Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Saturday, 24 March 2012

Review #2 : Norefal Vitamin E Softgel, Produk Kecantikan Kulit Terhangat 2012 (17 Gambar)



Kali ni admin nak review pasal satu produk kecantikan kulit terhangat tahun ni iaitu dari syarikat NOREFAL CELL THERAPY

First sekali, produk ni di import dari Switzerland. Jangan risau, produk ni halal.. Ada sijil lagi.. Bagi wanita atau lelaki yang suka membeli produk kecantikan ni, paling penting korang mesti tau ialah status halal suatu produk tu. Jangan nampak berkesan, main beli jer.. Tak pasal-pasal dapat dosa.


Apa kegunaan produk ni? 

Okay, produk ni sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kulit seperti berikut; 

Kering
Banyak blackhead
Kusam @ tidak berseri
Jerawat & parut
Tona kulit tak sekata
Kulit berkedut @ nampak lebih tua daripada umur
Pigmentasi


Produk ni diperbuat dari apa ek?

NOREFAL PLACENTA + VITAMIN E OIL adalah produk yang dihasilkan di swiss dan merupakan hasil kajian dan salah satu keajaiban ALLAH swt.. dimana plancenta biri biri digunakan dalam kajian mencipta produk ini.. dan terbukti ianya sangat serasi untuk membaik pulih keadaan kulit mereka yang bermasalah..
Ingredients : 

Ovine placenta oil atau lebih dikenali sebagai placenta biri-biri, tocopherol (class of chemical compounds of which many have vitamin E activity), air dan juga pewangi yang dibenarkan.

Takut?? jangan risau... biri biri kan makhluk Allah juga sedangkan belut pun orang makan buat ubat.. bisa ular orang guna untuk sembuhkan orang yang dipatuk ular berbisa itu sendiri kan??




Takpe ke guna plasenta biri-biri? Geli la.. Betul ke halal ni? 

Korang baca la sendiri kenyataan dari JAKIM ni.. 


Macam mana nak guna produk ni? 

Senang jer.. meh sini nak ajar.. 
  • gunting sedikit atau cucuk hujung capsule dengan jarum.. dan picit keluar perlahan lahan gel tu..
  • sapu pada keseluruhan muka macam pakai krim tu selepas mandi! TIDAK PERLU TONER untuk penyerapan yang lebih baik OK!!
  • sapu pada kesuluruhan muka sampai rasa macam gel tu dah menyerap sepenuhnya dalam kulit.. fokuskan sapuan dan urutan yang lebih pada area muka anda yang ada pigmentasi.. jeragat.. jerawat.. atau bintik bintik hitam yang degil..
  • jangan simpan capsule ditempat yang panas.. seelok eloknye suhu kering ataupun suhu bilik digalakkan yer..
Senang jer kan?


Dah tu, apa la kelebihan produk ni berbanding produk lain kat pasaran?? 
  • Menjana semula tisu kulit dan mengembalikan keanjalan dan kelembutan kulit.
  • Melembabkan kulit kering dan kusam..
  • Mempercepatkan penjanaan semula sel-sel kulit baru, menjadikan kulit lembut lembut dengan yang bersinar semula jadi sekali lagi..
  • menghasilkan kulit yang sihat dan flawless tanpa sebarang cela..
  • Mengurangkan dan akhirnya menghapuskan segala parut, pigmentasi, jeragat dan jerawat..

Macam best jer.. Dah ada orang beli ke produk ni? Nak tengok bukti leh? 

Boleh.. Tengok la testimoni pengguna kat bawah ni.. Ni betul punye..bukan auta yer.. 



Mesti mahal kan produk ni.. Import dari Swiss tu.. 

Mana ada beb.. Harga memang munasabah dengan kualiti..

Nak tau? Sila deal dengan orang yang jual ni yer.. pegi je dkt blog die.. 



Siap dengan pos laju tu.. Sehari dua je mesti sampai lah.. Tak caye? Tengok ni..




Apa tunggu lagi beb... Kalau berminat, korang pegi la dekat blog kat bawah ni yer.. Kontek la tuan tanah dia.. baik orangnye.. comey plak tu.. hehe..



(FACEBOOK OWNER)
SMS : 0175517701 
EMEL: yuyu_shoppe@hotmail.com
 







29 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

NO 1!!!!!! =)

Anonymous said... Best Blogger Tips

hm... mcm dh xda bnda je nk post admin nie -.-" dpt komisyen kot promote produk

lockhart said... Best Blogger Tips

awesome!!!

✿ CIK N ✿ said... Best Blogger Tips

tak perlu muka yang cantik... cuma milikilah kulit yang sihat.. ^_^

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau nak 30 biji brape?

Anonymous said... Best Blogger Tips

harga trial still on?

✿ CIK N ✿ said... Best Blogger Tips

yup still on untuk minima.. 30 biji.. rm57 sahaje.. siap pos...

Anonymous said... Best Blogger Tips

placenta oil??

Anonymous said... Best Blogger Tips

salam... sy berminat. boleh guide x prosedur mcmana nak order, byr semua. thanks...

✿ CIK N ✿ said... Best Blogger Tips

boleh contact saye... 0175517701.. :) sms/call..

