Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Friday, 9 November 2012

Serius : Polis Dibakar Dengan "Molotov Cocktail" Di Athens, Greece (7 Gambar)


Negara Greece ni merupakan salah satu negara yang paling banyak berhutang. Pada tahun 2010, hutang public ialah sebanyak 120% GDP. Oleh itu, kerajaan Greece mula meminta bantuan dari IMF, EU dan European Central Bank. Korang tau2 sendiri la kalau dah start pinjam dengan IMF. Konpem hutang tu akan bertambah n negara Greece akan selamanya dikontrol. Untuk mengurangkan kadar hutang, pihak IMF mula melakukan proses yang extreme yang membuatkan 25% penduduk hilang pekerjaan, 3000 orang bunuh diri dan 68% populasi Greece hidup pada tahap miskin.

Walaubagaimanapun pada tahun 2012, hutang Greece mencecah 190%! Tahun depan negara Greece pasti akan bankrupt. Inilah sebabnya rakyat Greece melakukan riot besar-besaran almost setiap hari di terutama di Athens.







p/s : People shouldn't be afraid of their government. Governments should be afraid of their people (V For Vendetta)

Sumber : Here

23 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

isk...isk..

Anonymous said... Best Blogger Tips

jgn jadi polis la klu cenggini kat negara ni :(

Aku_skandallxxx said... Best Blogger Tips

1st....menyampah aku baca blog2 bodoh yang tak habis2 mengangkat orang melayu sebagai bani tamim....ada pulak yg membabibuta mmbuat knyataan kononnya imam mahdi adalah berbangsa melayu......mcam sial je...ada bnyak lgi bgsa lain kat atas muka bumi ini yg lebih layak.......mna mungkin bngsa melayu yg kaki seks, kaki berhibur, kaki politik,pencacai dan sebagainya, boleh jadi pejuang islam....selagi didlam otak kita cma anwar ibrahim,najib razak,pkr,pas,umno,bn,pru13, jgan mimpi nak jadi pejuang islam yg dpat mnyatukan ummah seluruh dunia......

Anonymous said... Best Blogger Tips

nsb bek mahathir x pnjm ngan IMF n WB mcm yg anwar jubo ckp,klau ikut kpala taik anwar tu..jd cam greece la msia ni..bdoh pnya anwar,ckp je begegar,hapah x de pekdah

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Aku_skandallxxx

kepala bapak kau

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku cukup menyampah bc komen ko aku_skandallxx..ckp x serupa bikin..aku bc komen2 ko sebelum ni byk berunsurkan perkauman,seks,maki org,kutuk org..ni pulak ko post komen yg konon-konon nya ko ni tidak memandang dunia semata-mata..ko kne igt amalan kita di dunia ni la yg akan dibwk ke akhirat..tggjwb kita kat dunia adlah nk jd khalifah..ilmu dunia dan akhirat kena seimbang la...jgn plak bsk ko ni org cop sebagai golongan munafik

ali said... Best Blogger Tips

Mcm ni anwar ibrahim nak tadbir negara...asal gawat ekonomi cara imf...lingkup lah.negara aku

Anonymous said... Best Blogger Tips

anwar pemusnah bangsaku melayu. . jika x pantau. . pergaduhan saudara pasti akn tercetus.. ! sesetangah rakyat, sudah aman, tapi masih nafikan! makin lama makin kuat maki memaki sesama agama, yg muda x takutkan yg tua, pndai cakap kerna dada telah penuh kononnya ilmu internet. musabah lah diri. Beryukur dan jngn la nak jadi pndai. kerna kita sbenarnya BODOH!

Anonymous said... Best Blogger Tips

greece dah pon bankrupt la...

Anonymous said... Best Blogger Tips

anwar blom perintah m'sia pon negara dah byk bhutang hasil tangan BN..

jd ape yg bezanya anon2 yg bajet bijak sekalian...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Greece jd mcm ni sb ala2 janji anwar la...
Mmh betol ckp tun M ttg greece ni...
Sb nya kerajaan greece terlalu byk bg subsidi kpd rakyat
Hampir semua perkara nk free & manjakan sgt rakyat
Cukai turun...dll

Tapi...

Akhirnya kerajaan x mampu...mcm mana x mampu?
Kerajaan x mampu membayar gaji kakitangan awamnya krn tiada pendapatan...
Knp tiada pendapatan??
Krn telah terlalu byk bg subsidi & tiada pendapatan cukai...
Apa jd bila x mampu byr staff gomen??
Ekonomi terjejas...perkhidmatan tergendala
Subsidi x dpt lg diberi kpd semua rakyat
Jadi kerajaan tiada pilihan kecuali meminjam
Nilai matawang jatuh...
Itulah akibat jika terlalu nk bg subsidi & potongan cukai..
Tiada siapa dpt byg kn mcm mana jika sebuah negara yg bankrupt?

