Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 3 September 2013

Serius : Situasi Di KLCC, "We Don't Hire Hijab People" (Gambar)


Pengalaman kat bawah ni di share oleh seorang yang bernama Mira Kamil yang mengalami kesusahan ketika mencari kerja kerana dia memakai hijab. Situasi ini berlaku di Malaysia. Merdekakah negara kita ini? Fikir-fikirkanlah... 


p/s : Apa pendapat anda? 

Sumber : Here

53 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

semoga ALLAH letak kefahaman dalam diri rakyat Malaysia..open minded is one thing..but to accept something in others is another thing

Anonymous said... Best Blogger Tips

kirik salam kat Rosmah.
dia tak pakai tudung ok je pun?

Anonymous said... Best Blogger Tips

org pempuan Kelantan pun ramai tak pakai tudung tu.. mohon taubat la
abah kau!

ahmadje said... Best Blogger Tips

DAP DAP DAP DAP

Anonymous said... Best Blogger Tips

bkan nk ckp la,,, islam wajib btudung.... tpi nk cri krja bia la kne ngn status yg bhjab... jgn slhkan ngara... jgn slhkn hijab.. cube tnye dri lyakah krja dgn dri... knapa pmhonan dtolak.... di mlaysia xda lrangan bhjab untuk bkerja... staff restrn fasfod sndri pkai tdung.... ni slh sndri myb dmand mlpau lg2 bd fresh yg blagak sngat xprience elek portek gji dmand btingket2.... jgn slahkn tdung ok.... ko sndri x bgus

Anonymous said... Best Blogger Tips

macai detected...

P.Preity Petry said... Best Blogger Tips

Banyak lagi tempat amik orang yg pakai tudung. Tak yah risau. :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

kepala bapak dorg la.baik bogel pegi keje

Anonymous said... Best Blogger Tips

cam tak logik... aku tengok ramai je pekerja klia bertudung je pun...

Anonymous said... Best Blogger Tips

kedai gua tak kisah gua punya amoi pakai hijab.. janji lu pandai hisap... hahahaha...

datang lah intierview...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Islam mmg wajib bertudung ..tpi tempat kau mintakk cer cek yg boss kt atas2 tue sapa?? mmg smpai mati pun diorng x bagi orng yg pkai tudung berkerja...ini kenyataan, Isetan boss jepun staff mmg kena pkai skirt.. acaner tue. ada jer brand2 lain hire orng hijab siap labuh g..so selamat larr mencari.

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon atas ni bangang kepale bapak kau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

perempuan xwajib pon btudung...sape ckp wajib??tpi...janji ttup aurat..ko pakai tudung saji pon tpi tutup aurat xsalah pon..pkaila..hahaha...yg pasti tdung xwajib..tpi tutup aurat wajib...allahuakbar....

Anonymous said... Best Blogger Tips

si mira tu macam nk timbulkn isu politik je. kamon la. kenape nk salahkan negara merdeka ke x ke. bagi aku, ko patut marah orang dekat kedai tu.contoh, org cina x ambik org melayu keje. adekan itu salah negara kite?salah pemerintah. kenape nk salahkan negara pulak?ape laaaa.

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku pun same, x dapat nk relate kan kaitan negara merdeka dengan isu kdai x ambik pekerja pakai tudung. takde kaitan langsung. itu masalah owner kedai tu sendiri la cik mira oi

Anonymous said... Best Blogger Tips

ala gdik mira tu... xdpt kerja mcm2 alasn bodo la,,,, knape xcri krja tmpat yg dblehkn hijab.....bnyak la wei... mlysia ngara majmuk mcm2 bangsa n ble ada job yg plu pkai skirt bgai xpyah la mohon.....plihan di tgan sndri.... cer ko pkai tdung pas 2 keje kt club mpm...sesuai ke x,,,, cer tanya abah ko... ker abah lu double bodo

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous

Anonymous said... Best Blogger Tips

rosmah xpakai tudung, dia punye psal.tp ape masalah ny kalo bertudung? kne pakai seksi ke baru customer nak mai beli?

Anonymous said... Best Blogger Tips

awek kelantan gak bgus,,,,, cngik btudung peribadi mlia,,,, laki2 kt mlysia mana than tgk awek kelntan.... kcntikn tserlah n laki akan cair ngn snymam awek klantan....
> gadis kota lama<

Anonymous said... Best Blogger Tips

awek kelantan bogel sekali pun tak guna sbb lelaki kelantan lemah tenaga batin
mohon ajak abah kau berubat!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Adakah rakyat ditipu?

Harga terkini minyak RON95 RM2.10 seliter dan diberitakan kerajaan menanggung RM0.63 subsidi setiap liter.

Harga minyak RON97 pula RM2.70 seliter dan tiada subsidi kerajaan.

Dengan kata lain Harga RON97 = RM2.70
Harga RON95 RM2.10 + (Subsidi RM0.63) = RM2.73

Kenapa harga minyak RON95 lebih mahal berbanding minyak bermutu tinggi RON97?

