Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Wednesday, 20 February 2013

Serius : Rupa Peinee Teoh, Pelajar IPTS Yang Ugut Tembak PM (4 Gambar)

Seorang lagi mahasiswa yang dikatakan telah mengugut PM Najib dan kini dia bakal disiasat serta dijatuhkan hukuman sekiranya bersalah. Mahasiswa seorang gadis, Peinee Teoh, yang berusia 20 tahun ini telah menulis pada Facebooknya yang dia ingin menembak kapal terbang yang dinaiki oleh PM. Selain itu dia juga memarahi PM 'Butuh'. 

Jadi setakat ini tak pasti adakah Facebooknya telah digodam (macam biasa?) dan ada orang tulis semua ini. Jadi kita tunggu dan lihat dan dibawah ini adalah berita penuh. Gambar di bawah berita ini.  
 
Seorang pelajar institusi pengajian tinggi swasta (IPTS) ditahan polis hari ini, kerana menulis kenyataan berunsur lucah dan berbaur ugutan terhadap Perdana Meteri Datuk Seri Najib Tun Razak di laman sosial.

Penuntut wanita berusia 20 tahun dari sebuah IPTS di Kuala Muda itu ditahan pada pukul 9 pagi, selepas polis menerima laporan mengenai kenyataan yang dipercayai ditulis wanita tersebut pada akaun Facebook miliknya.

Ketua Polis Kedah Datuk Ahmad Ibrahim berkata pihaknya menerima laporan kira-kira 10 malam semalam mengenai perkara itu, dan menahan penuntut terbabit selepas mengenal pasti pemilik akaun Facebook tersebut.

"Kita telah ke universitinya dan melalui pihak universiti, kita telah memanggil pelajar itu untuk diambil kenyataan berhubung berkara itu," katanya kepada pemberita, di sini malam ini.

Beliau berkata pihaknya turut merampas sebuah telefon bimbit dan sebuah komputer riba milik pelajar tahun dua IPTS tersebut untuk siasatan.

"Kita juga turut memanggil ibu bapa pelajar itu bagi membantu siasatan," kata Ahmad.

Katanya memandangkan pelajar itu masih lagi dalam minggu peperiksaan, pihaknya telah membebaskan pelajar tersebut petang tadi selepas diambil keterangan bagi membolehkan dia menduduki peperiksaan.

"Kita akan memanggil beberapa individu lain untuk memberi keterangan berhubung perkara ini. Kita juga akan memanggil pelajar tersebut pada bila-bila masa jika perlu," katanya.

Beliau berkata pihak polis akan sentiasa membuat pemantauan terhadap pelajar itu dan akan menyiasat dengan terperinci perkara tersebut.
"Kita telah membuka kertas siasatan di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan," katanya. - Bernama




26 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st

Bodoh punya budak... hahahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

sebijik mcm muka BABI!! lu ingat lu boleh idup lama ka kalau usik itu melayu?

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodo tak bertempat...padan muke jadi femes kene tangkap polis, nak sgt publisiti kan..amekaw.

mazeer mohamad said... Best Blogger Tips

bangang..

WOW:TANDA-TANDA WANITA SEDANG TERANGSANG!
SEDIH:BABY DIANA MENYESAL SERAH DARA PADA TEMAN LELAKI!
PANAS:10 Cara Wanita Membuatkan Lelaki Bernafsu!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Peinee teoh nama laki ke pompuan ek??

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau benci sgt kat pm pun, jgnlah keluarkan kata-kata macam tu. lg pun dia tu bakal doktor(barangkali).

Anonymous said... Best Blogger Tips

LU KASI DUDUK JAUH2 LA BANGSAT... JANGA DUDUK DALAM INI NEGARA, ADA BULEH KA? MALAYSIA BOLEH MAAAAAA.. FAITI CHOW LAAAA.. CHOW LAAAA...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ayat biasa...profile saya kena hack. Check je la IP address dia.