So...fuck vendetta
Fuck to some people thinks they 2 smarter by giving things free...
Fuck anwar

Aku_skandallxxx said... Best Blogger Tips

dahulu yunani adalah peradaban yang maju...............sekarang, anwar mahu jadi perdana menteri malaysia (tibe2).....

























nak bisput?

ben xii said... Best Blogger Tips

macam kimak je komen semua . damn racist

Anonymous said... Best Blogger Tips

ak xtau la cerita ni betul ke x.. tp mmbe ak pnh citer. rmai org yg xtau knape sbnarnye anwar kne tgkap ngan ISA. waktu tu dia jd mnteri kewangan. ekonomi dunia tgh jatuh. so dia nk pnjam ngan IMF. tp tun M x bagi. so dorg trpaksa anta anwar msuk ISA. mgkin malaysia pn jd cmni juga klu pinjm ngn bank dunia. .....tak la tau kebenaran citer ni..

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 18:54,bgus,,,aq sokong ko,,, aq x bjak dlm hal politik nie,,anon 01:00 aq btul kn sket ,, sbnrnye anwar smpan bnyk sngt rahsia bsar negara,,,dan dye dpnjara oleh sbb dye nk bukak citer so dye dfitnah smpai skang trmasuk kes liwat,,,pikir la sket xkan la org mude lg gagah x dpt lwn bile kne liwat,,??? anwar da tue,, aq bukan nk brpihak mne2,,,but korang nie trlalu fenatik,,klu stakat bace BH dan metro,,,xyah nk pamer sngt ideologi korang tu,,pndapat msing2 kn,,but xyah la smpai maki hamun org,, pnah ke dye sonlap duit poket korang?? last skali,, aku skandalxxx,,ko islam ke??? ko mlayu ke?? ko xleh trime ke klu org malayu brjaye??? ko org mne ekk?? klu singapore,,,aq rase ptut laa,,,negare tu pon pemerintah cine,,azan pon xleh kuat,, suda2 laa,,,aq rse ko xyah nk pamer kejahilan ko kt sini,,semak jekk!!! anon2 kt ats aq nie,,,aq nk mnx maaf bnyk2 klu tulisan aq nie mnyakit kn,,, pade aku skandalxxx,,,brubah laa,,, jgn hipokrit!!!!!

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

greece, suatu negara yang begitu gah pada suatu ketika dahulu akhirnya rebah

Anonymous said... Best Blogger Tips

xpyh nk greece sngt..tu zman dulu..DULU nmpak x?.. D U L U

PERKARA YANG ANDA TAK TAHU DEEPAVALI NI JENG! JENG! JENG!

Anonymous said... Best Blogger Tips

The moral is dont support anwar!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

rmainya macai,kahkahkah,ckp ngan najib bila nk bubar parlimen eaaa.tangan aku xsbr dah nie

Anonymous said... Best Blogger Tips

wau admin pun join LEGION ANONYMOUS ka? :D
People shouldn't be afraid of their government, government should be afraid of their people.

WE DO NOT FORGIVE. WE DO NOT FORGET. WE ARE ANONYMOUS. EXPECT US. WE ARE LEGION.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Admin pon sama rakyat pengkhianat...

Bila negara makmur...macam2 ko mintak...mcm2 ko dpt nikmat...
Bila negara tgh susah...ko nk buat rusuhan...
Ko support rusuhan...
X setia langsung...ckp mcm bagus lak tu.
Mmg dasar pengkhianat x kenang budi semata2 terpengaruh dgn cerita dr britain vendetta..
Bodoh punyer admin.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anwar tu kena penjara sb die mmg kaki penzina pon..
Tanyala kwn2 yg penah rapat dgn die..
Dia x nafikan pon die kaki zina
Video pon da ade...
Ya, dia mmg ade karisma & org takot dgn die...x hairanla budak muda jambu takut dgn die...
X caya tgk seme2 assistant die pemuda jambu..
Tgk jijah pon pkai sarung tangan bkn sb nk pegang tgn org len tp sebenarnya xnk sentuh anwar....ade gmbr jijah salam cium tgn anwar tp x kena pon. Trick dpn kamera jer..aku da tgk gmbr tu...

Cer tanya budak ex mckk batch anwar...betol x anwar penah berebut awek kat mckk?
Tp kan...kat mckk mana ada pompuan??
Jeng jeng jenggggg....

Anonymous said... Best Blogger Tips

People shouldnt be afraid of their government but they need to respect of their constitution

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...