Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Saturday, 7 September 2013

Serius : Bangunan Pencakar Langir Cairkan Kereta Orang Awam (7 Gambar)


Sebuah bangunan pencakar langit bernilai £200 juta ini ternyata memberi kesan yang teruk selain dapat mempesonakan para pejalan kaki.

Bangunan yang turut digelar "Walkie Talkie" kerana bentuknya yang seakan-akan alat telekomunikasi itu memantulkan pancaran sinaran cahaya matahari terus ke jalan di bawah, merosakkan panel dan cermin kereta Jaguar XJ.

Kereta malang itu merupakan milik Lindsay Martin, pengarah sebuah syarikat jubin, yang meletakkannya di pusat London pada petang Khamis lalu.

Dia berasa terkejut dengan apa yang dilihatnya. "Mereka perlu memikirkan sesuatu. Saya berasa sangat marah. Bagaimana mereka boleh biarkan ia berterusan?", kata nya pada City A.M.

Kereta berkenaan berada di bawah pancaran cahaya itu selama satu jam tetapi badan kereta telah menjadi kemek serta mempunyai bau seperti plastik yang terbakar.

Pemilik kenderaan lain yang mengalami kerosakkan sama akibat fenomena ini, yang disebabkan oleh reka bentuk bangunan yang cengkung, juga tampil menyuarakan masalah mereka.

Eddie Cannon, jurutera di sebuah syarikat penyaman udara, berkata kenderaannya pernah mengalami nasib yang sama pada hari sebelumnya.

Beliau berkata: "Kereta saya kelihatan kucar-kacir dengan setiap plastik di sebelah kiri kereta dan papan pemuka telah cair, termasuk botol Lucozade yang kelihatan seperti ia telah dibakar."

Malah. orang pejalan kaki terpaksa membeli gogal untuk melindungi mata mereka daripada sinaran silau yang luar biasa dan bangunan itu turut digelar 'Walkie Scorchie' oleh pekerja-pekerja berdekatan.

Pemaju bersama Land Securities and Canary Wharf berkata, mereka sedang menyiasat perkara itu, sambil menambah: "Sebagai langkah berjaga-jaga, pihak berkuasa London telah bersetuju untuk menggantung penggunaan tiga tempat letak kereta di kawasan itu yang menjejaskan."

Bangunan pencakar langit ini mempunyai ketinggian 525 kaki dengan 37 tingkat akan dijangka siap tahun depan. Ia telah direka oleh arkitek Rafael Vinoly.


Sumber : Here

16 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

da bslwt pd nbi ke hari ni?

Anonymous said... Best Blogger Tips

cite bohong.. side mirror dia kena vandalisme pandai2 tuduh bangunan!
bangang!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kerata buatan cina.... bngunan dsalahkan...huduh pangai

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kerata tu abah kau...
Kereta laa..bahlol...

Anonymous said... Best Blogger Tips

kat Kelantan pun byk kejadian mcm ini akibat balasan kejahilan mereka mengundi Pas. Mohon jgn pergi Kelantan!
- geng Johor yg bangang

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sudah laa..
Nk menyamar jd org johor pulak..
Gua tau lu anon canglun bahlol!
Sial laa lu...
Tk habis2 nk menyalak...

perantauminda said... Best Blogger Tips

logik ke body kereta cair..??

.............................
Selamatkan Awek- Awek Melayu Sendat Kita !!
http://wanitamelayuseksa.blogspot.com

Anonymous said... Best Blogger Tips

selamatkan abah kau sentat!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Lu selamat kan family lu dulu laa..
Sebelum lu nk selamatkan awek melayu yg semakin jauh hanyut...
Lu ingat dia boleh dgr ckp lu ke..
Abah dia tegur pon belum tentu dia dgr laa...Cibai..
Tp ok laa...Gud effort..
Cuma selalu laa upadate blog lu nie...
Berhabuk laa...

Apa pon Jgn menjaja blog kt sini...
Bikin semak laa...
Halaman org...
Ok!

Abah kau pakai seluar sendat...
Telur loyot sebelah...
Tu entri terbaru ko utk esok..
Boleh share info dgn si bapok moron apple busuk..
Ok...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Abah kau lagi logic...
Sbb bila jimak dgn mak kau...
Lalu lahir la ko dgn si moron apple busuk ke dunia nie...
Sebagai pencacai blog angkat najis..
Keji!

Anonymous said... Best Blogger Tips

abah kau ada pepet
mak kat ada kontol

Jack Ham Ham said... Best Blogger Tips

Hbs kereta2 dorg, pergh..keta murah xpe gak. Audi ke Brabus ke mau x nangis

Anonymous said... Best Blogger Tips

kau pakai kete apa Jack Ham? kete Brambus kut?
abah kau pakai kete sorong tayar 3!

Anonymous said... Best Blogger Tips

X pyh nk slmat sangt laaaa,,, adk lu pun sendat jgak la labang,,,, smpai alur pepek pun nmpak apshal....tpi aku x hran pling sdap aku mandang..... tpi pling xle blah mak lu pkai tight aduhai cm nk mltop punggong sua tu,,,,,mak lu bkn lawa pun ..... tpi aku bkenan adk lu buat gua nk pncot kt pepek dia,,,, please 1 mlm je,,, suboh gua jnji gua hntar dia blik,,,,

Anonymous said... Best Blogger Tips

X pyh nk slmat sangt laaaa,,, adk lu pun sendat jgak la labang,,,, smpai alur pepek pun nmpak apshal....tpi aku x hran pling sdap aku mandang..... tpi pling xle blah mak lu pkai tight aduhai cm nk mltop punggong sua tu,,,,,mak lu bkn lawa pun ..... tpi aku bkenan adk lu buat gua nk pncot kt pepek dia,,,, please 1 mlm je,,, suboh gua jnji gua hntar dia blik,,,,

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sudahkah anda berselawat ke atas kote bangla, anon abah engkau pada hari ini??
Sudahkah anda berselawat ke atas kote bangla, anon abah engkau pada hari ini??
Sudahkah anda berselawat ke atas kote bangla, anon abah engkau pada hari ini??

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...