Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Saturday, 7 September 2013

OMG : Bekas Tentera Tukar Jantina, Berkahwin & Memeluk Islam (4 Gambar)


Seorang bekas askar telah membuat satu kelainan dari yang lain iaitu dengan menukar jantina dan memeluk Islam.

Lucy Vallender, 28, berkata, dia akhirnya berlaku "jujur kepada dirinya" selepas menjadi Muslim pertama di Britain yang tergolong dalam golongan transgender.

Di sebelum ini pernah menjadi tentera Territorial Army dengan nama lelaki sebagai Laurens telah pun menjadi isteri kedua kepada seorang Muslim yang warak.

Lucy, yang pernah tinggal di Cirencester, berkahwin dengan lelaki yang dikenalinya melalui laman web mencari kekasih tanpa memberitahu yang dia pernah menjadi seorang lelaki.

Sekarang, dia mula bersembahyang lima kali sehari dan memakai purdah penuh dan menghabiskan masa dengan membaca al-Quran.

Walaupun begitu, dia telah diharamkan oleh pihak masjid tempatan daripada bersolat di ruang wanita dan  mendakwa dia hanya boleh bersolat bersama dengan kaum lelaki mengikut jantina asalnya

Mengikut kisahnya, dia memeluk Islam setahun kemudian selepas menonton programTV mengenai agama.

"Saya pernah memberitahu ibu saya mengenai hasrat untuk menukar jantina. Ibu saya terkejut dan tidak berkata apa-apa"

Dia akhirnya bertemu dengan Murad, yang mempunyai dua anak hasil perkahwinan dengan isteri pertama pada bulan April dan menjadi isteri keduanya yang sah.

"Saya suka dia kerana dia seorang yang baik dan bertutur dengan lemah lembut", katanya.

"Mereka mengatakan bahawa saya seorang Muslim transgender yang pertama di Britain  tetapi saya yakin terdapat ramai lagi - mereka hanya takut untuk mengakuinya," katanya.

Katanya lagi, dia pernah diharamkan dari memasuki Masjid Broad Streets oleh mereka yang tersinggung dengan jantinanya.

Dia berkata: "Cara mereka melayan saya sangat menjijikkan."

"Mereka bertanya kepada saya soalan mengenai saiz coli saya, tanya mengenai halkum saya, mengenai tempoh haid saya dan meminta untuk melihat sijil kelahiran".

"Mereka kata saya perlu bersolat dengan lelaki jadi saya keluar dan bersolat di rumah sahaja."

"Saya harap orang ramai akan mengubah sikap mereka dan orang lain seperti saya akan sedar bahawa mereka bebas untuk menjadi diri mereka sendiri."

Jurucakap Masjid Swindon berkata: "Semua orang dialu-alukan, selagi mereka berkelakuan menurut Islam."


Sumber : Here

34 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

sudah kah kamu bslawat pd nbi hari ni?

Anonymous said... Best Blogger Tips

kat kelantan byk gak tukar jantina

Anonymous said... Best Blogger Tips

awek kelantan kopek besar..tp ramai ade hiv..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Alhamdullilah

Anonymous said... Best Blogger Tips

Alhamdullilah

Anonymous said... Best Blogger Tips

Mcm mana dia kawin sedangkan dia nie lelaki?
Khunsa ke?
Lelaki kawin lelaki..mana boleh..Haram!
Kalau Khunsa lain citer...
Pelik2...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Apa yg kau syukur kan...
Masuk Islam..
Bagus laa..
Tp dia kawin lelaki...!
Lelaki kawin laki..
Haram...
Mana boleh kawin..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Pakai la kondom bahlol!
Tu laa,mkn sos bilis bnyk sgt...
Otak pon naik kecut...
Dh laa..sos bilis nie kotor...
Nk buat simpan dlm tempayan besar...
Simpan sampai basi...
Bila siap lu mkn...campur dgn nasi...
Apa punya org..

Awek klate tetek mmg sedap..
Main pon pandai...
Tp tu laa...mulut busuk..
Bau sos bilis...
Sbb tu awek klate bodoh..
Ada banyak..pemalas..
Keje tak nk..
Mlm jimak Rajin pulak...

Dh laa Susah...
Anak pulak ramai..
Sbb mlm tk de hiburan...
Asyik memantat pepek bini jea..

