Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Sunday, 28 April 2013

OMG : Kenyataan Norman KRU VS Kenyataan Balas Faizal Tahir (Gambar)

Orang yang cari makan dengan hasil dari maksiat memang takut syariat Islam ditegakkan di bumi Malaysia. What do you say? 


p/s : Macam2.. bukan semua artis ada otak. Dan bukan semua artis takde otak.. 

Sumber : Here

63 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sokong Faizal Tahir.. Nampakk sgt Norman KRU cetek pemikiran

Anonymous said... Best Blogger Tips

betul tu...

Anonymous said... Best Blogger Tips

tu namanya tentera dajjal, sket algi imama mahdi a.k.a pemimpin muslim terhebat muncul, kita tgk sape ikot sapew..
orang ikut ulama sahaja akan ikut imam mahdi..
orang yg benci ngan islam, ikot dajjal...
lu pikir la sendiri puak2 dajal

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku puji norman sebab tinggi ilmu duniawi..tetapi aku sedih kerana ceteknya ilmu agamanya..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Itu pendapat norman pd ketika itu. Mgkn sekrg dah berubah...maafkan dia.

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodoh la...ckp cam org kafir

Nuar Neo said... Best Blogger Tips

haha,cam budus..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bodo korang atas ni, banyak makin taik anjing!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Mesti ko da pernah makan taik anjing kan... Hahaha... Nmpk sgt kebodohan ko yg tahap BEBAL.

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 19:51 ape kurangnyer....ade akal xgne leklok...2 y kje mncaci jer....

Anonymous said... Best Blogger Tips

norman takot , nnti rahsia buruk dier pecah.keke

Shin Chan Comel said... Best Blogger Tips

no komen..mungkin betul mungkin jugak tak betul..

New Entry "Percutian ke Hong Kong - Macau Day 5 Part 4"

Berita Kaki said... Best Blogger Tips

yeahhh

Anonymous said... Best Blogger Tips

macai semua macam ni..cakap ikut perasaan..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Dia bukan berniat menidakkan kuasa Tuhan. Dia bermaksud akibat undang2 yg terlampau ketat oleh PAS, ia sedikit sebanyak akan memundurkan industri seni tanah air.Pendapat dia sebagai insan seni.
Dia cakap segi situasi, suasana, undang2, peraturan bila PAS memerintah. Bukan KEKUASAAN untuk memberi rezeki.
Itu pun macai tak faham? Learn how to read between lines. Semua dewasa bukan?

p/s: Aku tak setuju pendapat beliau, namun aku faham maksud Norman tu.
-ameba

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bai...semua tu atas keimanan kita pada Allah...kita kena percaya pada Allah..rezeki,ajal maut,jodoh,sakit semua dari datang dari Allah..harta,pangkat,anak,bini kan pinjaman...amanah bro..

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous

betol la tu.. tapi macam faizal tahir cakap tu la.. semua tu Milik Yang Maha ESA..

Anonymous said... Best Blogger Tips

INI SEMUA AYAM!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

wei ameba, rezki ada di mana2, klu pas perketatkan undang2 ubah la strategi, buatla filem berkenaan dgn agama, x pyh la buat adegan ats katil, dlm kain, dalam baju, kite ada batas, kita org islam, klu mengaku islam , buat cara islam.. rezki ada di mana2..

Anonymous said... Best Blogger Tips

PAS bkn sebuah Parti Islam pun.. Pas tu parti ajaran sesat..puihhhhhh
Spender Besar..hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

filem skarang ni banyak yang karut..yang karut tu la raih banyak duit..bila pas memerintah,semua tu insyaAllah akan ditapis..mana nak dapat duit kan?padahal pas nak menggalakkan orang malaysia ni mendapat rezeki yang berkat..bukan dari hasil cerita2 karut tu..adegan katil bukan men banyak lagi sedangkan kat hollywood yang laku filem action..knapa xbuat filem action banyak2..

