Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Sunday, 29 January 2012

Info : Mengapa Kebanyakan Biskut Mempunyai Lubang-Lubang Kecil?


Pernah tak korang terfikir kenapa ada lubang-lubang kecil pada biskut yang korang makan. Paling obvious ialah pada biskut tawar. Almost semua biskut tawar akan mempunyai lubang-lubang kecil pada permukaannya. Itu bukan hiasan atau suka-suka.  Tapi ada fungsinya.. Nak tau? Baca kat bawah..


Pencarian hari ini menunjukkan bahawa biskut-biskut ini dibuat berlubang bukanlah kerana suka-suka. Namun ianya adalah kerana untuk memastikan biskut-biskut ini masak secara rata. Kalau diikutkan, biskut ini akan mengeluarkan wap/ haba. Tanpa lubang-lubang ini, biskut akan mengelembung dan membuatkan biskut kelihatan buruk. Selain itu, dengan lubang-lubang ini, biskut akan lebih rangup.

Kalau lubang-lubang biskut ini dibuat terlalu dekat menyebabkan biskut akan menjadi sangat keras dan kering kerana terlalau banyak wap yang keluar. Kalau terlalu jauh, gelembung yang hodoh akan muncul.
p/s : Mungkin ada yang dah tau.. tapi yang belum tau tu, boleh la share info ni kepada kawan-kawan korang yang belom tau. 

Sumber : Here


12 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Nice info admin..lama da nak taw pasal ni

Helmy said... Best Blogger Tips

baru aku tahu..patut la sepesyen je btk nye sejak dr kecik aku makan..haha

Kalamhati said... Best Blogger Tips

macam tu rupanya..tq for de info...=)

Anonymous said... Best Blogger Tips

Selain tu, lubang tu adalah sebagai lock agar setiap lapisan tak terbang masa baking n cooling process. Kalau korang notice, biskut tu ada banyak lapis. Lapis tu yg bagi texture rapuh agar sedap dimakan. Tak silap aku lapisan tu pun ada range jugak. Kalau banyak sgt biskut jadi keras, kalau sikit biskut jadi nipis n tak best. Biskut yg mahal ada banyak lapis. Secara normal tak silap aku biskut tu ada 9 lapis. : )

Cik Bhulat said... Best Blogger Tips

nice info

Anonymous said... Best Blogger Tips

biskut tingkap!

Anonymous said... Best Blogger Tips

simple but really informative.TQ admin and anon 21:15

Anonymous said... Best Blogger Tips

ooooooooooo.........baru tau.^^.heheheheheh.....

Osem.my said... Best Blogger Tips

nice info admin..thanks :)

Artikel Terkini: MyFriends2u.com - Laman Sosial Buatan Malaysia

Anonymous said... Best Blogger Tips

ohhhhhh.... ingat suke2 je dia wat lubang tu...

Anonymous said... Best Blogger Tips

bro memg kerje buat biskut eh

Kanya Kulap said... Best Blogger Tips

[-] Cerita Sex Dewasa - Malam Ultahnya Dewi
[-] Cerita Sex Dewasa - Sempitnya Memek ABG SMP
[-] Cerita Sex Dewasa - Adik Qu Merenggut Perawan Qu
[-] Cerita Sex Dewasa - Anak Pembantu Qu Yang Memuaskan Qu
[-] Cerita Sex Dewasa - Gara Gara Hujan Mendadak
[-] Cerita Sex Dewasa - Gadis SMA Berjilbab Dengan Pembantunya
[-] Cerita Sex Dewasa - Akibat Obat Perangsang
[-] Cerita Sex Dewasa - Nikmatnya Teman Catting_Qu
[-] Cerita Sex Dewasa - Tante IVONE Yang Janda
[-] kata kata
[-] Cerita Sex Dewasa Gadis SMA Berjilbab
[-] Cerita Sex Dewasa - Bidan Muda Yang Cantik
[-] Cerita Sex Dewasa - Tubuh Tante_Qu Memang Nikmat
[-] Foto Bugil - Gadis Bule Mandi Telanjang
[-] Foto Bugil - Cewek Arab Berjilbab
[-] Foto Bugil - Belahan Dada Tante Nissa Hot
[-] Foto Bugil - ABG Cantik Di Kolam Berenang
[-] Foto Bugil - Memek Anak SMP Belum Berbulu
[-] Foto Bugil - Tante Silvia Di Grepe Memeknya Sebelum ML
[-] Foto Bugil - Cewek Arab Lagi Pamer Memek
[-] Foto Bugil - Tante Sexy DI Kamar Mandi
[-] Foto Bugil - HOT dan Terpanas
[-] Foto Bugil - Pantat Montok
[-] Foto Bugil - Anak SMP Dengan OM om

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...