Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Monday, 18 February 2013

Terkini : Sekitar Banjir Kilat Teruk Melanda IOI Puchong Petang Tadi (5 Gambar)

Sekitar Banjir Kilat Teruk Melanda IOI Puchong Petang Tadi.
Selepas banjir kilat yang melanda Kajang beberapa tahun lepas, kini IOI Puchong pula menjadi mangsa. Petang tadi kira-kira jam 6.30 petang, kawasan Puchong tersebut seolah-olah ditenggelami dengan air. Menurut sumber, punca banjir-banjir kilat adalah kerana saliran longkang, parit dan sungai tidak diselenggara dengan baik.Admin pun tak tahu siapa patut dipersalahkan. Kesian tengok beberapa kereta yang telah dihanyutkan. 

34 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni baru sikit...blom ag Allah nk turunkan meteor!!

kamarul azmi said... Best Blogger Tips

1St............!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kita semua yg patut dipersalahkan....maksiat berleluasa...binasanya dunia ini angkara tangan2 manusia...

mazeer mohamad said... Best Blogger Tips

jangan munum air banjir k.

WOW:GAMBAR NORA DANISH DICIUM ANUAR ZAIN!
SADIS:VIDEO KEJAM TERBARU PEMBANTU RUMAH MENDERA BAYI!
PENGAJARAN:SESALAN MENGHIDAP HIV DI USIA MUDA!

Anonymous said... Best Blogger Tips

munum?munum tu ape mazet?

Anonymous said... Best Blogger Tips

ini semua poyo. hidup PR. rosmah punye pasal la ni. duit maintenance longkang aritu die wat beli cincin. drpd bayar Psy baik buat trowong smart bawah ioi mall sbijik ag

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sejak pakatan perintah byk perkara yg tak terjadi dah jd...
Tmpt2 yg xde rupa nk banjir...banjir gak...
Mgkn tu la...akibat jual lg kalimahNya demi keuntungan politik dunia yg sedikit..
Mgkn kpd parti pas yg byk sgt menjual agamaNya demi politik dunia yg skit...
Mgkn krn byk maksiat sedang parti pas berbangga konon islam tertegak celah mana pon aku x nmpk..
Tp mmg yg pasti tmpt maksiat byk sejak pakatan perintah..
Pas buat x tau jer...
Puiii

Anonymous said... Best Blogger Tips

esok kering la tu

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

so ni salah sapa pulak? bn ke pr?

Anonymous said... Best Blogger Tips

ini semua salah kerajaan!!
TUKAR KERAJAAN!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Klise

Anonymous said... Best Blogger Tips

betul tu. tukar kerajaan (selangor). tak reti handle masalah cam ni, aritu kajang. arini puchong. esok? gombak yg atas bukit pun kena!
main2 nama tuhan lagi, main passing kat agama lain lagi. terimalah padahnya.
Allahu Akbar!

jack ham said... Best Blogger Tips

ari tu kate selangor xde air...haaa ni haaa air banjir sekali dtang...bodoh puak2 nii... SYABAS step down!!!hand over to gov selangor...

Anonymous said... Best Blogger Tips

dlu selangor bising sgt ckp air xde..slhkan kerajaan selangor..ni Allah turunkan banjir..sape yg bsg sgt ckp xde air tu blh la amik air banjir ni..

Anonymous said... Best Blogger Tips

ishh ish ish kesian..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ini semua POYOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

naim harun said... Best Blogger Tips

Dalam foto tu kita nampak. Sebelah sini banjir. sebelah sana tidak. Sedangkan setahu aku level jalan tu sama jer. Mungkin disebabkan ada pembinaan bangunan di hadapan yang menyekat laluan air. Aku tak salahkan sesiapa. Majlis daerah kena buat sesuatu.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni semua ni bala ni..bala..

Anonymous said... Best Blogger Tips

bala PR suka buat maksiat..

Anonymous said... Best Blogger Tips

habis kasino yang buat kat genting tu x maksiat pulak..sapa yg bagi lesen???..dah tu hasil cukai dari duit haram tu buat jalan..tu pasal x berkat..

Anonymous said... Best Blogger Tips

kesian citizen nak pergi & balik kerja. dear politicians, what is your explanation about this matter?

Anonymous said... Best Blogger Tips

agree..!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

agree sgt2..!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kerajaan selangor yg patut tukarrr..asyik wat masalah jer..tgk muke mb pun xleh nk caye..