Anonymous said... Best Blogger Tips

norman nak buat filem lucah plak lepas ni

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kite clash norman!

jack ham said... Best Blogger Tips

norman nak buat filem lucah agaknye...tu yg tweet cam tu..takut x lpas kalau die buat..hakkkkktuihhh

Anonymous said... Best Blogger Tips

otak norman masuk air

Anonymous said... Best Blogger Tips

amalan ko da ckop kuat ke anon 19:24,ko sape nk judge orang? sure ko xekot dajjal?nk ckp muhasabah diri ko dlu, da ckup ke iman mu itu... kite xbole nk blagak..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kamu semua kayyyuuu.....K. A. Y. U....kayu

Anonymous said... Best Blogger Tips

sy sokong norman!! kalau pas perintah xdpt ler nk tgok aksi2 hot artis malaysia... kita dah maju, malsysia kene follow kemajuan.. ape yg BN buat skrg ni mmg terbaik dah, kalau BN xbuat cmtu...mmg kebelakanglah industri filem kita...
sebangai seorang peyokong tegar BN, sy sokong segala tindakan BN...
xperlu la nk alim2 sgt...
kita suma taw yg manusia ni mmg bnafsu...
so, oke je kot skrg ni... trolololll

-amekkkaw-

Anonymous said... Best Blogger Tips

bangang abadi !! sokong faizal tahir

Anonymous said... Best Blogger Tips

ala xpayah nk tapis sgt la filem skrg...
oke ape industri filem yg skrg ni... kalau tunjuk sikit2 xpe je kot... ala macam la korg xpenah tgok, video seks yg kerjaan sebarkan skrg ni xkn ler korg xtgok kot...
kalau tak oke, dah lama kerajaan BN larang... tp deorg still tak larang N ulama Muda Umno pon xlarang , means oke je filem malaysia yg sedia ade ni... jgn mundur sgt la pemikiran...
SOKONG BN!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 11:18 dgn anon 22:24 sedang troll anda...

Anonymous said... Best Blogger Tips

INDUSTRI MUZIK MALAYSIA YANG LAGU NTAH HAPA HAPA.. FILEM LANGSUNG TAK BERKUALITI... MUZIK DAN FILEM ANTARABANGSA YANG PENUH KEMAKSIATAN.. SEWAJIBNYA DIHAPUS KAN. HAPUSKAN GOLONGAN NI. BAGI DORG BANKRAPPPP.. KERJA NK BAGI ORG LAHGO X PERNAH BERKAT. STATUS HALAL GAJI MEREKA PUN DIRAGUI.

AFTERDARK said... Best Blogger Tips

Kepada kem-kem penyokong Norman Halim (dari Seni Panggung) dan Faizal Tahir (Seni Nyanyian). Buat apa korang bertekak sangat?? Meh aku jadi referee..

KEPUTUSANNYA IALAH FAIZAL TAHIR YANG BETUL.

Apabila Pakatan memerintah, Liberalisme, Pluralisme dan LBGT akan dilegalisasikan. Oleh itu tiada sekatan kepada semua bentuk hasil seni sepertimana yang berlaku di USA sekarang. Oleh itu lagu rap, black metal, satanic songs dan entah apa-apa lagi semuanya akan LEGAL atas dasar kebebasan bersuara. Begitu juga di layar perak, semua scene pun legal tak kira bercium ke, beromen ke, telanjang ke, pendek kata semua scene boleh. Apa? Korang sangka scene "True Blood" yang ditayangkan di Malaysia selama ni sama ke dengan scene "True Blood" kat US? Kata sana scene "True Blood" banyak adegan sex bogel habis wooooo...

So kerisauan Norman bahawa kerajaan Pakatan akan bertindak seperti Taliban di Afghanistan mengharamkan semua bentuk seni adalah tidak berasas sama sekali sebab hakikatnya PAS yang dikeldaikan oleh DAP/PKR tidak akan boleh menghalang dasar Liberalisme, Pluralisme dan LBGT oleh Kerajaan Pakatan.

Cuma Faizal Tahir slack sedikit saja apabila memberi indikasi bahawa rezeki seni dibawah Kerajaan Pakatan adalah rezeki yang dirahmati Allah kerana ia lebih kepada perkara opposite. Anyway, at least Faizal Tahir masih bercakap perkara yang betul. Congrats pada Faizal Tahir yang mungkin lebih memahami bahawa industri seni muzik dan filem itu adalah salah satu senjata utama Luciferians di akhir zaman ini.

Oleh itu sukacita sekiranya Norman Halim mengaku kalah saja pada Faizal Tahir dan membuat kenyataan terbuka bahawa industri filem (termasuk porno) dan muzik (termasuk muzik tidak bermoral) akan lebih berkembang di zaman pemerintahan Pakatan.

Anonymous said... Best Blogger Tips

kau ni norman cakap macam org takde agame takde akal. rezeki semua di tgn allah bkn umno bn yg bg rezeki. bagusla kalau pas yg memerintah kurang maksiat. dasar pencacai umno!