Kenapa tak diberi sahaja subsidi RM0.60 kepada RON97 supaya harganya RM2.10 seliter dan semua rakyat dapat menggunakan RON97?

Bukankah kerajaan boleh jimat RM0.03 setiap liter?

logikkah RON95 lebih mahal berbanding RON97?

Anonymous said... Best Blogger Tips

R u idiot ? , the issue is merdeka kah ??
More than racism..

Anonymous said... Best Blogger Tips

suruh abah kau gali petrol kat belakang umah dia!
abah kau!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ko nk mlebh2 pa hal... ko tu papakedana mto xde kete apatah lg.... sbok pasal mnyak....

Anonymous said... Best Blogger Tips

awek kelantan bagus? tolongla. . rumah bersepah tak reti kemas, ckp psl agama laju tp xamalkn buatpa?

merdeka kn mksud kebebasan rakyat, kira xbebas la berhijab pn xboleh


http://bit.ly/14Uz9o1 - abah kau!

Anonymous said... Best Blogger Tips

yekeww,,,..sape soh crk keje kt klcc. nak glam2 je.. kkeje je la kat kedai tudong bagla kee.. jual kain ke jual karpet ke,.. dorg xmemilih.. apetahh

Anonymous said... Best Blogger Tips

sume anon kat atas lahanat kafiraun

Anonymous said... Best Blogger Tips

penambahan*
komen ini utk anon jahat,komen ntah hapa2..anon baik terkecuali

Eiffel Kawaii said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... Best Blogger Tips

kalo ambik pekeja pakai tudung... sewa bulanan akan drop 15%, jualan pula naik sebanyak 45%, pelepasan cukai kepada mereka yang ambik perempuan bertudung bekeja 100% dalam kedai...

itu lah kebaikan mengambil pekerja bertudung... yang x bertudung tu... ahli neraka...

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 11:01 xpyah nk speakng sngt la,,, bhasa mlayu pun ko xphm.... u sakai ke

Anonymous said... Best Blogger Tips

ko ni ckp atas dga2 ke apa,,,, klu bttup tas kpala 2 tdung la nk pgl apa bnda 2,,, onyang ko ke apa,,, aurat wajib ditutp n apa nk dgnakn mnutp aurt.... tntulah kain... dbdan pgil pkaian di kpala pglnya tdung,,,tu kan pginaan bhasa di mlysia... mak ko g paso pkai tdung saji ke onyang ko pkai tdung saji ke.... ko tau ke aurat wanita dmana,,, jgn ckp atas dasar dga2 phm...jgn smpai kaki ku brbicara di dahi mu

Anonymous said... Best Blogger Tips

awek pasir mas rnking trtinggi antara gadis tercntik mlysia,,,, puteh gebu dsukai rmai...
+ gadis kota lama+

Anonymous said... Best Blogger Tips

xpyh nk jd ahli ekonomi sngt la,,,skola pun thp pmr,,, math pun xpnah lulus ,,, ari2 g skola hbungn sjenis lam toilet

Anonymous said... Best Blogger Tips

Melayu gaduh bangla tepuk tangan.. Sama2 lah kita menyokong penubuhan banglasia dgn kehadiran 1.4 juta bangla pd tahun depan seperti mana yg telah jibby si mulut merah umumkan...idup banglasia !

-anon mandur bangla-

Anonymous said... Best Blogger Tips

i sokong 100000%

Anonymous said... Best Blogger Tips

kat queensbay penang pun same. `u nak kja sni buka itu tdung dlu, bru i amik u kja`. xde la nmpk rasists kan. butuh la

Anonymous said... Best Blogger Tips

Abey mu.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tookk mung...

-geng tok mung-

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ptuihhh.. tak bohsia or karaoke boleh laa...
Ptuihhhh...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Abah ko lahanat

Anonymous said... Best Blogger Tips

Lancau lu..tak Sunat...
Kimak...

Anonymous said... Best Blogger Tips

TREND: Wanita Melayu Pakai Sendat Tayang Diri Di Facebook
Kebodohan  #1

Pergi sekolah bertudung. Di tempat kerja pun bertudung. Kebanyakan masa dia bertudung. Apa yang bodohnya: Bila dalam bilik dia tanggal tudung, bila boring dia  ambil kamera digital /kamera handphone, 'snap' gambar sendiri yang tak pakai tudung, lepas tu upload dalam Facebook atau blog peribadi. Dalam album online dia secara sengaja memberikan perbandingan percuma antara gambar dia bertudung dan tak bertudung, mana yang lebih cantik.

