Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Wednesday, 5 December 2012

Horror : Ayat Untuk Memanggil Langsuir, Kalau Berani Boleh Cuba (3 Gambar)


Nak tau cara panggil Langsuir zaman dulu2? Jap..baca kat bawah ni dulu.. 

Sir Richard Olaf Winstedt (2 Ogos 1878 - 2 Jun 1966), atau juga dikenali sebagai R. O. Winstedt, merupakan pengkaji Timur Inggeris dan pentakbir koloni dengan kemahiran Malaya British. Winstedt dilahirkan di Oxford, mendapat pendidikan di Magdalen College School and New College, Oxford, dari mana dia menerima MA.

 Pada 1902 dia menjadi kadet dalam Perkhidmatan Awam Persekutuan Tanah Melayu, dan ditempatkan di negeri Perak di mana dia mempelajari bahasa dan budaya Melayu. Pada 1913 dia dilantik sebagai Pegawai Daerah di Kuala Pilah, dan pada 1916 menyertai jabatan pendidikan. Pada 1920 Winstedt menerima DLitt daripada Oxford.


Olaf Winstedt ade satu sifat buruk. Bila dia ditugaskan ke negeri2 FMS... dia tak buat keje... instead, dia selongkar istana2 Melayu and study psal manuscript2 lama..

In 1909 dia tulis dalam satu unpublished Journal by Asiatic Society.. ilmu memanggil pontianak. Recorded from account of Dato' Amarabangsa Wiraja/Wijaya.. sorang pawang yg amat ampuh zaman tu dari Temenggor.. sometimes in 1850's

Itu "Ilmu panggil pontianak/langsuir".. klu ilmu "Halau dia balik".... tak pulak dia ajar... So... pepandai korang lah yer..


p/s : Amacam? Ade brani? hehe.. Jangan percaya sangat.. Semuanya di tangan Allah s.w.t.. Kalau percaya sgt boleh jadi syirik... so, hati2.. anggap ini sekadar informasi sahaja.. 

Sumber : Here

24 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

babi ak bace kuat2 pas tu sister ngesot yg kua..arghh..layan je la..fap fap fap..

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku baca kuat jugak la kan, tpi kurang tepat, sbb tulisan die x jelas ,, korang tau apa yg kuar ? Hantu Bogel , fapfapfap .. wkwkwkwkwkwk

Anonymous said... Best Blogger Tips

http://www.youtube.com/watch?v=AHneCdHGhuU&feature=player_embedded...cuba try yg ni plak..apa2 aku tak tau...

teru na said... Best Blogger Tips

Sekali hantu mklimah balek kmpung daa....hsha

Anonymous said... Best Blogger Tips

TRY THIS- https://www.youtube.com/watch?v=zK6qTw0JW74

Anonymous said... Best Blogger Tips

https://www.youtube.com/watch?v=zK6qTw0JW74 Meremang bulu roma aku...ish3

Anonymous said... Best Blogger Tips

cari dlm youtube,,langsir wengi

Anonymous said... Best Blogger Tips

aq bace kuat2 pulak keluar hantu kopek ngn hantu cipap..ap lagi tnpe segan silu aq FAP FAP FAP FAP..anda bagaimana pulak ?? hantu ap yg keluar ??

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

aku dah try, takde pun langsuir datang... kain langsir ada la

Anonymous said... Best Blogger Tips

Prince of Noob bangang, kalau nak buat lawak, masuk maharaja lawak la wey..bodoh!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau datang, nak buat apa, nak buat bini kena paku kat belakang kepala dia dulu.
Itu pun kalau berani!.

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku dah baca kuat2, yg kuar antu poen.. soh aku masuk tido balik.. ganggu katanya.

Anonymous said... Best Blogger Tips

tp tak boleh lawan mentera panggil hantu kak limah lg..."pelawok!!2..pelawaok2!!. hahahaha..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ada masa kami SERIUS, banyak masa kami MEREPEK. Ada masa kami MENGUTUK, banyak masa kami DIMAKI. Ada masa kami GENIUS, banyak masa kami GILA. Ada masa kami COOL, banyak masa kami MORON. Ada masa kami PENCINTA WANITA, banyak masa kami PERVERT. Ada masa kami BERBARIS dan BERPAKAT, banyak masa kami LUDAH semuanya. Never Fear, We Are Your Friendly Stupidhood!

Afiq panda said... Best Blogger Tips

Ayat nie mungkin xbleh percaya, tp kte kene percaya alam ghaib. jatuh hukum syirik coz sepertinya kte mmbuat ritual pemujaan dgn memangilnya ke alam kita. sedangkn Tuhan murka kte brhubung dgn alam ghaib serta sebaliknya.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tak lawak pon

Anonymous said... Best Blogger Tips

admin bhasa kau tunggang langgang
g msuk tadika blk
bodoh!
instead la,, in 1909 la,,
na ckp full inggeris juz go on la..
"juz go on" yg aku mksdkn ni utk menganjing kau admin.
tulis ayt bhasa mlayu penuh je sudah la.
nak cmpur2 plak
klau pndai BI sgt taip ayt penuh inggeris ye

Anonymous said... Best Blogger Tips

fag.. aku bace dlm ati pun tibe2 kucing aku terkejut..terus tgk kt penjuru rumah aku yg mmg jelas xde ape la syiall.keras je dia terpaku....nokharom bab*.dh la tgh mlm ni

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sebenarnya xyah baca oun xpe.. Kalau niat ko nak panggil dia..dia mesti datang..! Lagi satu syirik!

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku baca time siang x kuar apa punn...?
hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hantu Kak Limah keluor.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ko nie contoh typical malay yg xde pelajaran...ko mmg bodoh n bahlol...

june ismail said... Best Blogger Tips

Semuanya BODOOOOOO..........

Anonymous said... Best Blogger Tips

bullshit la korang sume..sume anok haram..makan taik palat rosmah.!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...