Anonymous said... Best Blogger Tips

tu la..ckp kuat2 no lg kat najib..tu yg kne tgkp tu..klau ko ckp yes mse kat penang aritu,polis xtgkp ko pnye..kes ni cnfrm tutup..haha..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Trolling lv 9999 lol.. Komen si hafiz

Anonymous said... Best Blogger Tips

Lepas ni Sivarasa Rasiah, Mat Sabu, Tuan Ibrahim Tuan Man, Mahfuz Omar, Tian Chua, Lim Guan Eng, Teresa Kok, Nurul Izzah, etc. syaitanirrajim akan berkumpul di rumah keluarga perempuan bangsat ni utk memberi sokongan padu kononnya kerajaan bertindak zalim.


tengok je la.


-ameba

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hahaha cina dok kutuk melayu masuk itm pasal tak layak a.k.a bodoh.
Last2 cina ni lagi la sepuloh kali bodoh.
amekaw. tuhan kasi chash dekat bangsa kau yg kiasu.

Anonymous said... Best Blogger Tips


ko ni cina ke?

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau bangsa lain kutuk melayu semua kena, tp kalo melayu kutuk sama melayu???apa pun tak boleh

Anonymous said... Best Blogger Tips

Xla

Anonymous said... Best Blogger Tips

tudia cina kedah nokhoromm... are u ready for BN nooooooo.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

2 org yg like tu tangkap skali.... rakan subahat... ni kompem2 cina DAPig....

Anonymous said... Best Blogger Tips

otak di kepala lutut punya olang. bodoh tahap dewa. hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

ini semua salah bn..
tukaq kerajaan....

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous

Anon 08:43. aku melayu la. aku just bagitau yg cina ni asyik kutuk melayu masuk universiti bodoh2 belaka. sekarang tuhan dah tunjuk yg kaum dia tu jauh lebih bodoh.

:)

Anonymous said... Best Blogger Tips

cina pandai ke sebut "b**tuh"?

Anonymous said... Best Blogger Tips

Mcm sial tp ade betol nye jgak.. LIKE LIKE LIKE

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ini tahun bila punya post la.. Bongok punya admin.. Bodoh saja cari publisiti murahan n saja jer buat org kucar kacir.. http://badutrakyat.blogspot.com/2012/01/pdrmsia-mahasiswa-bangsa-cina-pula-nak.html

Anonymous said... Best Blogger Tips

Alasan..Kene HAck...Pepek Mak la..Keling lagi bijak dari Cina Lombong...

Dicky Ah Pui said... Best Blogger Tips

melayu mengata org bkn men lagi..padahal bngsa pling sial and byk wat hal kt mlaysia adalah bngsa melayu..g skolah pun xpandai2..dasar mlayu,bngsa len mgkata ckit,mglabah..klu bngsa korank mgata orng len..perghh...ko igt bngsa ko spesel sgt ke? pegi dah!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Dicky Ah Pui,

Hello Dicky. Saya orang Melayu dan ada satu soalan. Lu pergi China, bangsa mana yang paling banyak buat jahat? Lu pergi Amerika, bangsa mana paling banyak buat jahat? Lu pergi Europe, bangsa mana paling banyat buat jahat? Lu pergi India, bangsa mana paling banyak buat jahat? Lu pergi Jepun, Korea, Thai, Italy sebagainya, bangsa mana paling banyak buat jahat?

Orang yang asal usul lah yang paling ramai buat jahat. Lu kutuk orang Melayu, lu sama bodoh. Sebab you tahu, orang bodoh kutuk orang bodoh, lu pun bodoh! Lu kalau bijak, lu tahu itu budak Cina yang kutuk PM itu, itu olang pun bodoh. Orang Melayu kutuk balik itu budak Cina pun bodoh, you pun sama bodoh la. Kalau YOU ada otak, ada akal dan matang, you tahu itu kerja orang bodoh yang you LAYAN fasal apa?

Seriously I don't agree with that sort of behavior mocking a PM out of the blue. It's not a clever thing to do. Her account may have been hacked or vice versa. Whichever, as a person who has a MIND to THINK, this sort of ill behavior is nothing to be hyped about. Ignore this cheap publicity.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...