Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Friday, 26 October 2012

Serius : Apabila Billionaire China Cuba Hasilkan Filem Seperti Avatar (4 Gambar)


Seorang billionaire dari China, Jon Jiang telah melaburkan sebanyak £130 juta untuk menghasilkan filem ala Avatar. Namun hasilnya sungguh mengecewakan apabila cinematography yang lemah dan efek 3D yang sangat ketinggalan zaman seolah-olah kartun. 

Cerita yang berkisarkan cinta diantara seorang manusia biasa dengan seekor ikan duyung. Filem ini memakan masa 3 tahun untuk disiapkan dan menggunakan gadis Bond, Olga Kurylenko sebagai watak utama. 





p/s : Seriously? bukan nak kutuk..tapi tak padan dengan bajet.. sampah.. 

Sumber : Here

29 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Avatar : Made in China :D

zulkifli said... Best Blogger Tips

ok ar tuh dari filem malaysia

Anonymous said... Best Blogger Tips

I sokong uuuu

Anonymous said... Best Blogger Tips

perhh... best tu.bkn slalu dpt tgk ikan lwn ketam.hahahaa!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ntah,ok la tu.

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

hahaha murahan gila filem... kesian olga kurylenko yg hot tu

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ok la jgk......
plan2 kayuh

Anonymous said... Best Blogger Tips

dasat gak tu. bila blh tgk kat youtube? heheee

Anonymous said... Best Blogger Tips

ok what citenye..?

Nur FatIn aDiLah bT azMi said... Best Blogger Tips

Oklah tu. kreatif jugak drpd filem mlayu. xhbis2 dgn citer hntu, mat rempit bagai ^^

Anonymous said... Best Blogger Tips

ok la 2...malaysia taw apa..taw maki..bwat filem bkan reti pown..mcm bangkai je filem malysia... mcm xde idea langsung...

Aku_skandallxxx_1st said... Best Blogger Tips

ok? Part mana yg ok? Macam babi je filem ni..... Filem malaysia at least xda lah badass macam ni....

Anonymous said... Best Blogger Tips

skrg2nyee die brusaha lkukn yg terbaik dari korg yg hnya thu mgtuk dan menghbiskn beras kt umahh jerr

Anmuy said... Best Blogger Tips

best ar.bile nak kluar kat pawagam.nak gak tengok:D

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Aku_skandallxxx_1st
kuang ajarnye~at least ko ad ke wat filem? :p

Anonymous said... Best Blogger Tips

filem malaysia bnyak yang ngarut

Anonymous said... Best Blogger Tips

filem m'sia mcm taik..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Admin, ko sakit otak ke? Cantik je aku tgk...

Anonymous said... Best Blogger Tips

selagi ada muka angah raja lawak, along raja lawak, zizan, taikyudin bakar, mmg sah itu semua gambar sampah. baik tgk gambar jerung buang air besar. .
ameba

Anonymous said... Best Blogger Tips

ble la..ble tahan jgk..tp klu takat bajet 130M nk tanding filem avatar mang xble..sbb filem avatar bajet more than 200M..lg 1, china memang 1dunia dh tau negara penciplak no1 d dunia..

Pearl Black said... Best Blogger Tips

admin...ko kata sampah ?..ko ade buat filem ? ..ko ade 130 m ? ....

nak banding dgn avatar mmg jauh beza la...dari segi budget,manpower,talent,cgi,post ,pro n post production nyer...susah la nk dpt result yang super gempak yang leh beat Titanic tu...

tp aku rase quite ok la...jika lihat dari trailer nyer...

Filem malaysia ?....korg leh nilai sendri =) hehehe

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahaha..ameba atas tu sure anti pelakon2 tu...
aku pun sama... cuma penambahan direktor ahmad idham kasi 'sampahkan' dari industri

Anonymous said... Best Blogger Tips

mari kite gunakan perkataan 'at least' bnyk2 kat sini ok.

Anonymous said... Best Blogger Tips

LEBIH BAIK DARI CICAK MAN! DUMBASS MALAYSIAN 3D FILM STILL BAD BUDAK KECIK PUN X MINAT.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ko jgn bandingkan filem malaysia ngan filem bkl jd sampah ni....ko tgk budget filem kita brapa derang brapa...so dgn budget murah ..dpt la citer murahan....ko budget besor tp citer teruk...mmg sampah le

Zack ( The Original) said... Best Blogger Tips

kah3 adoi sia2 je bajet mahal!!!

memang sampah pun filem ni..And aku tak paham kenapa orang kalau komen takleh nak stick on topic..

Yang nak kait filem Malaysia tu kejadahnya?kalau bajat mahal pun pun bukan korang nak gi tengok pun..tunggu cetak rompak gak..ceh sengal

Anonymous said... Best Blogger Tips

awek awek cun ooooo...aku nk pi tgk

Anonymous said... Best Blogger Tips

korang yg dok kutuk-2 filem malaysia ni duduk kat negara mane ek?!!korang cakap filem malaysia 2 terok tapi tengok gak kan?!!bila malaysia ada kekurangan korang bukan main kutok lg,cakap"hish..negara mane lah yg wat citer ni!!".but..bila malaysia buat citer yg dapat sambutan ramai korang bukan main lg ngaku 2 malaysia yg wat kan?!!betol x?!!langsong x nak sokong filem malaysia..

Anonymous said... Best Blogger Tips

tapi....kalu ada pernerbit Malaysia dah buat filem bgus yg mnyentuh sensitiviti negara kita padahal filem tu berdasarkan atas apa yg terjadi di malaysia dan dikira sbgai filem berkualiti dan diiktiraf dunia korang g komen plak mencemarkan maruah org melayu lah,agama lah,padahal dah terselit pengajaran kt situ kan?ni tak hbis2 filem hantu filem komedi murahan malaysia.asyik2 nak kait agama.susah malaysia nak maju mcm tu woooo...kasihan arwah yasmin ahmad dulu,padahal filem dia bnyk msg2 yg tersurat dan tersirat.semoga lebih bnyk pengraha filem mcm arwah di masa akan dtg.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...