Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Friday, 7 December 2012

Kaya : Jet Peribadi Terbesar & Termahal Di Dunia Milik Alwaleed Bin Talal (6 Gambar)


Al Waleed Bin Talal ialah seorang ahli perniagaan dan juga ahli keluarga diraja Arab Saudi. Dia merupakan CEO yang memegang 95% share di dalam syarikat beliau iaitu Kingdom Holding Company. Pada bulan Mac 2012, Alwaleed telah dinamakan sebagai orang yang ke 16 terkaya di dunia dengan aset yang bernilai US $23.9 billion

Pada tahun 2007, Alwaleed telah memesan sebuah jet peribadi Airbus A380 yang merupakan jet peribadi terbesar dan termahal di dunia mencecah US$500 Juta. Jet peribadi beliau ini dilengkapi dengan garaj untuk dua buah kereta Roll Royces, kandang kuda dan unta dan ruang yang dapat memuatkan 460 orang penumpang. Selain daripada itu, terdapat juga bilik mesyuarat yang dilengkapi skrin holographic dan juga dewan konsert. 

Jet peribadi ini juga dilengkapi dengan 5 buah suites peribadi yang memuatkan katil bersaiz King, sistem multimedia untuk hiburan dan juga bilik solat yang mempunyai sejadah yang dikawal oleh komputer yang sentiasa menunjakkan ke arah Mekah. 






p/s : Kaya gler beb... 

Sumber : Here

24 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau tu sultan melayu mesti ramai melayu yg butthurt.....

zulkifli said... Best Blogger Tips

cool !!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bagus2 kaya2 pun msh ingat Allah dgn solat...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Dasar Arab keparat!!!!

Tak habis2 dengan penyakit membazir dan menunjuk2!

Arab ni dengan yahudi..baik pijak dulu kepala arab wahabie haramjadah ni dulu baru pijak kepala yahudi.

Dasar bangsa Haramjadah!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ini la yg dipnggil Arabisme..

Anonymous said... Best Blogger Tips

ALJUBURIT PUN ADA JET MAA LU APA TAU O0

ginger said... Best Blogger Tips

harta ini boleh bwak smpai mati ker? kan bagus kalau di dermakan saja kepada org miskin...

Anonymous said... Best Blogger Tips

anwar punya jet pun bagus bagi kat orang miskin je.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

asyik org arab jer tunjuk harta...memang perangai mcm jahanam

Anonymous said... Best Blogger Tips

alah korg gaji naik 200setahu trus beli kete besor,trus beli iphone,samsung note,pdhal tiap2 bulan cam nk mati...duit dia,sukati abah dia laaa...

Anonymous said... Best Blogger Tips

insya ALLAH ,,,nnt law aq dapat masuk syurga aq nak jet lebey mewah dari ni ... insya ALLAH , dunia tak ada saham takper ,,,asal ada byk saham akhirat ,insya ALLAH ......

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kalau dapat www.epanduan.com

Anonymous said... Best Blogger Tips

suka hati dia la duit dia..ape la korang ni..kaya2 pn dorang igt jgk nk solat...korang?

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ni la masalah org melayu dengki busuk hati...
Biarla die nk belanja mcm mana pon
membazir atau siapa kita nk judge kalau die mmg ade derma anak yatim?
Dlm islam pon xdela melarang membeli brg2 mewah...
Korang ni xyah nk butthurt la...dah tau x mampu nk kutuk2 dpt dosa d akhirat...harta dunia xde lak tu...

Tp aku lg suke kalo yg cipta kapal terbang ni org islam...

Anonymous said... Best Blogger Tips

UKUR BAJU KAT BADAN SENDIRI,KLAW MAMPU XDE MASALAH BOLEH BELI,,,YG PENTING BUKAN TIBAI DUIT RAKYAT BELI HANDBAG NGAN CINCIN

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kaya didunia...tapi saat pengangkatan nanti ko tggl la disorga terendah sekali iaitu neraka..

Anonymous said... Best Blogger Tips

mana dia punya mini bar.. arak wine? takkan takde... baru ni aku g umah tan sri melayu.. penuh rak dgn wine dan bear...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Serious la Ada bear? Kaya tul tan Sri tue.....tsk tsk tsk.

Anonymous said... Best Blogger Tips

dengkinya korang ni... korang tau ke dia ada derma ke x? kalau korang kat tempat dia,belum tentu korang jadi dermawan juga..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bear? Bearing?

Anonymous said... Best Blogger Tips

mati.... kain kapan aje ko bawak....

husna farisatul aliya said... Best Blogger Tips

besnye.......nk jd ank angkt leh...?hukhuk... ;) leh la tumpng sng..tumpng sng sket pn jd la....huhu

c0ldblo0d said... Best Blogger Tips

mereka telah kembali ke zaman jahiliah..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bear abah kau!!! Beer la bongok!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...