Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 20 November 2012

OMG : "Tower Of Silence", Perkuburan #Horror Penganut Zoroastrianism (6 Gambar)


The Towers of Silence ialah bangunan berbentuk bulatan yang merupakan sebuah kawasan perkuburan dan simbol untuk penganut Zoroastrianisme. Disana kita dapatmelihat mayat gelimpangan yang membusuk dan meloyakan serta mayat yang mereput sehingga meninggalkan rangka tulang temulang. 

Biasanya, hal ini berlaku kerana keluarga si mati menolak untuk menanam atau membakar mayat. Sebaliknya, mereka meletakkan mayat disebuah kawasan di pergunungan, di mana burung datang dan memakan daging mayat, dan hanya meninggalkan tulang bersama kapur, sehingga mayat mereput dan hancur lalu dibuang ke dalam laut.


Di Iran, tanah air asli penganut Zoroastrianisme, The Towers of Silence yang terakhir, Yazd, ditutup pada lewat 1080an kerana kurangnya peralatan untuk menampung jumlah mayat. Oleh itu, jika penganut Zoroastrian mati , keluarga si mati akan terus menghantar mayat ke India, dimana terletaknya satu-satunya Temple of Silence yang masih aktif pada ketika itu.

Tower of Silence yang terakhir terletak di Mumbai namun penganut Zoroaster telah menemui kesukaran untuk meneruskan cara ritual tradisional untuk pemakaman kerana kos yang mahal dan semakin hilangnya burung pemakan bangkai.


Pada masa ini, sebahagian besar penganut Zoroastria, iaitu Parsi atau ahli komuniti Zoroaster di Iran, Pakistan, US, British, Australia dan negara-negara lain, mayat-mayat akan dibakar dan abunya dibuang ke laut selepas proses pembakaran. 

Yazd, Tower of Silence terakhir di Iran


Sumber : Here

19 comments:

ginger said... Best Blogger Tips

dasyat betul

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tanam kan senang

Anonymous said... Best Blogger Tips

puuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhhhh
aku tngah mkn nasi ni....xpsal2 muntah blik

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni repost la sialllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

mesti busuk gila bau bangkai kat sini

Anonymous said... Best Blogger Tips

bwekkkkk...agama merapu2!!islam the best!!sbb 2 Allah printahkn kita mnanam mayat dlm kedalaman trtntu krn DIA tahu sgala2nya..

lulu chan said... Best Blogger Tips

dh tu keprcayaan mereka

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni kalau tak silap, asalnya majusi ni. cuma tak pasti samada masih sembah api, wallahu a'lam. kalu silap perbetulkan.
-ameba

jack ham said... Best Blogger Tips

boleh buat kolam.....ahahah

jengoi sat said... Best Blogger Tips

macam ikan kering

Anonymous said... Best Blogger Tips

"WOW!! CURIK MAYAT WAT MINYAK DAGU BEST NI"
-USTAZ ARIEF CAKRA ALAM

Red Cheek Lady said... Best Blogger Tips

cara hidup islam juga yang terbaik

Anonymous said... Best Blogger Tips

ap dah jadi ??sume nie sesat !! INI SUME SALAH UMNO !! SALAH BN !!

MOYANG MR.FAPSON

Anonymous said... Best Blogger Tips

cara hidup christian yg paling terbaik...

Anonymous said... Best Blogger Tips

hormatilah agama org lain......

Anonymous said... Best Blogger Tips

Woi christian gi blah lah! Islam lah agama yang paling betul! Ramai orang masuk Islam sebab kebenaran dia! Islam adalah benar !

Anonymous said... Best Blogger Tips

apa bukti ko yg menunjukkan islam yg paling betul, gi belah la islam...

ben xii said... Best Blogger Tips

gaduh best

Anonymous said... Best Blogger Tips

bace al-quran la bru saudara anonymous 00:12 thu ttg islam..dan ape y btol ttg christian? pnh kn Nabi Isa(a.k.a Yesus) suruh korang smbah die? siap sembah salib..klu Yesus korang mati dlu dgn electrical chair korang skrg kne sembah electrical chair la ye? kembali la ke pngkal jalan wahai org2 christian,cube baca Al-quran dn fahami lah..:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...