Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Friday, 23 September 2011

Cute : Kucing Misteri Naik Bas Untuk Pergi Ke Kedai

Seorang pemandu bas telah menamakan seekor kucing putih sebagai Macavity setelah kucing tersebut selalu menaiki bas bernombor 331. Kucing yang memakai cllar ungu itu menaiki bas dari Walsall ke Wolverhampton di tempat yang sama setiap pagi. Kucing itu akan melompat turun dari bas pada perhentian seterusnya iaitu 400 meter di hadapan berdekatan dengan kedai ikan dan kedai keropok.

Kucing itu dinamakan Macavity sempena kucing misteri di dalam poem T.S Elliot. Dia akan menaiki bas tersebut di hadapan perumahan dan melompat keluar di hadapan kedai ikan.

Pemandu bas tersebut, Bill Khunkhun pertama kali melihat kucing tersebut pada Januari dan berkata, "It is really odd, the first time I saw the cat jumping off the bus with a group of passengers. I hadn't seen it get on which was a bit confusing. ".

Beliau menyambung, "The next day I pulled up on Churchill Road to let a couple of passengers on. As soon as I opened the doors the cat ran towards the bus, jumped on and ran under one of the seats, I don't think any of the passengers noticed. "

p/s : Aku pun nak ade kucing macam ni.. cute dan bijak.. Hehe



Sumber: Dailymail

11 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

mata dier unik :)

WanAcu said... Best Blogger Tips

Cute Nye.... Mata Die Unik Gile.... LAin Sebelah.... ^__^

al akhyar said... Best Blogger Tips

setakat mata lain sebelah kucing aku pun gitu..
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/216605_1899883896384_1220262050_31664075_470440_n.jpg

aku suke dia bijak.. ^_^

JG said... Best Blogger Tips

cerdik. bulu dia pun bersih tak mcm kucing terbiar. kucing bertuan ni. tuan dia pun tak risau kan pandai jaga diri kucing ni.

Anonymous said... Best Blogger Tips

haha pandai juga kucink tu :D naik bas free2 lagi tue haha

Anonymous said... Best Blogger Tips

mungkin kucing ni sebenarnya manusia yg menjelma jd kucing coz xnak bayar tambang bas mase pegi keje! hurmmm~~

Anonymous said... Best Blogger Tips

tomei!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Profesor McGonagall tu haha #harry potter

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni bukan kucing..ni.. entah2 jelmaan jin atau malaikat

Anonymous said... Best Blogger Tips

elien jelmaan kucing..

Anonymous said... Best Blogger Tips

mesti sebab tuan kedai ikan tu selalu bagi dia makan free, jadi kucing tu pun suka la datang kedai tu..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...