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 00:36
ko tuhan ke ? siap bole taw mase dpn

Anonymous said... Best Blogger Tips

bila pas memerintah..? woi DAP korang nk letak mana..? ingt senang2 si kpal selamsingh tu nk laksanakan undang2 islam..? Norman.. jgn risau.. di bawah pakatan la lagi senang nk wat duit hasil dari hiburan.. pas x kan kacau.. dorg mana berani sama DAP.. jgn risau k.. hidup PR.. hidup maksiat..

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 29 April 09:54 - kan saya kata saya tidak setuju. tak baca ke? ya Allah, kamu ni.. yg woi woi kan saya kenapa?
-ameba

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kelakar tgk org pakatan ni
Asal ada org ulas x memihak kat pr terus guna agama sbg konklusi...
Xde pon nk ulas or tanya dulu
Atau bebalas sgn alasan yg konkrit & konstruktif
Kire..dah abes hebatla tu..trus hentam dgn guna alasan agama
Jawabnya idak
Ironinya bila persoal kat parti lawan terus siap anal-lisis yg berbagai2...
Xde plak konklusion agama tu..
Cth terbaik entry admin psl johan rajalawak tu terang2 plak fitnah tuan punya badan..aiiihhh..mana konklusion x baik fitnah??
Fitnah itu lg dasyat dr membunuh??
Itulah melayu..
Menang slogan
Xde isi, xde idea, xpe
Sb ko pon sm2 bodoh cam aku
Org x perasan sgt...
Janji slogan agama,rakyat,sentimen terus terbakar
Mcm pak pandir...
Sindiran itu betol2 tepat pd org melayu kita
Cuma kita berlagak bgus sgt
Isi xde..yeelllek...zero...telor...
Lagi memalukan bila melibatkan seseorg yg konon bergelar pendidik...
Tp awas..bangsa lain dah nmpk kelemahan org melayu ni
Pemalas,x analitikal, emosi,nk senang cpat,mudah lupa, kuat pada slogan sj
X lama lg..kali inilah org melayu jd cacai sejati

Anonymous said... Best Blogger Tips

mungkin ape yg Norman cakap tu betul... semua pun salah gak dlm hal ni actually. masyarakat kite ni pun taksub sgt ngan filem2 luar... 'pengomen2' sume, tepuk dada tanya iman masing2 la woi..' x yah nak tunjuk bagus la kat wall sini. bukan kite sume kenal each other pon. korg pun bukannya maksum, setiap hari ade je dosa2 yg kite buat. apepun, rezeki tetap di tangan Allah. asalkan sumber rezeki kite halal Allah pasti akan memberkatinye...

Anonymous said... Best Blogger Tips

poyo gile sial anon 22:46... industri seni malaysia (muzik & filem)yg x berkualiti?? ko habis kualiti dah ke bitch?? habis ko dgr lagu ko tgk filem luar je la yg ko budget bkualiti sgt tuh, ek?? ello sial, ko pandai sgt ko wat la lagu sendiri doh... hiburan tu dah mmg jd fitrah manusia dari zaman jahiliyah sampai sekarang pun. Tuhan x larang pon berhibur asal ada batasnye. berhibur dgn sentiasa mengingati Tuhan dan Nabi pon dikire hiburan. sebab otak org2 ngong cam ko mmg lebih senang sumbat ilmu tru nyanyian je, mcm la x tahu... mmg hangswa la lu! gebang kuat!!!!!!!!!!!!! booooooooooo!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

SORY TO SAY LA BRO... BARUA 2 UMNO BN NI MEMANG PEMIKIRAN NYA CETEK DAN BEBAL..PASAL MAK BAPAK DIA DAH BERI DIAORANG MAKAN DAN MINUM HASIL DARI HARAMJADAH!!!!!!!! JOM TUKAR KERAJAAN!!!!!!

Noraziah Ibrahim said... Best Blogger Tips

mengucap dan beristigfarlah kepada semua anon2 di atas...cara komen dah mcm org takde iman...maaf cakap yer...fikir fikir kan lah...

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku amat menyokong kenyataan Norman...kenyataannya berdasarkan kita kenalah menyokong kerajaan yg telah banyak membantu industri...Faizal beri pendapat tak pakai otak tapi seperti kata Azhar Sulaiman dia pakai bontot!...kalu pakai otak dia takkan keluar kenyataan bodo ni...dia sendiri merupakan artis yang dihasilkan oleh TV3...TV3 tu bukankah syarikat GLC kerajaan???

