Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Friday, 7 December 2012

Info : Pekerjaan Asal Orang Yang Terkenal Di Malaysia (Gambar)


Berikut merupakan pekerjaan asal figure2 yang terkenal di Malaysia... 

01. Dato' Yusoff Haslam - Konduktor Bas
02. Nabil (Raja Lawak 2) - Despatch
03. Amy Mastura - Pramugari
04. Ziana Zain - Pramugari
05. Anuar Zain - Pramugara
06. Shamsul Ghau2 - Polis
07. REM - Cikgu
08. Adibah Nor - Cikgu Bahasa Inggeris
09. Amelina - Operator
10. Nubhan (AF) - Kerani Bank
11. Fauziah Ghous - Pramugari
12. Shawal (AF) - Despatch
13. Suhaimi(Inteam) - Guru agama
14. Salleh Yaakop - Askar
15. Aaron Aziz - Penjual Kereta
16. Jimmy (trek selebriti) - Akauntan
17. Rahmat (Ekamatra) - Majlis Perbandaran Seremban (MPS)
18. M nasir - penyanyi jalanan di CM
19. Kumpulan medicine - pesawah
20. Nora danish - playan kdai mkn mak die
21. Ezlynn - pelayan cafe di tv3 (kedai mak dia)
22. Mahathir mohamad - dokter
23. Rafidah aziz - pensyarah
24. Nik aziz - uztaz
25. Anwar berahim - abim
26. Samy vellu - arkitek
27. YB nizar - engineer
28. Muhammad Taib - cikgu
29. Khir toyo - dentist
30. Abdullah badawi - pegawai kerajaan
31. Almy nadia - keje kilang
32. Ina naim - keje kilang
33. Mawi - qari,pengait kelapa sawit
34. Azean irdawaty - pegawai ban
35. Remy Ishak - bellboy
36. Fahrin Ahmad - pegawai bank
37. Nazim Othman - pramugara
38. Tan Sri Syed Mokhtar - penjual daging
39. Rosmah - Suri rumah tangga dulu kini dan selamanya

p/s : Sekadar berkongsi.. mungkin ada yang tak tepat.. hehe

Sumber : here

22 comments:

Nurmujahidah Ismail said... Best Blogger Tips

rasanya no 39 tu ada yang tak berapa nak tepat,,,

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st!alhamdulillah

Anonymous said... Best Blogger Tips

40. siti nurhaliza - penjual kuih terang bulan

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku dulu keje jadi gangster tpi skrng gangster yg cari aku...-castello-

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anak dato yusuf haslam, sebelum ni kerja apa pulak. mesti mat despatch.

Anonymous said... Best Blogger Tips

abim tu apa? tukang cuci bontot ke?

Anonymous said... Best Blogger Tips

Abim pon ko taw? mesti ko ni lembab mcm siput kn...

ABIM : Angkatan Belia Islam Malaysia

Anonymous said... Best Blogger Tips

aljuburi pengedar chinadoll

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon lagak cerdik 17:43, memang dia tahu ABIM tu apa, tapi apa kerja kat situ? setakat pengasas ke presiden ke tukang bancuh teh ke, tukang shave bulu dubur ke...

mr.fapson said... Best Blogger Tips

byk artis je....puuiihhh artis...

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 21:19,,,jage2 perkataan kite mlambangkan jati dri,,,yg x elok jer ko nk pkir,,,

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau tak silap ambo, Nik Aziz dulu kerjanya adalah pegawai KEMAS di Kelantan. kalau tak silap ler. Ustaz mengajar agama tu maybe part time..kalau salah harap maaf..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Murid2...bila besar nanti apa cita2 kamoooo...?

A: peg. Bank chegu...
B: askar chegu..
C: pramugara chegu...
D: despatch chegu...
E: abim chegu...

Cikgu: ?????

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tak sangka admin ni seolah2 menghina 'pekerjaan' suri rumah dulu kini selamanya...

Sehebat manapon nik aziz, dsai, najib, mahathir, ku li, di belakang mereka sentiasa ada suri rumah yg dulu kini dan selamanya yg menjaga mereka...tak kesahla lain2 cerita tepi psl suri rumah ini...
Admin ni tak kawen lg kan?

Anonymous said... Best Blogger Tips

pening2.. beza fahaman politik skit dah ada yg nak hina2 Ahli ABIM.. politik sempit tul.. kalau style politik hina peribadi dan mengaibkan mcm ni...kompem sek2 penyokong lord of diamond ring

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anon 1753 kerja dia gigolo pagi petang siang malam ......apasal nak gadoh

-billy fecren

Anonymous said... Best Blogger Tips

pesawah? betol ke admin? wau...

Anonymous said... Best Blogger Tips

yg mencarut2 kt atas ni ntah ape2 ... yer PEMBETULAN DTS ROSMAH PA DTS NAJIB DULU KINI SLAMENYER N PART TIME NYANYI LAGU AKU ANAK KMPUNG DI MAJLIS HARI RAYA.... sorry tu fakta k. kikikiki

The Seven Thing said... Best Blogger Tips

yg sebetolnya rosmah tu keje dia rompak duit rakyat dulu kini dn selamanya, part time dia kontrol najib

Anonymous said... Best Blogger Tips

woi admin!!sape kata rosmah suri rumah??ROSMAH tu perdana menteri malaysia skang...najib btuilla suri rumah

Lenny Marlina Ahmad said... Best Blogger Tips

Remy IShak tu bukan keje bellboy je. Dia pernah kerje sbg crew Kenny Roger's Restaurant di Seremban Parade. Aku pernah kerje kat situ 4 bulan je dlam tahun 2000. Pelik skit Remy ni tak pernah nak citer yg dia ada pengalaman kerje kat situ. Kenapa ek??? Malu ke?

Anonymous said... Best Blogger Tips

Allah s.w.t nak bagi rezeki dekat sesiapa je die pilih.jadi mind set tu kena la ubah.kerja nak kritik orang sampai bila2 pun takkan habis.Admin ni type sekadar info sahaja,bukan politik.Asyik nak tuduh pemimpin itu tak betul,ini tak betul, cuba kaji balik diri kita,dalam pekerjaan kita adakah semua benda yang kita buat betul??waktu rehat sharp on time??masalah setel on time??renung2kan lah,susah nak kritik orang ni,kena kritik diri kita dahulu,cari salah orang sampai bila pun takkan ada penamatnya.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...