Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Friday, 30 December 2011

Cool : Eksalator Gergasi Setinggi Bangunan 28 Tingkat Dibina di Pedalaman Colombia (6 Gambar)

Di Colombia, satu eskalator gergasi telah siap dibina untuk 12,000 penduduk Medellin yang merupakan kawasan kedua miskin di negara tersebut. Eskalator ini dibina untuk menolong penduduk di sini yang perlu menaiki kawasan bukit yang bersamaan dengan ketinggian bangunan 28 tingkat. Setiap hari penduduk di sini perlu berjalan lebih dari 35 minit semasa menggunakan satu-satunya jalan untuk ke pusat pedalaman tersebut. Dengan siapnya eksalator yang bernilai RM 16 juta ini, mereka hanya memerlukan masa 6 minit untuk sampai ke puncak ini. Eksalator yang sepanjang 384 meter ini dipecahkan kepada enam seksyen supaya penduduk dari setiap bahagian dari kampung boleh menaiki eksalator ini dengan senang. Sejak pembinaan ini siap dibina, ramai menteri dari negara lain datang ke sini untuk mengambil idea yang sama untuk menolong penduduk mereka yang di pedalaman. Adakah negara kita akan dibina eksalator seperti ini juga di kawasan pedalaman? 





source

17 comments:

the sait storiez said... Best Blogger Tips

kalau hujan ape jadik ?

Anonymous said... Best Blogger Tips

STRESS! bumbung xpasang lagi! hujan panas, rosak cepat la!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau hari2 ditimpa hujan, x shot ke wayarnya??? jgn ada yg kencing/ berak kt situ dah ler...

Anonymous said... Best Blogger Tips

eskalator x bbumbung....nk bg jahanam cepat la nie...

Anonymous said... Best Blogger Tips

terlupa la nih kot...

jotch said... Best Blogger Tips

macam edit pn ada....xknlh eskltor buat kat kg???
x logiklh pic ni..

Anonymous said... Best Blogger Tips

asal pic pelik je korang kata pic edit.. haha..

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahahahhah............aku sokong apa yg anonymous cakap.sikit2 edit,sikit2 edit.padahal pic betul(kot?)hehehhehe............

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni msti kaki on9 jer kata edit padahal berita tv3 da ad kuar huhuu...ak rsa brazil pn kne buat jgk la penempatan dorg mcm ni jgk...

Anonymous said... Best Blogger Tips

cuaca deme xsama dgn malaysia la ngok..

Anonymous said... Best Blogger Tips

FUCK LA KALAU GOV KITA MAU BUAT NI DI PEDALAMAN? TIANG LETRIK, AIR PUNN BELUM SAMPAI LAGI.. FUCK LA.. ADA HATI MEMPERSOALKAN. GOV SIBUK BERPOLITK JA.

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous
setuju 500%. dorg sibuk politik je. bila dah dekan pilihanraya baru nk turun padang. kalo x, haram nak npk muka.

Anonymous said... Best Blogger Tips

di sana msti la HUJAN...klau x mcm mana pokok nk tumbuh ngok..

DOWNLOAD OMBAK RINDU DI SINI

DOWNLOAD DATIN GHAIRAH DI SINI

Anonymous said... Best Blogger Tips

goverment kita sibuk berpolitik sbb pembangkang kita sibuk nk buat taik,bg huru hara negara sja..mau xnya GOV sibok... Bersih la 901 la..apa ni smua? keldainya pengikut2 smue..xhbs2 kna guna dan dipergunakan..ambik...hahaha

minoari89 said... Best Blogger Tips

nak lawan ,lawan la..aku x marah lumrah hidup tapi x kan nak biar ja rakyat hdup dlm kesusahan..

Anonymous said... Best Blogger Tips

kerajaan pembangkang sama2 sibuk berpolitik, camna nk maju? sendiri la majukan diri sendiri... mintak duit kt kerajaan kalau benda tu btul2 bermanfaat bukannya membazir...

Anonymous said... Best Blogger Tips

politicians m'sia mkn knyg mkan duit rkyat, rasuah. elok la tu. kat akhirat nnt pndi2 la jwb dpn Tuhan.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...