Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Monday, 12 November 2012

OMG : Jam Tangan Patek Philippe Milik Eric Clapton Bernilai RM12.6 Juta (4 Gambar)


Seutas jam tangan milik penyanyi rock legenda, Eric Clapton dijangka dapat dijual pada harga £2.6 juta (RM12.6 juta) dalam satu lelongan di Switzerland.

Menurut akhbar MailOnline, jam kronograf jenama Patek Philippe yang diperbuat daripada logam platinum itu akan dilelong oleh firma Christie di sini hari ini.

Hanya terdapat dua jam tangan platinum Patek Philippe di dunia dengan seutas lagi jam tersebut kini berada di sebuah muzium.

Barangan itu adalah antara 310 jam eksklusif dengan harga keseluruhan mencecah £9.9 juta (RM48.1 juta) yang akan dilelong oleh firma berkenaan.

Berita berhubung jualan jam tersebut disiarkan selepas sebuah lukisan oleh Gerhard Richter milik Clapton dijual £21.3 juta dalam satu lelongan Sotheby's di London sekali gus lelongan termahal di dunia bagi seseorang pelukis yang masih hidup.

Clapton yang popular dengan lagu Wonderful Tonight membeli lukisan tersebut pada harga £2 juta (RM9.7 juta) dalam tahun 2001.




p/s : Pergh.. mahal siot... 

Sumber : here

9 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku lah orang pertama....huyehhhh huyehhhh....

Aku_skandallxxx said... Best Blogger Tips

aku xnak komen kat sini....

jack ham said... Best Blogger Tips

org atas ni bodoh...sape 1st

Anonymous said... Best Blogger Tips

bkn kat sini je ko xyah komen langsung pon xpe...buat semak je ko ni aku_skandallxxx!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

baek beli jam sploh hingit jerk

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

apa bestnya jam pantek ni?

Anonymous said... Best Blogger Tips

klau stkat tali cam tu,kat uptown pon mlambak..

Anonymous said... Best Blogger Tips

ADA LAGI ANJING GILA YANG COMMENT ORANG PERTAMA

Anas Asyraf said... Best Blogger Tips

aku beli jam besar-besar..fuhh semua tanya tak boleh beli jam yg besar lagi ke? Kadang-kadang baju bundle pun nampak stailo kalau kena pada gayanya :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...