Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 31 January 2012

Serius : Formula "Rahsia" Membuat Air Coca-Cola Sedap Tersebar Selepas 125 Tahun (Gambar)

Formula "Rahsia" Membuat Air Coca-Cola Sedap Tersebar Selepas 125 Tahun
Adakah benar ini? Rasanya ura-ura menyatakan ianya benar tetapi hanya di Amerika Syarikat bukan di negara kita. Ini kerana penghasilkan air Coca-cola di negara kita dipantau sebelum dibotolkan.




37 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Alcohol??? Patotla sedap semacam hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

WTF!!!!!!

cx's said... Best Blogger Tips

fakta ke ni?

Anonymous said... Best Blogger Tips

tp kan.. klu alkohol sedikit tidak memabukkan pun.. dlm al-quran pn ada kata hanya benda yg memabukkan sj yg haram.. alkohol bkn bnda haram kn.. correct me if im wrong.. :D

Anonymous said... Best Blogger Tips

sikit or byk tetap haram...dlm alQuran tulis...arak yg yg haram...bukan mabuk tu haram...kalo mabuk tu haram...nnt kalo org mabuk laut mcm mne???haram gak ke???:-)skadar perkongsian...jgn marah...

Anonymous said... Best Blogger Tips

x silap saya alkohol yang dibenarkan utk dimakan adalah kurang dari 1% sahaja..

Anonymous said... Best Blogger Tips

arak tu najis UAI ckp.. so klu ko kate dibenar kan.. amik contoh mcm ni.. ko masak nasi satu periuk besar.. amik satu sudu taik ayam candu.. gaul dlm nasi tu.. 1 percent jer taik tu.. agak2 ko nak makan x nasi tu?

Anonymous said... Best Blogger Tips

hmm..cola rasa lain2 sikit tiap negara

Anonymous said... Best Blogger Tips

jgn sesukahati nk meltek hukum tnpa backup yg kukuh...klu xtahu carilah pengetahuan jgn buat2 tahu lagi menyesatkan

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tokoh Islam kontemporari, Prof. Dr. Yusof al-Qaradawi misalnya pernah mengeluarkan pandangan bahawa penggunaan kandungan alkohol sebanyak 0.5 peratus adalah dibenarkan. Alkohol yang dimaksudkan adalah etanol yang mungkin digunakan sebagai pelarut atau pembawa kepada bahan seperti perisa atau pewarna makanan. Istilah alkohol yang dimaksudkan di sini bukanlah arak. Kerana jika arak ditambah, walaupun pada kadar yang sedikit, tidak memenuhi keperluan halal.

ben xii said... Best Blogger Tips

jangan nak cakap orang bangang ke apa . tak belajar ke , minuman yang 'memabukkan' diisytiharkan haram . barbican tu ada jugak alcohol . tapi tak melebihi paras yang ditetapkan jakim . mabuk laut jadahnya . tu bukan minuman . tu bangang namanya

Anonymous said... Best Blogger Tips

yusof al-qaradawi tu bukan boleh pki, kalau dah syiah tu..mmg sesat la smpi..tgk sendri dia bukak fatwa wajib bunuh pemimpin Libya tu, dia tu ada bukti kukuh ke nk kata pemimpin tu bunoh rakyat sesuka hati, sng2 je percaya berita fitnah palsu yahudi israel..qardawi ni mmg komplot dgn israel kan?gambar dia pon dh tersebar

Anonymous said... Best Blogger Tips

Elok berenti mnum dari ketagih asyik nk minum air ni.. X baik utk kesihaan...,

Anonymous said... Best Blogger Tips

wahhh..debat perdana..hahaha..alkohol ada banyak jenis la wei..apala korg ni. ade alkohol tuk ubat, ade tuk minuman cam arak & mcm2 lg.. lgpn kat paper tu cuma tulis alkohol jer..tp x d nyatakan alkohol jenis ape..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Alkohol dan arak tak sama. Kalau dicampur alkohol kurang dari 1%@0.5%, yang mana ia tidak menyebabkan mabuk, maka ia tak haram. Dan tujuannya pula adalah sebagai pelarut, bukan penyedap rasa.

Tapi kalau dicampur arak (yang mana memang arak proses), walaupun sedikit, maka ia adalah haram. Sebab memanglah arak itu najis.


Satu lagi, harap jangan merendahkan ulamak sebegitu rupa. Apa yang difatwakan/dibuat keputusan oleh ulamak jika bukan dengan nasfu, jika fatwa itu betul ia mendapat 2 kebaikan, jika salah, ia mendapat 1 kebaikan.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Setuju!!! Org kalo cetek ilmu agama cm tula.....kalo diperbetulkn ckp org memandai, klu bende tu salah pgl bangang lak.....uishhh apa daa...;-)

Anonymous said... Best Blogger Tips

Untuk pengetahuan, coca cola di malaysia tiada alkohol. Dgn syarat di produce di malaysia dan ada logo halal jakim. Setakat ini, kilang coca cola yg terbaru ada di nilai ( kalau tak silap) . Mereka dah tak buat lagi dgn kilang f&n sah alam. Di singapore pun kilang coca cola nya juga halal tak silap saya. Boleh cek di tin tgk ada logo halal majlis fatwa singapore ke tak. Semua produk yg terkenal tak semestinya formula sama diseluruh dunia. Contohnya milo. Lain di singapore, lain di australia dan lain di malaysia. Semua ni berdasarkan preferance masyarakat setempat. Kalau rakyat situ suka manis, maka formulanya lebih manis. Dan kalau rakyat majoriti muslim, maka halal la product nya. Jgn la risau brand yg besar besar ni tak akan buat sesuatu yg boleh mencalar jenama diaorg.

