Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Friday, 7 December 2012

Info : "The Deep Web", Dunia Internet Misteri Yang Anda Mungkin Tidak Tahu (8 Gambar)


The Deep Web

Bagi mereka yang tidak tahu, The Deep Web merupakan sesuatu yang mewakili sebahagian besar kandungan di internet yang tidak dapat diakses secara biasa melalui carian-carian utama seperti Google/Yahoo/Bing atau enjin carian lain.

Carian di internet hari ini, boleh dibandingkan seperti mengheret jaring merentasi seluruh permukaan laut, walaupun banyak ikan yang akan tersangkut di jaring, tetapi lebih banyak lagi yang masih tinggal dan ada di dasarnya. Dan bahagian yang tertinggal itu terus menjadi rahsia dan terlepas dari pandangan. Sama seperti Internet, kebanyakkan kandungan di internet dihasilkan secara dinamik dan disimpan jauh di dasarnya, enjin carian biasa tidak akan mampu mencarinya.

Berikut adalah beberapa fakta mengenai The Deep Web:

1.Maklumat yang ada di The Deep Web sekarang ni hampir 500 kali ganda lebih banyak daripada maklumat yang ada di The World Wide Web.
2.The Deep Web mengandungi 7500 Terabyte data berbanding 19 Terabyte data yang ada di The World Wide Web.
3.The Deep Web menyimpan lebih 550 billion dokumen secara individu berbanding hanya 1 billion di The World Wide Web.
4.Lebih dari 200 ribu laman web yang ada di The Deep Web buat masa sekarang.
5.Di The Deep Web, lebih banyak kategori maklumat baru yang muncul setiap hari.
6.Disebabkan terlalu banyak maklumat yang ada, The Deep Web sudah semakin sempit dan sukar untuk ditembusi.
7.Kualiti maklumat di The Deep Web adalah 100 hingga 200 kali lebih hebat daripada The World Wide Web.
8.Kandungan di The Deep Web lebih relevan kepada carian, pasaran dan domain.
9.Lebih 95 peratus maklumat di The Deep Web adalah percuma dan boleh dikongsi secara bebas.

Apa Yang Ada Di The Deep Web?

Apa yang ada di bawah permukaan The Deep Web ialah apa yang tidak dibenarkan disiarkan di The World Wide Web. Di The Deep Web, hampir ada kesemua yang dicari oleh penggodam, saintis, pengedar dadah, pembunuh, ahli fizik, ahli revolusi, kerajaan, polis, pengganas, penyumbaleweng, pengumpul data, penculik, ahli sosiologi dan ramai lagi, merangkumi segenap aspek moral baik dan jahat.

Pelayar akan merasai sesuatu yang sangat menarik dan boleh dikaji walaupun terdapat berjuta-juta perkara jahat yang mendiami The Deep Web. Selain itu, terdapat juga banyak perkara-perkara baik yang boleh dikongsi tanpa batasan undang-undang dan privasi.

The Deep Web diibaratkan sebagai satu dunia yang mana anda bebas berkongsi apa sahaja, jika anda seorang pembunuh, anda boleh mengiklankan servis anda di The Deep Web, jika anda seorang pengedar dadah, anda boleh menjual apa sahaja jenis dadah di sana, begitu juga jika anda mempunyai beberapa maklumat sulit mengenai mana-mana kerajaan, anda bebas meletakkannya di sana. Ianya dicipta untuk memberi kebebasan dan hanya yang tahu sahaja yang mampu mengaksesnya.




Kesemua yang anda dapat baca di Wikileaks sebenarnya telah disimpan beberapa tahun lebih lama di The Deep Web sebelum disiarkan di Wikileaks. Mungkin anda pernah menonton aksi penggodam di dalam filem yang telah menggodam melalui server pelik yang anda rasakan tidak wujud, sebenarnya server pelik itu ialah The Deep Web. Secara amnya, pengganas, pembunuh, pengedar dadah dan pelayar porno, telah lama menggunakan The Deep Web untuk tujuan mereka. Juga terdapa laman yang khusus menyiarkan fakta dan gambar mengenai rahsia di Area 51.

