Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 24 September 2011

Video Kreatif : "Undilah" - Video Klip Patriotik Yang Di Banned Di Malaysia























Ok.. Firstly, aku memang suka video clip "Undilah" ni.. Video clip ni dihasilkan oleh Pete Teoh yang dikenali dengan PSA Project. Apa yang best dalam video ni, ia menggabungkan ahli politik, ahli sukan dan juga artis-artis Malaysia.. Memang mendalam mesej yang disampaikan dalam video ni.. Tapi apakan daya, video patriotik macam ni pon di BANNED. Cakap banyak pun tarak guna, korang layan la sendiri..


Antara artis, ahli politik dan ahli sukan terkenal yang terlibat ialah : 

Afdlin Shauki
Aizat Amban
Baki Zainal
Bront Palarae
Daphne Iking
Jason Lo
Jehan Miskin
Karamjit Singh
Lee Chong Wei
Namewee
Nurul Izzah Anwar
Pete Teo
Reshmonu
Sassi The Don
Sharifah Amani
Sazzy Falak
Tengku Razaleigh
Tony Fernandes
Wardina
Wee Ka Siong
Yasmin Yusuf


p/s : Pada pendapat aku, kerajaan mesti lebih kreatif untuk promote rakyat Malaysia untuk mengundi. Macam video kat atas nih.. Takkan la nak suruh orang mengundi guna iklan kat TV1 yang diguna sejak tahun 80-an tuh? Rakyat pun dah naik muak tengok. Tapi bile video kreatif macam ni dihasilkan, macam-macam masalah pulak timbul.. Yang pasti, SKMM masih tidak membenarkan video ini ditayang di TV.. apa masalahnya??? The StarOnline ada menyatakan video ni ditarik balik tayangannya disebabkan ada pemimpin pembangkang iaitu Nurul Izzah dalam video ni dan juga kenyataan Ku Li pasal "negara kita ada masalah".  so...wtf?? bukan dia promote parti pun...sama-sama la korang fikirkan.. 


Sumber: Youtube


11 comments:

walid adriana insyirah said... Best Blogger Tips

kuli bukan pemimpin pembangkang dia masih BN

Authors Yang Stress said... Best Blogger Tips

sory2.. tersilap..dah betolkan..hehe..thanks..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Wanita umno pon ade dlm video so wtf..

Toni said... Best Blogger Tips

xkan di banned sbb ada izzah anwar? tu terang-terang ada shot muka Najib dengan slogan feymes die tu. 3:38.

Anonymous said... Best Blogger Tips

mantop.pas tgk ney video.rasa tak sabar plak nak mengundi.hihihihihih..........

Anonymous said... Best Blogger Tips

bukan sebab nurul izzah, tapi disebabkan namewee yang bodoh, bangang, tolol, sengal, 3 suku, barua, bengap, gila tu masuk sekali. Jadi kenalah dibanned.

Anonymous said... Best Blogger Tips

nth pe sbap aku tngok vid ni..ase cm LOSER la plak..

Anonymous said... Best Blogger Tips

x kan sbb ade izzah anwar,video nieh kene banned kot!!banggang gilew..camner la m'sia nk kedepan klu politik x pernah nk bersih!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Nurul izzah jg la yg d minat...ngahahah...cantik nie...

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku asa kreatif gak..ok ape..nak tarik generasi muda mengundi n jalankan kewajipan...namawee n nurul izzah should not be a problem...tak nmpk pon iklan nie menjurus kpd isu parti cuz ada gak owg kerajaan kat dlm...ape die ckp mmg betul...malaysia mmg ada mslh n kita pon tau apa...so, agak kesian bila iklan mcm nie kena banned..sdgkan die ada mesej yg bgs...1 malaysia gak konsep die...br aku ada feel nak mengundi..hahaha..peace yo

Anonymous said... Best Blogger Tips

waa. terasa nak mengundi pulak..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...