Last2 Merempat negeri org..
Buat Hal...
Layak mcm samseng kg dusun...

Pegi mampus laa...

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahaha! komen mcm lahanat!
namun begitu hakikat awek kelantan bau tungkiik bangkai terapung adalah suatu kenyataan! sekiranya tersentuh org kelantan... mohon samak dgn air tanah liat!
abah kau kelantan!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anonymous 23:18, aku dah buat satu laporan, atas alasan ko cuba mmfitnah (Akta Fitnah 1957) dan malakukan jenayah siber dan komputer ( Akta Jenayah Komputer 1997). siasatan akn di buat untuk mncari lokasi kau. i'm so sorry for that.

Mgkin Dijajah Semula said... Best Blogger Tips

Melayu, da diberi kemerdekaan n kebebasan tadbir negeri sendiri, nk jatuhkn sesama sendiri plak
umpama 56tahun merdeka xde makna

Anonymous said... Best Blogger Tips

suruh abah kau mentadbir la bangang!

Anonymous said... Best Blogger Tips

apa kene mengena AKTA FITNAH 1957 dgn Akta Jenayah Komputer 1997 tu bangang?
kau reti undang2 ke tongong?

Anonymous said... Best Blogger Tips

dunia akhir zaman....hbs la,,

Anonymous said... Best Blogger Tips

Malaysia ada undang2..Ko jng ingt semua org ni bangang macam ko,tau nak komen je, tp buta undang2 dan tak tahu kesannye,kalo ko nak tau ape yg ada dlm akta tu, ko bleh g tngk sndiri dlm buku undang2.. kalo ko takde duit nak beli atau bangang sangat tuk cari kat intrnet, ak bleh pinjamkan buku, dah lama ak simpan buku tu lepas abis study. skrang ni, masyarakat dah berpndidikan dan tau undang2, dan tau hak mereka untuk bersuara dan mnggunakan peruntukan undang2 seperti mana yg di peruntukan. hope dalam masa terdekat dieorg dpt jejak ko..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Alahai ada mat Poyo nk jd cyber cop pulak kt sini...
Nk sembang pasal Akta laa pulak...
Ko Jgn smpi tergadai gelang mak kau sbb nk cari lawyer!
Tk suka sudah..
Jgn Baca komen..
Baca yg admin tulis jea sudah..
Nama blog pon aku stress giler...
So mmg dlm sini org yg stress jea yg tulis..
Tq kt admin sbb bg peluang menulis kt sini..
At least kurang laa stress sikit..
Blog lain sure dh lama ke remove komen...

Anonymous said... Best Blogger Tips

semoga kita semua termasuk saya yg membaca post kalian diselamatkan ALLAH s.w.t....bagi komen macam sorang sorang konfom masuk syurga..mana iman? mana aqal?

Anonymous said... Best Blogger Tips

Akta Jenayah Komputer 1997 adalah berkaitn dgn kesalahan berkaitan penyalahgunaan komputer utk tujuan melakukan jenayah. Di bawah akta ini, akses secara tidak sah atau mengubah apa-apa program atau data yang terdapat di dalam sesebuah komputer adalah salah dan boleh dikenakan hukuman. Akta ini juga berkesan kepada apa-apa jenayah yang dilakukan di luar Malaysia walaupun kesalahan tersebut dilakukan oleh seseorang atau dari sesuatu tempat di luar Malaysia selagi mana komputer, program atau data tersebut adalah berada di Malaysia atau boleh dicapai, dihubungkan atau digunakan dengan komputer di Malaysia.

