Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 20 March 2012

Info : Berapakah Gaji Seorang Programmer Google? (2 Gambar)


Google telah lama diketahui sebagai tempat terbaik untuk bekerja. Mereka menawarkan makanan percuma, tempat bersenam, tempat berehat dan potong rambut profesional di pejabat mereka di California. Perkara tersebut telah menjadikan mereka syarikat pilihan pekerja dari seluruh perniagaan yang ada di dunia.

Selain dari persekitaran tempat kerja yang relax dan makan free mestilah gaji pekerja Google menarik juga kan. Tahukah anda berapa gaji pekerja-pekerja Google? Data berikut tidak terlalu mudah dicari, jika anda tidak percaya, anda boleh search di Google.


Berikut adalah statistik gaji pekerja Google yang cukup menarik:

1. Google Programmer di Phoenix – $174,000 setahun

2. Google Programmer di California – $197,000 setahun

3. Google Programmer di Chicago – $222,000 setahun

4. Google Programmer di New York – $242,000 setahun

Itu hanya gaji… apa lagi yang ditawarkan Google kepada pekerjanya?

1. Google akan membayar $8,000 setahun jika anda mahu sambung belajar. Mereka hanya mengharapkan keputusan gred “B”.

2. Jika anda memperkenalkan seorang pekerja untuk menjadi staff Google dan mereka bertahan untuk 60 hari, Google akan membayar $2,000 kepada anda.

3. Jika anda hendak mengambil anak angkat, Google akan memberikan $5,000 untuk urusan legal dan kos.

4. Bergantung kepada berapa lama anda bekerja di Google, anda akan mendapatkan sehingga dengan 25 hari bonus hiburan dalam setahun.

Satu lagi perkara yang menarik dari segi pendapatan pekerja Google, menurut New York Times, kira-kira ada 1,000 pekerja Google yang mempunyai saham dengan nilai $5 juta dollar.

Masih menurut New York Times, setiap pekerja yang bersama Google untuk setahun sahaja memiliki nilai lebih dari $250,000.

Pesaing google mengatakan bahawa programmer Google telah menikmati 50% kenaikan gaji dalam beberapa tahun terakhir ini.

p/s : Esok nak gi try apply jadi programmer Google.. Hehe

Sumber : Here

13 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

1ST

Anonymous said... Best Blogger Tips

1ST HAHAHAHA

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku yg streessss dgr gaji dyorg....

Anonymous said... Best Blogger Tips

itu xkira ot lg.. haha..

Anonymous said... Best Blogger Tips

google trima 1 resume stiap 25 saat kot...

ben xii said... Best Blogger Tips

kalau jadi tukang sapu pun dapat bonus agaknya

Anonymous said... Best Blogger Tips

AQ NAK KEJA KT SANA...
LUMAYAANNNNN BEB!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ini baru lha 'like a boss'

Anonymous said... Best Blogger Tips

jadi tukang cleaner pon jadi lahhh..

In My Heart said... Best Blogger Tips

fuhhh...klaw laa company aku dpt bg gaji n benefit yg mcm tu...mmg smpy mati aku x tukar kje...hahahaha

In My Heart said... Best Blogger Tips

kat malaysia ni rase nye office x same mcm kat US sne kot..ade kje kosong,cube la apply...tp mesti ade BA or MBA...hehehhee office kat twin tower klcc...

Anonymous said... Best Blogger Tips

gaji bulanan rm60k..lumayan..

Anonymous said... Best Blogger Tips

perhhh..dpt bonus ag asyuk...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...