAM..XDA MSLH PN.XDA PN SEPAK TERAJANG...

Anonymous said... Best Blogger Tips

yg cina tu wt hal g kutok melayu tu knp..apa slh melayu??haa kan klua.aku mmg pantang laa org kutok bgsa aku sndri……xdpt mknn tu tggu jelaa..kn kna pnmbuk..pstu nk slhkan pekerja kfc 100%(melayu). klau aku cakap CHINESE BITCH. mcm mna?? aku xckp ea.mst korg rsa truk kan? cina tu yg ckp “CIBAI PUNYA MELAYU!!” ..org len blh sbr yg bratur blkg dia…klau nk ckp PEKERJA KFC CIBAI aku rsa ok la bbnding MELAYU CIBAI..mcm slhkan org melayu, smua slh mlayu..knpa?pengajaran…SAYA SAYANG BANGSA saya. sila jaga mulut. kaum hormat sama kaum.kami hormat,kami sayang je org cina. tp MEREKA? kalau mereka xpernah benci MELAYU kenapa kluarkan kata2 tu?…sekian

Anonymous said... Best Blogger Tips

setau aku dapat kbar dari member aku...cust ni telah memaki hamun staff ni sebelumnya selama sejam..cust 2 masuk lagi dan memaki hamun lagi..kalau kita 5mnit kena maki da naik high blood...apa lagi yg da kena sejam..pastu datng lagi nak bsing2???mmngla kita penat tunggu..tapi kan ramai orang kat c2..pikirla..orang lain ok jerk..yg dia over terlebih..ambil kau makan ni...aku rasa budak 2 mesti pk..kena buang pon kena buangla..janji aku da bantai ko skali sbb mulot ko kurang ajar sangat

Anonymous said... Best Blogger Tips

ada aku kesa????

Anonymous said... Best Blogger Tips

wei bodo bahlol...xhbs2 ko isukan bangsa...ko xingat ke sejarah 13 mei...mst ko xlahir lg ni... ko nak jadi macam kt thai???apa la hang pa ni..comment la positif skit....jgn slah kan melayu@cina..aku setuju salahkan KFC...bagi customer beratur lama2 berdiri spi lenguh2..pas2 ayam lak hbs..perut lapa...nk save badget pekerja...pas2 pekerja lak kerah tenaga teruk2...KFC patut salah!!!!KITA BOIKOT KFC..otu aku setuju...KFC pn malaysia xda sendr...kenapa xmbuat 1MFC(1 malaysian fried chicken)?????kalo ko pandai buat melayu fried chicken sendiri la wei,,kalo x pn buat cina fried chicken ke...hahahhaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

bangsa cina mmg gampang
bangsa yang paling bangsat
melayu bukan tak mampu nak pakai keta best2 atau nak beli rumah besar tp sebab cina sial yg banyak
cuba korang pikir bumiputera yg kerja gomen yg sah2 bole buat loan utk beli rumah tp masih tak mampu nak beli tp cina yg bawak lori senang senang bole beli rumah teres,ini realiti, mesti pemaju yg dari kalangan cina bangsat ni jual rumah dgn harha murah pada bangsa makan babi ni.tak kan la cina main judi asyik kena jer dan takkan die jual bini die jadi pelacur, cina mmg bangsat, kaum ultra kiasu babi, babi duk sini nak lebey lebey plak

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahahaha cina babi
makan babi
tp marah plak kalau orang kata cina babi
satu hari cina cina babi ni mmg patut kena ajar sikit supaya sedar diri

Anonymous said... Best Blogger Tips

moral of the story, aku support pekerja kfc tu! sape suruh customer tak sabar kan? siap maki bagai. memang makan penumbuk la baiii. hahaa. kau ingat kerja kfc tu tak penat ke? korang makan menterah relax2. padan muka.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Cibai ko balik.. Perasan bagus... Maju sangat la bangsa ko tu. Kalau betul msykt cina blah dari malaysial, mati kelaparan la ko.. Komen berpada ckit. Jgn nak huat hati sakit. Get lost

Anonymous said... Best Blogger Tips

Mentality melayu.. bagusla dah sedar diri.. Kesian tak mampu bawak keta besa.. Hahahahahahahahahahha.. Bangsa merempat di tempat sendiri.. Hina la awak.. Gali kubur pegi tana dan timnus sendiri.. Daripada merempat kan????????? Cibai sial bangsattttttttr.. Puas??? Suke dgr komen macam nie?

Anonymous said... Best Blogger Tips

admin tolong remove mne yg kuang ajo ni ha

Anonymous said... Best Blogger Tips

SAKAI THU DOK?