Sehingga sekarang, terdapat berjuta-juta pengedar dadah beroperasi menjual dadah-dadah mereka secara terbuka di The Deep Web, berjenis-jenis dadah dijual, dari Ectasy hinggalah ke Meth, semuanya dijual dan dipamerkan secara terbuka. Begitu juga maklumat mereka, cara pembelian dan penghantaran. Sama juga dengan pembunuh upahan, anda boleh melihat berjuta pembunuh upahan yang menawarkan perkhidmatan mereka dengan upah di antara 20 ribu hingga 50 ribu EURO. Setiap hari akan ada transaksi penjualan kad kredit yang telah digodam, anda dengan mudah boleh membeli kad kredit yang telah digodam dan seterusnya menggunakannya mengikut socks dan protokol yang telah diberi.

Sehinggakan pernah disiarkan di The Deep Web, laman web yang bersimbolkan kematian 'Russian Roulette' dan diuruskan oleh organisasi-organisasi mafia sebenar. Mereka yang disiarkan adalah pemain sebenar yang telah dilatih secara professional dan bermain hanya untuk mati. Bukan lakonan yang dibuat-buat.

Bagaimana Untuk Masuk Ke The Deep Web?


Kandungan di The Deep Web, bukan dicipta untuk orang biasa, saya hanya boleh memberi hint tetapi tidak akan menunjukkan cara sebenar bagaimana untuk masuk ke sana. Hanya mereka yang tahu cara dan protokol sahaja boleh mengaksesnya. Walaupun kandungan di The Deep Web kelihatan menakutkan, terdapat lebih banyak lagi maklumat-maklumat berguna yang boleh digunakan untuk tujuan kebaikan. Sejurus selepas anda berjaya masuk ke The Deep Web, semua yang akan terjadi adalah di bawah tanggungajawab anda sendiri.

Sebelum anda cuba memasuki The Deep Web, baca dan fahami dulu bagaimana ianya berfungsi, Anda boleh baca mengenainya di sini:

http://en.wikipedia.org/wiki/Deep_web

Di sini ada maklumat apa itu rangkaian .onion dan bagaimana ianya berfungsi:

http://en.wikipedia.org/wiki/.onion

Di sini anda boleh baca mengenai TOR (The Onion Router)








Korang Boleh Mengunakan TOR Browser Untuk Surf : https://www.torproject.org/download/download

Pihak CIA dan FBI monitor deep web ini 24 jam sebab ianya tidak dikawal oleh mana2 pihak.. 'Sejurus selepas anda berjaya masuk ke The Deep Web, semua yang akan terjadi adalah tanggungajawab anda sendiri.'
Contoh: 

http://kpvz7ki2v5agwt35.onion/wiki/index.php/Main_Page 

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fxqz3u5drneuzhaeo.onion%2Fusers%2Fcannabis%2Findex.php&h=LAQG-zBmR

p/s : Benda ni dah lama.. tapi mungkin tak ramai yang tahu... Aku dah dwload mcm2 kat Deep Web ni.. Korang memang takkan jangka maklumat yang korang boleh dapat kat Deep Web.. Ade berjuta-juta e-books, manual untuk buat bom, senjata etc, dan maklumat2 rahsia... Apa lagi tggu, pegi try.. memang berbaloi2... 

Sumber : Here

28 comments:

Stuggahn said... Best Blogger Tips

pening

Anonymous said... Best Blogger Tips

deepweb kalau guna untuk baik ok la ..
kalau guna utk jahat .. abes

Anonymous said... Best Blogger Tips

hack je..dpt lah

mr.fapson said... Best Blogger Tips

perrgghhh...
terbaek maklumat nie...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Saya nak tahu tentang freemason,ada tak?

hehehe

Anonymous said... Best Blogger Tips

1 st yg len cacat

Nurmujahidah Ismail said... Best Blogger Tips

alamak,,, apa nih,, hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

kahkahkah! ni teori je la.....bukan betul pun.....alahai admin...senang sangat percaya benda karut....

