Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Monday, 2 September 2013

OMG : Air Mani Digunakan Oleh Agen Perisikan MI6 Untuk Menulis Surat Rahsia (Gambar)


LONDON - Sperma pernah digunakan sebagai cecair tulisan lutsinar yang paling efektif kerana tidak boleh dikesan oleh wap sodium. Agen rahsia British atau MI6 menggunakan sperma untuk menulis pesanan rahsia dalam Perang Dunia I.

Kerana bimbang dikesan pihak musuh, pihak M16 berusaha mencari formula palig berkesan untuk menulis pesanan rahsia tanpa dikesan oleh wap sodium yang pada ketika itu merupakan cara paling efektif dalam mengesan tulisan rahsia. Perkara ini dibongkar dalam catatan harian seorang wakil ketua perisikan tentera di Perancis, Walter Kirke.

Dalam catatan pada bulan Jun 1915 itu, terdapat permintaan cecair lutsinar yang tidak mudah dikesan dari pimpinan tertinggi MI6 di London University. Permintaan itu akhirnya mendapat jawapan pada bulan Oktober 1915.

Dalam surat itu, mereka mencadangkan pesanan rahsia ditulis dengan cairan yang sangat mudah didapati iaitu sperma atau air mani. Selain mudah didapati, hasil ujian menunjukkan sperma tidak dapat dikesan oleh wap sodium.

Mengikut peraturan yang ditetapkan ketika itu, seorang agen akan dikeluarkan dari tempatnya bertugas sekiranya dia membantah bila diarah menggunakan sperma untuk menulis sebarang pesanan. Para agen juga di ingatkan untuk sentiasa menggunakan sperma yang masih segar jika tidak mahu tulisan yang ditulis mengeluarkan bau yang tidak enak.

Catatan-catatan tersebut terdapat di dalam buku MI6:The History of the Secret Inteligence Service 1909-1949, hasil karya Profesor Keith Jeffery. Buku tersebut telah dilancarkan pada 2010 dan akan dimuat secara terbitan bersiri. 

Sumber : Here

25 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st. idup banglasia..

-anon mandur bangla-

Anonymous said... Best Blogger Tips

myanmarsia

Anonymous said... Best Blogger Tips

suka sangat main ngan abg bangla..konek besar, pancut bnyak pulak tu..

-suzy-

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 20:42 tingin sngat jd pmpuan,sian mak dia branak laki2

Anonymous said... Best Blogger Tips

korang kat atas suma barbie alahanat!
abah kau chee buy!

Anonymous said... Best Blogger Tips

salam, insaflh kwn2 hindari kata2 lucah..malu kalau bngsa lain tgk :(



















Lu baca ni

Kepala abah kau! kah32x

Anonymous said... Best Blogger Tips

lawak kau ni anon 21:08 hahahahahahahahahahaha

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

air mani bila dah kering nanti keras kertas2 tu

Anonymous said... Best Blogger Tips

kes kau ni msti penah lap sperm kt paper lpas mlancap...hahahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

sori.. dia takde air mani.. dokter sahkan dia mati fucuk... kasihani lah dia..
abah dia pun kematian fucuk! taktau dia anak siapa...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Melayu mmg menyedihkan.jaga adab adat konon.puik.mcm bangsat ja.

Anonymous said... Best Blogger Tips

klau ko bkn mlayu diam jelh babi woi,dsar kturunan kapir bkal go to hell !!

Anonymous said... Best Blogger Tips

yn mjadi prsoalan akunk..... knape laki kelantan mls kerja n paksa bini kerja.... adakah mreka xda tlur...... laki kelantn tau isap dadah ,curi moto,ragut,,,, afkah zahir di tidakkan tpi nafkaf batin mlampau2, tu yg 1 fmly kt 16 org,,,, abahnya xmau kerja dah tu hdup sush,,,,,,,,,, kerajaan dsalahkan....... hdup nk bgantung je mcm kera,,,, tu klantan uke bela kera,,,,
pantang lepa suma nk di stim nya,,,,, petrol pun nk stim ,,,,,, sudahnya petrol nek 20sen smlam.... tu puncanya


Pantai Timur said... Best Blogger Tips

yang menjadi persoalan sekarang..kenapa lelaki kelantan malas kerja dan paksa bini kerja..adakah mereka tiada telur..lelaki kelantan isap dadah,curi motor,ragut..nafkah zahir ditidakkan tapi nafkah batin melampau-lampau..tu yang satu family dekat 16 orang..abahnya tak mahu kerja dah tu hidup susah..kerajaan disalahkan..hidup nak bergantung macam kera..tu kelantan suka bela kera..pantang lepa semua nak di stimnya..petrol pon nak stim..sudahnya petrol naik 20 sen..itu puncanya

Mandi Mayat BLOG Mengingatkan MATI said... Best Blogger Tips

fuyoooo

Anonymous said... Best Blogger Tips

naik 20 sen pun bising!
Lebihan akaun semasa imbangan pembayaran (BOP) yang sederhana di samping defisit fiskal yang berterusan boleh mendatangkan risiko jangka sederhana kepada ekonomi.

2) Pada masa ini, Kerajaan menanggung subsidi sebanyak 83 sen seliter bagi RON95, dan RM1.00 seliter bagi diesel.

3) Jumlah subsidi bahan api yang ditanggung oleh kerajaan bagi tahun ini adalah RM24.8 billion, jumlah yang sangat besar sedangkan jumlah yang sama boleh digunakan untuk projek pembangunan negara yang lain.

APA YANG RAKYAT AKAN DAPAT?

1) Kerajaan akan MENINGKATKAN pemberian BR1M dalam Bajet 2014 dimana jumlahnya akan diumumkan dalam ucapan Bajet.

2) Pada masa hadapan, satu jaringan keselamatan sosial (social safety net) yang lebih komprehensif akan diperkenalkan.

3) Projek Mass Rapid Transit (MRT) Jajaran 1, 2 dan 3 diteruskan seperti yang dirancang.

4) Kerajaan masih memberi subsidi sebanyak 63 sen seliter bagi RON95 dan 80 sen seliter untuk

Anonymous said... Best Blogger Tips

Dengar tu, Brim akan dipertingkatkan dalam Bajet 2014, thank you PM & UMNO. Hendaknya setiap bulan Br1m dijadikan Bayaran Bulanan Macam RM 2,500. Memang aku tak marah punya.Duduk je rumah, cukup bulan, ambik Br1M. Ini menunjukkan Kerajaan Malaysia setanding kerajaan ENgland, mampu memberi belanja rakyatnya yang tak kerja macam aku.

Anonymous said... Best Blogger Tips

xdgar pon, bace adelh bongok,dh macai tu mmg macai jugaklh.keje pemalas.kcik2 xnk mampusssss...nk org suap.kesian mak kau pedih pantat dia lahirkn kau whai xguna..

Anonymous said... Best Blogger Tips

http://m.memegenerator.net/instance/41080841

Anonymous said... Best Blogger Tips

admin update yg baru2 xde ker ?? rmai yg nk komen untuk tmbah2 dosa nih....

Anonymous said... Best Blogger Tips

Betul2..
Aku sokong..
Bila nk ada entri baru..
Hahahaha..
Tk sabar nk komen..

Anonymous said... Best Blogger Tips

malingsia ramai di sini suka mencarut....

Anonymous said... Best Blogger Tips

abah kau lahanat!

Anonymous said... Best Blogger Tips

onani ajer agen tuh...

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku onani kau nganga la!
abah kau!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...