Anonymous said... Best Blogger Tips

erk...korang....entri nie open utk sume golongan.....yg maknenye budak2 pun leh baca...so....harap kite bg cnth yg baek la k...
^_^

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sigh... Inikan kes budak kfc belasah orang, kenapa plak sampai komen "racist" plak yang keluar ni? Kena lah banyak bersabar. Memanglah kerenah pelanggan kadang2 menyakitkan hati, tapi customer service semestinya begitu kan? Kalo malas nak layan customer, carilah kerja lain kan senang. Takyah sampai belasah customer tu... Lagipun, memang kalo pergi kfc, kaunter banyak tutup. Pekerja ade, tapi semua borak2 kat belakang tu. Tinggal 2 atau 3 kaunter yang buka, customer banyak plak tu...manager memang ade la, budak yang pakai tag manager kan? Tapi selalu nampak "manager" jalan sini sana, tak tahu buat ape. Customer kan ramai, bantulah rakan sekerja skit... Patutlah orang selalu komplen... Kalo buat kerja ngan betul, mana ade orang nak komplen? Buat bodo sendiri je......

Anonymous said... Best Blogger Tips

bg aku maneger yg slh...
die x pandai kontrol brp byk ayam nk msk....
pekerja pn x tambah time sibuk...
tau nk cut hour pekerja je....
yg pekerja pn bodoh jgk...
kl customer complen pn ape ssh manager kn ade...
biar le die yg jwb...

Anonymous said... Best Blogger Tips

KFC ade jual babi kerr??babi!!!

hanadanisya said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... Best Blogger Tips

Mentaliti x mentaliti sgt lah..
lepaih spm xkan hang jadi engiineer terus?
mungkin budak buat part time kt situ..
penat cari duit halal,customer datang maki2.
come on la,kalau kau terer main dota,kau tau bangsa mana yg slalu open topic racist..

Anonymous said... Best Blogger Tips

bg aku,pekerja tu yg salah..kalau dia nak kerja dlm industri bisnes,die perlu tahu peraturan "customer always right"..die perlu bersedia dgn karenah customer yg banyak perangai..demi menjaga nama syarikat..manager pun satu,nama je manager tp x pandai cover anak buah sendiri..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Customer always right,even if dia maki makbapak hang?
bro,orng respect kita,kita respect balik..
kesian makbapak,
anak2 syng customer yng always right tu,makbapak always kena maki.

Anonymous said... Best Blogger Tips

"customer not always right..but have the right!"...remember that!!bgi aku customer xleh la nk ckp sesuke ati kt pkerje tue..yg pkerje tu lak jgn la cpat sgt ilang sabo..

Anonymous said... Best Blogger Tips

KFC? ahaaaa, dh lame gak i x g... sebab tahu x? SEBAB KFC X BAGI DUIT BALEN N RESIT, pastu main kira kira manual.. kate staff KFC, tetibe resit dh abis..ade costomer lain byak brato blakang i...
= staff/cashier KFC yg mengongtu ckp..
yg BODOHNYE, dh wat kira manual.. adeke patut kfc g kira set plate yg x bagi soh kite bayar???? sebab alasannye, td set baru nk wat..so anta lepas kita dh duk meja mkn..
WEH KFC! NO MEJA PON KO X BAGI, SESUKA TI AJE CKP KAMI AMIK SET PLATE KO? KO TAWU KE MEJA SAPE NYE ODER? KAMI X MAKAN! X WUJUD PON SET PLATE TU! tp paling mengong..bila diadukan pada org BERBAJU BIRU YG CM BOLEH TU...agy cam bangang aka maneger yg lg bodoh = ADEKE KIRA MANUAL PAKAI NEGOK PINGAN? ADUHHHHH...
silap arr aritu i g KFC.. RUPENYE KFC BODOH!
tawu loh waktu org cuti, stok resit x da kew? pela malas gler nk amik..ni bukan i sorang yg hangin aritu, ade costome lain pon memarah gak sebab apew yg diode x sama..bab tu loh smpai arini i x g kfc.. SUME SEBAB kfc AFAANGEL YG BODOH!

Anonymous said... Best Blogger Tips

PENAH JGK STAY UP STUDY KAT KFC TU~~
SATU CUSTOMER DTG BLK BAWAK GENG GADUH DGN ONE OF THE STAFF~~
ABIS MEJA KUSI N KAUNTER~~~
NASIB BAIK SORG DR GENG DIA TENANG KAN DIA SO TAKLA SAMPAI TERUK~~
JUST CEDERA RINGAN~~
RUGI AYAM I TIME TU TAK JADI MKN SBB DUDUK BTUL2 DEPAN KAUNTER~~
~ATIE~

Anonymous said... Best Blogger Tips

x payah nak ungkit isu bangsa...yg penting kita kna ingat utk belajar mghormati org lain..jangan nak memaki org sembarang je..biarpun mereka tu kerja kat kfc x semestinya mereka ni x tpelajar...jgn pndg rendah kt mereka..sometimes mereka ni fresh graduates yg part time..so sbgai customers jgn sekali2 nak menunjuk2 n berlagak dgn memaki or marah kt pkja2 kfc ni..belajar utk bersabar..PERLAKUAN KITA MENGGAMBARKAN TAHAP MANA PENDIDIKAN DAN MARUAH KITA...Kalaulah kita ni jenis yg x tau nak sabar, lebih baik carila restoran lain yg lbih cpat...Byk lg restoran yg korg blh mkn atau yg lebih mudah lg baik dok mkn kt umah..jimat n xpyh nak Q lama2...