Anonymous said... Best Blogger Tips

diari aku ade jugak ke dalam tu...dem

yu (24) said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... Best Blogger Tips

Pedophile suka ler deep web ni..berlambak child porno dalam tu.

Anonymous said... Best Blogger Tips

btol tu anon 14:00

Anonymous said... Best Blogger Tips

semua org melayu semenanjung bodoh celaka!!
bangang muka mcm babi hutan.. kami rakyat borneo yg patut mempinmin negara ini supaya terus maju

#BorneoMason

abujail said... Best Blogger Tips

blog jilaka ada kat deepweb x??

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 1542...melayu/indon proto

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 1542 ko g carik rumpai laut lg elok la.. klu x malaysia kutip korg dr indon xtau la ape nk jd... xpn cmni la..ko dtg bukit bintang gi carik keje partime promoter nk? kesian2....

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 1542 mcm mane la ko nk memimpin negara? menulis pn x reti?? " mempinmin " muahahahaha!

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 15.42...ko ni tol xde otak la..klu ko kemaruk sangat nk jadi pmimpin jdi la..y ko dtg mnyalak kat sni pe hal..

Anonymous said... Best Blogger Tips

mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin


-ameba

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahaha! eja pun tak betol nk jadi mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin mempinmin

Anonymous said... Best Blogger Tips

x de ape pon kat deep web tu...byk child porn ngan drug market...modern human gladiator dll

fav site for pedophile

Anonymous said... Best Blogger Tips

Beware, the deep web contains lots of child pornography, murder tutorials, gore porn, and worse stuff. Wose than you could ever imagine. Do not go on it. It will fuck up your mind. Take this as a warning. There are sick fucks on that side of the internet. Consider this a warning. Be safe.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bodoh siak semua...aku da masuk bnda alah ni...10 years ago...tak de sangat banda2 yang diceritaka tu...semua tu nak kasi gempak jer...then for those yang "kononnya" baru ceburkan diri dlm bidang ni...terus teruja...haha...shame on you..yg admin tu pulak poyo lebih...Klau nak ikutkan...bnda2 tu semua bole jer jmpa nak download ...bnyk2 jer kat piratebay...tak payah nak gelar "hackers" lar stakat...baca kat blog...then post kat sini sebarkan pasal benda yang tak betul...serius Moron!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kepada anon 8/12/12 11:30

Benda ni wujud...ak dah try dan memang menjadi..deep web ni cuma services untuk orang yang memerlukan, bukan orang yang pemalas macam anon atas ni.

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous

Bongok....kalau x tau apa2 baik dok diam2. bodoh sombong

Anonymous said... Best Blogger Tips

x perlu nak jadi hacker tuk buka deepweb ni...tapi kalau nak post something kat situ...yah!!kene jadi hacker...bahaya siak deep web ni...it is the freedom of speech...cam2 bole jumpa...weapon manual..drug marketing...ajaran sesat...kalau masuk kat sana...cubalah jangan klik apa2 yg berkenaan dengan dadah,child porn.weapon and terrorist activity......tapi kalau berminat dgn bahan bacaan its okay...

aku da byk juga baca kat library deep web...mmg seronok gak dapat ilmu yg x ramai yg tahu...tapi, ada juga buku2 atau artikel yg pelik2..semuanya berkenaan dengan fahaman dan ideologi manusia...scary and creepy juga masuk deep web...but it was fun and amazing!

Anonymous said... Best Blogger Tips

macam mana acces deep web ni?

Anonymous said... Best Blogger Tips

In other words, niche strategies in many respects, is simply more there.
After finalizing these requirements, browse
the website to get to know the services offered by
the Local SEO providers. Some SEO firms focus on content spinning and
submitting articles.

my homepage; Referencement au maroc

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...