Anonymous said... Best Blogger Tips

nk kire haram
sume pon sme gak
dadah tuh haram
tp dlm ubatan must ad dadah walau pon skit
jn jnji klu nk mkn jgn was2
plg pentg bace doa b4 mkn =]

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bodoh la kau ni. Otak letak kat lutut....

Anonymous said... Best Blogger Tips

kan ade hadis kate.. setitik arak..bersamaan 44 hari ibadat kita x diterima

Anonymous said... Best Blogger Tips

ramai nya cerdik pandai..tpi bergaduh sesama sendiri..maki memaki

Anonymous said... Best Blogger Tips

KALAU DAH ISRAEL PUNYA PRODUK, KORANG TETAP NAK BACKUP COCA COLA EHH? WAHH SO PANDAI. LAGI LAGI DAH TERNYATA ADA ALKOHOL JGN LAH MINUM. BANYAK LAGI AIR YG ADA DEKAT BUMI NI. SENANG CERITA, STOP MINUM COCA COLA, MAI MINUM RADIX COLA BY H.P.A PRODUK YG SEMEMANGNYA HALAL.

Anonymous said... Best Blogger Tips

senang je.... klu was2 xyah mnum!!!! kan senangggg!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

radix cola sedap woooowww... produk HPA(Hanya Pada Allah)HALAL!

DOWNLOAD MOVIE TERBARU DI SINI-MEDIAFIRE LINK
DOWNLOAD K-DRAMA DI SINI-MEDIAFIRE LINK

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku mail lambung

Anonymous said... Best Blogger Tips

wey haimak kalau dah haram 2 haram je la wey dulu korang tak sekolah ke ape?
cikgu korang tak ajar ke wey..............
lahanat!!!!!!!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

tepuk dada tnya selera.. yg bising2 rasa xhalal terus pastikan anak cucu korg xsentuh minuman ni.. tp aku pasti klu ada org bg free korg sebat jugak kan???

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymoushi

Anonymous said... Best Blogger Tips

kamu semua bodoh.. gaduh2 pasal benda bodoh.. memang bodohla anda semua.. diam2 dah la... baca sendiri.. nak minum ke tak ke masuk kubur sorang2 maaa....

Anonymous said... Best Blogger Tips

http://www.halal.gov.my/v3/index.php/ms/direktori-halal-malaysia/126-direktori-halal-malaysia korang pegi link ni utk mengelakkan was-was... taip coca cola dekat carian... buat ape bergaduh sedangkan negara kite ada badan pemantau yg sah.. klu x yakin kt dorg susah la... peace no war :)

Kuro-San said... Best Blogger Tips

alkohol ada dalam semua jenis buah-buahan... sebab tu kandungan alkohol yg dibenarkan majlis agama kebangsaan hanya bawah dari 1% shj. Tolong buat research btol2 kalau tak pasti... nanti ada yg mananggung dosa menyesatkan org lain... p/s: kepada yang berkenaan!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kat syarikat israel tu la ada bepuluh puluh ribu umat islam yg bekerja. Kerana syarikat melayu langsung tak mampu nak berdaya saing.

insan said... Best Blogger Tips

@Anonymous10.55.. mmg masuk kubur sorg2.. klau gtu ko urus la mayat ko sendiri ye.. jgn harapkan org laen urus mayat ko tu.. sbb ko suka sorg2 kan.. hidup ni kena beringat sesama sendiri.. bnda baek amik, bnda x baek buang jauh2..

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku keje kat mc'd pon xminum benda nie walaupon aku bila2 masa je boleh rembat..kalau orang ISRAEL sndri pon xminum air ni..lagi la aku x minum...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sume nak menggelabah.. Senang takyah minum la... Beribu lagi air yg ada kt dunia nih, apesal sibuk2 nak minum benda alah tu gak.. Tu Israel laknatullah punya kompany... Tak tahu jangan bagi fakta pakai hentam je..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Wat pe la nk boikot2 israil....kowg yg main FB pn xsedar diri pki prodak israil..lagi mau bising....
BOngok2 sekalian pandanglah dari sudut positif..COntohilah MEREKA(YAHUDI TU)
bangunkan bangsa kowg bersaing...Payah dpt Masyarakat segelintir msia yg BANGANG ni...BOIKOT JE YG DIE TAU...BODO

Anonymous said... Best Blogger Tips

u try la minum arak baru tau rasa...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...