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku lg suka makan kat mc.d banding kat kfc. sbb perkhidmatan mc.d jauh lbh bagus banding kat kfc & kat pizza. kat mc.d x yah Q lama2. sal kfc x wat sistem cam mc.d ek?? kan senang, xde la jadi kes cam ni.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ok lps ni korang semua jgn mkn kt kfc k..mkn kt Rsfc(rasa sayang fried chicken) ciptaan oleh kolonel jgak

Anonymous said... Best Blogger Tips

CIbai,jgn pandang hina la org keje kat KFC.. org ade dip..deg pn wat partime kat sne..nk cakap org xbijak je la keje kat KFC..tau la kowg org berduit kn...SMPI KOWG XTAU NILAI ORANG BANGANG...

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau dah ada dip..ada deg, buat apa nak pukul org.. tak guna buang masa blajar. blajar pandai2, kalau singkat pikiran, tak guna juga..

mordor said... Best Blogger Tips

Kita yang dekat sini kebanyakannya tak tahu cerita sebenar. siapa mulakan dulu?. siapa kurang ajar dulu? kalau cina tu cakap 'cibai melayu' tu dulu, salah cina tu la. kalau melayu tu cakap 'babi' tu dulu, salah melayu tu la. jangan berlagak suci, kebanyakan orang kat sini ada sifat 'racist' walaupun sedikit. contohnya, cuba kalau sorang cina cakap kat melayu 'babi la lu'. yang melayu mesti naik angin. mungkin cakap 'cibai lu cina'. sama jugak kesnya di sini. ini bukan racist, ini perangai masing-masing. Bangsa diagung-agungkan tapi adab dengan agama semua tolak ketepi. semua tak ada adab dah.Jalan penyelesaian semua sekarang ni bergaduh, terajang sana sini. Customer panas hati sebab service teruk, dia ada hak nak complaint. Manager KFC tak buat kerja tu la sebab service teruk. dah mangsanya 2 orang ni.

Anonymous said... Best Blogger Tips

kenyataan yang pasti. kalau takder angin yang bertiup takan daun bergoyang. jadi kesimpulannya pasti ada perkataan yang kurang ajar @ kurang enak telah dilemparkan kepada pekerja KFC. sebab tu mereka melenting. aku pun ada kedai makan gak. kekadang ada gak customer yang kerek cakap tak beradap. kalau orang tak beradap nie cara dia ajar balik. jangan pk ko sorang jer yang bayar. orang lain pun bayar gak. bukan makan percuma. but kenapa orang lain boleh relaks. jangan nak tunjuk bagus ko keluar duit ko leh cakap sesuka hati. aku pun suka hati la nak jual or tak dengan ko. hahahaha betul tak.

Anonymous said... Best Blogger Tips

mamat baju biru berpikiran dalam hati(mesti dapat tawaran berlakon dengan kecumilan aku)

Anonymous said... Best Blogger Tips

ini merupakan video sblm pekerja tu tumbuk tu customer
http://www.youtube.com/watch?v=8S3JS-QyHwU&feature=youtu.be&oref=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F
tu cina balik2 maki tu perkerja wo

Anonymous said... Best Blogger Tips

bruall broo...n kpd sesiapa yg x pernah kerja kt kfc xkn thu pe yg dilaluai staff2 kfc jdi jgn nk menganjing je lbh'

Anonymous said... Best Blogger Tips

memg la coustmr always right tp agak2 ar dah siap packing nak tukar ayam la pe la...then x puas hati check kat depan counter la....engt kiteorng ni bodo ke x taw mane bhgian ayam then bnyk request la..ckp laen nk laen...tu ok ag...yang biadap tu ckp macm2...sabar memg boleh sabar tp try kejetengok...kalau coustmr ok staff pun ok laaaaa...@Anonymous

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous

kalian semua tlg berfikiran rasional sikit bole?? ckp jgn main sedap je.. kalian semua tau ke kejadian sbenar2nye?? kite islam kna byk bersabar.. zaman nabi s.a.w dulu, org hina ade nabi s.a.w membalas?? bersabar.. kerana satu hari pasti akn tiba utk perhitungan.. bg sy, pekerja KFC xPROFESIONAL!! kalu da name xbole sabar hadap tekanan, knp keje sane?? lg satu, xkesahla masalah besar mane pn, ape gune polis kalu masing2 nk selesaikan sendiri???? skrg?? dgn btindak mcm to, ade masalah selesai ke?? menyusahkan byk pihak adela.. kesabaran to penting xkira ape pn!! yg pnting, ape pn masalah sekalipn.... JANGAN NAIK TANGAN!! susah ke nk faham?? mcm ni ke kesabaran.. ikutla teladan dan ciri2 nabi muhammad s.a.w..

Anonymous said... Best Blogger Tips

SIAL CINE BABI

Urology Surgery in India said... Best Blogger Tips

Great post and thanks for sharing....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...