Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Sunday, 11 November 2012

Serius : "Oscar", Kucing Ganas Yang Ditakuti Penduduk Di Wingrave (5 Gambar)


Seekor kucing dari baka Turkish Van yang diberi nama Oscar, sangat 'ditakuti' penduduk Wingrave, di sini selepas haiwan berbulu itu pernah beberapa kali mendatangkan kecederaan kepada binatang serta manusia.

Bukan setakat itu, penduduk juga terpaksa membawa pistol air jika ingin berjalan di luar rumah bagi mengelak daripada 'diganggu' kucing itu.

Oscar yang turut digelar 'Asbo cat', bermaksud kucing yang mengalami masalah anti-sosial, didakwa mengganggu ketenteraman kawasan tersebut dengan menyerang anjing, kucing dan juga penduduk.

Seorang daripada mangsanya, Leftenan Kolonel (B) Tom Ridgway, 77, terpaksa menghabiskan masa selama enam hari di hospital selepas kucing itu menggigit lengan kanannya sehingga terkena pada bahagian tulang.

Oleh sebab itu juga, jiran-jiran tidak mengendahkan atau menawarkan diri untuk membantu mencari kucing tersebut apabila Oscar hilang pada 17 Oktober lalu.

Pemiliknya, Caroline Hughes berkata, haiwannya itu bukan seekor kucing yang ganas, malah disayangi dan pernah muncul dalam iklan Ikea pada 2010.

"Dia tidak pernah menyerang kanak-kanak dan anjing. Dia hanya menyerang jiran saya kerana lelaki itu cuba menakutkannya ketika cuba untuk memegangnya," kata Hughes yang merancang untuk berpindah dari kawasan itu.

Wanita itu berkata, dia juga bersyukur apabila Oscar ditemui di sebuah rumah di Northampton, kira-kira 40 kilometer dari sini.

Bagi penduduk Wingrave, mereka amat bersyukur dengan kehilangannya kerana menganggap kucing berusia lima tahun itu sangat ganas dan agresif.





p/s : Comel jer.. tapi ganas..

Sumber : Here

15 comments:

Puteri Natyashastra said... Best Blogger Tips

Comel ye oscar ni.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kucing godfather

blog-tips-kurus said... Best Blogger Tips

kucng pon anti sosial. huh!

:)

Aku_skandallxxx said... Best Blogger Tips

kucing? ni anjinglah.....

Aku_skandallxxx said... Best Blogger Tips

**aku bkan ckap psal kucing dalam gmbar tu mohon jgan perasan.......

Anonymous said... Best Blogger Tips

wei x kelakar pon aku_skandallxxx!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

"aku skandal" ni kompem lelaki gemok yg forever alone.. ngabeskan mase nk wat komen2 yg nak kan perhatian.. ksian ko.. mlncp jela sorg2 ye..

Anonymous said... Best Blogger Tips

anjing pun slumber je die cakar...
aku suke kucing ni!!!

CaTzMeOW said... Best Blogger Tips

kucing yg mke gangster tp cumel je...hoho

Anonymous said... Best Blogger Tips

nd anampak ganas punnnn.. huhuhuhuhu ciyuttt :D

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

apa yg ganas tu

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Anonymous said... Best Blogger Tips

kucing sewel ala boboiboy tu

Anonymous said... Best Blogger Tips

laa kan kucing tu haiwan kesukaan Firaun..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ngn kucing pn mau takut ke..Pitbull yg dikendong dikatenye jinak.....bongok!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...