Anonymous said... Best Blogger Tips

lepas ni Faizal bolehlah pakai serban besar masuk bertanding pilihan raya macam Aisyah janji manismu...dah tak boleh nyanyi rock berambut panjang dan pakai baju superman...heran kita artis2 yg dah suam2 kuku...akan berkelakuan seperti si tanggang...macam kacang lupakan kulit!

Anonymous said... Best Blogger Tips

bangga dgn Norman KRU dan Azhar Sulaiman, Zed Zaidi. Tuk Aznil, Tuk AC Mizal, Tuk Siti Norhaliza dan ramai lagi artis yang senantiasa utuh menyokong kerajaan sehingga ada yg turut berkempen dlm pru ke-13 ini... terima kasih kpd kalian yg mengenang budi... mudah-mudahan Bn terus menerajui negara!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Norman KRU dlm kenyataannya dia langsung tak kaitkan dengan agama khususnya Allah!...sepatutnya lontaran pendapat Norman ni merupakan satu tajuk yg amat baik dn boleh dibincangkan secara santai tapi ilmiah!...malangnya inilah kerja si pencacai pakatan politik the big spender dan aljuburi...bagi mereka semua pendapat mereka yg pro kerajaan itu salah dan mesti ditentang walaupun pendapat itu benar!...cara mereka beri pendapat pula macam tak ada modal iaitu putarbelitkan tajuk dan sanggup libatkan agama dan Allah macam tak ada modal lain...benarlah kalau dikatakan' UMNO gunakan politik utk kepentingan agama, manakala Pas pula' gunakan agama untuk kepentinga politik sempit mereka.'

Anonymous said... Best Blogger Tips

kekadaqng kita pikir kitalah yg pandai...tanpa pikir secara profesional terus bantai orang... satu jari kita tuding orang 4 jari menghala kat kita dlm kes Faizal superman ni sebenarnya dia tanpa dia sedar dah hentam juga syarikat yg pernah melahirkannya TV3 yg aku kira berhempas pulas menjadi media mesra kerajaan...Norman keluarkan pendapat yg positif kerana kerajaan PM DS Najib masih berkuasa dan insyaAllah menjelang subuh 6 Mei 2013 akan terus membentuk kerajaan... Terima kasih Norman, Azhar Sulaiman dan ramai lagi artis penyokong kerajaan yg tetap setia bersama kerajaan...peduli apa dgn artis pencacai pembangkang nak kata...tugguuuu...gelombang biru akan tiba jua!

Anonymous said... Best Blogger Tips

INSYALLAH...PM DS NAJIB TUN HJ ABD RAZAK AKAN TERUS MENTADBIR NEGARA...HIDUP UMNO!... HIDUP BN!..SATU MALAYSIA!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ini semua poyo

Anonymous said... Best Blogger Tips

sokong faizal tahir. thats it. INI NEGARA ALLAH< INI DUNIA ALLAH YANG PUNYA. pergi lantak la dgn kau punya industri budus..

Yusri said... Best Blogger Tips

LOL ramai yang tak membaca dan tak mengkaji apa yang sebenarnya berlaku di dalam negara kita ini. Kita namanya saja orang Malaysia, tapi kita terkenal dengan tidak suka membaca dan mengkaji. Kita pulang daripada kerja, terus ambil surat khabar pro-kerajaan, maka terjadilah pemikiran yang berat sebelah apabila kerajaanlah yang membentukkan cara kita berfikir sepertimana mereka mahu kita fikirkan :-) Ironi tak?
Disebabkan kita kurang pengetahuan tentang negara dan "sepak terajang" dalam politik, maka kita CEPAT buat kesimpulan malah berlagak macam tahu apa yang sebenarnya berlaku, LOL. Samalah dengan mereka yang beragama Islam, tapi memandai mengeluarkan kenyataan bahawa "memakai tudung adalah budaya Arab dan tidak ada dalam Quran pun suruh kita menutup Awrat". Haa, sape cakap tu? Puteri UMNO lerr. Seorang lagi, jeng jeng jeng. Orang ini MENGHAKIMI Allah Taala dengan menyebut "kita tidak akan melaksanakan hukum Hudud di Malaysia", haa sape cakap tu? Ni sorang lagi, "hukum Hudud adalah hukum orang Kuno. Tidak ada dalam Al-Quran menyuruh kita laksana hukum Hudud", ya Allah, siapa pulak yang "bijak" ni? Nak tahu siapa dia? Najib Tun Razak dan Tun Mahathir cakap macam tu di sidang akhbar dan apa pula ulama kerajaan sebut soal ini? Mereka hanya, DIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM sahaja :-) Diam seribu bahasa bererti bersekongkol dan bersubahat. Nah, aku tak mahu bersubahat. Siapa kita untuk adili perintah ALLAH? Yang UMNGOK patuh sungguh2 adalah Najib. Bila orang pertikai DSAI kerana kenapa tidak bersumpah, korang punyalah mengamuk, sedangkan perintah ALLAH melaksanakan hukum Hudud korang INGKAR! Cakap si Najib dan Mahadet korang dengar!