Anonymous said... Best Blogger Tips

majlis byk makan rasuah

Anonymous said... Best Blogger Tips

skg asyik kena kat selangor..bukan pahang..ko x belajar geografi ke dlu?? ape ke bangang sgt puchong ni kat pahang!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kite bakor je ioi tu.. senang abih cerite.. kite bako

Anonymous said... Best Blogger Tips

orang smue nak salahkan sesame manusia, salir air tak elok la, paip bocor la ape la. tp ade tak terpikir nak salahkan YG bg kiter hujan melimpah2 ni? brani tak?

ingatla, yg ni semua bencana sbg peringatan...

Mohd Afandi said... Best Blogger Tips

Baguslah tu tuhan tunjukkn bala ..cuba g tgk berhadapan tmpat banjir tu ada ape.malam sabtu,mlm minggu penuh dgn maksiat.siap ada satu club tu nama dia 'pork place'.xleh blah sial.,puihhh!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Senjak PR naik puchong macam2 jadi...sesak giler...korek sana bina sini, sampai kedai khas untuk lauk babi pon leh bukak senang2...hotel murah...jalan lak asik rosak berlubang2...pastu sampai x nak ambik biar jer...mana tak tersumbat...cukai nk cepat jer bayar..puihhhh

Anonymous said... Best Blogger Tips

Selangor asik banjir jer...KLang, Shah Alam, Putra Perdana, skrg Puchong. tempat2 tinggi pon boleh banjir...adakah ni BALA?

Anonymous said... Best Blogger Tips

maaf tumpang lalu,
aku sebagai warga puchong, ulang alik melalui jalan tersebut ingin memperbetulkan sedikit komen, pendapat, idea, atau sebagainya yg melalui, terlintas di dalam kotak benak pemikiran pembaca.

1) jalan di hadapan IOI mall, tidaklah sama level sbenarnya. Hal ini kerana di area IOI mall lebih rendah berbanding jalan di atas..dan jalan diseberang IOI mall juga lebih rendah..kerana dahulunya, kawasan ini berbukit dan juga bekas lombong. jalan utama dahulunya hanyalah jalan yg ditenggelami banjir tersebut..itu disebabkan kerana jalan yg menghala ke sunway (dari IOI) baru dibuat. dan keadaan itu menjelaskan berapa tingginya jalan tersebut dan tidak mengalami banjir.

2) sejak pembinaan IOI mall lagi, sudah terdapat satu parit/longkang yg besar. dan sememangnya mampu mengelakkan banjir. Ini mungkin dari pereka asal mereka tahu..IOI dibina siap pada tahun 1994 (seingat saya) jalan disitu agak sempit (2 lorong waktu itu). yg selebihnya adalah bukit dan semak dan juga kawasan rumah2 lama.

3)kebelakangan ini, sejak PEMBINAAN bangunan di sekitar IOI mall naik, dan ADA KEDAI ARAK ATAU KELAB & PUSAT URUT di sekitar tmpt tersebut (berhadapan IOI MALL), ini menjadikan sistem perparitan kurang sekata. senang cerita, buang sampah dlm longkang yg kecik..akai tada..so longkang mudah tersumbat, walhal IOI ada parit yg lebih besar.

4)Pembinaan stesen tren di sebelah IOI mall juga sepatutnya tidak menyebabkan masalah..tetapi mungkin tidak mengikut prosedur, dan juga cuaca sekarang, tanah lumpur, mudah memasuki parit besar..dan menyebabkan kenaikan paras air hujan dengan lebih cepat..

5)warga asing (yg cam sial) dtg melangok di puchong buang sampah merata juga penyumbang besar kerana KEJADIAN DI DEPAN MATA, sedap2 buang sampah merata..juga tidak dilupakan PUB & club penyumbang masalah ini..

aku boleh katakan PUCHONG byk bangunkan projek bangunan utk bisnes..tp sambil aku tunjuk jari tengah kepada kerajaan negeri, yg buat bangunan tp xde org nak beli harga mahal dengan Majlis perbandaran tak tau buat ape, FAK them..ini akibatnya bile PR tolak org mcm HASAN ALI..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ya incik?? Shaya punyar nama balasundram a/l balabalabala belebelebe...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hassan Ali tu lagi tak guna... menyalak je lebih... geng2 katak mana boleh idup... orang yang tak ada pendirian. 17.09 cerita awal macm menarik... tapi ending aku pulak yg bagi jari tgh kat ko...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...