Anonymous said... Best Blogger Tips

i beli 20biji rm30 je.. Satu rm1.50.. Sape nk email yen8yen.chin satu botle rm118

Anonymous said... Best Blogger Tips

SUBHANALLAH.... baik tanya ustaz, alim ulamak dulu sebelum gunanya...sepengentahuan aku hanya kulit & tulang sahaja boleh diambil... perlu dikeringkan terlebih dahulu supaya dihilangkan segala lendir dan kebasahan...
2. anjing, babi dan keturunannya tetap haram walaupun disamak sejuta kali... yang haram tetap haram... berat 6 6

Anonymous said... Best Blogger Tips

boleh buat sembahyang ker..? kompiussss...

LINA SHAARI said... Best Blogger Tips

sy selaku blog kisahlina.blogspot.com nak tanya sikit nieee...testimonial customer punya gambar tuw ada mintak izin dari saya kerrr utk amik sesuka hati......mohon nurfel.blogspot.com remove smua gambar2 yang di ambil dr blog saya... u.p : cik nur

Anonymous said... Best Blogger Tips

klo betul2 nk cantek jaga la pemakanan anda. sebab semua masalah kesihatan bermula dr gaya pemakanan kita. klo luar jer yg d jaga tp dalaman berpenyakit tak guna jgk. maka ada baiknya jagalah luar dan dalam badan kita.. peace..

✿ CIK N ✿ said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
LINA SHAARI said... Best Blogger Tips

xpelahh dik my url dh dtukar sb tu tak jmp.bagaimana pula dgn blog myshop2u??gmbr2 di ambil dr ctuw.nk bisness tu ok bagus sgtla.tp kita kena berusaha,,orang lain penat lelah utk menaikkan sesuatu produk.jgn cr jalan mudah kalau nk berjaya!TQ

mamashikin said... Best Blogger Tips

cik nurul syg,

aduhai..jgn cepat melatah..biasala benda2 mcm ni. ini lah dugaan dlm bisnes..jgn salahkan org melayu atau cina..kat sini takde isu perkauman..cuma akak nampak org cina tak buat apa awk buat..amik gmbar tanpa keizinan..mmg lah tak luak punnn..tp at least kena minta izin ye syg..
kalau awk searh url kisahlina tak jumpa..mcm mana ngn myshop2u syg? tak jumpa juga kah?
ok stop la..awk pun dah remove..kira dah settle..cuma lain kali kena berhati2..

dan jgn lah cepat marah bila customer bertanya..mungkin diaorg tak tahu berkenaan halal dan haram..mgkin bila sebut placenta, akan terpikir akan halal haramnya...jgn lah cik nurulcepat sgt menjawab dgn mengatakan cina itu lebih berhati perut dan membandingkan dengan produk lain.disini nurul kena bijak menjawab persoalan mereka.
sabar yer nurul..kami org melayu akan sokong orang melayu sekiranya cara mereka adalah betul...kami bukan nak menjatuhkan sesiapa..
ok harap awk sukses dlm bisnes yg awk ceburi...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sory pd admin. Juz utk berkongsi.

Syarikat yang memberi sijil halal tersebut tidak tersenarai dlm senarai badan halal yang diiktiraf oleh jakim.

Lihat link ini http://www.halal.gov.my/v3/index.php/ms/senarai-badan-islam-yang-diiktiraf

Guna internet explorer untuk buka.
p/s: namun, tidak bermakna produk ni tak halal. Cuma bukan dari badan yang diiktiraf oleh JAKIM la.

✿ CIK N ✿ said... Best Blogger Tips

yupp... tq so much.. :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

pompoan klu bnde nak cantek xbekira nk beli..mahal pun xpe yg penting cantek..xkire bnde tu dbuat dari lemak haiwan atau organ dalaman..bgus buat sendiri guna tumbuh2an semulajadi..xde la was2 nk gune..

Anonymous said... Best Blogger Tips

CIK N..... lack of moral value lorr..maki2 org plak....law cepat sentap, xyah masuk bidng ni larr....loya ahh aku nengok jwpn yg xsemegah ko tuhh.....nananananana....loseer!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymousye sy thu kamu yg trbaik anon, :) dun easily judging me up, only my own cstmer know who is the real me . :) tq for burning my spirit untk trus brada di arena ini anon yg baik hati, ^_^

✿ CIK N ✿ said... Best Blogger Tips

btw... tenks to stress giler.. :) my business is going well time by time with ur help... thx juga pda anon semua yg tak jemu mengecam saye... u r making me just strong n strong... !!! luv u lah.. :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau betul benda ni halal... ngape tak guna cop halal dari jakim??? ni yang ragu ragu ni... kalau ragu ragu baik jangan guna..

nawwar said... Best Blogger Tips

cap halal oversea lg diyakini berbanding cop halal jakim sbb sdgkn dlm negara kita pun brpe ramai yg tipu cop halal sndiri..sdgkn kt luar negara mereka sgt menjaga halal haram utk umat Islam di negara sana..bkn cm kita..

✿ CIK N ✿ said... Best Blogger Tips

yup.. absolutely rite.. tq nawwar..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Butuh kau la .org melayu sokong melayu ke benda.

Aby Radzak said... Best Blogger Tips

PEMBEKAL & PEMBORONG PURE COLLAGEN ASLI, TIADA BAHAN KIMIA, TIADA BAHAN PENGAWET. PURE COLLAGEN 100% ADALAH DARIPADA SUMBER TUMBUHAN SEMULAJADI.


http://www.facebook.com/AinzPureMarineCollagen

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...