Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Wednesday, 21 March 2012

Cool : Jurugambar Professional Paling Muda Di Iraq Berusia 8 Tahun (3 Gambar)


Qamar Hashim nampak sama seperti budak-budak 8 tahun yang lain. Tetapi membezakan dia dengan budak yang lain dia mempunyai bakat sebagai seorang jurufoto.

Dia menjadi kebanggaan negara Iraq sebagai jurufoto yang paling muda yang mempunyai kelulusan. Dia mempunyai beberapa gambar yang cantik dan gambarnya telah pun dipaparkan di seluruh galeri di Baghdad. Dia mula menunjukkan bakat sejak dia berumur 4 tahun.Pada masa itu dia hanya meniru bapanya yang merupakan seorang wartawan foto.

Dia memulakan dengan mengambil gambar-gambar sungai Tigris, burung, rumah-rumah lama, dan tempat-tempat kepentingan sejarah. Walaupun begitu bapa Qamar tidak membenarkan dia untuk mengambil gambar kejadian-kejadian ganas di bandar. Kerajaan Iraq menghadiahkan dia sebuah kamera digital yang pertama sebagai tanda penghargaan kerana minatnya yang tinggi.



p/s : Budak-budak sekarang ramai yang gila DSLR.. Pegi shopping complex je mesti belambak yang gantung kat leher. Bukan nak ambik gambar sangat kot.. Tapi sebagai hiasan dan untuk menunjuk semata-mata.. no offence.. :)

Sumber : Here




18 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku yg 1st

Anonymous said... Best Blogger Tips

sumpah power dak neh~ -fifi

Anonymous said... Best Blogger Tips

yeah...show off je taw...

saya la.... said... Best Blogger Tips

tahniah ye anon 19:59... nnt tebus hadiah kat admin yekk...

Anonymous said... Best Blogger Tips

acctually simple je angle dye dlm pic nieyh..mybe ade lagi kowt gambar terbaek dye....ermmmm..gudjob.mude2lagi dah pandai.kagum...

Anonymous said... Best Blogger Tips

like a boss

1. Dapatkan Adobe Photoshop [Portable] DISINI

Anonymous said... Best Blogger Tips

memang sial pon org2 yg bwk kamera time g shopping complex pon nk bwk padahal nk riak je..x ke bangang tu..elok amek hempaskan kamera dorg tuh..hak puihh sial

saya ain said... Best Blogger Tips

nak hempas kamera dorang???ko cmburu ehh???ada duit ke nk gnti baru???

Rammizan Ramli said... Best Blogger Tips

hahahaha....jangan risau..masing2 punya cam..jangan hempas pulas ye...

F.A.Jefferson said... Best Blogger Tips

Betul tuu.. macam satu trend bagi remaja sekarang bawa camera pergi ke shopping complex tapisatu gambar pun tak ambil . Lalalalalala

Anonymous said... Best Blogger Tips

x lawa pun pic dia..

thehellwiththeworldtoday-_-1st said... Best Blogger Tips

teringat movee city of god..

Anonymous said... Best Blogger Tips

biasa jer pn pic yg budak tu snap.

Anonymous said... Best Blogger Tips

btol2... mcm sakai plak ak tgk...

Anonymous said... Best Blogger Tips

budak tu baru 8 tahun..mgkn idea dia blum dpt dikembangkan..atau ade lg pic yg lg hebat dr nie..pedahh, kecoh ah yg bg komen x membina..

Anonymous said... Best Blogger Tips

i smple..jln stkt bwk beg wet kcik,ic,ATM card, lesen n phone...buang mase nk bwk handbeg n camra..if lau de event,or red flag bru bwk mnde2 2 sume..but lau i bwk camra pon yg smple n brmutu..coz i ni bkn gler sngt ngan camra..i cume ske tngok ke kreatif an dieorg amik pic..juz fun..jgn buang mase nk cmburu..2 dieowng pnyer psl..u de khidupan u..u truskan..ok.. smile~~~ :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

the boy is only eight years ok...npe u all nk jlez...pic i snap pon ta cntik tau...

Alexia Nanda said... Best Blogger Tips

[#]gambar awek telan air mani
[#]gambar awek keluar air mani
[#]gambar awek bogel

[-]gambar awek bertudung
[-]gambar awek bohsia
[-]gambar awek bogel habis

[*]gambar awek body mantap
[*]gambar awek comel
[*]gambar awek cun bogel

[*]gambar awek cina bogel
[*]gambar awek dirogol
[*]gambar awek diraba

[$]gambar awek dara
[$]gambar awek dibogelkan
[$]gambar awek datang bulan

[+]gambar awek dara bogel
[+]gambar awek dalam bilik
[+]gambar awek eropah bogel


[^]gambar awek indon
[^]gambar awek facebook bogel
[^]gambar awek gersang

[*]gambar awek ghairah
[*]gambar awek gebu
[*]gambar awek gemuk bogel

[$]gambar awek geli geli
[$]gambar awek ganu bogel
[$]gambar gambar luncah

[@]gambar awek melayu gersang
[@]gambar awek tetek gebu
[@]gambar awek hot
[@]gambar awek hot bogel

[!]gambar awek hot malaysia
[!]gambar awek hodoh
[!]gambar awek hilang dara
















































































































































































































































































































































































































































































































































































Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...