aku tak nampak apa kaitan akta ni dgn Anon 23:18
mohon jgn bangang!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ko nampak anon 23:18 jea...
Abis komen yg jahaman yg lain..
Mcm mana pulak...
Poyo laa...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sudah sudah laa...
Sikit2 nk saman..
Nk ugut pergi mahkamah..
Budak2 biar laa..
Lama2 diam laa..
Tk Matang lagi tu...
Jgn laa serious Sgt..
Bukan boleh menggugat keselamatan & keharmonian Negara pon..
Ko pon baru habis belajar nasihat laa elok2..
Ni kau guna ilmu kau nk ugut org..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Why so serious...
Hahahahahahah...
Relax take it easy...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Fun..fun..sudah..
Relax laa...
Tk best laa mcm nie...
Hahahaha..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Klu nk poyo bleh blah.... ni blog untuk dwasa saja,,,, klu nk touhing2 blah2,,,,,, lu x djmput join blog ni n sgla apa yg terkandung tercatit di tulis n di bce hnya unk kpuasan n kseronkan msg2,,,,, nk report bgai pkai bku lg,,,, u xske bce u blah,,,,, jgn nk crita psl buku sang kncil di geget kera u tu,,,,, n ktrang pun x da jak sape2 join k kt cni,,,,, alone 4 ever lalu,,,,,, ni dh report blumni,,,,, report lbh skit ksi tapau perabih,,,,,, dlm ni tiada lgsng hasutan atau ble myebabkan kmudaratan pada ngara... lu tau undang2 x bajang,,,,shhhh shhhhh amek 20 sn g men jauh2,,,, mganggu org tus nk myembang,,,,,

Anonymous said... Best Blogger Tips

Klu nk poyo bleh blah.... ni blog untuk dwasa saja,,,, klu nk touhing2 blah2,,,,,, lu x djmput join blog ni n sgla apa yg terkandung tercatit di tulis n di bce hnya unk kpuasan n kseronkan msg2,,,,, nk report bgai pkai bku lg,,,, u xske bce u blah,,,,, jgn nk crita psl buku sang kncil di geget kera u tu,,,,, n ktrang pun x da jak sape2 join k kt cni,,,,, alone 4 ever lalu,,,,,, ni dh report blumni,,,,, report lbh skit ksi tapau perabih,,,,,, dlm ni tiada lgsng hasutan atau ble myebabkan kmudaratan pada ngara... lu tau undang2 x bajang,,,,shhhh shhhhh amek 20 sn g men jauh2,,,, mganggu org tus nk myembang,,,,,

Anonymous said... Best Blogger Tips

Klu nk poyo bleh blah.... ni blog untuk dwasa saja,,,, klu nk touhing2 blah2,,,,,, lu x djmput join blog ni n sgla apa yg terkandung tercatit di tulis n di bce hnya unk kpuasan n kseronkan msg2,,,,, nk report bgai pkai bku lg,,,, u xske bce u blah,,,,, jgn nk crita psl buku sang kncil di geget kera u tu,,,,, n ktrang pun x da jak sape2 join k kt cni,,,,, alone 4 ever lalu,,,,,, ni dh report blumni,,,,, report lbh skit ksi tapau perabih,,,,,, dlm ni tiada lgsng hasutan atau ble myebabkan kmudaratan pada ngara... lu tau undang2 x bajang,,,,shhhh shhhhh amek 20 sn g men jauh2,,,, mganggu org tus nk myembang,,,,,

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hahahahahahah...
Betul ckp kau...
Aku sokong...
Nk touching2...
Tk payah laa...
Fun..fun...sudah..
Kau Kutuk aku...aku Kutuk kau...sudah..
Hahahaha...
Tk yah nk serious Sgt...
Relax2 sudah...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Apa yg di tulis dlm nie tk gugat sapa pon..
Tk yah nk serious Sgt laa...
Seronok2 jea...

Anonymous said... Best Blogger Tips

ntah! bangang nak mampos.. bende kecik nak bawak mahkamah. dia ingat dia sorang aja mengaji undang2?
pi mabok la lahanat!
abah aku pun lawyer kat Seremban!

Anonymous said... Best Blogger Tips

apa masalah kalau abah kau lawyer?

Anonymous said... Best Blogger Tips

mak ko x aja ker

Anonymous said... Best Blogger Tips

matlamat tak menghalalkan cara..dia peluk islam tu dah cantik..tp tukar jantina tu..ilmu islam separuh2 ke apa ni?aku xpandai fatwa agama..serah pada yang pakar..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Confirm ke dia mmg betul2 convert islam ni admin?? Jgn lak dia ni sekadar nk hina islam.. haram hukum tukar jantina ni..dia kena balik pada asal...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Maybe syiah kot ni...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sudahkah anda berselawat ke atas kote bangla, anon abah engkau pada hari ini??
Sudahkah anda berselawat ke atas kote bangla, anon abah engkau pada hari ini??
Sudahkah anda berselawat ke atas kote bangla, anon abah engkau pada hari ini??

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...