Aku tidak mahu lantaklah korang. Aku akan doakan korang. Semoga kalian, khususnya penyokong UMNO yang beragama Islam, juga penyokong PR dan diri saya terlebih dahulu, semoga kita semua mendapat Petunjuk daripada Allah Taala.

p/s : Kurang pengetahuan membawa kepada sombong. Kurang membaca membawa kepada fitnah.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ana sokong pendapat Norman...beliau menyokong kerajaan BN berdasarkan kpd sokongan dn bantuan yg begitu banyak kerajaan tlh lakukan kpd industri...dgn kemenangan BN terus memerintah negara dlm pru 13 lalu...bererti niat murni Norman itu telah termakbul dgn izin Allah!...teruslah menyokong kerajaan!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tahniah Barisan Nasional kerana menang dlam PRU 13... hidup UMNO!...Hidup Melayu!...Hidup BN!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Pemenang telah ditunjukkan Allah...BN terus jadi kerajaan...UMNO beroleh 88 kerusi jadi penyelamat...benarlah Umno itu Melayu dan Melayu itu Umno!...takkan Melayu hilang di dunia!

Anonymous said... Best Blogger Tips

akhirnya pendapat dan saranan Artis yg setia menyokong kerajaan seperti Norman dan Azhar Sulaiman yang diberikan kebarkatan Allah swt...pada pagi 6 Mei 2013 Barisan Nasional diisytiharkan menang Pru ke 13 dan terus menerajui pemerintahan negara tercinta Malaysia!...hidup BN!...hidup Umno dan Hidup Melayu!

Anonymous said... Best Blogger Tips

maka frust menungginglah pencacai2 pembangkang...termasuk yg terusan mengagung2kan pelakon terhebat Al- jub wal mansuh yg gagal jadi PM... yg pernah berjanji jika gagal ke Putrajaya akan bawa diri ke luar negara nak jadi pensyarah!

Anonymous said... Best Blogger Tips

syukur ke hadrat Allah...kita dijauhi dpd diterajui PM yg mengikut majalah the economic melabelkannya sbg 'The chameleon' atau sesumpah!

mr Lobo said... Best Blogger Tips

lepas ni PM najib akan teruskan pembangunan utk rakyat...contohnya bina dan baikpulih jalanraya dsb... mereka pencacai2 pembangkang yg terlalu bencikan BN tak bolehlah pandu kereta ikut jalanraya yg dibina BN...kenalah pandu ikut hutan atau sungai itu pun kena mohon kebenaran pemiliknya...barulah dikatakan orang berperinsip!...tak gitu??

Anonymous said... Best Blogger Tips

ana punya telahan tepat...BN menang dn kembali menemimpin negara...telahan tepat kerana ana punya pemikiran lebih terbuka dn berkebolehan menapis setiap maklumat yg tidak logik serta berunsur fitnah dan yg jadi penyelamat ialah menjadi pembaca tetap Utusan Malaysia!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kta nak lihat mereka menghapuskan tol di Selangor dan memberi pendidikan percuma di Universiti kerajaan negeri, menurunkan harga minyak dan lain2 yg telah dijanjikan di Selangor, Penang dn kelantan!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Allah telah memenangkan BN...bermakna Umno yg didokongi orang melayu terus memerintah negara!

wak ketuk said... Best Blogger Tips

akhirnya mr Norman, azhar Sulaiman,zainal abidin,zed zaidi dn ramai lagi kawan2 artis tersenyum puas kerana BN dibawah Pak najib berjaya meneruskan kuasanya menjadi kerajaan di negara malaysia yg tercinta... tahniah BN!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kita mampu merancang,Allah yang menentukan...apa yg dilakukan didunia msti ada balasanya di akhirat..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...