Kebodohan #2

Allah memang anugerahkan dia rezeki muka yang lawa. Ditambah pula dengan susuk tubuh yang cantik. Rezeki halal untuk suaminya yang sah suatu hari nanti, (bukan untuk ditayang-tayangkan) . Apa yang bodohnya: Mentang-mentang dia tahu dia perempuan yang lawa dan dia perasan ramai lelaki minat tengok dia. Dia mula jadi GEDIK iaitu menunjuk-nunjuk tarikan kecantikan dan kewanitaannya agar lelaki-lelaki lebih berminat melihatnya. Dia berani memakai baju sendat, jeans sendat dan fesyen Mulismah yang pelik, selepas itu beraksi dalam gaya yang manja dan kemudian meng-upload gambar-gambar tersebut ke dalam Facebook atau blog peribadi supaya ramai orang dapat melihat.



Kebodohan #3

Muka yang comel dan lawa Allah anugerahkan kepada dia. Ramai lelaki yang melihat memang akan terpersona. Pakaiannya tidak sendat dan tidak seksi, tetapi masalahnya dia ialah gemar 'snap'sendiri gambar wajahnya yang comel cun itu dan di-upload ke dalam Facebook dan blog peribadi supaya ramai orang melihat. Mereka terlupa, lelaki-lelaki gatal pun tengok muka juga, mereka memang suka perempuan yang cantik dan comel, yang berwajah hodoh mereka tak ingin. Awas !

Kebodohan #4

Wanita Melayu Islam kategori ini adalah yang paling melampau dan juga paling hipokrit. Bertudung sebab nak pergi sekolah dan ke tempat kerja sahaja. Apa yang hipokritnya: Bila keluar jalan-jalan di bandar, dia buka tudung, pakai jeans sendat atau legging, baju sendat siap boleh nampak lurah buah dada. Pergi clubbing dan berparti sosial, lepas tu ambil gambar diri dalam keadaan begitu dan upload dalam Facebook dan blog peribadi supaya ramai orang tengok.


Kebodohan #5

Lelaki dan perempuan jika sudah berkahwin sudah halal pegang-pegang dan peluk-peluk. Itu memang diakui. Apa yang bodohnya:  Terdapat kes, suami isteri berposing bersama dalam keadaan manja bermesraan, pakaian si isteri pula sendat dan ketat. Jika diambil gambar tersebut untuk tatapan diri sendiri dan keluarga terdekat memang OK. Tetapi, ada juga pasangan yang gatal meng-upload gambar romantis mereka itu ke dalam Facebook dan blog. Kalau pakaian si isteri mengikut syariat, maka selamatlah, tetapi ini pula memakai baju sendat dan terdedah sana-sini. Jika stalker curi gambar itu,alamat kena fantasi lah !


Rumusan

Jika berbalik kepada Islam, Islam ternyata melarang wanita-wanita Islam bermegah-megah dengan daya tarikan seksual dan kecantikan yang mereka ada. Allah memberikan nikmat kecantikan wajah dan tubuh badan kepada wanita-wanita tertentu sebagai ujian kepada nafsu kaum lelaki dan juga ujian terhadap wanita-wanita terbabit. Ini kerana Allah mengarahkan wanita-wanita Islam agar memelihara aurat sepenuhnya dan memastikan kecantikan fizikal dirinya hanya dapat dinikmati dengan sangat seronok oleh lelaki yang halal baginya iaitu sang suami suatu hari nanti.

Menunjuk-nunjuk kecantikan, membawa padah kepada harga diri sendiri.

Anonymous said... Best Blogger Tips

bgus org atas aku ni.

Anonymous said... Best Blogger Tips

org atas aku cam cibai!
abah kau funex suka tiup kondom!

Anonymous said... Best Blogger Tips

org atas aku ni mcm haramjadah jer..

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 11:01 otak ko betul ...
ak setuju ...
ni rascist bkn masalah merdeka ..
yg org interview pon bangsa yg mmg nak jatuh kan bangsa kau ni .. mmg tu la jwapan dia ..
tak lagi satu yg ko sebok nak keje kt klcc tu kenape .. g la cari kt tempat len ... byk lagi keje kt tmpat len ... sedey

Anonymous said... Best Blogger Tips

ntah kate travel UK ...

Anonymous said... Best Blogger Tips

logik la cite ye kate travel uk dok sane lame la ape la .. takkan ko spm je mesti la kurang2 degree kn .. layak ke ko keje kt klcc tu nk pkai degree ... mangaii

Anonymous said... Best Blogger Tips

korang suma mcm bangang!
abah korang punex!
abah aku je manusia...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Mmg tak merdeka lg la negara kite klo da semua rakyatnye bergado sesama sendiri.. Pikir2kn la..undi bn myk naik..undi dap kompom racist.. Jgn ikotkn sgt name meLAYU kiter.. Cuber jadi org meMAJU.. Sentiase maju dan terus maju.. Cine n keling kasik duk diam2.. Selamat mlm..

Amiruddin Zulkifli said... Best Blogger Tips

@Anonymous

Islam x wajibkan bertudung. Islam wajibkan tutup aurat.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Doomcops >:( tak mcm kakak angkat aku..rupa je cantik tapi dia tak kisah laa pakai baju mcm mana..korang jgn nak maki kakak angkat aku pulak - Finehops - >:(

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...