Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Sunday, 18 November 2012

Cool : Halden Prison, Penjara Paling Moden Dan Mantap Di Dunia (12 Gambar)

Halden Prison, Penjara Paling Moden Dan Mantap Di Dunia.
Ni penjara kah asrama? Ini memang penjara di Norway yang dibina pada tahun 2010 iaitu Halden Prison. Penjara ini kini mempunyai 250 orang banduan dan dikawal oleh 340 orang staf penjara. Apa yang menarik dalam penjara Halden ini adalah setiap sel banduan ini mempunyai satu peti sejuk dan sebuah TV. Selain itu, setiap banduan bebas untuk bergerak di dalam kawasan penjara yang seluas 30 hektar tanpa sebarang halangan. Banduan juga diberikan masa sebanyak 1.5 jam untuk menggunakan gim setiap hari. Banduan di sini juga diberi gaji sebanyak RM30 setiap hari dan pada hujung minggu mereka dibenarkan untuk belanjakan duit itu di supermarket. Ini kerana banduan di sini juga dibenarkan untuk masak makanan sendiri. Banduan perlu masuk ke dalam sel mereka dari jam 8:30 pm sehingga 7:30 pagi sahaja. Setakat ini belum ada lagi sebarang serangan ke atas mana-mana staf.  
p/s: Kerajaan membelanjakan sebanyak RM500,000 untuk setiap seorang banduan dalam Halden setiap tahun. 

14 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

1

Anonymous said... Best Blogger Tips

2

syazmie hamzah said... Best Blogger Tips

kalau ade kat M'sia, untong sume mat bangla ngan indo~

Anonymous said... Best Blogger Tips

bila manusia semakin bodoh...beginilah jadinya

Anonymous said... Best Blogger Tips

INI SUME SALAH UMNO !! SALAH BN !!

MOYANG MR.FAPSON

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

wow ada banduan awek lagi tuh... aku nak masuk penjara jugak la camtu

Anas Asyraf said... Best Blogger Tips

Aku suka kalau kehidupan aku bebas macam ini walaupun terkurung daripada dunia luar..

Makan minum orang support boleh main basket,boleh main gitar,main pes last skali yg paling penting ada member sekurang-kurangnya taklah bosan sangat.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ADA LAGI ANJING GILA BABI YANG COMMENT 1, 2

Anonymous said... Best Blogger Tips

penjara ni nak ajar orang jadi orang sbb 2 dia x layan banduan dgn buruk

Anonymous said... Best Blogger Tips

agaknyer ksalahan dyorg x bsar sngt kot,,,,aq nk g norway n wat jenayah kt sne la,,,tp brape gaji aq dpt,,,

Anonymous said... Best Blogger Tips

Lawak gila comment korang!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ade ku kesah?

Anonymous said... Best Blogger Tips

banduan PERKASA nie.. sbb tu dpt layanan baekk..

Anonymous said... Best Blogger Tips

negara maju, diaorang tak kisah nak support banduan.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...